Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά, σε πρόσφατη ανακαίνιση έβαλα παντού ΑΒΒ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, λειτουργούν άψογα και αψεγάδιαστα.

Όταν μάλιστα γράφεις ότι οι Legrand είναι 150 ευρώ ακριβότεροι, δεν το συζητάω καν

Που να δεις και Vimar.

Αλλά εκεί πουλάς το μισό σπίτι για να αγοράσεις μια καλή σειρά. :-D

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Που να δεις και Vimar.

Αλλά εκεί πουλάς το μισό σπίτι για να αγοράσεις μια καλή σειρά. :-D

Είπαμε, να μας μείνει σπίτι για να βάλουμε τους διακόπτες! :D

• Like 1
Δημοσ.

Οντας 10 χρονια ηλεκτρολογος,η καλυτερη επιλογη απο αποψη κοστους-ποιοτητας ηταν(λεω ηταν γιατι σταματησα το επαγγελμα το 2010) η σειρα Valena της Legrand.9 στα 10 σπιτια αυτους εβαζαν.Επειδη τους εχω και εγω σπιτι μου μπορω να πω οτι ειναι αριστη επιλογη.Ποτε δεν αλλαξαμε διακοπτη Legrand,ζητημα να μας ειχαν τυχει 1-2 ελλατωματικοι στους χιλιαδες που ειχαμε τοποθετησει,αρκετα ομορφοι και προσωπικα μου αρεσει η μικρη διαδρομη του κλικ που εχουν.Μερικοι επελεγαν σαν φτηνη επιλογη τους EL-BI,αρκετα καλοι διακοπτες,κορυφη θα ελεγα για τα χρηματα που ζητανε.Βεβαια δεν εχουν την φινετσα που εχουν οι Legrand αλλα γουστα ειναι αυτα.Οι Geyer πολυ καλοι ειναι,οι ABB επισης καλοι.

Οι διακοπτες (μαρκες εννοω)λιγο πολυ σαν λειτουργια ολοι καλοι ειναι.Αυτο που κοιτας ειναι να μην κανει το κλικ πολυ φασαρια και να κανει οσο το δυνατο μικροτερη διαδρομη απο την μια θεση στην αλλη,για ποιοτητα μιλαω,απο εμφανιση οτι αρεσει στον καθενα.Επισης μεγαλο ρολο παιζει η πριζα της καθε σειρας,πρεπει να εχει καλα ποδαρακια και αυτο το καταλαβαινει μονο ο ηλεκτρολογος που θα τις περασει.Δουλεψαμε καποια στιγμη κατι διακοπτες μιας εταιριας που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη (αν θυμηθω το ονομα θα το γραψω)οι οποιοι ηταν αρκετα εμφανισιμοι και ποιοτικοι και σε μιση τιμη σχεδον απο τους Valena,οι πριζες ομως ηταν χαλια.Τα ποδαρακια ηταν απο μαλακο μεταλο,δεν εσφιγγαν αρκετα με αποτελεσμα να τρεχουμε να βαζουμε πριζες που εβγαιναν απο τα κουτια συνεχως.

• Like 1
Δημοσ.

ABB basic απο εμενα.λευκα η κρμ που εχουν ιδια τιμη και πλήρες γκαμα ακομα και ντιμερ για να μπορεις να ντιμαρις led λαμπες.το βαλενα δεν εχει τετοιο ντιμερ.σημερα ολα τινουν προς τα λεντ.

αν θελεις λεγκραντ παρε το valena life που εχει πλήρες γκαμα και ντιμερ για λεντ ,αλλα θα ειναι ποιο ακριβά.το καλο με το valena life ειναι οτι εχεις ξεχωριστους μηχανισμούς και μπορεις να βαλεις οτι πλαισιο πλακιδιο θελεις σε συνδιασμο.ενω στο απλο βαλενα εισαι μεταξύ λευκου κρεμ ασημί και με συνδυασμό μονο τα πλαισια που εχει στην γκαμα.

Δημοσ.

Όταν ξεκινήσαμε συγκατοικηση το πρώτο που κάναμε ήταν αλλαγή όλους τους διακόπτες και πρίζες, γιατί ήταν οι άθλιοι οι παλιοί, στυλ του 80.

Νομίζω το συνολικό κόστος για 1 κεραίας, 12 πρίζες, 5 διπλοι, 4 μόνοι διακόπτες Legrand (σειρά niloe) ήταν κάτω από 80€ από Leroy merlin.

Δημοσ.

Εγώ είχα πάει σε Schneider της σειράς Sedna άλλα και σε μερικά από την ποιο ακριβή σειρα τις Schneider γιατί έκανα συνδυασμό και μου είχαν βγει περίπου στα 500 με 600 ευρώ αν θυμάμαι καλά μαζί με τους διακόπτες(μπουτον) για τα κουδούνια.

Πάντως είναι πολύ καλοί από θέμα ποιότητας και μέχρι σήμερα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.

Υπάρχει και η Schneider, που είναι εξίσου αξιόπιστη σάν εταιρία.

Φυσικά εξαρτάται και τι σειρά θα επιλέξεις.Η ίδια εταιρία μπορεί να έχει 3 σειρές, με την κορυφαία να κοστίζει σχεδόν τα τριπλάσια της base.

Προ 9μηνου ψαχνόμουν για διακόπτες και κατέληξα σε Legrand Valena.Είναι value for money και "βλέπονται".

+1 για schneider. είχα legrand και τις άλλαξα όλες με αυτή τη φίρμα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα 

Για νέα οικοδομή με πολλούς διακόπτες έχω πάρει προσφορές 

1. Legrand niloe 600 ευρώ. Είναι η φθηνή σειρά. Άραγε αξίζει; 

2.ABB basic 55 700 ευρώ 

3. Legrand valena 800 ευρώ 

Τείνω στην πιο φθηνή επιλογή. Κάποια άποψη; 

Δημοσ.

Είναι κάτι που βάζεις για πολλά χρόνια με καθημερινή χρήση και επίσης κάτι που θα βλέπεις καθημερινά μέσα στο σπίτι.Νέα οικοδομή άρα αξίζει κάτι καλίτερο.Δεν λέω το πιο ακριβό αλλά όχι και το φθηνότερο.

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να δώσεις τα 200 ευρώ παραπάνω να πας στη valena που είναι δοκιμασμένη πετυχημένη και χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο ποσοστό των σπιτιών.Ποτέ δεν θα μετανιώσεις για την επιλογή σου κάτι που ενδεχομένως θα γίνει με τη φτηνή σειρά.

Δημοσ.

Ειδα στο Leroy Merlin μια σειρα που μου αρεσε αρκετα, λεγονται Lexman και μαλλον πρεπει να τους φερνουν απο Γαλλια μονο το Leroy. Πολυ μοντερνο σχεδιο και καλη τιμη. Εβαλα στην κουζινα σε συνδιασμο χρωματων που δεν εβρισκα πουθενα αλλου.
Επισης οσοι αγοραζετε μεγαλες ποσοτητες για ολο το σπιτι ελπιζω να ριχνετε και μια ματια στα καταστηματα ηλεκτρολογικων υλικων και οχι μονο στα πολυκαταστηματα.
Αρκετες φορες τα πολυκαταστηματα φερνουν τις συσκευασιες blister (με αυτο το διαολεμενα σκληρο πλαστικο για να τα κρεμανε στα θηλακια στα ραφια) αυτο και μονο επειδη εχει συσκευασια και χαρτι επεξηγησης κοστιζει, και κοστιζει αρκετα, στο καταστημα με ηλεκτολογικα υλικα σου δινουν τα υλικα οι υπαλληλοι και επειδη δεν υπαρχει ο κινδυνος βανδαλισμου εχουν το ιδιο προιον σε εκδοση με το απλο σακουλακι. Δειτε το, εχει σημαντικη οικονομικη διαφορα.

Προτεινω σιγουρα να μην αγορασει κανεις πριζα με πλαστικη βαση, ναι εχουν βγει και με πλαστικη βαση για οικονομια.
Επισης υπαρχουν διακοπτες που μπαινουν στην σειρα, αυτο βεβαια απαιτει να εχουν μπει και τα αντιστοιχα κουτια που κολλανε μεταξυ τους σαν παζλ, ειναι πιο μαζεμενοι και παντα ισιοι.
legrand-valena-www-ural-org.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιάννη το ίδιο έκανα στο σπίτι μου πριν 3 μήνες

Έβγαλα τις παλιές μπριζες και έβαλα legrand λευκες καινούργιες

Έβαλα περίπου 65 τεμάχια (τα αγόρασα από leroy merlin όλα,μου πήγε κάθε σουκο μπριζα 2.5€ και κάθε διακόπτης απλός 2.10€ ) 

Επεξ/σία από stelios18120
  • 1 μήνα μετά...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, διαβάζοντας και αυτό το thread, πήρα την απόφαση να αγοράσω 10 πρίζες Schuko για να αλλάξω τις παλιές που είχε το διαμέρισμά μου. Κατέληξα στις ΑΒΒ Basic55, λόγω των καλών κριτικών που διάβασα.

Ανοίγοντας όμως τη συσκευασία διαπίστωσα με τρόμο τον, για να το πως ευγενικά, "περίεργο" τρόπο σύνδεσης των καλωδίων.

Είναι δυνατόν να έχουν τόσο επισφαλή τρόπο σύνδεσης και να μην αναφέρεται πουθενά; Τα καλώδια απλά συγκρατούνται με την τριβή, δεν υπάρχει πουθενά βίδα για τη στερέωσή τους!

https://www.youtube.com/watch?v=SW6vmkqVPmo

Ήμαρτον!

Νομίζω ότι θα πρέπει να τα επιστρέψω..

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Polter είπε

Παιδιά, διαβάζοντας και αυτό το thread, πήρα την απόφαση να αγοράσω 10 πρίζες Schuko για να αλλάξω τις παλιές που είχε το διαμέρισμά μου. Κατέληξα στις ΑΒΒ Basic55, λόγω των καλών κριτικών που διάβασα.

Ανοίγοντας όμως τη συσκευασία διαπίστωσα με τρόμο τον, για να το πως ευγενικά, "περίεργο" τρόπο σύνδεσης των καλωδίων.

Είναι δυνατόν να έχουν τόσο επισφαλή τρόπο σύνδεσης και να μην αναφέρεται πουθενά; Τα καλώδια απλά συγκρατούνται με την τριβή, δεν υπάρχει πουθενά βίδα για τη στερέωσή τους!

https://www.youtube.com/watch?v=SW6vmkqVPmo

Ήμαρτον!

Νομίζω ότι θα πρέπει να τα επιστρέψω..

οι περισσοτεροι συγχρονοι διακοπτες πριζες ετσι ειναι

το καλωδιο κουμπωνει πανω στην υποδοχη χωρις βιδακι

αυτα με το βιδακι ανηκουν σε περασμενες εποχες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...