mad-proffessor Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Τελικά ποτε μη λές ποτε. Έκανα update την εφαρμογή προσθέτωντας άλλες δυο κλάσσεις που ειδοποιούν το χρήστη με desktop notifications για αλλάγες στα αρχεία που βρίσκονται στους καταλόγους /etc/systemd και /usr/lib/systemd recursively. Τυπικά μιας κ η εφαρμογή είναι systemd-based ως επι το πλείστω αυτά τα αρχεία (πρέπει να) παρακολουθεί. Θα σας ειδοποιήσει αν γίνει εγγραφή σε αρχείο, μετακίνηση, αντιγραφή. Η επιπλέον dependency λέγεται python-inotify σε fedora για τις άλλες δεν έψαξα. Να πω ότι ο vim αν επεξεργαστειτε ένα αρχείο σε αυτούς τους (υπο)καταλόγους κρατάει backups πριν τα γράψει με αποτέλεσμα να έχετε notifications για τα .swp . swx. Για να το λύσετε αυτο στο .vimrc γράφετε: set nobackup set nowritebackup set noswapfile Να πω βέβαια οτι αυτο είναι λίγο επικίνδυνο να μη κρατάει backup γιατι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος εγω θα φταίω. Οπότε παίρνετε backup τα κρίσιμα αρχεία σε τακτική βάση(Υπάρχει πάντα και το init 1 σε έσχατη περίπτωση). Επειδή εγω τρέχω μια custom έκδοση του κώδικα θα ήθελα ένας να τη τεστάρει και να μου πει αν είναι όλα οk για να κάνω τελικό merge στο master. Ο νέος κώδικας είναι στο experimental branch. Eπίσης γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αλλαγή ονόματος στην εφαρμογή στο git, μιας και υπάρχει σκέτο systemd-notify στο /usr/bin απο το systemd αυτο καθεαυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 @pmav Μιας κ μόνο εσυ ασχολείσαι με python: Αν ήθελα να το κάνω rpm για να το εγκαταστήσω τοπικά δοκιμαστικά ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος ? Είδα κάπου μέσω setup.py του distutils αλλά πως θα του πω να τρέξει το δικό μου setup.py που ενδεχομένως θα το αλλάξω ονομασία? Ιδανικά θα ήθελα ο package manager να εγκαθιστά τα dependencies και να τρέχει το δικό μου setup.py(που θα το αλλάξω σε install.py). Θυμάμαι όταν εγκαθιστούσες postfix mail server σε έβγαζε σε ncurses περιβάλλον για το κάνεις configure οπότε αυτο δε θα είναι πρόβλημα νομίζω σωστά; Νομίζω ότι είναι πολυ custom εφαρμογή για να ανέβει στο pypi αλλά ίσως ενδιαφέρει κάποιους να μπει στα repos, δε ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Ο ενδεδειγμένος τρόπος για την ανάπτυξη εφαρμογών είναι το virtualenv. Διάβασε αυτό: https://packaging.python.org/en/latest/current.html Πιο συγκεκριμένα μάλλον θέλεις αυτό: https://packaging.python.org/en/latest/distributing.html#working-in-development-mode αλλά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε όλοκληρο τον οδηγό για να έχεις πιο ολοκληρωμένα εικόνα. Για τη δημιουργία RPM πακέτων δεν έχω ιδέα. Αν θες όμως, μπορώ να σου φτιάξω ένα πακέτο για το AUR. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Υπέθεσα οτι κάτι τέτοιο θα αρκούσε https://code.google.com/p/wifiplotter/source/browse/WifiPlotter/setup.py εγκαθιστώντας κάποια πακέτα. Δηλ. θα έκανα ένα setup.py που απλά στα scripts θα καλούσε το δικό μου setup.py. Αν θες να κάνεις πακέτο για το arch δεν έχω πρόβλημα, απλά επειδη δεν έχω σχέση με τη διανομη εσυ ή κάποιος άλλος θα το ανεβάσετε στα ρεπος και θα το κάνετε maintain. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Παναγιώτη αν βαριέσαι δεν έχω θέμα να το ανεβάσω εγώ μιας που πειραματίζομαι τώρα με PKGBUILDS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 @mad-proffessor Εγώ θα ακολουθούσα την πεπατημένη, αλλά περί ορέξεως. @ilias cool with me Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 @mad-proffessorΑυτή τη στιγμή το setup.py προκαλεί syntax error: File "setup.py", line 23 <<<<<<< HEAD:install.py ^ SyntaxError: invalid syntax Επίσης στο README λες ότι κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει είτε τις python2 είτε τις python3 βιβλιοθήκες, αλλά το setup.py το τρέχεις με python3. Μπορεί να τρέξει και με python2 το setup.py; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Σε πιο branch είναι το σφάλμα experimental; Οχι θα πεις του pacman να κάνει execute το script είναι python3 το setup αλλά εγκαθιστά απο default τη version2 του προγράμματος. Για να εγκαταστήσεις τη version 3 λές setup.py -i v3 αν θες περίμενε λίγο να το δω ----------------------- Το έφτιαξα, επίσης πείτε μου αν είναι να κάνω merge το experimental στο master γιατι η έκδοση του master είναι limited. Καλύτερα πάντως να πεις στο pacman να εγκαταστήσει τις python3 dependencies στο spec file και να κάνεις execute setup.py -i v3 Αν θες πες μου αν έχεις το /usr/bin/python3 αρχείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Στο master ήταν, βλέπω το διόρθωσες τώρα.Για να τρέξει όμως το setup.py με python3 αυτόματα μπαίνει και αυτή στα dependencies μαζί με την python2. Άρα το setup.py δεν τρέχει με python2;Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα bindings σε python3 όλων των βιβλιοθηκών. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει python-notify αλλά υπάρχει στο AUR το python-notify2 το οποίο όμως δεν ξέρω αν παρέχει το ίδιο functionallity. Επίσης δεν υπάρχει καθόλου python-systemd. ilias@archpc ~ ➜ ls -l /usr/bin/python3 lrwxrwxrwx 1 root root 9 Mar 25 19:30 /usr/bin/python3 -> python3.4 ilias@archpc ~ ➜ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Κανονικά αν εγκατέστησες desktop (kde,gnome-shell, άλλο) θα εγκαταστήθηκαν και οι 2 python. Όχι αποκλειστικά σε python3 είναι γραμμένο λόγω (input). Το dependency είναι python-inotify όχι σκέτο notify. Δες μήπως λέγεται systemd-python όπως στη fedora -------------------------------------- https://www.archlinux.org/packages/community/any/python-pyinotify/ https://www.archlinux.org/packages/community/x86_64/python2-systemd/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Στο README γράφεις python2-notify. Υπάρχει python-pyinotify.Όχι δεν υπάρχει systemd-python. Αυτό που πόσταρες είναι για python2.Οπότε αναγκαστικά θα συμπεριλάβω τα python2 bindings.Επίσης αν το μόνο θέμα είναι στην input() φαντάζομαι είναι εύκολο να γίνει compatible και με τις 2 εκδόσεις. Θα του ρίξω μια ματιά αργότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 --------------- αυτα είναι τα deps που μου ζήτησες πες τι άλλο θες να το βρω και να ενημερώσω README. --------------- περιμένω αν θετε να μου πείτε αν είναι να κάνω merge ή να το αφήσω χωρίς espeak και inotify στο master ---------------- @pmav99 ο λόγος που δε θα μπλέξω με setuptools είναι οτι είναι desktop εφαρμογή που εκτελείται με συγκεκριμένα args απο ένα κατάλογο, όχι κάποιο module που θα το χρησιμοποιήσει κάποιος. ----------- Ηλία Δες παραπάνω έκανα edit με τα deps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Έκανα κι εγώ edit. Δεν υπάρχει πακέτο για python3 systemd, άρα python2 όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Εσυ είσαι σίγουρος οτι εγκατέστησες python3 μόνο για αυτο το πρόγραμμα ως dependency; Νομίζω ότι πρέπει να προυπήρχε εδω πέρα είναι άπειρες οι εφαρμογές που τη χρησιμοποιούν, μόνο κ μόνο οι yum,selinux (semanage,setroubleshoot),packagekit και αμέτρητα άλλα σε python3 είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Η python3 προφανώς και υπήρχε στο σύστημα μου.Όταν φτιάχνεις όμως ένα πακέτο δηλώνεις τις εξαρτήσεις του, και αφού χρειάζεται για αυτό το πακέτο πρέπει να δηλωθεί. Μάλιστα αφού δεν χρειάζεται για να τρέξει, αλλά μόνο για την εγκατάσταση θα δηλωθεί σαν makedepend. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα