Καρχαρίαςςς Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Σε ένα παράλληλο σύμπαν τα ποντίκια κανουν πειράματα στους ανθρώπους, αμάν πια τα ρημαξατε... 1
deesnider Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Έχω περάσει στο ηλεκτρονικό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μετά από ...30 χρόνια καπνίσματος. Λέω ό,τι βλέπω: 1) Από τον πρώτο κιόλας μήνα, εξαφανίστηκε ο βήχας και τα φλέματα, που ήταν μόνιμη κατάσταση όσο κάπνιζα. 2) Περπατάω, τρέχω, ανεβοκατεβαίνω σκάλες, χωρίς να λαχανιάζω και να αγκομαχώ, όταν ως καπνιστής ήμουν off στα πρώτα 200 μέτρα. 3) Δεν πονάει το στήθος μου κατά τις βαθιές εισπνοές. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να στερούμαι την απόλαυση που είχα καπνίζοντας μαζί με τον καφέ και το ποτό μου. Υποκειμενικό συμπέρασμα: Η εν λόγω «έρευνα» - για την οποία κάθε άλλο παρά θα εντυπωσιαζόμουν αν μάθαινα ότι τη χρηματοδότησε κάποια καπνοβιομηχανία... - περνάει χωρίς να ακουμπήσει καν. Αυτά! 20
tritonas00 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Έχω περάσει στο ηλεκτρονικό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μετά από ...30 χρόνια καπνίσματος. Λέω ό,τι βλέπω: 1) Από τον πρώτο κιόλας μήνα, εξαφανίστηκε ο βήχας και τα φλέματα, που ήταν μόνιμη κατάσταση όσο κάπνιζα. 2) Περπατάω, τρέχω, ανεβοκατεβαίνω σκάλες, χωρίς να λαχανιάζω και να αγκομαχώ, όταν ως καπνιστής ήμουν off στα πρώτα 200 μέτρα. 3) Δεν πονάει το στήθος μου κατά τις βαθιές εισπνοές. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να στερούμαι την απόλαυση που είχα καπνίζοντας μαζί με τον καφέ και το ποτό μου. Υποκειμενικό συμπέρασμα: Η εν λόγω «έρευνα» - για την οποία κάθε άλλο παρά θα εντυπωσιαζόμουν αν μάθαινα ότι τη χρηματοδότησε κάποια καπνοβιομηχανία... - περνάει χωρίς να ακουμπήσει καν. Αυτά! Αστο, σε ετσουξε, ποντικακι... 3
@ggelos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 ρε κατεβείτε καμια Μεσσηνια να κανετε κανα φυσικο ολο στα χημικα είστε οταν λες φυσικο εννοεις τα ψευτικα η τα αλλα τα αληθινα?
optostyle Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Πρωτον το ηλεκτρονικο τσιγαρο ΔΕΝ ειναι εναλακτικη του κανονικου. Δευτερον οι καπνοβιομηχανιες χασαν ηδη ΠΟΛΛΑ εκατομμυρια απο το ηλεκτρονικο....τυχαια η "ερευνα"?? Τριτον τρισιμιση χρονια ατμιστης μονο καλο ειδα κι οχι κακο Τεταρτον καλο κανει ΜΟΝΟ ο καθαρος αερας του βουνου Πεμπτον πατακαλω πολυ οι "ασχετοι" με το θεμα μη το βανδαλιζουν.εχει κι ατομα που ενδιαφερονται ΣΤΩ!! 12
deesnider Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Αστο, σε ετσουξε, ποντικακι... Άντε από 'κει, ρε μεγαλομέτοχε... 5
Eru Iluvatar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το τσιγάρο στα επόμενα 20 χρόνια θα είναι αρκετά μειωμένο. Ήδη στις ΗΠΑ είναι κάτω από το 20%. Εύχομαι και στην Ελλάδα να πέσει περισσότερο γιατί είμαστε οι 6η στους άνδρες και 4η στις γυναίκες. 2
songless_bird Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οπως ειπε και ο deesnider δεν θα ειναι παραξενο να χρηματοδοτειται η ερευμα απο καποια καπνοβιομηχανια. Θυμιζουν τις ερευνες της κινητης, που αναλογα ποιος πληρωνει μπορει να βγαζουμε καρκινο ακομη και οταν το εχουμε ανοικτο στο αλλο δωματιο το βραδυ ή η διεργεση απο τα ραδιοκυμματα μας κανει καλο στον εγκεφαλο... 2
emperor4her Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Παιδια, εγω παντως.. ειχα θεμα η ηταν θεμα συγκυριων... παρολα αυτα χαιρομαι που ξεκινησα ηλεκτρονικο γιατι πλεον δεν καπνιζω. καπνιζα απ το 2001 μεχρι το 2014 και γενηθηκα το 1986.. οπως καταλαβαινετε, απο πολυ μικρη ηλικια, εμαθα σχεδον τα παντα παρεα με το τσιγαρο.. καφε, ποτο, μετα το σεξ, στην οδηγηση, στον υπολογιστη.. τα παντα συνοδευονταν με αυτο. ξεκινησα ηλεκτρονικο τσιγαρο με υγρα αμφιβολου ποιοτητας (δεν ηξερα) και μετα απο 3 βδομαδες περιπου αρχισα να αισθανομαι καθε πρωι μπουκωμενη μυτη. στο μηνα περιπου κολαω και μια ιωση (τυχαιο δεν λεω).. βεβαια να πω οτι η συγγεκριμενη ιωση με ταλαιπωρησε κανα μηνα αφου, με το που γινομουν καλα, παλι κολουσα... μπορει να ειναι τυχαιο, αφου πολυς κοσμος ειχε ιωσεις εκεινη την περιοδο, εμαθα λοιπον οτι ισως τα υγρα που επαιρνα να μηνειναι τοσο καλα οσο πιστευα και ετσι αγορασα τγρα πλεον απο γνωστη αλυσιδα, (δεν θυμαμαι τωρα τη μαρκα) με πιστοποιησεις κλπ κλπ. ομως το προβλημα της μυτης συνεχιστηκε, και ετσι ειπα οτι θα αλλαξω παλι υγρα και θα τα φτιαχνω μονος μου.. για 3 μηνες περιπου μειωνα καθημερινα τη νικοτινη μεχρι που εφτασα για 1 μηνα περιπου να καπνιζω αερα κοπανιστο αφου πηρα ενα υγρο omg Mist 0 (νομιζω λεγοταν). απο εκεινο το σημειο αρχισα να το μειωνω καθημερινα, χωρις προσπαθεια, απλα μου εβγαινε μονο του.. πλεον εχω 3 μηνες σχεδον, που δεν ατμιζω και 9 που δεν καπνιζω, φυσικα, ευχαριστω τον ανθρωπακο που το εφυηρε γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν θα το εκοβα ποτε (δεν μπορω να πω οτι ειχα δοκιμασει ποτε στο παρελθον). παρολα αυτα, ακομη και σημερα, μετα απο τοσο καιρο μου εχει αφησει ενα καταλυπο το οποιο μερα με τη μερα παει καλυτερα. η μυτη μου καθε πρωι ειναι μπουκωμενη!
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Η έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, (που χρηματοδοτήθηκε από κάποια καπνοβιομηχανία, σιγουρα) επικεντρώθηκε στη δοκιμή των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ποντίκια ατμιζω πάνω από 3 χρόνια, όταν διαβάζω τέτοιες βλακείες εκνευρίζομαι. είναι γνωστό ότι δεν ξέρουμε ακόμα τι επακόλουθα μπορεί να έχει το ηλ. τσιγάρο. επίσης είναι γνωστό οτι ξέρουμε τα 1002 δεινά που δημιουργεί το κανονικό τσιγάρο. όταν όμως διαβάζω κάτι σαν το παραπάνω άρθρο γελάω, γελάω πάρα πολύ. σαν καπνιστής είχα ΜΟΝΙΜΑ ένα μπούκωμα και κρύωμα καθ' όλη την διάρκεια του χειμώνα, από τότε που άρχισα να ατμιζω και έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο δεν έχω αρρωστήσει εκτός από φέτος για ενα διάστημα 7-10 ημερών (ίωση ήταν). απορώ πως τώρα βγάζουν τέτοια ηλίθια συμπεράσματα δεν μπορώ να καταλάβω, αυτό όμως που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει "πόλεμος" και κάποιοι (ως συνήθως) για λίγα (ή πολλά περισσότερα) $$$$ πουλάνε τα πάντα. αλήθεια, τέτοιες έρευνες δεν θα έπρεπε να κάνουν και να δημοσιεύουν παράλληλα με ... ποντίκια που "καπνίζουν"?
liopyr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Με κανονικο τσιγαρο κανανε κανενα τετοιο πειραμα να δουν τι παιζει? Γιατι καλα ολα αυτα, δεν ειπε και κανεις οτι θα κανει καλο στην υγεια αλλα το θεμα ειναι πως συγκρινεται με το κανονικο, τοσο για τους ενεργητικους καπνιστες οσο και για τους παθητικους Κάτι έγραψαν, αλλά χάθηκε στην μετάφραση και κανένας δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει την πηγή.. Συγκεκριμένα: These molecules are capable of damaging cells and DNA, and they're present in high levels in tobacco smoke. The researchers didn't expect to find them in e-cig vapor because there's no combustion involved, but it appears that just heating up e-cig liquid may be enough. "We were actually surprised that we found quite a bit," Sussan says, "but the levels were considerably lower than what you'd see in cigarette smoke." Far lower — more than 100 times beneath cigarette levels. Επίσης, στο ίδιο άρθρο αργότερα, κάποιος χημικός από το πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ (που δεν είχε σχέση με την συγκεκριμένη έρευνα), αναφέρει πως είναι τουλάχιστον ελλιπής ώστε να βγει κάποιο συμπέρασμα, θα πρέπει να γίνουν έρευνες σε διαφορετικές συσκευές, διαφορετικά υγρά, γεύσεις, επίπεδα νικοτίνης, οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνονται με το κανονικό τσιγάρο, και μάλλον όχι σε ποντίκια. Από κει και πέρα, από προσωπική εμπειρία, καπνίζοντας 15 χρόνια σαν φουγάρο και "ατμίζοντας" πειραματικά κάποιους μήνες, μπορώ να πω με σιγουριά πως το ηλεκτρονικό δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο, τουλάχιστον στο πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τον οργανισμό μου. Η αναπνοή βελτιώνεται αισθητά από τις πρώτες μέρες, το ίδιο και ο ύπνος, τα φλέματα πάνε περίπατο, η όσφρηση και η γεύση στα φαγητά επανέρχεται σε σημεία που είχα ξεχάσει πως υπάρχουν. Αυτά γίνονται αντιληπτά άμεσα. Στις αντοχές δεν παρατήρησα αισθητή διαφορά, αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο ζωής του καθενός (καθιστική - έλλειψη εξάσκησης κλπ.), παρά με το τσιγάρο νομίζω. 5
--b}{d-- Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Να τα πάρουμε ένα-ένα; Ως είθισται σε έρευνες γύρω από το ηλ. τσιγάρο που χρηματοδοτούνται από φαρμακοβιομηχανίες ή καπνοβιομηχανίες όπως στην προκειμένη περίπτωση (Philip Morris) δεν γίνεται ποτέ παράλληλη παρατήρηση με τις συνέπειες του κανονικού τσιγάρου. Πάντα η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε ηλ. τσιγάρο και «αέρα του βουνού». Ξεχάσαν να αναφέρουν ότι ο αριθμός των ελεύθερων ριζών που μετρήθηκαν στην έρευνά τους είναι κατά τουλάχιστον 150 φορές μικρότερος από αυτών του κανονικού τσιγάρου. Οι ελεύθερες ρίζες προέρχονται από φαινόλες. Σε ανεξάρτητα έρευνα που βρίσκεται υπό τη διαδικασία δημοσίευσης από 21 υγρά που εξετάστηκαν φαινόλες βρέθηκαν μόνο σε 2 σε ποσότητες σχεδόν μη μετρήσιμες. Το συμπέρασμα ότι δεν θα έχει οφέλη ένας καπνιστής με πνευμονοπάθεια αν το γυρίσει σε ηλεκτρονικό είναι ανυπόστατο γιατί ακριβώς δεν αναλύθηκε μια τέτοια διαδικασία στα ποντίκια (βλ. 1ο). Μόνο και μόνο η αυθαίρετη αναγωγή και των όποιων αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων πάνω σε ανθρώπους είναι αστεία. Επίσης πως ξέρουμε ότι δεν έπαιξε ρόλο η παρατεταμένη κατάσταση στρες των ποντικών (που αποδεδειγμένα «εξαντλεί» το ανοσοποιητικό σύστημα) όντας παγιδευμένοι σε ένα χώρο που ξαφνικά άρχισε να γεμίζει ατμό. Η απάντηση είναι πως δεν το ξέρουμε. Όπως δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε μύριες άλλες παραμέτρους. Οπότε και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερη φαντασία στην εξαγωγή συμπερασμάτων και την προβολή τους πάνω στον άνθρωπο. Τέλος για όποιον θέλει να είναι ενήμερος σχετικά με τις έρευνα γύρω από ηλ. τσιγάρο υπάρχει το site του γνωστού καρδιολόγου Δρ. Φαρσαλινού Site: ecigarette-research.com καθώς και δύο Ελληνικά forum που ασχολούνται με το «άθλημα» του ηλ. τσιγάρου γενικώς. 6
Ta3ideftis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Να τα πάρουμε ένα-ένα;<ul class="bbc bbcol decimal"><li>Ως είθισται σε έρευνες γύρω από το ηλ. τσιγάρο που χρηματοδοτούνται από φαρμακοβιομηχανίες ή καπνοβιομηχανίες όπως στην προκειμένη περίπτωση (Philip Morris) δεν γίνεται ποτέ παράλληλη παρατήρηση με τις συνέπειες του κανονικού τσιγάρου. Πάντα η σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε ηλ. τσιγάρο και «αέρα του βουνού».</li><li>Ξεχάσαν να αναφέρουν ότι ο αριθμός των ελεύθερων ριζών που μετρήθηκαν στην έρευνά τους είναι κατά τουλάχιστον 150 φορές μικρότερος από αυτών του κανονικού τσιγάρου.<br>Οι ελεύθερες ρίζες προέρχονται από φαινόλες. Σε ανεξάρτητα έρευνα που βρίσκεται υπό τη διαδικασία δημοσίευσης από 21 υγρά που εξετάστηκαν φαινόλες βρέθηκαν μόνο σε 2 σε ποσότητες σχεδόν μη μετρήσιμες.</li><li>Το συμπέρασμα ότι δεν θα έχει οφέλη ένας καπνιστής με πνευμονοπάθεια αν το γυρίσει σε ηλεκτρονικό είναι ανυπόστατο γιατί ακριβώς δεν αναλύθηκε μια τέτοια διαδικασία στα ποντίκια (βλ. 1ο).</li></ul>Μόνο και μόνο η αυθαίρετη αναγωγή και των όποιων αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων πάνω σε ανθρώπους είναι αστεία.<br><br>Επίσης πως ξέρουμε ότι δεν έπαιξε ρόλο η παρατεταμένη κατάσταση στρες των ποντικών (που αποδεδειγμένα «εξαντλεί» το ανοσοποιητικό σύστημα) όντας παγιδευμένοι σε ένα χώρο που ξαφνικά άρχισε να γεμίζει ατμό.<br>Η απάντηση είναι πως δεν το ξέρουμε. Όπως δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε μύριες άλλες παραμέτρους. Οπότε και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερη φαντασία στην εξαγωγή συμπερασμάτων και την προβολή τους πάνω στον άνθρωπο.<br><br>Τέλος για όποιον θέλει να είναι ενήμερος σχετικά με τις έρευνα γύρω από ηλ. τσιγάρο υπάρχει το site του γνωστού καρδιολόγου Δρ. Φαρσαλινού ecigarette-research.com<a href=""></a><br>καθώς και δύο Ελληνικά forum που ασχολούνται με το «άθλημα» του ηλ. τσιγάρου γενικώς. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις και παραθέτεις αλλά όπως και να 'χει, το τσιγάρο (και το κάθε μορφής τσιγάρο), μόνο προβλήματα δημιουργεί! Τώρα αν η κάθε έρευνα προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο, ας πάνε αυτοί που τις κάνουν στις ογκολογικές κλινικές και να ρωτήσουν τους παθόντες! Sent from my iPhone using Insomnia
--b}{d-- Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν αντιλέγω, φυσικά και είναι καλύτερα να μην κάνεις τίποτα από τα δύο. Το θέμα όμως είναι πως το ηλ. τσιγάρο απευθύνεται σε καπνιστές - όχι σε οποιονδήποτε, και είναι μία κατά πολύ ασφαλέστερη εναλλακτική του καπνίσματος. Δεκάδες έρευνες το αποδεικνύουν αυτό, το αντίθετο καμία. Επίσης πέρα από τις επιστημονικές έρευνες υπάρχουμε ήδη εμείς τα ανθρώπινα πειραματόζωα με 2,3,4+ χρόνια εμπειρίας που πίνουμε νερό στο όνομα του εφευρέτη του λόγω της βελτίωσης στην υγεία και την ποιότητας ζωής που μας έδωσε αυτή η νέα συνήθεια. Κι εκεί που στεναχωριέσαι πραγματικά είναι που βλέπεις καπνιστές βομβαρδιζόμενοι από ένα σωρό στοχευμένα ψεύδη και ανακρίβειες να βγάζουν το εσωτερικό συμπέρασμα - εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα πως είναι καλύτερα να καπνίζεις παρά να ατμίζεις. Από που να ξεκινήσει κανείς, από το γραφικό πλέον υγρό στον πνεύμονα (lol), ότι έσκασαν μια δυο συσκευές λόγω φθηνής κατασκευής και λάθους χρήσης κι έτρεξε ως είδηση σε όλο τον πλανήτη, που ένας Ιάπωνας ανακοίνωσε πως βρήκε περισσότερη μια καρκινογόνα ουσία στο η.τ. από το κ.τ. (που έχει αποδεδειγμένα γύρω στις 80) χωρίς τελικά να έχει δημοσιοποιημένη έρευνα, οι άλλοι στην Αγγλία με παρόμοια ανακοίνωση που τελικά αποδείχθηκε πως δίναν 12 watt σε συσκευή που κάνει για 5; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα