Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.Η προειδοποίηση, σύμφωνα με το BBC, αφορά μόνο τους καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή τους, όχι από το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους. Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρεία ή με άλλες εταιρείες (όπως αυτή που παρέχει στη Samsung τη δυνατότητα διαδικτυακής φωνητικής αναζήτησης).

 

Ακτιβιστές από μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις, όπως το ίδρυμα Electronic Frontier Foundation (EFF), που αγωνίζονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δήλωσαν στο Twitter πως η συγκεκριμένη τεχνολογική δυνατότητα θυμίζει τις οθόνες στο βιβλίο ‘1984' του Όργουελ, οι οποίες κατασκόπευαν τους πολίτες.

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, η Samsung τόνισε, ότι η ίδια θέλει να είναι διαφανής, έτσι ώστε να ενημερώσει σωστά τους κατόχους των τηλεοράσεων προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι κατά πόσο θα χρησιμοποιήσουν ορισμένες δυνατότητες της «έξυπνης» τηλεόρασής τους, ενώ υπογράμμισε ότι παίρνει «πολύ σοβαρά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

 

Οι οδηγίες της εταιρείας προς τους καταναλωτές αναφέρουν, ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή θα ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και θα προσπαθεί να καταλάβει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά. Όπως προειδοποιεί η εταιρεία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται (από την τηλεόραση) και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέρος».

 

Η εκπρόσωπος του EFF Κορίν ΜακΣέρι δήλωσε, ότι «αν εγώ ήμουν πελάτης, θα ήθελα να ξέρω ποιό είναι αυτό το τρίτο μέρος και σίγουρα θα ήθελα να μάθω αν τα λόγια μου μεταφέρονται σε ασφαλή (σ.σ. δηλαδή κωδικοποιημένη) μορφή».

 

Η κορεατική εταιρεία διευκρίνισε, ότι όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής της διασυνδεμένης στο διαδίκτυο «έξυπνης» τηλεόρασής του, τότε τα φωνητικά δεδομένα στέλνονται διαδικτυακά σε ένα τρίτο (μη κατονομαζόμενο) μέρος, ο κεντρικός υπολογιστής (server) του οποίου αναλαμβάνει να κάνει αναζήτηση σχετικά με τη φωνητική εντολή που δόθηκε από τον χρήστη και, στη συνέχεια, επιστρέφει στην τηλεόραση το αποτέλεσμα της αναζήτησης.

 

Η Samsung διαβεβαίωσε ότι ούτε διακρατούνται σε κάποιον υπολογιστή αρχεία φωνητικών δεδομένων, ούτε πωλούνται σε τρίτους σχετικά δεδομένα. Επιπλέον, επεσήμανε, ότι ο χρήστης της τηλεόρασης γνωρίζει πότε έχει ενεργοποιήσει τη φωνητική δυνατότητα, γιατί εμφανίζεται η εικόνα ενός μικροφώνου στην οθόνη της συσκευής του.

 

Source.png Πηγή: iefimerida

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύει στο background χωρίς να εμφανίζεται η εικόνα του μικρόφωνου;

 

Βρε άμα θέλουν όλα γίνονται... Το θέμα είναι τί συμβαίνει στην πραγματικότητα, τί μαθαίνουμε εμείς και τί μπορούμε να κάνουμε...

Στο φινάλε, μπορεί και οι άλλες εταιρείες να καταγράφουν και απλά να μην το ξέρουμε...

 

Πάντως, ακόμα και αν μια εταιρεία κατέγραφε προσωπικά δεδομένα με σκοπό να τα πουλήσει σε όποιον ενδιαφέρεται, υπήρχε περίπτωση να το έλεγε ανοιχτά;

 

Σε κάθε περίτπωση, δε νομίζω να τους ενδιαφέρει τί λέω όταν είμαι μπροστά στην TV.

Το μόνο επικίνδυνο είναι εάν καταγράφονται προσωπικές στιγμές αν και δεν αναφέρεται τίποτα για κάμερες ή βίντεο.

Από εκεί και πέρα, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα νομίζω. Και αν κάποιος έχει να συζητήσει κάτι τόσο σημαντικό, θα το συζητήσει μακριά από την τεχνολογία, ούτως ή αλλως...

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δεν μπορώ να εμπιστευτώ μια τηλεόραση η οποία με τις κάμερες και τα μικρόφωνα της μπορεί να καταγράφει τα πάντα.

Στην τελική διορθώστε με αν κάνω λάθοσ αλλα η smart tv τη παραπάνω προσφέρει που να μην σου το προσφέρει το λαπτοπ και το tablet?

Ρωτάω γιατι δεδομένου οτι το λαπτοπ η το tablet μετακινήται παντού μπορείς να το χεις μαζι οταν βλέπεις τηλεόραση και να μπαινεις ιντερνετ κτλ.

  • Like 1
Δημοσ.

Τι λες ρε παιδί μου. Και εγώ που νόμιζα ότι ακούει μόνο όταν της μιλάω... μετά κλείνει τα αυτιά της!

 

Επίσης να ενημερώσει ότι όταν έχεις ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες Internet τότε ενδέχεται να στέλνει δεδομένα μέσω... Internet...

 

:P

Δημοσ.

συγγνώμη, προς τι ο ντόρος;

 

δεν έχουμε όλοι συσκευές με μικρόφωνα και κάμερες;

 

κινητά λέγονται..

 

Και αν τα βάλουμε μέσα στο συρτάρι μπορεί να μην 'βλέπουν', αλλά 'ακούνε' μια χαρά..

  • Like 5
Δημοσ.

μια παρόμοια ιστορία ξέρω για τα τσοντοσαιτ που σου ανοίγουν την webcam αυτόματα αλλά έχουν κάτι ψιλά γράμματα κάτω κάτω και στο λένε και δεν τους κάνει κανείς τίποτα αλλά ποιος το ξέρει :P 

καλού κακού κρύβετε τις κάμερες σε περίεργες ώρες,ο φίλος που μου το είπε στην κάμερα του λάπτοπ έχει ταινία :P

Δημοσ.

εγω ειμαι αδιαφορος αν με παρακολουθουν δεν κανω τιποτα παρανομο οπως και οι περισσοτεροι.

ας σκεφτουμε ομως τη ραγδαια διαδοση της τεχνολογιας και παραλληλα του ψηφιακου εγκληματος.

πολυ συχνα διαβαζω οτι συλλαμβανονται ατομα για παιδικη πορνογραφια και αλλα απεχθη εγκληματα και χαιρομαι να υπαρχει μια ταξη ενα συστημα με κανει να νοιωθω πιο ασφαλης

Δημοσ.

Τότε να κατεβάσεις τις κουρτίνες, να γκρεμίσεις τους τοίχους και να βάλεις τζαμαρίες.

 δεν κανω κατι παρανομο ειπα δεν ειμαι επιδειξιας 

γενικα βλεπω τελευταια να κοπτωνται πολυ για το οτι τους παρακολουθουν οτι φακελωνονται και δεν μπορω να καταλαβω τι κανουνε,ποσο παρανομος μπορει να ειναι ενας καθημερινος χρηστης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...