crab27 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα εχω κατασκευασει ενα site με Drupal 7 για την παρουσιαση της δουλειας ενος φωτογραφου. Το theme του site ειναι custom κατασκευασμενο εξ ολοκληρου απο μενα(το design το εχει κανει γραφιστρια σε psd). Εχω θεμα με τις οριζοντιες και τις καθετες φωτογραφιες της σελιδας και το πως εμφανιζονται.Συγκεκριμενα υπαρχουν σελιδες με φωτογραφιες οι οποιες αρχικα ειναι μικρες σε μεγεθος και οταν πατας την φωτογραφια εμφανιζεται μεγαλη με lightbox. Για να βοηθησω δινω μερικα links: http://katerinadaktilidi.com/η αρχικη σελιδα του site http://katerinadaktilidi.com/?q=ariadni/enμια απο τις σελιδες με τις φωτογραφιες Στην καθε μια απο τις σελιδες με τις φωτογραφιες οι μικρεςεικονες που εμφανιζονται εχουν μεγεθος 180x180 pixels. Στις οριζοντιες φωτογραφιες δεν εχω προβλημα τις εμφανιζει κανονικα,στις καθετες ειναι το προβλημα γιατι για να τις εμφανισει στην συγκεκριμενη διασταση θα πρεπει να κοπει κομματι απο την φωτογραφια με crop με αποτελεσμα η φωτογραφια να εμφανιζεται πιο μικρη σε υψος και να χανεται κομματι απο την εικονα. Υπαρχει τροπος να εμφανιζονται και οι οριζοντιες και οι καθετες φωτογραφιες στην ιδια διασταση (180x180) χωρις να αλλοιωνονται οι καθετες φωτογραφιες?? Ελπιζω να εθεσα σωστα το προβλημα,ριξτε και μια ματια στις υπολοιπες σελιδες του site για να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω.
alou Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Το πρόβλημα κατανοητό αλλά η ερώτηση έτσι όπως την θέτεις μάλλον είναι για ανέκδοτο. Κάτι που ίσως άξιζε τον κόπο να κάνεις θα ήταν ένα hover effect στη φωτο που θα δείχνει χωρίς κόψιμο την φωτογραφία, absolute positioned ώστε να μην σπρώξει τίποτε άλλο στο transition. Άλλη λύση είναι το τετράγωνο που πλαισιώνει το thumb να έχει φόντο ή περίγραμμα για οριοθέτηση και η μεγάλη διάσταση της φωτο να πάει στο 100% του διαθέσιμου, αφήνοντας κενό στην άλλη διάσταση. Και βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να μην είναι όλο το σετ τετράγωνα αλλά πχ οι τελευταίες 2 σειρές να έχουν άλλο ratio ας πούμε 180 χ 240 (σε αυτή την περίπτωση θα κρατήσεις ίδιο πλάτος)
XPHSTOS_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικά μου αρέσει και το loose style που έχεις στην αρχική, οπότε γιατί να μην το εφαρμόσεις και στις "μέσα" φωτογραφίες?!Με κάποιο jquery script όπως το masonry ή το isotope θα μπορείς να πετύχεις και ωραίο "άπλωμα" των φωτογραφιών.Αλλιώς κοιτάς τις λύσεις που έδωσε ο φίλος από πάνω.Πρόσεξα επίσης και το εξής, σε μερικές φώτο στα 180Χ180 boxes φαίνεται οκ, αλλά όταν την ανοίγεις "κόβει" πληροφορία...Το παράθυρο του popup δεν είναι μεταβλητό ανάλογα την εικόνα?!
crab27 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Για τις καθετες εχω χρησιμοποιησει το module image field focus με το οποιο επιλεγεις ποιο κομματι της εικονας εμφανιζεται και ποιο οχι.Το module αυτο κοβει κομματια της εικονας,την κανει να φαινεται πιο μικρη σε υψος. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως για να χωρεσει η καθετη φωτογραφια με καποιο image effect στο κουτακι που ειναι 180x180 pixels αναγκαστικα θα πρεπει να κοψεις κομματι της φωτογραφιας δεν γινεται αλλιως. Πριν δοκιμασω το hover effect που ειπες πριν υπαρχει καποιο image effect που να λυνει το προβλημα?
AchIGreek Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Για την ερώτηση που έθεσες φίλε θα έλεγα, Δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιείς image styles αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις ένα δικό σου image style το οποίο να κάνει scale & resize στο μέγεθος που το χρειάζεσαι και να φορτώνεις ολόκληρη την εικόνα με το lightbox Τώρα ρίχνοντας μια ματιά στο site σου δυο πράγματα θα έλεγα: 1) Σίγουρα διαφωνώ στην χρήση tables για το view του κάθε project, ένα responsive grid θα ήταν πολύ καλύτερο και εύχρηστο για σενα 2) Σίγουρα έχεις περιορισμό απο την designer αλλά εγώ θα πρότεινα το views masonry plugin για την jQuery σου. Υπάρχει και αυτό το tutorial αν σε ενδιαφέρει Με το masonry δεν θα έχεις το πρόβλημα που θα υπάρχει πάντοτε με τις εικόνες, λόγω orientation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα