Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Polter είπε

Παιδιά, διαβάζοντας και αυτό το thread, πήρα την απόφαση να αγοράσω 10 πρίζες Schuko για να αλλάξω τις παλιές που είχε το διαμέρισμά μου. Κατέληξα στις ΑΒΒ Basic55, λόγω των καλών κριτικών που διάβασα.

Ανοίγοντας όμως τη συσκευασία διαπίστωσα με τρόμο τον, για να το πως ευγενικά, "περίεργο" τρόπο σύνδεσης των καλωδίων.

Είναι δυνατόν να έχουν τόσο επισφαλή τρόπο σύνδεσης και να μην αναφέρεται πουθενά; Τα καλώδια απλά συγκρατούνται με την τριβή, δεν υπάρχει πουθενά βίδα για τη στερέωσή τους!

https://www.youtube.com/watch?v=SW6vmkqVPmo

Ήμαρτον!

Νομίζω ότι θα πρέπει να τα επιστρέψω..

Κοιτα και εμενα η αληθεια ειναι οτι με ξενιζει λιγο το γεγονος οτι εχουν τετοιο κουμπωμα στις πριζες.Στους διακοπτες οκ αλλα στις πριζες θα προτιμουσα με βιδες οπως ειναι οι Legrand.Πηγαινε τες πισω και παρε Legrand,εχουν το ιδιο συστημα κουμπωματος στους διακοπτες(εκει δεν σε νοιαζει και πολυ διοτι δεν υπαρχει φορτιο) αλλα στις πριζες εχουν βιδες.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Polter είπε

Παιδιά, διαβάζοντας και αυτό το thread, πήρα την απόφαση να αγοράσω 10 πρίζες Schuko για να αλλάξω τις παλιές που είχε το διαμέρισμά μου. Κατέληξα στις ΑΒΒ Basic55, λόγω των καλών κριτικών που διάβασα.

Ανοίγοντας όμως τη συσκευασία διαπίστωσα με τρόμο τον, για να το πως ευγενικά, "περίεργο" τρόπο σύνδεσης των καλωδίων.

Είναι δυνατόν να έχουν τόσο επισφαλή τρόπο σύνδεσης και να μην αναφέρεται πουθενά; Τα καλώδια απλά συγκρατούνται με την τριβή, δεν υπάρχει πουθενά βίδα για τη στερέωσή τους!

https://www.youtube.com/watch?v=SW6vmkqVPmo

Ήμαρτον!

Νομίζω ότι θα πρέπει να τα επιστρέψω..

Νομίζω ότι η ΑΒΒ ξέρει αρκετά καλύτερα από εσένα πως να φτιάξει μια πριζα.

Καταλαβαίνω ότι το καλώδιο απλά "κουνμπώνει" μέσα σε κάτι κωνικό ή σε κάτι που πιέζεται πάνω του  και πρέπει να πιέσεις κάτι για να το βγάλεις χωρίς να το τραβήξεις με υπερβολική δυναμή.

Αν είναι αυτό μια χαρά είναι, άλλωστε το καλώδιο δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να βιδώνεται πάνω στην υποδοχή πολύ σφηκτά. Δεν είναι η πρίζα να κρατιέται στο καλώδιο από αυτά.

Επεξ/σία από DrLo
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, LouCi4er said:

αλλα στις πριζες θα προτιμουσα με βιδες οπως ειναι οι Legrand

Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά στο video δεν βλέπω βίδες...

Άσχετο αλλά για RJ45 πρίζες ο μηχανισμός της Legrand είναι πολύ καλός.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά στο video δεν βλέπω βίδες

στο 0;47 φαινεται ξεκαθαρα ο τροπος που κουμπωνει το καλωδιο.δεν υπαρχουν βιδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, ThReSh είπε

Δεν είμαι και σίγουρος, αλλά στο video δεν βλέπω βίδες...

Άσχετο αλλά για RJ45 πρίζες ο μηχανισμός της Legrand είναι πολύ καλός.

Εγω στο σπιτι μου εχω τους μηχανισμους που δειχνει στο παρακατω βιντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=X_SEuyikCSI

Τωρα τι ξερει και τι δεν ξερει η ΑΒΒ δεν με νοιαζει,εγω που εκανα την δουλεια αυτη 10 χρονια ξερω ποιος τροπος εφαρμογης των καλωδιων ειναι πιο "καλος".Οταν πρεπει να βαλεις πριζα με 6 2.5αρια καλωδια(οπως κανει αυτος στο βιντεο),να δω τι καλα που πιανουν τα κλιπς.Ποσες φορες οπως προσπαθουσα να διπλωσω τα καλωδια στο κουτι,βγαινανε απο την υποδοχη τους.Τεσπα,οτι νομιζει ο καθενας ας κανει.

Επεξ/σία από LouCi4er
Δημοσ.

Υπόψιν οτι οι κλέμες χωρίς βίδα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στα βιομηχανικού τύπου ραγουλικά και μετά ήρθαν στις οικιακές πρίζες/διακόπτες.

Πχ εδώ terminal blocks βιομηχανικού πίνακα της Wago, μια απο τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο

Οι βιδωτές κλέμες δέν είναι πανάκεια. Δέν σφίγγουν πάντα καλά το σύρμα ενώ μπορούν να χαλαρώσουν με τον καιρό με τις συστολές-διαστολές. Και αυτές που έχουν τη βίδα να έρχεται σε άμεση επαφή με το σύρμα του αγωγού, το τραυματίζουν και μπορεί να να το κόψουν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Δεν μου κάνει translate, ποια σειρά είναι αυτή?

Η σειρα valena,βεβαια εγω τις εχω μια δεκαετια.Ισως να αλλαξε μηχανισμο η Legrand.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, LouCi4er said:

Η σειρα valena,βεβαια εγω τις εχω μια δεκαετια.Ισως να αλλαξε μηχανισμο η Legrand.

Κατά πάσα πιθανότητα έχει αλλάξει.

Δημοσ.

Βασικα μλκιες λεω,φτιαχνω το σπιτι ενος κολλητου και πριν μια εβδομαδα πηγε ΚΑΥΚΑ και πηρε διακοπτες-πριζες Valena και του εδωσαν ακριβως οτι εχω και εγω(οτι δειχνει το βιντεο που εβαλα πιο πανω).Οποτε δυστυχως δεν εχω ιδεα τι παιζει.Να ειχε ο ΚΑΥΚΑΣ παλιο στοκ?Μπορει.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα

Σε μία πρόσφατη έρευνα που έκανα ανάμεσα στις εταιρείες βρήκα και την Geyer... Μπορεί κάποιος να μου πει κατά πόσο είναι αξιόπιστη σαν εταιρεία;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JohnResq είπε

βρήκα και την Geyer

Μην κοιταξεις ομορφια. Μην κοιταξεις καν την τιμη αν ειναι πιο οικονομικη. Κοιταξε μονο να την βρισκεις ΄΄μεθαυριο΄΄. H Legrand ειναι μια κορυφαια εταιρεια και μηχανισμους ,μπορεις να βρεις μεχρι και στο Praktiker. Αν θα κανεις μια αντικατασταση η μια επεκταση στον χωρο σου μετα απο καποια χρονια ισως δυσκολευτεις να βρεις. 
Μακρια απο την γαμημενη της σειρα την ΑΥΡΑ της Geyer. Ειναι οικονομικη και ειναι τρισαθλια. Χρειαστηκε να αντικαταστησουμε ολοκληρο πακετο σε ενα ξενοδοχειο.
Legrand Valena - Legrand Valena Life - Abb Basic ( Λιγο πιο ακριβη σειρα και ο λογος ειναι οτι τα περισσοτερα καταστηματα δεν την στοκαρουν οποτε θα εχεις και χαμηλοτερη εκπτωση ) .

Επισης πολυ καλη ειναι και η οικονομικη σειρα της Legrand η Niloe. ( Πλαστικος μηχανισμος και πλαστικη βαση στηριξης σε αντιθεση με τον μεταλλικο της Valena ) . Δεν παυει ομως να ειναι αξιοπιστη. 

Διαβασα και τις παραπανω απαντησεις. Εχει οντως θεμα στις τηλεορασεως ( οχι παντα)  και λυνεται με μια αντισταση που θα παρεις απο καταστημα ηλεκτρονικων. Επισης καποιοι αναφερθηκαν σε αυτοματες συνδεσεις πριζας ( χωρις βιδες ) . Αν καταληξεις, να παρεις σουκο με βιδες ( αυτες κυκλοφορουν περισσοτερο στην Ελληνικη αγορα ) . 

Αν θελεις κατι αλλο με ρωτας...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!!

Επαναφέρω το θέμα των πριζο διακοπτών καθώς είμαι σε αναζήτηση του συγκεκριμένου υλικού. Ποιά είναι γνώμη σας για της VIMAR;;; Έχει αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα με τους συγκεκριμένους πριζοδιακόπτες;;

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...