Alex_no7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Θέλω να ξεκινήσω τη συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού.Πέρα από λίγο latex και κάτι ψιλά από προγραμματισμό δε γνωρίζω κάτι άλλο.Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο (ελληνικό κατά προτίμηση,αλλά αν δεν έχει κάποιο αρκετά καλό ας είναι στα αγγλικά) ή κάποιο tutorial για αρχάριους? Επίσης δε ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι δε ξέρω τη C.Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου έλεγα να μην ξεκινήσεις με C++. Είναι μια γλώσσα με αρκετά δύσκολες έννοιες όταν πας να φύγεις από τα τελείως βασικά. Ένα βιβλίο με το οποίο θα μπορούσες να ξεκινήσεις είναι το "Προγραμματισμός με τη C++" του Stroustrup (εκδόσεις Κλειδάριθμος Παπασωτηρίου). Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και το cplusplus.com (http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2015 από Kercyn 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρά μπορείς να τα καταφέρεις με την C++ (και γενικά με οποιαδήποτε γλώσσα) αρκεί να έχεις το κατάλληλο βιβλίο. Εφόσον είσαι αρχάριος, οι καλύτερες επιλογές είναι τα - "Object-Oriented Programming in C++" 4th ed., R. Lafore - "C++ Primer Plus" 6th ed., S. Prata Υπάρχουν κι άλλα, περίπου στην ίδια στάθμη και με παρόμοια εξαιρετική προσσέγγιση. Κάπως πιο προχωρημένο είναι το "C++ Primer", 5th ed., S. Lippman. Με αυτά δεν θα έχεις καμιά δυσκολία, απολύτως καμία, να προχωρήσεις. Έμαθα C++ στο λύκειο, διαβάζοντας το βιβλίο του Lafore, Το διάβασα ολόκληρο, μου πήρε αρκετούς μήνες αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα πουθενά. Μακριά από του Stroustrup, θα σου είναι άχρηστο. - 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Το βιβλίο το οποίο εννοώ είναι αυτό. Το βιβλίο απευθύνεται σε αρχάριους, δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό θα είναι "άχρηστο".
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις δίκιο, ανακαλώ. Είχα υπόψη μου το άλλο. Αυτό το ήξερα σαν τίτλο αλλά όχι ως περιεχόμενο. Παντως εκείνα που ανάφερα είναι πολύ πιο δοκιμασμένα (πάνω από 20 χρόνια) και επιτυχή. -
ggeo1 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο του Stroustrup ,πιστεύω πως του Lafore 4th ed. είναι πάρα πολύ καλή επιλογή για κάποιον αρχάριο. 1
Alex_no7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.V.I.Smirnov ειδικά το βιβλίο του Lafore έχει καλές κριτικές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα