Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι κάτοχος του LG G2 και φοράει τον Snapdragon χρονισμένο σττα 2,26. Έχω ακούσει κάτι για overlocking και ότι μπορείς τον επεξεργαστή να τον χρονίσεις σε πιο υψηλά επίπεδα επίπεδα, πχ στα 2,8, στα 3,0 κτλ κτλ... πως γινεται αυτο? τι επιπτωσεις εχει στο κινητο? ειναι απολυτα ασφαλες? αναμενω απαντησεις απο τους εμπειρους :) ευχαριστω!

Δημοσ.

Ασφαλές είναι ναι,αλλά θα κρατάει λιγότερο η μπαταρία του κινητού και θα έχει (θεωρητικά) ανεβασμένες θερμοκρασίες.Για τέτοια θέματα κοίτα κυρίως στο XDA...

Υ.Γ.Από περιέργεια και μόνο,που ζορίστηκε ο επεξεργαστής και χρειάζεται OC;;  :mellow:

• Like 2
Δημοσ.

Sorry guys, νόμιζα ότι το θέμα έπρεπε να το βάλω εδώ γιατί είδα θεματικές ενότητες για updates σε ram, επεξεργαστες κτλ... Δεν μου δημιουργησε κανε θεματακι ο επεξεργαστης, δοξα το θεο, εθεσα την απορια στο τραπεζι καθαρα και μονο για ενημερωτικους λογους και επειδη μου εκανε εντυπωση το γεγονος οτι υπαρχει η δυνατοτητα να το πειραξεις τοσο "βαθια" το κινητο. Thanks ωστόσο για την απάντηση!

• Like 1
Δημοσ.

Έχω cloudyg2 2.2 rom

Dorimanx 9.9 kernel

Είμαι σταθερά στα 2.71 ghz με ανεβασμένα +30 ta voltages.

Screen on time 4:50 μου βγάζει άνετα μια μέρα. Και το βασικότερο. Δεν ζεσταίνεται! Στο antutu βγάζω 41700!

Δημοσ.

Έχω cloudyg2 2.2 rom

Dorimanx 9.9 kernel

Είμαι σταθερά στα 2.71 ghz με ανεβασμένα +30 ta voltages.

Screen on time 4:50 μου βγάζει άνετα μια μέρα. Και το βασικότερο. Δεν ζεσταίνεται! Στο antutu βγάζω 41700!

Στην πράξη είδες διαφορά; και αυτό του Antutu είναι όσα βγάζει περίπου το δικό μου G3.

Δημοσ.

δε νομίζω ότι αξίζει να κάνεις overclock σε φορητή συσκευή οποιουδήποτε είδους

όσο έχεις τη πρίζα μαζί σου (και πολύ καλά θα κάνεις), αλλά όσο σε νοιάζει η αυτονομία το θεωρώ βλακεία

ο snap 800 είναι αρκετά γρήγορο soc δεν έχει νόημα να γίνει λίγο πιο γρήγορο και να καταναλώνει δυσανάλογα περισσότερο ρεύμα, ή να ανέβει ελάχιστα και πρακτικά να μην παρατηρείς ουσιαστική διαφορά

επίσης υπάρχει και το θέμα της ελλιπούς ψύξης που έχει μια φορητή συσκευή..

γενικά overclock για μένα μόνο σε desktop, το έχω δοκιμάσει βέβαια και σε κινητά και tablet αλλά δε βρήκα ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη συγκεκριμένη διαδικασία 

Δημοσ.

Τελείως stock είχε drop frames και λίγο lag σε βαρια παιχνίδια (real racing 3)

Με την αλλαγή σε cloudy Και dorimanx με OC στα 2.71 είδα διαφορά κυρίως στα παιχνίδια

Μόλις ανεβασα λίγο τα voltages με trickster είδα τη διαφορά παντού!

Επίσης έχω κάνει και OC την gpu του στα 650 και πετάει!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ αδερφέ, πολύ χρήσιμο άρθρο... Μικρό και συνοπτικό. Από τη στιγμή που δεν είμαι ο expert σε τέτοια θέματα, θα απέφευγα να πειράξω κάτι τόσο βασικό, όπως ο επεξεργαστής, στο κινητό μου. Θέλω να πιστεύω πως η κάθε κατασκευάστρια εταιρία σχεδιάζει και ρυθμίζει το καθετί πάνω στα κινητά της με γνώμονα της καλύτερες δυνατές αλλά και ασφαλείς για τις συσκευές της επιδόσεις, και όχι τόσο για θέματα μάρκετινγκ ώστε να μπαίνουμε συνεχώς στη διαδικασία να αγοράζουμε το "πιο γρήγορο". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...