Zerg13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-i5-4-gb-500-gb-mgem2gua/prod6900415pp/ Μια ζωή είχε windows, και σκέφτομαι αν είναι ώρα για μετάβαση μια που γνωρίζω την ανωτερότητα τους σε σχέση με win. Ολα τα παλιά τις αρχεία με external disk ανοίγουν κανωνικά; zip doc; Ποιό office ελεύθερο είναι καλό για mac και να δημιουργεί και αρχεία doc όχι μόνο να τα διαβάζει. Και το κυριότερο, με ενδιαφέρει να παίζουν τα facebook games γρηγορότερα(ή ισάξια) απο windows pc, είτε με application είτε απευθείας απο τον browser. Φτάνουν τα 4gb ram γενικά για games και τα υπόλοιπα; Γιατί στα windows βάζω και 8 σχετικά φτηνά. Είμαι στο δίλημμα δηλαδη, γιατί δεν είναι για μένα, αν ήταν , apple θα έπαιρνα. 1
zio10 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πάλι windows πάρτης. Αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά (χωρίς οθόνη) για να γράφει κείμενα και να παίζει παιχνίδια στο fb; 1
Nickospas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δεν υπάρχει λόγος φίλε μου να κάνεις μια αγορά ..άσκοπα λεφτά αν υπολογίσεις στα έξοδα πληκτρολόγιο ποντίκι αλλά 150 ευρώ και μια οθόνη ..φτάνεις στο χιλιάρικο δίχως να το πάρεις χαμπάρι. και επίσης η μητέρα σου δεν είσαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορέσει να εξοικειωθεί με το περιβάλλον μετά από τόσο χρόνια στα Windows. ...αυτή είναι η γνώμη μου 1
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Kαλα και εσύ ήρθες σε apple topic για να πάρεις απάντηση? Πήγαινε σε windows ή linux να σου πούνε για mac..... Πάντως πρεπει να το θέλεις πολύ για να πάρεις mac και να κάνεις την δουλειά σου. Αν δεν το θέλεις παράτα το....είναι ακριβό σπορ.
Zerg13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δεν υπάρχει λόγος φίλε μου να κάνεις μια αγορά ..άσκοπα λεφτά αν υπολογίσεις στα έξοδα πληκτρολόγιο ποντίκι αλλά 150 ευρώ και μια οθόνη ..φτάνεις στο χιλιάρικο δίχως να το πάρεις χαμπάρι. και επίσης η μητέρα σου δεν είσαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορέσει να εξοικειωθεί με το περιβάλλον μετά από τόσο χρόνια στα Windows. ...αυτή είναι η γνώμη μου Γράφει οτι συνδέονται πληκτρολόγιο ποντίκι και οθόνη που έχεις. Δες τις πληροφορίες απο το λινκ που έβαλα. Τόσο περίππου βγαίνει και ο πύργος με i5 με windows8 πάνω. Δες. http://www.public.gr/product/computers-and-software/statheroi-ypologistes/desktop-pc/hp-110-329nv-desktop-pc/prod7160174pp/ και αν βάλω i5 πάμε παραπάνω
Nickospas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Άμα υπάρχει οθόνη καλός ! Ήμουν παλιός κάτοχος Mac mini και στην αρχή επιχείρησα να το χρησιμοποιησω και εγώ με κοινό πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά στην συνέχεια είδα ότι ήταν δύσκολο χωρίς αυτά λόγο ότι οι περισσότερες εντολές είναι με το comant και το ποντίκι έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. .αυτή είναι η γνώμη μου πως θα δυσκολευτείς με τα κοινά..επίσης δύσκολα θα βρεις ελληνικό office σπασμένο και δεν ξέρω πόσο θα μπορέσει να το δουλέψει η μητέρα σου φιλικά πάντα 3
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 By the way office free εχει οτι και στο windows, open off,libre off κανονικά.
zio10 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πέρα από το mac ή windows πάντως νομίζω ότι κοιτάς πολύ ακριβά μηχανήματα για τη χρήση που θέλεις να κάνεις
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πέρα από το mac ή windows πάντως νομίζω ότι κοιτάς πολύ ακριβά μηχανήματα για τη χρήση που θέλεις να κάνεις Άντε... Σοβαρά? λες να μην το ξέρει ? πρέπει κανονικά να βάλουν ειδοποίηση σε οσους μπαίνουν σε Apple τοπικ , ότι πρόκειται για ακριβά μηχανήματα και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κατω απο 18. Όπως σε πορνό σάιτ..... 2
zio10 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Άντε... Σοβαρά? λες να μην το ξέρει ? πρέπει κανονικά να βάλουν ειδοποίηση σε οσους μπαίνουν σε Apple τοπικ , ότι πρόκειται για ακριβά μηχανήματα και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε κατω απο 18. Όπως σε πορνό σάιτ..... Εντάξει απλά το λέω γιατί αυτά τα κάνεις και με 100€ (Αυτό με την ειδοποίηση δεν είναι άσχημη ιδέα! )
CMD Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Αν σου αρέσει το περιβάλλον του MAC, τότε βάλε linux για να έχεις κάτι παρόμοιο και εξοικονομήσεις χρήματα έτσι και αλλιώς η μαμά δεν θα καταλάβει διαφορά. Αν και νομίζω πως θα ψιλο δυσκολευτεί να αλλάξει συνήθειες , εδώ από xp σε 7 και ζορίζονται οι μη εξοικειωμένοι. Όσο για το "γνωρίζω την ανωτερότητα τους σε σχέση με win" Μπορούμε να το αναλύσουμε το θέμα.
haHa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-i5-4-gb-500-gb-mgem2gua/prod6900415pp/ Μια ζωή είχε windows, και σκέφτομαι αν είναι ώρα για μετάβαση μια που γνωρίζω την ανωτερότητα τους σε σχέση με win. Ολα τα παλιά τις αρχεία με external disk ανοίγουν κανωνικά; zip doc; Ποιό office ελεύθερο είναι καλό για mac και να δημιουργεί και αρχεία doc όχι μόνο να τα διαβάζει. Και το κυριότερο, με ενδιαφέρει να παίζουν τα facebook games γρηγορότερα(ή ισάξια) απο windows pc, είτε με application είτε απευθείας απο τον browser. Φτάνουν τα 4gb ram γενικά για games και τα υπόλοιπα; Γιατί στα windows βάζω και 8 σχετικά φτηνά. Είμαι στο δίλημμα δηλαδη, γιατί δεν είναι για μένα, αν ήταν , apple θα έπαιρνα. Tα περισσοτερα facebook games(ειδικα αυτον στον browser) θα παιζουν λιγο χειροτερα, λογω οτι το flash στο mac os x δεν ειναι τοσο αποδοτικο οσο στα windows. Το ιδιο ισχυει κ για τις επιδοσεις στην πλειονοτητα των παιχνιδιων, λογω υποδεεστερων drivers για την καρτα γραφικων. Βεβαια το mac mini που κοιτας ειναι αρκετα δυνατο για αυτα που θελεις, οποτε δεν θα εχει προβλημα. Μονο η απουσια ssd θα κουρασει. Καλο ειναι να υπολογισεις και την επεκταση 3ετης εγγυησης.
ektor7 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 http://www.public.gr/product/apple/macmini/mac-mini-i5-4-gb-500-gb-mgem2gua/prod6900415pp/ Μια ζωή είχε windows, και σκέφτομαι αν είναι ώρα για μετάβαση μια που γνωρίζω την ανωτερότητα τους σε σχέση με win. Ολα τα παλιά τις αρχεία με external disk ανοίγουν κανωνικά; zip doc; Ποιό office ελεύθερο είναι καλό για mac και να δημιουργεί και αρχεία doc όχι μόνο να τα διαβάζει. Και το κυριότερο, με ενδιαφέρει να παίζουν τα facebook games γρηγορότερα(ή ισάξια) απο windows pc, είτε με application είτε απευθείας απο τον browser. Φτάνουν τα 4gb ram γενικά για games και τα υπόλοιπα; Γιατί στα windows βάζω και 8 σχετικά φτηνά. Είμαι στο δίλημμα δηλαδη, γιατί δεν είναι για μένα, αν ήταν , apple θα έπαιρνα. Συμβουλη.Στους γονιους μας,γκομενες,γυναικες,παιδια,ασχετους με το θεμα στενους φιλους/συγγενεις προτινουμε παντα αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις και τα γνωριζουμε πολυ καλα,για να μπορουμε να τους βοηθουμε και να τους εξηγουμε γρηγορα και απλα σε οτι χρειαστουν! Οποταν αν εισαι χρηστης και καλος γνωστης του osx,χωρις δευτερη σκεψη,να της παρεις το mac mini!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Η μάνα μου εδώ και 4 χρόνια χρησιμοποιεί καθημερινά λάπτοπ με Linux που της είχα αγοράσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ λοιπόν και 4 χρόνια, μία που της το έκανα install και μια που το ξέχασα! Όσο γρήγορο ήταν, είναι, ούτε virus κλπ βλακείες να με παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλ (όπως κάνει ο θείος μου που έχει Windows και στα τελευταία 2 χρόνια του έχω κάνει 3 φορές format και reinstall). Οπότε ναι σκέψου το σοβαρά για ένα Mac ή κάποιο μηχάνημα με Linux! Ο χρόνος που θα γλυτώσεις, δεν πληρώνεται! 2
ektor7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Η μάνα μου εδώ και 4 χρόνια χρησιμοποιεί καθημερινά λάπτοπ με Linux που της είχα αγοράσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ λοιπόν και 4 χρόνια, μία που της το έκανα install και μια που το ξέχασα! Όσο γρήγορο ήταν, είναι, ούτε virus κλπ βλακείες να με παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλ (όπως κάνει ο θείος μου που έχει Windows και στα τελευταία 2 χρόνια του έχω κάνει 3 φορές format και reinstall). Οπότε ναι σκέψου το σοβαρά για ένα Mac ή κάποιο μηχάνημα με Linux! Ο χρόνος που θα γλυτώσεις, δεν πληρώνεται! Χακερας ο θειος!!! Παντος στη περιπτωση της δικης μου μανας που χρησιμοποιει windows εδω και 20 χρονια,δε εχει χρειαστει να κανει φορματ σε κανενα μηχανημα της και δεν εχει κολλησει ποτε καποιο ιο! Με αλλα λογια οτι λογισμικο και να δωσω στην μανα μου,με την χρηση που του κανει,το ιδιο και το αυτο,για εκεινη! Και κατι ακομη,πιο πολλα clean install απο την αρχη βλεπεις σε osx παρα σε windows τα τελευταια χρονια! Και αν δε σας αρεσει αυτη η κατασταση,υπαρχει η λυση!Να συμβουλευετε τους αλλους osx χρηστες, να μην αναφερνουν τα προβληματα που αντιμετωπιζουν,δημοσια στα φορουμ και ετσι το osx θα ξαναγινει "σταθερο" και "απροβληματιστο" οπως παλια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα