Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν ξεκάθαρος ότι αναφερομουν σε κάτι συγκριτικά με το Macbook Pro και όχι με το Macbook Air.

Και το Pro έχει 13άρα έκδοση να σας θυμήσω.

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτοί οι επεξεργαστές με τόσο χαμηλό TDP είναι καλύτεροι από τον Haswell που φοράνε τα Μακ του 2014??? Ειδικά όταν έθιξα το κομμάτι των επιδόσεων στα γραφικά;

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1) μέχρι και την τέταρτη γενιά Intel, όλοι εκτός της Apple, είχαν το πολύ μέχρι την Intel HD 4400 ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Άρα μέχρι πρότινος το προβάδισμα ήταν στην Apple.

To macbook pro 13 retina δεν εχει σχεση με αυτο το asus zenbook ή το dell xps 13 ή το macbook air, γιατι ειναι βαρυτερο και χοντροτερο.

Υπηρχαν αλλα ultrabook, ακομα και απο την asus, που ειχαν  μαλιστα dedicated nvidia καρτα γραφικων, δηλαδη καλυτερη απο αυτην που εβαζε η apple στο macbook pro retina 13. Οποτε αν καποιος ηθελε επιδοσεις σε γραφικα(οπως εσυ) , τοτε υπηρχαν πιο δυνατα ultrabook απο το macbook pro retina 13.

Πχ:

http://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-UX303LN-R4141H-Subnotebook-Review.128511.0.html

http://www.notebookcheck.net/Asus-Zenbook-UX32LN-R4029H-Ultrabook-Review-Update.120179.0.html

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-T440s-20AQ006BGE-Ultrabook-Review-Update.120211.0.html

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-7-Ultra-Touch-740U3E-S02DE-Ultrabook.92208.0.html

Απλα, στον κοινο που απευθυνονται τα ultrabook δεν ειναι τοσο σημαντικη η καρτα γραφικων(+ οτι τα windows  την εκμεταλλευονται καλυτερα λογω drivers κλπ), οποτε και η hd 4400 ηταν αρκετη.

Για αυτο βλεπεις τις περισσοτερες εταιριες να προτιμανε τους U low voltage επεξεργαστες και τις ενσωματωμενες καρτες γραφικων.

• Like 1
Δημοσ.

Ήμουν ξεκάθαρος ότι αναφερομουν σε κάτι συγκριτικά με το Macbook Pro και όχι με το Macbook Air.

Και το Pro έχει 13άρα έκδοση να σας θυμήσω.

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι αυτοί οι επεξεργαστές με τόσο χαμηλό TDP είναι καλύτεροι από τον Haswell που φοράνε τα Μακ του 2014??? Ειδικά όταν έθιξα το κομμάτι των επιδόσεων στα γραφικά;

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

1) μέχρι και την τέταρτη γενιά Intel, όλοι εκτός της Apple, είχαν το πολύ μέχρι την Intel HD 4400 ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Άρα μέχρι πρότινος το προβάδισμα ήταν στην Apple.

2) Τώρα που βγάζουν PC με 5ης γενιάς επεξεργαστή, βγάζουν τους χαμηλής κατανάλωσης, που πάλι είναι πιο πίσω.

Περιμένω να βγει μία εταιρεία με κάποιον από τους καλούς Broadwell με HD6000/6100.

Εδώ ο Hasswell επεξεργαστής του 13 Macbook Pro: http://ark.intel.com/products/75991/Intel-Core-i5-4288U-Processor-3M-Cache-up-to-3_10-GHz

Εδώ ο Core M του ASUS: http://ark.intel.com/products/84669/Intel-Core-M-5Y51-Processor-4M-Cache-up-to-2_60-GHz

Και εδώ αυτός που φοράει το Dell XPS: http://ark.intel.com/products/75459/Intel-Core-i5-4200U-Processor-3M-Cache-up-to-2_60-GHz

Ε συγνώμη αλλά μη τρελαθούμε. με TDP 4.5 W o Core M είναι καλύτερος από τον παλιότερο Haswell με TDP 28 W????

Και είμαι εγώ ο άσχετος? Αφού σε οποιοδήποτε έντονη λειτουργία ο Core M θα πατάει φρένο μη ζεσταθεί και καταναλώσει και λίγο βατ παραπάνω. Έλεος...

Και να σκεφτείτε δεν έχω καν Apple ακομα!!! Αλλά όταν βλέπω ότι κανείς δεν ασχολείται με τις επιδόσεις σε μικρή συσκευασία, αλλά απλά με το να μικρύνουν τη συσκευασία...ε σόρυ αλλά θα πάω να τα σκάσω εκεί τα λεφτά. :ph34r:

Επίσης για να μη λέμε ότι θέλουμε...οι Core M έχουν βγει στην αγορά κάτι μήνες τώρα...συγκριτικά υπάρχουν.

Εντάξει είναι προφανές ότι είσαι fanboy και μάλιστα αν ευσταθούν αυτά που γράφεις χωρίς καν να έχεις apple. Τι να πω... Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να δεις τη διαφορά:

Μπες σε κάποιο πολυκατάστημα με Macbook pro. Σήκωσε το. Μετά δίπλα συνήθως θα δεις το το air. Σήκωσε το και δες την διαφορά. Μετά σήκωστε το dell και ξαναδές τη διαφορά. Αν έως τότε δεν έχεις καταλάβει ότι τα τρία αυτά μηχανήματα στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό, εντελώς διαφορετικό μεταξύ τους με εντελώς διαφορετικές ανάγκες, τότε ξαναξεκίνα από την αρχή...

Και μιας που είσαι Apple fan (ή μάλλον fun) μάθε ότι η σύγκριση που κάνεις υποβιβάζει το Macbook pro πρώτα από όλα, γιατί απλά συγκρίνεις ένα workstation με ένα ultra portable... 

Συγκρίνεις παραθέτωντας specs και δείχνεις με αυθάδια την απειρία σου... Αν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις κάτι, πριν το γράψεις ξανασκέψου το! Τέλος η σύγκριση με βάση τα specs είναι το αποτέλεσμα της κάκιστης δημοσιογραφίας των διαφόρων blogs και περιοδικών του σήμερα -εξαιρώ το insomnia-. Όσοι ακολουθούν αυτό το μονοπάτι, είναι βέβαιο ότι πάνε λάθος... Κάτι τέτοιες στιγμές αναπολώ το παλιό καλό RAM της δεκαετίας του '90 και του 2000...

• Like 2
Δημοσ.

θα βγαλει καμια εταιρεια με windows κάτι καλύτερο από το macbook pro επιτέλους?

σε αυτές τις διαστάσεις μπορούν να βάλουν καλύτερους επεξεργαστές με καλύτερη intel κάρτα γραφικών.

π.χ. τους i5 και i7 που είχε η Apple με intel iris & iris pro κάρτες γραφικών.

Περιμένω πως και πως τη νέα γενιά λαπτοπ για να αποφύγω να τα σκάσω στην Apple αλλά όπως πάνε δεν θα μου αφήσουν επιλογή.

Δεν αρκεί να βάλουν νεότερης γενιάς επεξεργαστή. Ειδικά αυτός ο Core M είναι για τα μπάζα.

Άντε ας περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα...

πόσο δίκιο έχεις .....

Δημοσ.

O Core M Θεωριται hi End σε σχεση μετους Atom Celeron Pentium βαριά Επεξεργαστες Οχι για τους i5 i7. Θα μπορουσε να ειναι καλο σε σχεδιαση συγκρηθει με το Dell οχι σε επιδοσεις. Πολυ μουφα ο Core M για τα λεφτα του περιμενετε τους hiend i5 - i7 Broadwell που θα φορεθουν κ απο macbook pro.

Δημοσ.

βασικά δεν έχει νόημα να συζητάμε και να διαφωνούμε...ο καθένας ψάχνει να βρει ότι να ναι για να φανεί πιο έγκυρη η γνώμη του.

Ο άλλος επικαλείται το RAM του 1990 για να πάριε κύρος...

και ταυτόχρονα μου ονομάζει WORKSTATION το macbook pro. Ένα λαπτοπάκι 1,6 κιλά με 13 ίντσες οθόνη.

ε τι να συζητάμε?

Και να εξηγούμε το throttling που θα εμφανίσει ο Core M?

Στην τελική δεν ήθελα να το παίξω fanboy της apple. Αλλά ως καταναλωτής περιμένω πως και πως μία ανταγωνιστική πρόταση για να επενδύσω τα λεφτα μου. Δική μου απαίτηση είναι. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με εμένα.

Αν είναι κάποιοι εκστασιασμένοι με τις επιλογές αυτές δικαίωμα τους. Και δικαίωμα μου να μην είμαι εφόσον βλέπω ότι ήδη υπάρχουν καλές επιλογές. Περιμένω ο ανταγωνισμός να δράσει και να καλύψει και τις δικές μου ανάγκες.

Υ.Γ. ως πρώην κάτοχος HP με ενσωματωμένη και διακριτή κάρτα γραφικών, να σας πώ ότι το σύστημα λειτουργούσε μάπα. Το transition απο την ενσωματωμένη στην διακριτή ήταν πλήρης αποτυχία. Δεν ξαναπάω σε σύστημα με 2 κάρτες. Ούτε windows ουτε Mac ουτε τιποτα.

Δημοσ.

Στην τελική δεν ήθελα να το παίξω fanboy της apple. Αλλά ως καταναλωτής περιμένω πως και πως μία ανταγωνιστική πρόταση για να επενδύσω τα λεφτα μου. Δική μου απαίτηση είναι. Δεν είπα ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με εμένα.

Αν είναι κάποιοι εκστασιασμένοι με τις επιλογές αυτές δικαίωμα τους. Και δικαίωμα μου να μην είμαι εφόσον βλέπω ότι ήδη υπάρχουν καλές επιλογές. Περιμένω ο ανταγωνισμός να δράσει και να καλύψει και τις δικές μου ανάγκες.

Εγραψες οτι θελεις δυνατοτερη καρτα γραφικων απο την hd4400, οπως πχ η intel iris του macnook pro retina 13.

"Ο ανταγωνισμός έχει δρασει κ προσφερει λύσεις για να σε καλυψει":

Υπαρχουν λαπτοπ με hd 5500 και με nvidia 840m για τους λίγους σαν κ εσενα που θελουν ακομα περισσοτερη δυναμη στην gpu σε ultrabook.

Δημοσ.

το macbook pro είναι στην κατηγορία workstation απλά δεν τα κάνει όλα.

αλλά για πολλούς που ασχολούνται με video editing και photo rendering και θέλουν mac os σε όσο γίνεται πιο portable εφαρμογή κάνει την δουλειά του.

για να μην με φάτε είμαι εδώ τα λέει κάποιος πολύ ωραία

What, no MacBook Pro?

The-Apple-Macbook-Pro-is-an-awesome-machFor those who have gotten tired of seeing the MacBook Pro appear in nearly every “best of” list of laptops, you won’t find it here. For starters, many of the top engineering applications do not run on OS X. That includes industry-standard design tools Solidworks and Creo, although MATLAB and Mathematica do have native Mac OS X versions. Other software like LabVIEW runs on both, but offer more purchasing options for Windows.

Running Windows on a MacBook is certainly an option, but from talking to engineers who have tried to make a go of it, they’ve lost the MacBook Pro’s natural advantages in battery life and driver support — resulting in an unhappy compromise. So obviously, if you don’t need any of the Windows-only applications it is an excellent choice, but you definitely limit your software options.

απλά δεν είναι ultrabook σαν το asus. 

όπως επίσης προσωπικά το 99.9% του πλανήτη δεν χρειάζεται apple μηχανήματα στα λεφτά που τα δίνει.

τώρα θα μου πεις γιατί το έχουν τα 5% του πλανήτη.

απλό το 1% ξέρει το 4% έχει να πετάξει λεφτά και να πουλήσει μούρη όχι ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα πανέμορφα λάπτοπ ή σταθεροί απλά η καραμέλα καλά κρατεί και επίσης όταν κάνει τζίρους τρελούς και ρίχνει διαφήμιση σε κάθε κουτσή ταινία ε τότε κάθε κουτσός θα πάει να το πάρει.

γι αυτούς που έχουν λεφτά για πέταμα το πολύ πολύ να κάνουν λάθος και μην το παραδέχονται.

γι ' αυτούς όμως που για να μαζέψουν 1500-3000 ευρώ τους βγαίνει ο πάτος τότε είναι μ@λ@κες με όλη την σημασία της λέξεως.

και όλα αυτά με 1 χρόνο εγγύηση.

και σαν τεχνικός σας λέω ότι ναι όταν στα 10 mac το ένα χαλάει είναι το ίδιο ποσό π.χ. με 100000 στο 1000000

ενώ μπορείς να πάρεις ένα dell ή ένα lenovo με 5 και 3 χρόνια εγγύηση. και εννοείται ότι θα έχουν την ίδια ή και καλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

βασικά δεν έχει νόημα να συζητάμε και να διαφωνούμε...ο καθένας ψάχνει να βρει ότι να ναι για να φανεί πιο έγκυρη η γνώμη του.

και ταυτόχρονα μου ονομάζει WORKSTATION το macbook pro. Ένα λαπτοπάκι 1,6 κιλά με 13 ίντσες οθόνη.

ε τι να συζητάμε?

Υ.Γ. ως πρώην κάτοχος HP με ενσωματωμένη και διακριτή κάρτα γραφικών, να σας πώ ότι το σύστημα λειτουργούσε μάπα. Το transition απο την ενσωματωμένη στην διακριτή ήταν πλήρης αποτυχία. Δεν ξαναπάω σε σύστημα με 2 κάρτες. Ούτε windows ουτε Mac ουτε τιποτα.

καποιοι πιο πανω σου παρεθεσαν ενδεικτικα αντιστοιχα του mac pro βαρια λαπτοπ αλλα εξακολουθεις να κανεις πως δε βλεπεις

ενω υπαρχουν αμετρητα αν κανεις κι εσυ μια μικρη ερευνα

απο την επισημη σελιδα της Apple για το 13αρι mac book pro :

"1.4GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 2.7GHz) "

αυτο δλδ πως το βλεπεις δε κανει throttling? *

επειδη επεσες σε 1 μαπα υλοποιηση δε σημαινει οτι αυτο ισχυει σε ολα, θα επρεπε να το γνωριζεις αυτο και να μη βγαζεις τοσο βεβιασμενα και ισοπεδωτικα συμπερασματα που σε εκθετουν 

αν θεωρεις οτι μετα το macbook pro στον τομεα των λαπτοπ αυτης της κατηγοριας υπαρχει το χαος αν δεν εισαι fanboy εισαι τουλαχιστον επιδεικτικα ανιδεος...

* απο τα γραφομενα σου δειχνεις να εχεις μεινει σε εντυπωσεις απο καποιο παλιο Mac Book Pro  μεχρι Sandy Bridge που δεν boostαραν πολυ... 

οι τελευταιες 2 γενιες mobile  επεξεργαστων  boostαρουν στο θεο χωρις απαραιτητα να σημαινει οτι κανουν throttling που κωλυσιεργει οπως εκαναν ορισμενες εκδοσεις των πρωτων γενεων

Δημοσ.

ε τι να συζητάμε?

Εντάξει, δεν θα συνεχίσω ένα νήμα που έχει λήξει από τις 12/2, όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω...

Ναι φιλαράκο το Macbook pro είναι Workstation. Και μόνο ότι κατηγοριοποιείς με βάση τα specs και τις ίντσες, δείχνει πόσο δίκιο έχω... συνέχισε με τον ίδιο τρόπο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...