hackerW32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 συγνώμη, τον αγόρασες; γιατι; ειναι ιδιος με αυτον που ειχες.. παντος να ξερεις πολλες φορες συμβενουν πραγματα που δεν μπορεις να τα υπολογισεις. ο επεξεργαστης συμφονα με την asus πρεπει να παιζει στην μητρηκη σου, τωρα εαν θελει oc και bios update ειναι αλλο θεμα.. συγνωμη και παλι, αλλα τους ειπες τι επεξεργαστη ειχες πριν και για ποιον πας τωρα; και σου ειπαν ναι παρτον ειναι καλύτερος; και 5 ευρω να τον πηρες καλύτερα να τα εδεινες σε πιτόγυρα .. και στο 100% να επαιζε, διαφορα δεν θα εβλεπες.. και θες να βαλεις και 6870 πανω; πρεπει να τα βαλεις ολα σε μια ταξη, δεν μπορεις να βαλεις τοσο δυνατη καρτα σε αυτον τον επεξεργαστη.. επρεπε να περιμενεις να απαντήσει και καποιο αλλο μελλος, για μια δευτερη γνωμη..
hackerW32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 βαζεις αυτον που ειχες, διαφορα δεν εχουν οι δυο τους, τσαμπα ο κοπος δηλαδη, παρολα αυτα εαν βρεις καποιον γνωστο να σου κανει bios update (θελει και φλοπι..) καντο και βαλε πανω αυτον που πηρες. δεν αξιζει καν να μπεις στην διαδικασία του update. μονο και μονο το οτι μπορει να σου πεσει το ρευμα πανω στο update και να καταστραφεί η μητρική φτανει. λες ποσα λεφτα διαθετεις, ποιο κουτι, ποιο τροφοδοτικο, ποιον hdd εχεις, και τι παιχνιδια θες να παιζεις. καινουριο pc δηλαδη. η μητρική σου μεχρι dual core παιρνει.
βασίλης33 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 όλο αυτό έίναι μία λύση έκτακτης ανάγκης μέχρι το καλοκαίρι όπου θα πάω σε ολική αναβάθμιση με το ανάλογο κόστος... η κάρτα γραφικών που είχα(sapphire hd4870 1gb) καηκε την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να αναζητήσω μία φθηνή πρόχειρη λύση να παίζω. πράγματι βρήκα μία 6870 σε αμελητέα τιμή όπου και περιμένω αύριο. γνωρίζοντας οτι ο e7500 που είχα επάνω θα κρατάει πολύ πίσω την 6870 είπα με λίγα ακόμη χρήματα να πάρω έναν ποιό δυνατό. ΄τα υπόλοιπα τα ξέρεις. όπως και άν έχει ο e8400 θα είναι ποιό δυνατός σε όλα σύμφωνα με διάφορα site που επισκέφθικα και σε σχέση με την 6870 θα κάνει σαφώς λιγότερο μπουκάλι απο τον e7500. τα παιχνίδια που παίζω δέν έχουν τρελές απαιτήσεις DOOM 3, AGE OF EMPIRES III, ALIENS VS PREDATOR, RESIDENT EVIL, SILENT HILL, ALONE IN THE DARK, και άλλα τέτοια που είμαι σίγουρος οτι θα παίζουν τέλεια. *το τροφοδοτικό μου είναι ένα 600άρι no name
hackerW32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 1) πρωτα απο ολα εαν ειναι No name Και εισαι 100% σιγουρος πως ειναι noname (πες μας μαρκα) τοτε θελει και αυτο αλαγμα οπως και δηποτε. μπορει να τα τυναξει και να παρει μαζι του καμια gpu. μπορει και να μην τα τυναξει και να παιζει αλλα 10 χρονια, αλλα δεν ειναι να το ρισκαρεις. 2) ποσο την βρηκες την gpu? 3) οπως σου ξανα ειπα, διαφορα δεν εχουν οι δυο επεξεργαστες, αντε 2-4 παραπανω fps να δεις, θα αξιζε εαν ειχες καλη ψυχτρα και καλη μητρική για overclock στον επεξεργαστη. --------------------- με μια 5850 καπου στα 50 ευρω (μεταχειρισμένη) κανει μια χαρα δουλεια, φαντασου οτι αυτη η καρτα θα παιζει το resident evil 6 στα high αλλα ο cpu σου λιγο πιο πανω απο low.** https://www.youtube.com/watch?v=7uiP9vnAvI4 σκοπεύεις απο οτι καταλαβα να κανεις μια ολική αναβάθμιση. αρα σκεφτεσε να παρεις μια καλη gpu τωρα για αυτο το Pc που εχεις και μετα να την βαλεις σε καινουριο pc? ειναι ρισκο με το τροφοδοτικο που εχεις παντο, να ξερεις. α, απο ραμ πως πας; ποσα gb εχεις; **ξεχνα αυτο που ειπα για την 5850, ειχα την εντηπωση πως η 6870 θα ηταν ακριβη, εαν η τιμη ειναι κοντα στα 50 ευρω διαλεξε την 6870. και παλι δεν εχουν καμια τρελη διαφορα αλλα αμα την βρηκες εκει στα 50-60 ευρω ειναι μια χαρα. ----------------- για επεξεργαστη τωρα δεν μπορεις να κανεις κατι, μονο αλλαγη μητρηκης-cpu-ραμ (μην ξεχασεις αυτο που σου ειπα για το τροφοδοτικο, εαν θες βαλε την καρτα αλλα με δικο σου ρισκο, αλλαξε το τροφοδοτικο asap) 250watt καρτα, 130 watt για οταν θα καθεσε και θα κοιτας το desktop
βασίλης33 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 την αγόρασα 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά την κάρτα γραφικών. το τροφοδοτικό είναι αυτό http://support.you.gr/catalog/EB/EBA3CBF4A640124D85765D87C053485D.pdf και η ψύκτρα αυτή http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/kama-angle-rev-b.html
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μπεσ στο bios και δες τι παίζει οι εικόνες που βάζω σου δείχνουν που να πας,το bios_main είανι η κεντρική οθόνη του Bios από εκεί πας στο advanced και μετά στο cpu configuration,εκεί στο cpu ratio βάλε το 9 που είναι κανονικά η cpu. Δες αν βλέπει την σωστή συχνότητα,αν όχι (τράβα φοτωγραφία)βγες από εδώ και πάλι στο advanced μπες στο jumper free και πες μας τι βλέπεις εκεί. Ανέβασε δηλαδή αυτές της δυο οθόνες να δούμε τι παίζει. 1
βασίλης33 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 παιδιά to biow update εγινε! κσι πλέον έχω το τελευταίο έκδοση 0413 για την μητρική μου. το μέμα όμως είναι οτι τώρα το fsb είναι 1066 και επίσης δέν έχει ανέβει η συχνότητα του επεξεργαστή. πειραματίστικα εκεί που λέει overclock στην μητρική με τους 3ψήφιους αριθμούς και όταν τους άλλαζα άλλαζε το fsb σε υψηλότερες συχνότητες αλλά η συχνότητα του επεξεργαστή έπεφτε. βασικά τώρα στην κεντρική σελίδα του bios μου λέει οτι είναι στα 3.25ghz αλλά στο cpu z μία δείχνει 1599,60 μία 2501,44. μπορεί κανείς να με διαφωτίσει? δυστηχώς δέν ξέρω πώς να ανεβάζω φωτό εδώ 1
conkal Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 εγω ημουνα το μελος που σου ειχα πει οτι ειναι συμβατος και ειναι . αν δεις το μηνυμα μου σου ελεγα και απο ποιο bios και μετα. Το cpu-z καλως σου λεει μια το ενα μια το αλλο. Ανεβοκατεβαζει την συχνοτητα για να καις λιγοτερο ρευμα. ειναι φυσιολογικο και το θες κιολας. για να δεις που ειναι ο επεξεργαστης σου θα πρεπει να μας πεις που ειναι το FSB του . λογικα πρεπει να ειναι 333 Χ 9 οποτε θα κοιταξεις στο cpu-z αν σου λεει fsb 333 ή 1333 (ειναι το ιδιο.) Για να στειλεις εικονες εδω απο το bios μπορεις να βγαλεις φωτο απο το κινητο και για να την βαλεις εδω το 11ατο εικονιδιο της δευτερης σειρας στην "απαντηση" 1
βασίλης33 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) ωραία λοιπόν έχουμε και λέμε. ο αριθμός 9 είναι εκεί. όπως και το 333 αλλά το fsb λέει 1066 και τα ghz είναι στο 2.400. αυτή τι στιγμή έχω το τελευταίο bios και υποτίθεται οτι θα έπρεπε να αναγνωρίζει ta 3.00ghz του επεξεργαστή. edit. το fsb στο cpu z μου λέει 1066.40 καμιά βοήθεια κανείς??? είναι ολα στο default και όπως είπε ο φίλος απο πάνω και η συχνότητα του επεξεργαστή είναι 2.4 με το fsb 1066 σύμφωνα πάντα με το bios και της μητρικής αλλά καί το cpu z Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2015 από βασίλης33
conkal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 η ιδεα ειναι να πας στο bios να βρεις καπου μια ρυθμιση που θα μπορεις να κουμπωσεις το fsb απο το bios στο 333/1333 θα βοηθουσε αν μας εστελνες μερικες φωτογραφιες απο το bios μεσω κινητου Υπαρχει συμφωνα με τις προδιαγραφες τις μητρικης σου σιγουρα ρυθμιση που θα λεει "Overclocking mode" ή "manual mode" ή κατι τετοιο μεσα στο bios εκει που ειναι η καρτελα του επεξεργαστη ή εκει που θα λεει advanced settings ή κατι σε φαση jumperfree configuration ή κατι παρομοιο. θα πρεπει να βρεις μεσα στο μενου την συγκεκριμενη ρυθμιση και να την αλλαξεις με το χερι. αν τα εχεις default παιζει στο default που ειναι το 1066 καταλαβαινεις τι προσπαθω να πω.
βασίλης33 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 καλημέρα, το τελευταίο νέο είναι οτι πλέον ο επεξεργαστής είναι στο 3.155Ghz απο κάποιες ρυθμίσεις που πείραξα και το fsb της μητρικής στο 1402,47 το bus speed στο 350.62, έχω κάνει πατάτα??? πάντως η αξιολόγηση απο 6 το πήγε 6.6 απότε αναγνωρίζεται ώς πολύ ποιό δυνατός. το θέμα που έχω είναι οτι όταν πείραζα τα νούμερα απο το 6 έως το 9 και αντίστοιχα απο το 333 έως το 450 ποτέ δέν κατάφερα να βρώ την ιδανική αναλογία fsb μητρικής και Ghz επεξεργαστή. αυτ΄'ο που έχω κάνει είναι οκ ή πατάτα?? άν υπάρχει κάποιος υπεύθυνα να με βοηθήσει και έχει την όρεξη ας μου στείλει ένα προσωπικό μνμ με κάποιο τηλ εποικηνωνίας να το δούμε μαζί.
TRILOBYTER Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Ασχετο ισως, αλλα εκανες ρεσετ biow? Βγαλε λιγο τη μπαταρια της μητρικης για 2 λεπτα και ξαναβαλε την ισως τα φτιαξει.
TheELF Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 το θέμα που έχω είναι οτι όταν πείραζα τα νούμερα απο το 6 έως το 9 και αντίστοιχα απο το 333 έως το 450 ποτέ δέν κατάφερα να βρώ την ιδανική αναλογία fsb μητρικής και Ghz επεξεργαστή. Κοίτα πως πάει έχεις 1333 fsb,αυτό είναι για μέχρι 4 πυρήνες δηλαδή 1333/4 βγαίνει 333,25 ,ο πολλαπλασιαστής που αναφέρεται από την Intel είναι 9 επί το 333,25 μας κάνει 2999, 25 δηλαδή τα 3ghz που ψάχνεις. Εσύ τον έχεις τώρα στα 3,15 δηλαδή του έκανες και λίγο overclock,παρακολούθησε της θερμοκρασίες και αν δεν έχει και κολλήματα άφησε τον έτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα