The_Mad_Genius Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας ενδιαφορομαι να αγορασω καινουριο υπολογιστη. Τo gaming δεν με αποσαχολει καθολου, τον θελω μονο για εργασεια.. multitasking, να τρεχω πολλα προγραμματα μαζι.. και τα λοιπα.. Τιμη: <400 Σκεφτομαι να βαλω: Intel Core Pentium g3420 και μητρικη: Asus H81M-C --> http://www.skroutz.gr/s/3718688/Asus-H81M-C.html τι λετε αξιζει ;;
hackerW32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 πολλα προγραμματα μαζι, με 2 cores? για τι προγραμματα μιλάς; βαρια; απλα; πχ music player?
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχουν σημασία τα cores στο πόσα πράγματα θα τρέξεις ταυτόχρονα,τα πολλά core απλά σου κόβουν από την αρχή πολύ ταχύτητα αλλά από εκεί και μετά μπορείς να τρέξεις τόσα πράγματα όσους πυρήνες έχεις χωρίς να χάσεις επιπλέον ταχύτητα, στους 2 πυρήνες θα τρέξεις μέχρι και 2 πράγματα με την μέγιστη ταχύτητα και από εκεί και πέρα απλά κατεβαίνει ,όσο χρειάζεται, η ταχύτητα αντί να είναι χαμηλή η ταχύτητα από πριν,κομμένη ποιο πολύ από ότι θα ήταν ανάγκη.
LouCi4er Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχουν σημασία τα cores στο πόσα πράγματα θα τρέξεις ταυτόχρονα,τα πολλά core απλά σου κόβουν από την αρχή πολύ ταχύτητα αλλά από εκεί και μετά μπορείς να τρέξεις τόσα πράγματα όσους πυρήνες έχεις χωρίς να χάσεις επιπλέον ταχύτητα, στους 2 πυρήνες θα τρέξεις μέχρι και 2 πράγματα με την μέγιστη ταχύτητα και από εκεί και πέρα απλά κατεβαίνει ,όσο χρειάζεται, η ταχύτητα αντί να είναι χαμηλή η ταχύτητα από πριν,κομμένη ποιο πολύ από ότι θα ήταν ανάγκη. Αναθεμα με και αν καταλαβα λεξη απο αυτο που γραφεις.Μετα την αποψη οτι τα παιχνιδια τρεχουν πολυ καλυτερα σε 2 πυρηνες και συγκεκριμενα στους πυρηνες του Pentium,τωρα ηρθε και η σειρα του multitasking,οσο λιγοτεροι οι πυρηνες,τοσο πιο γρηγορα τεειωνεις αυτο που κανεις ή τουλαχιστον ενας 4πυρηνος θα σε καθυστερησει πιο πολυ απο εναν 2πυρηνο.Σωστα το καταλαβα? 3
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Έχω να πω απλά πως dual core και 2015 για multitasking δεν πάνε μαζί απλά. Βασικά ακόμα και τα παιχνίδια θέλουν περισσότερους από 2 πυρήνες και δεν μιλάω για online games με 2 πυρήνες και άλλα τέτοια παιχνίδια. Μιλάω για παιχνίδια που αξιοποιούν πλήρως 4 αλλά ακόμα και περισσότερους πυρήνες σε (εξαιρέσεις παιχνιδιών χρησιμοποιούν περισσότερους από 4). Ήρθε καιρός να κάνουν πάρτι τα modules των amd, εμπρός κάτοχοι πυρήνων ας κάνουμε πάρτι . 1
tsakonass Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 theELF με συγχωρείς αλλα αυτό που έγραψες είναι λες και έβαλες το πληκτρολόγιο στο πατωμα και χόρευες πανω του. Στο θέμα τώρα, The_mad_genius αν το multitasking να τρέχεις πολλα προγραμματα μαζι και τα λοιπα.. ειναι ενας firefox, spotify και vlc player πάρε εναν 7700k.Ειδαλλως πες μας λιγο σοβαρα για τι ειδους multitasking μιλας. 1
aetos1988 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Αν εννοείς με το multitasking προγράμματα όπως media player , browsers , office κτλ. θα σε καλύψει άνετα ο g3420 . Βέβαια μπορείς να βάλεις και τον AMD Athlon II X4 740 μαζί με αυτή την μητρική http://www.e-shop.gr/asus-a88xm-a-retail-p-PER.523169
LouCi4er Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Έχω να πω απλά πως dual core και 2015 για multitasking δεν πάνε μαζί απλά. Βασικά ακόμα και τα παιχνίδια θέλουν περισσότερους από 2 πυρήνες και δεν μιλάω για online games με 2 πυρήνες και άλλα τέτοια παιχνίδια. Μιλάω για παιχνίδια που αξιοποιούν πλήρως 4 αλλά ακόμα και περισσότερους πυρήνες σε (εξαιρέσεις παιχνιδιών χρησιμοποιούν περισσότερους από 4). Ήρθε καιρός να κάνουν πάρτι τα modules των amd, εμπρός κάτοχοι πυρήνων ας κάνουμε πάρτι . Τι εξαιρεσεις,Far Cry 4,Son of Rome,CoD AW,AC Unity βλεπω οτι απασχολουν τουλαχιστον 6 πυρηνες του 8320(μεχρι 60% τον καθε πυρηνα βεβαια),το δε Unity σε αρκετες σκηνες απασχολει μεχρι και 30-40% απο τους αλλους δυο.Στο Far Cry 4 ο 4460 ενος φιλου μου χτυπαγε 90-100% δυο πυρηνες και οι αλλοι δυο 70%,τι να σου κανουν δυο πυρηνες,ουτε να ξυστεις δεν φτανουν. 1
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Τι εξαιρεσεις,Far Cry 4,Son of Rome,CoD AW,AC Unity βλεπω οτι απασχολουν τουλαχιστον 6 πυρηνες του 8320(μεχρι 60% τον καθε πυρηνα βεβαια),το δε Unity σε αρκετες σκηνες απασχολει μεχρι και 30-40% απο τους αλλους δυο.Στο Far Cry 4 ο 4460 ενος φιλου μου χτυπαγε 90-100% δυο πυρηνες και οι αλλοι δυο 70%,τι να σου κανουν δυο πυρηνες,ουτε να ξυστεις δεν φτανουν. Αυτό που βλέπεις σχεδόν πάντα είναι thread migration,ένα νήμα που τρέχει μια στον έναν μια στον άλλον πυρήνα,δες εδώ που το εξηγεί,τρέχει πρόγραμμα με ένα νήμα και έχει 25% χρήση στον quad του. το ότι έχεις 60% σε κάθε πυρήνα σημαίνει ότι δουλεύει μόνο 60% του επεξεργαστή. http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=26903339&postcount=7 Πρέπει να βλέπεις τα ίδια τα νήματα για να δεις τι κάνει ένα παιχνίδι,π.χ. με το process explorer.
qsis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 πάλι τα ίδια; αυτό που λίνκαρες μας λέει για το task manager, οκ λέει μαλακίες το task manager όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα που δείχνουν ότι θες πυρήνες σε βαριά παιχνίδια μετά το πρόσφατο unity φέτος ξεκινάμε δυνατά με dying light 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 TheELF, όχι πάλι με τον θαυματουργό g1820. Να, τώρα αμέσως όλοι πουλάμε τα pc μας και πάμε για σετάκι με g1820. Καλά μιλάμε θα κάνουμε φοβερό multitasking και multithreading. Ήθελα να ήξερα, δεν έχεις κουραστεί με τα νήματα πια; Είπαμε δεν ξέρουμε να πλέκουμε, όχι άλλα νήματα. Δεν το λέω με κακή πρόθεση, απλά έχει καταντήσει κουραστικό πραγματικά, όταν μιλάμε για amd τσουπ νάτα μας πάλι . 1
TheELF Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Αυτόν έχω από αυτόν δείχνω,θα ήταν καλύτερα να πετάω ατεκμηρίωτα ότι μου κατέβει όπως κάνουν όλοι οι άλλοι; Δεν λέω σε κανέναν να πάει να τον αγοράσει μιας και είναι αρκετά αργός απλά δείχνω ότι και με δυο πυρήνες και ακόμα και αργούς,παίζει και τα τελευταία παιχνίδια,ακόμα και αυτά που λένε ότι δεν ξεκινάνε καν με μόνο δυο πυρήνες. Και ναι σε σχέση με 4πύρηνους στην ίδια κατηγορία χρημάτων κάνει υπέρ-φοβερό multitasking. Όσο θα βγαίνουν και θα λένε «έχω όλους τους πυρήνες στα τάδε % φόρτο,άρα θέλει τάδε πυρήνες» εγώ θα λέω για τα νήματα γιατί αυτό που λένε είναι απλά άσχετο. Και για τον qsis 1
aetos1988 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Ο άνθρωπος δεν θέλει να παίζει παιχνίδια μην βγαίνετε εκτός θέματος για την δουλειά που θέλει ακόμα και ένα Pentium δεν θα έχει κανένα θέμα μάλιστα σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση haswell αρχιτεκτονική έχει μην υποτιμάτε την δύναμη , έχω στο γραφείο στην δουλειά τον g3240 . Ακόμα και για απλό gaming χωρις απαιτήσεις θα τα καταφέρει
cabdik Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 αφηστε τις κοσμοθεωριες περι core perfomance κλπ...! αν δεν πει ο TS, τι σοι multitasking εννοει, δεν μπορει να απαντηθει το ερωτημα του...!!
qsis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Και για τον qsis ναι βρε παιδί μου κι εγώ μπορώ να σου ανεβάσω screen με τους πυρήνες να τρελαίνονται και παίζω με σαφώς πιο πάνω από 30fps και περισσότερα εφφέ και τι έχει να λέει; αν ο δικός σου Pentium είναι stock σε single core έχουμε ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις (το έχω μετρήσει δε στο λέω έτσι αν θες μπορούμε να τρέξουμε και bench και σε multicore η διαφορά αρκετά υπέρ μου) , το θέμα είναι ότι έχω 4 πυρήνες με τη δύναμη του δικού σου και σε κάποιες περιπτώσεις βλέπεις ότι τα δίνουν όλα όλοι. δε μπορούμε να λέμε ότι σου χρειάζονται οι πυρήνες τώρα στο θέμα μας, παίζει ρόλο και το τι θέλει να κάνει ο ts αν θέλει να κάνει απλές δουλειές προφανώς και ένας διπύρηνος θα του είναι αρκετός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα