Προς το περιεχόμενο

Equalizer σε Logitech z906

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, έχω τα ηχεία Logitech z906 Surround 5.1. Γενικά έχουν καλό ήχο όμως έχουν ένα θέμα χάνουν αρκετά στις mid range συχνότητες (μάλλον επειδή δεν έχουν ξεχωριστό tweeter). Γίνεται να το διορθώσω αυτό χρησιμοποιώντας software equalizer ώστε να ενισχύσω τις μεσαίες συχνότητες? Αν ναι, πώς μπορώ να το κάνω ώστε να μην έχω κακό αποτέλεσμα (πχ να χαθούν μετά οι υψηλές συχνότητες)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα

δυστηχως δεν υπαρχουν αξιολογα προγραμματα για windows.

αληθεια , ποια ειναι η καρτα ηχου σου?

κατα 95% εχει στο control panel της καρτελα με equalizer.

αν υπαρχει καλος,

αλλιως θα πρεπει να αρκεστεις στο καθε ενα media player , που εχει το δικο του , και θα πρεπει να το στησεις ξεχωριστα.(winamp, wmp , vlc , bsp)

τωρα , να προσεξεις , γιατι τις realtek , δεν ειναι ακριβως equalizer , αλλα ενα πολυ χοντροκομενο limiter.

αυτο που θελω να πω , ειναι οτι οσο εσυ θα θες να δωσεις μια νοτα εντασης στα μεσεα των 5-6 khz , αυτο σε αντιθεση , θα κοβει ολες τις αλλες συχνοτητες (θα χαμηλωνει dB δηλαδη) εκτος του 5-6 khz που θα εχεις πειραξει..το ακριβως αντιστροφο δηλαδη.

τωρα με τα media player , δεν εχω ασχοληθει και τοσο, παρα μονο με το winamp

εκει προσεξε να μην ξεφυγεις πανω απο τα 6-6,7 dB , γιατι μετα θα αρχησει να παραμορφωνει τον ηχο.

γενικα να ξερεις πως παιζεις απο 500hz - 4khz (winamp θα επαιζα με 500, 1 ,2)

καλησπερα

δυστηχως δεν υπαρχουν αξιολογα προγραμματα για windows.

αληθεια , ποια ειναι η καρτα ηχου σου?

κατα 95% εχει στο control panel της καρτελα με equalizer.

αν υπαρχει καλος,

αλλιως θα πρεπει να αρκεστεις στο καθε ενα media player , που εχει το δικο του , και θα πρεπει να το στησεις ξεχωριστα.(winamp, wmp , vlc , bsp)

τωρα , να προσεξεις , γιατι τις realtek , δεν ειναι ακριβως equalizer , αλλα ενα πολυ χοντροκομενο limiter.

αυτο που θελω να πω , ειναι οτι οσο εσυ θα θες να δωσεις μια νοτα εντασης στα μεσεα των 5-6 khz , αυτο σε αντιθεση , θα κοβει ολες τις αλλες συχνοτητες (θα χαμηλωνει dB δηλαδη) εκτος του 5-6 khz που θα εχεις πειραξει..το ακριβως αντιστροφο δηλαδη.

τωρα με τα media player , δεν εχω ασχοληθει και τοσο, παρα μονο με το winamp

εκει προσεξε να μην ξεφυγεις πανω απο τα 6-6,7 dB , γιατι μετα θα αρχησει να παραμορφωνει τον ηχο.

γενικα να ξερεις πως παιζεις απο 500hz - 4khz (winamp θα επαιζα με 500, 1 ,2)

Καλημέρα φίλε μου! Mac έχω και έχω κατεβάσει ένα προγραμματάκι το Boom 2 το οποίο όλοι λένε ότι είναι πολύ καλό, είναι για όλους τους ήχους του συστήματος και έχει πολύ λεπτομέρεια στις συχνότητες ποια θα ανεβάσεις ποια θα κατεβάσεις κλπ.. Αυτό που δεν ξέρω είναι για τα συγκεκριμένα ηχεία ποιες συχνότητες πρέπει να πειράξω και κατά πόσο κλπ.

τα εχω ακουσει τα z906...

κοιτα τι γινεται!με ενα eq μπορεις να κανεις ενα τακ...αλλα οχι θαυματα. Τα ηχεια σου υστερουν γενικοτερα διοτι ενα ηχειο τετοιου κοστους,τετοιας φιλοσοφιας και τετοιου μεγεθους δεν μπορει να παιξει μεσαιες και ψηλες. Απο κει και περα απο τον ενισχυτη υπαρχει ενα high pass που λογικα κοβει της χαμηλες...αλλα πιθανον να κοβει και μερικες μεσαιες. Επισης μπορει καποιες μεσαιες να τις παιζει το woofer για να ελαφρυνουν τους δορυφορους αλλα ετσι χανονται ειδικα οταν παιζει πολυ δυνατα. Τέλος οι μεσαιεςχωριζονται σε χαμηλες μεσαιες, μεσαιες, ψηλες μεσαιες εσυ ποιες δεν ακους;...

θα σου προτεινα να βαλεις το woofer στο 0.και μετα να δοκιμασεις τα εξης.

1) Να παιζεις μουσικη απο foobar (καλο θα ηταν εαν δεν θες δεν πειραζει αλλα θα βοηθησει)

2) Μπορεις να ανεβαζεις σε υψος το woofer σταδιακα ωστε να δεις που σου αρεσει,εννοειται να ειναι σε κατι σταθερο. Επισης μπορεις να το αλλαξεις και μερος και θα δεις οτι το αποτελεσμα καθε φορα να ειναι διαφορετικο. Αλλα μην βιαστεις να καταληξεις και ακου 2-3 τραγουδια καθε φορα. Προσπαθησε να το βαλεις καπου να μην μπουραρει πολυ.

3) Στο eq θα κανεις 3 δοκιμες

α) Να πειραξεις τις συχνοτητες 200-500 και τα αλλα φλατ. (χαμηλες μεσαιες)

β) Μετα πατα reset και τις 500-1.4 και τα αλλα φλατ. (μεσαιες)

γ) Υστερα παλι reset και ανεβαζεις απο 1.4-2.5 και τα αλλα φλατ. (ψηλές μεσαιες)

Λιγο λιγο καθε φορα και να βρισκονται σε αρμονια με της αλλες σαν ανηφορα και κατηφορα...επισης μετα αφου το κανεις αυτο μπορεις να κανεις συνδιασμο τις μεσαιες και της ψηλομεσαιες...ή της μεσαιες και τις χαμηλομεσαιες ταυτοχρονα.εαν και πιστευω οι χαμηλομεσαιες ειναι οκ.

και μια τεταρτη δοκιμη θα μπορουσες να βγαλεις λιγο μπασο δλδ τις συχνοτετες 20 με 80 και να κανεις ξανα τις 3 δοκιμες πανω.

αυτα ελπιζω να παρεις κατι καλυτερο.

Τελος να προτιμας μουσικες wav,flac...τα mp3 εχουν cut off. Εαν εχεις chrome και ακους youtube εχει το chrome eq που μπαινει στις επεκτασεις και μπορεις να φτιαχνεις τον ηχο και απο κει...και να ξερεις ενα ηχειο ειναι πολυ δυσκολο να παιζει ολα τα ειδη μουσικης. Δες εσυ πιο ειδος ακους πιο πολυ διαλεξε 2-3 τραγουδια και ξεκινα τις δοκιμες σου.

• Like 2

το προγραμμα που προανεφερες ειναι paid , με 7 μερες trial.

τωρα ειδα ενα αλλο freeware , που κανει δουλεια.

soundflower + au lab.

διαβασε http://www.dctrwatson.com/2011/06/os-x-system-equalizer/

τωρα οτι και να σου λεμε εμεις  , αν εσενα σ αρεσει να βαλεις 400hz, βαλτα.

ο καθενας μας διαφορετικες προτιμησεις , διαφορετικα αυτια , διαφορετικη μουσικη και ηχεια.

απλα μεινε μεσα στο ευρος 400-500hz με 2-4khz γενικα αυτα ειναι τα μεσαια.

επισης οπως προειπα μην ανεβασεις πολλα dB σε καθε μπαντα.

οσο πιο καθαρο ειναι ενα equalizer τοσο καλυτερο ηχο θα εχεις.

αρα μην αρχησεις να τα σκαλιζεις ολα , δεν θα βγαλεις ακρη και στην καλυτερη θα ακουγονται χειροτερα απο οτι οταν δεν ειχε καθολου eq.

2-3 μπαντες με μικρα βηματα..

τα ηχεια δεν ειναι τιποτα σπουδαια οποτε μην περιμενεις να 'λαμψουν'.

• Like 1

Εγω παλι καταλαβα οτι το παλικαρι καταλαβε οτι τα ηχεια που εχει δεν κανουν για μουσικες και δεν του αρεσουν οποτε μαλλον δεν θελει τα πολλα μπασα που συνηθιζουν να παιζουν τα ηχεια(ευγε).Οποτε του προτεινα τα παραπανω.

Το να εχεις ενα eq φλατ εχεις καθαρο ηχο οταν και τα ηχεια σου και ο ενισχυτης σου "παιζουν φλατ"...πραγμα που εδω δεν ισχυει!!!

• Like 2

τα εχω ακουσει τα z906...

κοιτα τι γινεται!με ενα eq μπορεις να κανεις ενα τακ...αλλα οχι θαυματα. Τα ηχεια σου υστερουν γενικοτερα διοτι ενα ηχειο τετοιου κοστους,τετοιας φιλοσοφιας και τετοιου μεγεθους δεν μπορει να παιξει μεσαιες και ψηλες. Απο κει και περα απο τον ενισχυτη υπαρχει ενα high pass που λογικα κοβει της χαμηλες...αλλα πιθανον να κοβει και μερικες μεσαιες. Επισης μπορει καποιες μεσαιες να τις παιζει το woofer για να ελαφρυνουν τους δορυφορους αλλα ετσι χανονται ειδικα οταν παιζει πολυ δυνατα. Τέλος οι μεσαιεςχωριζονται σε χαμηλες μεσαιες, μεσαιες, ψηλες μεσαιες εσυ ποιες δεν ακους;...

θα σου προτεινα να βαλεις το woofer στο 0.και μετα να δοκιμασεις τα εξης.

1) Να παιζεις μουσικη απο foobar (καλο θα ηταν εαν δεν θες δεν πειραζει αλλα θα βοηθησει)

2) Μπορεις να ανεβαζεις σε υψος το woofer σταδιακα ωστε να δεις που σου αρεσει,εννοειται να ειναι σε κατι σταθερο. Επισης μπορεις να το αλλαξεις και μερος και θα δεις οτι το αποτελεσμα καθε φορα να ειναι διαφορετικο. Αλλα μην βιαστεις να καταληξεις και ακου 2-3 τραγουδια καθε φορα. Προσπαθησε να το βαλεις καπου να μην μπουραρει πολυ.

3) Στο eq θα κανεις 3 δοκιμες

α) Να πειραξεις τις συχνοτητες 200-500 και τα αλλα φλατ. (χαμηλες μεσαιες)

β) Μετα πατα reset και τις 500-1.4 και τα αλλα φλατ. (μεσαιες)

γ) Υστερα παλι reset και ανεβαζεις απο 1.4-2.5 και τα αλλα φλατ. (ψηλές μεσαιες)

Λιγο λιγο καθε φορα και να βρισκονται σε αρμονια με της αλλες σαν ανηφορα και κατηφορα...επισης μετα αφου το κανεις αυτο μπορεις να κανεις συνδιασμο τις μεσαιες και της ψηλομεσαιες...ή της μεσαιες και τις χαμηλομεσαιες ταυτοχρονα.εαν και πιστευω οι χαμηλομεσαιες ειναι οκ.

και μια τεταρτη δοκιμη θα μπορουσες να βγαλεις λιγο μπασο δλδ τις συχνοτετες 20 με 80 και να κανεις ξανα τις 3 δοκιμες πανω.

αυτα ελπιζω να παρεις κατι καλυτερο.

Τελος να προτιμας μουσικες wav,flac...τα mp3 εχουν cut off. Εαν εχεις chrome και ακους youtube εχει το chrome eq που μπαινει στις επεκτασεις και μπορεις να φτιαχνεις τον ηχο και απο κει...και να ξερεις ενα ηχειο ειναι πολυ δυσκολο να παιζει ολα τα ειδη μουσικης. Δες εσυ πιο ειδος ακους πιο πολυ διαλεξε 2-3 τραγουδια και ξεκινα τις δοκιμες σου.

Φίλε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Θα δοκιμάσω όσα μου είπες και θα ενημερώσω. Επίσης ναι πάντα κοιτάω να μην ακούω mp3! Είτε flac βρήσκω (24bit/96khz) είτε σε m4a μέσω iTunes.

το προγραμμα που προανεφερες ειναι paid , με 7 μερες trial.

τωρα ειδα ενα αλλο freeware , που κανει δουλεια.

soundflower + au lab.

διαβασε http://www.dctrwatson.com/2011/06/os-x-system-equalizer/

τωρα οτι και να σου λεμε εμεις  , αν εσενα σ αρεσει να βαλεις 400hz, βαλτα.

ο καθενας μας διαφορετικες προτιμησεις , διαφορετικα αυτια , διαφορετικη μουσικη και ηχεια.

απλα μεινε μεσα στο ευρος 400-500hz με 2-4khz γενικα αυτα ειναι τα μεσαια.

επισης οπως προειπα μην ανεβασεις πολλα dB σε καθε μπαντα.

οσο πιο καθαρο ειναι ενα equalizer τοσο καλυτερο ηχο θα εχεις.

αρα μην αρχησεις να τα σκαλιζεις ολα , δεν θα βγαλεις ακρη και στην καλυτερη θα ακουγονται χειροτερα απο οτι οταν δεν ειχε καθολου eq.

2-3 μπαντες με μικρα βηματα..

τα ηχεια δεν ειναι τιποτα σπουδαια οποτε μην περιμενεις να 'λαμψουν'.

Το πρόγραμμα το βρήκα από φίλο. :) Όσο για το eq ναι το διαπίστωσα ότι δεν πρέπει να τα πειράζω και πολύ.. Σιγά σιγά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω θα βρω το συνδυασμό που μου ταιριάζει ανάμεσα στις ρυθμίσεις του eq και στη θέση του sub

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...