Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Θα αλλαξω σε ενα σπιτι ολους τους διακοπτες φωτισμου και πριζες .Καπου 58 τεμαχια συνολικα. Η επιλογη Legrand νομιζω ειναι αξιοπιστη 100% μιας και σε αλλο σπιτι εχω τους παλιους διακοπτες legrand απο το 1976 χωρις κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα. Υπαρχει καποια μαρκα εξ ισου αξιπιστη με τους legrand αλλα πιο οικονομικη ??? Ευχαριστω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Θα αλλαξω σε ενα σπιτι ολους τους διακοπτες φωτισμου και πριζες .Καπου 58 τεμαχια συνολικα. Η επιλογη Legrand νομιζω ειναι αξιοπιστη 100% μιας και σε αλλο σπιτι εχω τους παλιους διακοπτες legrand απο το 1976 χωρις κανενα απολυτως προβλημα μεχρι τωρα. Υπαρχει καποια μαρκα εξ ισου αξιπιστη με τους legrand αλλα πιο οικονομικη ??? Ευχαριστω. Έχω την εντύπωση ότι οι διακόπτες & οι πρίζες ΑΒΒ είναι λίγο πιο οικονομικοί από τους Legrand. Εξίσου αξιόπιστες μάρκες και οι δύο. Τσέκαρέ τους. 2
Tenshi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Υπάρχει και η Schneider, που είναι εξίσου αξιόπιστη σάν εταιρία. Φυσικά εξαρτάται και τι σειρά θα επιλέξεις.Η ίδια εταιρία μπορεί να έχει 3 σειρές, με την κορυφαία να κοστίζει σχεδόν τα τριπλάσια της base. Προ 9μηνου ψαχνόμουν για διακόπτες και κατέληξα σε Legrand Valena.Είναι value for money και "βλέπονται". 4
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Έχω την εντύπωση ότι οι διακόπτες & οι πρίζες ΑΒΒ είναι λίγο πιο οικονομικοί από τους Legrand. Εξίσου αξιόπιστες μάρκες και οι δύο. Τσέκαρέ τους. Υπάρχει και η Schneider, που είναι εξίσου αξιόπιστη σάν εταιρία. Φυσικά εξαρτάται και τι σειρά θα επιλέξεις.Η ίδια εταιρία μπορεί να έχει 3 σειρές, με την κορυφαία να κοστίζει σχεδόν τα τριπλάσια της base. Προ 9μηνου ψαχνόμουν για διακόπτες και κατέληξα σε Legrand Valena.Είναι value for money και "βλέπονται". Σας ευχαριστω !!!!!!!!!
cococrops Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 legrand φιλε πολύ καλη επιλογή και είναι και κατι ξυλινοι αλλης εταιριας που ξεφευγουν σε τιμη 1
madsc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Legrand, ABB Γιάννη. Επιλέγεις base ή μεσαία σειρά. Οι ακριβές τους σειρές μπορεί να έχουν εμφάνιση αλλά σπάνια είναι κόστος-απόδοση. /sc 2
Highlander Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οι Vimar είναι όλα τα λεφτά, αλλά είναι και πιο ακριβές. Γιάννη εμπιστεύσου τους προλαλήσαντες Αν θυμάμαι σωστά, πλέον οι Legrand φτιάχνονται Τουρκία και έχουν λίγο χαλάσει την ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν. 1
paylidis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 γιαννη πολυ καλη η legrand αλλα εχε κατα νου οτι οι μπριζες τηλεορασης της για καποιο αγνωστο λόγο εχουν τεραστια αντίσταση και χάνεις από σημα (μεχρι πριν 2,5-3 χρόνια ετσι ηταν σιγουρα, αν αλλαξε τωρα εχει καλως) 1
Highlander Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Πρίζες TV υπάρχουν τερματικές και διελεύσεως. Κάποιος που ξέρει από δαύτα δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν δεν σκαμπάζω μία από διανομή σήματος και έτσι στο σπίτι που έφτιαξα τα έφτιαξα όπως κάνουμε των δικτύων και ησύχασα. 3
HERTHAN Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Και η Schneider ειναι πολυ καλη εταιρια. Οταν ειχα αρχισει το ψαξιμο για πριζες τελικα κατεληξα σ'αυτην. 1
f_chronis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Πρίζες TV υπάρχουν τερματικές και διελεύσεως. Κάποιος που ξέρει από δαύτα δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν δεν σκαμπάζω μία από διανομή σήματος και έτσι στο σπίτι που έφτιαξα τα έφτιαξα όπως κάνουμε των δικτύων και ησύχασα. Επειδή έπαθα και έμαθα, επιβεβαιώνω ότι η legrand στις πρίζες tv είναι ένα μαύρο χάλι. Φυσικά και έχει τερματικές και διελευσεως αλλά και οι δύο έχουν τεράστια εξασθένηση. Οι σοβαρές πρίζες γράφουν την εξασθένηση σε dB (διελευσεως και εξόδου) και μάλιστα πολλές εταιρίες βγάζουν μοντέλα με διαφορετική εξασθένηση. Εξηγώ: Σε μια πολυκατοικία (συνηθως με κεντρικό ενισχυτή κεραίας) στα πάνω διαμερίσματα το σήμα φτάνει υπερβολικά ισχυρό και στα κάτω υπερβολικά εξασθενημένο. Όλο αυτό λόγω εξασθένησης των καλωδίων και των συνδέσεων διέλευσης. Δεν μας κάνει ούτε το ασθενές αλλά ουτε το ισχυρό σημα. Ειδικά το τελευταίο "μπουκώνει" τον δέκτη και δεν δείχνει καθόλου εικόνα. Οι διαφορετικές πρίζες ανάλογα με την θέση που τοποθετούνται αντισταθμίζουν τις διαφορές αυτές ώστε να έχουμε παντού σήμα μέσα στα όρια. Άλλος τρόπος είναι να μπουν ίδιες πρίζες και έξτρα αντάπτορες εξασθένησης. Συνήθως ο τελευταιος δεν συμφαίρει οικονομικά - πρακτικά. Για να καταλήξω. Η legrand έχει επιλέξει επίτηδες μια μέση εξασθένηση (αλλά αρκετά μεγάλη) για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις. Σε ένα μέσο ελληνικό σπίτι όμως που το κάθε διαμέρισμα έχει δικιά του κεραία και 2-3 πρίζες, αυτό μόνο ζημιά κάνει. Η λύση : σωστές πρίζες κατασκευαστών κεραιών (televes, ikusi ή άλλες) ή εντελώς φθηνές που έχουν μόνο το βύσμα και όχι κυκλωμα προσαρμογής σύνθετης αντιστασης (για απλές εγκαταστάσεις είναι ΟΚ) 2
greekparot Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, θα χρειαστώ και εγώ να προβώ σε αγορά διακοπτών και πριζων για όλο το σπίτι. Πήρα μια προσφορά για legrand & Abb. Είμαι σε δίλημμα γιατί η διαφορά είναι 150€ πιο ακριβές η legrand. Είναι στα όρια τιμής που έχω θέσει αλλά πχ δεν θέλω να έχω θέμα με το σήμα στην tv όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ή να πληρώνω και καλά για Γαλλικές και να είναι Τουρκίας..
Highlander Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Στείλε ένα αίτημα στο www.saranti.com.gr και θα σου λύσουν τις απορίες σου. Είναι "δικό μας" το μαγαζί και ξέρουν τη δουλειά τους. Ζήτησε και μία προσφορά, δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, θα χρειαστώ και εγώ να προβώ σε αγορά διακοπτών και πριζων για όλο το σπίτι. Πήρα μια προσφορά για legrand & Abb. Είμαι σε δίλημμα γιατί η διαφορά είναι 150€ πιο ακριβές η legrand. Είναι στα όρια τιμής που έχω θέσει αλλά πχ δεν θέλω να έχω θέμα με το σήμα στην tv όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ή να πληρώνω και καλά για Γαλλικές και να είναι Τουρκίας.. Προσωπικά, σε πρόσφατη ανακαίνιση έβαλα παντού ΑΒΒ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, λειτουργούν άψογα και αψεγάδιαστα. Όταν μάλιστα γράφεις ότι οι Legrand είναι 150 ευρώ ακριβότεροι, δεν το συζητάω καν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα