Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω παίξει αρκετά παιχνίδια (ειδικά παλιά που είχα περισσότερο χρόνο) . Ευτυχώς στο pc γίνεται να τεστάρεις τα παιχνίδια αν σου αρέσουν πριν τα αγοράσεις και έτσι γλυτώνεις πολλά (τα περισσότερα παιχνίδια τα αγοράζω αφού τα δοκιμάσω ή είμαι πολύ σίγουρος οτι θα μου αρέσουν) , και πού θέλω να καταλήξω , τα παιχνίδια πριν μπουν στο κόσμο του διαδικτύου  έπαιζες και τέλος , μην πω πολλές φορές ξαναπαίζαμαι τα ίδια πολλές φορές (όπως και γίνεται και τώρα αλλα έχω την εντύπωση λιγότερο λόγο του κορεσμού ίσως )  τώρα έχουν το ονλινε κομμάτι , γιατί να πάρεις ένα παιχνίδι 50 ευρώ όταν ξέρεις οτι σε 2 χρόνια το πολύ θα βγει ένα πανομοιότυπο  και ολος ο κόπος θα πάει χαμένος (εννοείται οτι θα το έχεις ευχαριστηθεί αλλα εμένα μου δημιουργείτε αυτή η εντύπωση ) . 

Έχοντας παίξει και broswer games (φυλετικές μάχες - χρόνια τώρα , war2 και στα δύο φτάνοντας στους τοπ παίχτες για κάποια περίοδο) και τώρα το star wars commander πραγματικά σκέφτομαι μήπως χάνω το χρόνο μου , είχε campening και με πέταξε απο μάχες 4 φορές σήμερα δηλαδή έλεος , μήπως χάνω πολύ ώρα σε ένα παιχνιδάκι που το ξεκίνησα λίγο να χαλαρώνω και να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με ενα απο τα αγαπημένα μου χόμπι , λογικά θα το παρατήσω pay for the win δεν έπαιξα ποτέ και ούτε θα το κάνω . 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε ξερω την ηλικια σου. Αλλα θα σου θυμησω εποχες Snes, Master System, mega drive, ms-dos κτλ. Τα παιχνιδια τοτε ηταν απλα. Επαιζες 1-2 ωρες τη μερα. Και πολυ λεω. Πηγαινες σχολειο, μετα φροντιστηριο αγγλικα, ποδοσφαιρο, μπασκετ ή οτι αλλο αθλημα. Οι μεγαλυτεροι πηγαιναν για κανα καφε.

Σημερα τα παιχνιδια ειναι πολυ πολυπλοκα. Ακομα κι οι κονσολες. Απαιτουν να επενδυσεις παρα πολλες ωρες πανω τους. Χρονος που αν το καλοσκεφτεις παει χαμενος. Δε κερδιζεις τιποτα. Σε αποξενωνουν. Κανουν κακο στην υγεια σου (μιλαμε για υπερβολες).

Να κανεις συχνα διαλειματα. Να σηκωνεσαι συχνα. Να αθλησαι καθημερινα. 10 λεπτα τρεξιμο τη μερα ειναι αρκετα. Βγες για καφε/μπυρα. Πηγαινε ενα ταξιδι. Ζησε.

Κανενα παιχνιδι, οσο καλο κι αν ειναι, δε θα σε γεμισει. Παντα θα νιωθεις κενος. Αλλου θα βρεις το νοημα της ζωης. Ειναι εκει που νιωθεις οτι εισαι χρησιμος.

• Like 22
Δημοσ.

Αυτού του είδους το gaming συμπληρώνει κενά. Τα περισσότερα γίνονται για το rank, την χασοώρα και την αυτοεκπλήρωση μέσα απο εύκολες μικρές ψευτοντόπες ευχαρίστησης.

Ένα παιχνίδι το σταματάς όταν παύει να είναι διασκέδαση και καταντάει εξαναγκασμός.

Όλα τα παιχνίδια που ανέφερες απευθύνονται σε προσωπικότητες με τάσεις εθισμού και είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να τα ξεκινήσεις, να παίξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά είτε να πληρώσεις είτε να καταστραφείς. Οπότε δεν ξεκινάς αυτές τις βλακείες εξ'αρχής, και αν το κάνεις φροντίζεις να μην καείς παραπάνω απο ότι πρέπει.

Και το παν μέτρον είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί όταν όλοι οι "f2p" developer φροντίζουν να σου κουνάνε το καρότο κάθε ώρα και στιγμή.

• Like 9
Δημοσ.

Αυτού του είδους το gaming συμπληρώνει κενά. Τα περισσότερα γίνονται για το rank, την χασοώρα και την αυτοεκπλήρωση μέσα απο εύκολες μικρές ψευτοντόπες ευχαρίστησης.

Ένα παιχνίδι το σταματάς όταν παύει να είναι διασκέδαση και καταντάει εξαναγκασμός.

Όλα τα παιχνίδια που ανέφερες απευθύνονται σε προσωπικότητες με τάσεις εθισμού και είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να τα ξεκινήσεις, να παίξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά είτε να πληρώσεις είτε να καταστραφείς. Οπότε δεν ξεκινάς αυτές τις βλακείες εξ'αρχής, και αν το κάνεις φροντίζεις να μην καείς παραπάνω απο ότι πρέπει.

Και το παν μέτρον είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί όταν όλοι οι "f2p" developer φροντίζουν να σου κουνάνε το καρότο κάθε ώρα και στιγμή.

καλα ας βγει το cabal2  και αν με ξαναδειτε εμενααα να μου γραψετε!!

Δημοσ.
Ένα παιχίδι το παρατάμε όταν κοιτάς το ρολόι σου ενω παίζεις και βλέπεις οτι έχουν περάσει 5-6 λεπτά, και αναρωτιέσαι,¨Μα τι στο καλό κάνω εδώ τώρα?"

Ενω αντίθετα όταν κοιτάς το ρολόι σου και βλέπεις οτι έχουν περάσει 5-6 ώρες, η βλέπεις οτι αρχίζει και χαράζει έξω, και σκέφτεσαι οτι θα το προχωρίσεις λίγο ακόμα και μετα θα πας για υπνό...τότε σημαίνει οτι αυτό το παιχνίδι δεν είναι για να το παρατήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξερω την ηλικια σου. Αλλα θα σου θυμησω εποχες Snes, Master System, mega drive, ms-dos κτλ. Τα παιχνιδια τοτε ηταν απλα. Επαιζες 1-2 ωρες τη μερα. Και πολυ λεω. Πηγαινες σχολειο, μετα φροντιστηριο αγγλικα, ποδοσφαιρο, μπασκετ ή οτι αλλο αθλημα. Οι μεγαλυτεροι πηγαιναν για κανα καφε.

Σημερα τα παιχνιδια ειναι πολυ πολυπλοκα. Ακομα κι οι κονσολες. Απαιτουν να επενδυσεις παρα πολλες ωρες πανω τους. Χρονος που αν το καλοσκεφτεις παει χαμενος. Δε κερδιζεις τιποτα. Σε αποξενωνουν. Κανουν κακο στην υγεια σου (μιλαμε για υπερβολες).

Να κανεις συχνα διαλειματα. Να σηκωνεσαι συχνα. Να αθλησαι καθημερινα. 10 λεπτα τρεξιμο τη μερα ειναι αρκετα. Βγες για καφε/μπυρα. Πηγαινε ενα ταξιδι. Ζησε.

Κανενα παιχνιδι, οσο καλο κι αν ειναι, δε θα σε γεμισει. Παντα θα νιωθεις κενος. Αλλου θα βρεις το νοημα της ζωης. Ειναι εκει που νιωθεις οτι εισαι χρησιμος.

Μια χαρά περίπλοκα παιχνίδια που απαιτούσαν ώρες υπήρχαν και τότε. 

Όποιος θεωρεί πως είναι χαμένος χρόνος απλά δεν παίζει.

Άλλος μπορεί να θεωρεί πως το να βλέπει 22 άτομα να τρέχουν με μια μπάλα είναι χαμένος χρόνος και άλλος το να πάει να κάτσει 3+ ώρες σε μια καφετέρια. 

Ένας τρίτος μπορεί να βαριέται τα ταξίδια μέχρι θανάτου.

Να θυμίσω πως ούτε η μπύρα κάνει καλό στην υγεία.

Ο καθένας λοιπόν βρίσκει νόημα εκεί που του αρέσει. 

• Like 20
Δημοσ.

Μια χαρά περίπλοκα παιχνίδια που απαιτούσαν ώρες υπήρχαν και τότε. 

Όποιος θεωρεί πως είναι χαμένος χρόνος απλά δεν παίζει.

Άλλος μπορεί να θεωρεί πως το να βλέπει 22 άτομα να τρέχουν με μια μπάλα είναι χαμένος χρόνος και άλλος το να πάει να κάτσει 3+ ώρες σε μια καφετέρια. 

Ένας τρίτος μπορεί να βαριέται τα ταξίδια μέχρι θανάτου.

Να θυμίσω πως ούτε η μπύρα κάνει καλό στην υγεία.

Ο καθένας λοιπόν βρίσκει νόημα εκεί που του αρέσει. 

Μαλλον δεν καταλαβες ακριβως τι εννοω. Εγω δε δαιμονοποιησα τα ηλεκτρονικα παιχνιδια. Ισα-ισα που ειμαι υπερ. Κι εγω ειμαι gamer αλλωστε. Πιστευω οτι τα ηλ. παιχνιδια δημιουργουν εξυπνα παιδια. Καποιοι μπορουν να διαφωνησουν. Εχω φιλους που ειναι κατηγορηματικα κατα των παιχνιδιων. Φιλοι που μεγαλωσαν με ΜegaDrive και SNES. Ο καθενας εχει την αποψη του.

Αλλα ειμαι κατα της υπερβολης. Οταν ξυπνας, τρως και κοιμασαι, για να συνεχισεις απο εκει που σταματησες. Οταν το παιχνιδι γινεται αυτοσκοπος. Οταν χανεις την επαφη με την πραγματικοτητα.

Καλο ειναι να σταματας λιγο. Να πας για ενα τρεξιμο, να παιξεις μπαλα με φιλους (γνωστους), να βγεις με ενα κοριτσι για ποτο. Ναι, να παρεις ενα κοριτσι που γουσταρεις και να πας μια βολτα. Αυτο ειναι το φυσιολογικο.

Δεν ειναι ωραια εικονα?

Δεν επιβαλλω τη γνωμη μου. Ο καθενας κανει οτι γουσταρει. Κι ειμαι εδω να το συζητησουμε μαζι. 

• Like 4
Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια σπάνια τερματίζω παιχνίδι. Συνήθως το διακόπτω όταν δε με ευχαριστεί πια, δε βρίσκω κανένα λόγο να καταπιέζομαι απλά για να πω ότι το τελείωσα. Αν, μάλιστα, βλέπω ότι δε μου προσφέρει τίποτα, είμαι ικανός να το παρατήσω στην τελευταία μάχη-πίστα-boss και να δω το φινάλε στο YouTube. Προτιμώ να δοκιμάσω κάτι άλλο που μπορεί να μου προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και να επιστρέψω στο προηγούμενο κάποια άλλη στιγμή.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο @NEFTIS , μας αρέσουν τα παιχνίδια αλλά με μέτρο. Το παιχνίδι είναι απλά ένα παιχνίδι, τίποτα παραπάνω! Επιλέγω την πραγματική ζωή και όχι την ψηφιακή! 

Γνώμη μου πάντα! Σας αφήνω πάω για καφέ με την αγάπη  :wub: !!!!  :P

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια σπάνια τερματίζω παιχνίδι. Συνήθως το διακόπτω όταν δε με ευχαριστεί πια, δε βρίσκω κανένα λόγο να καταπιέζομαι απλά για να πω ότι το τελείωσα. Αν, μάλιστα, βλέπω ότι δε μου προσφέρει τίποτα, είμαι ικανός να το παρατήσω στην τελευταία μάχη-πίστα-boss και να δω το φινάλε στο YouTube. Προτιμώ να δοκιμάσω κάτι άλλο που μπορεί να μου προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και να επιστρέψω στο προηγούμενο κάποια άλλη στιγμή.

Παθαίνω το ίδιο. Το θέμα είναι πως φταίμε κι οι ίδιοι με πολλά παιχνίδια που ασχολούμαστε και ξέρουμε απο πρίν οτι δεν έχουν πολλά να μας προσφέρουν.

Δεν θα χαρακτήριζα πλέον τον εαυτό μου hardcore gamer, αλλά μπαίνω σε ανθυποβολή να παίξω κάτι που βγαίνει τώρα και με τον βομβαρδισμό των games που κυκλοφορούν και να θες δεν γίνεται να τελειώσεις ούτε τα μισά απο όσα θα αρχίσεις. Και στο σημείο που είμαι έχω τόσα διαμάντια (Mass Effect, half life και δεκάδες ακόμη)στην μέση πέραν των παιχνιδιών του σωρού που συνεχώς μπαίνουν στο καλάθι με τα παιχνίδια που δεν θα τελειώσουν ποτέ. Και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτή την περίοδο κάθομαι και παίζω Far Cry 4 πχ ενώ ξέρω απο τώρα πως και τίποτα προσωπικά δεν έχει να μου προσφέρει σε σχέση με άλλα πολύ καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν και δεν τα έχω αγγίξει και δεν θα το τελειώσω ποτέ.

Παιχνίδια που τελείωσα, στο 95% τους είναι και παιχνίδια που μου έλεγα κάτι παραπάνω απο το να περνάω απλά καλά (αυτό το κάνω χαζολογώντας και στο LoL βλέποντας νουμεράκια απο δώ κι απο εκεί η στο BF) και παραδείγματα τέτοιων παιχνιδιών είναι τα Bioshock 1 & infinite, Red Dead Redemption, Alan Wake κλπ κλπ.

Αν έχει βρεθεί κάποιος στην θέση μου (αν βγαίνει άκρη απο αυτό που γράφω παραπάνω τελος πάντων) κι έχει ξεπεράσει την ιδέα του να πρέπει να παίξει όλες τις "μεγάλες κυκλοφορίες" με αποτέλεσμα να μπορεί να ασχοληθεί με αυτά που πραγματικά θέλει ας ποστάρει. Πραγματικά πιστεύω πως το marketing (hype) έχει μεγάλη επίδραση στην εποχή που ζούμε και δυστυχώς επηρεάζεσαι έμμεσα ή άμεσα απο αυτό.

Θα μου πείτε προβλήματα που έχει ο κόσμος.. Απλά τυχαίνει εγώ όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα να είμαστε μια γεννιά που σε μεγάλο βαθμό μεγάλωσε  με βιντεοπαιχνίδια. Έχω κάνει προσπάθειες να σταματήσω εντελώς το gaming στο παρελθόν κι όλες ήταν παροδικές. Το να παίζω 5-10 παιχνιδάρες σε έναν ολόκληρο χρόνο παρά 50 μισοτελειωμένα άνοστα παιχνίδια θα ήταν το ιδανικό για μένα κι απο άποψης χαμένου χρόνου αλλά κι ευχαρίστησης σε τελική ανάλυση.

• Like 2
Δημοσ.

αμα σκεφτεσαι οτι χανεις το χρονο σου πολυ απλα εχεις βαρεθει τα παιχνιδια που παιζεις.δοκιμασε καποιο αλλο ειδος.

εγω παραταω ενα παιχνιδι αμα μου σπαει τα νευρα ή αν δεν εχει καθολου στορι.συνηθως τελειωνω τα περισσοτερα που ασχολουμαι αλλα περνω το χρονο μ.δεν ειναι αναγκη να τελειωσω το παιχνιδι σαν το βεγκο.2 το πολυ 3 ωρες την ημερα φτανουν.αμα κλεινεις οχτάωρα σε ενα χαζοπαιχνιδι την ημερα δεν ειναι διασκεδαση αλλα δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

προφανώς παίζουμε για να περνάμε ευχάριστα όπως κάποιος άλλος θα πήγαινε για καφέ , εγώ είπα για το πότε (όπως πολύ καλα υπόθηκε)  ένα παιχνίδι καταλήγει να σε κουράζει και δεν μιλάω για την δυσκολία του παιχνιδιού αλλά του τρόπου λειτουργίας του .Ιδικά αυτό  που είπε ο  klainmaingr  , οτι στην αρχή ωραία παίζεις κτλ αλλά μετά σε κάποια φάση για να συνεχίσεις είτε θέλει πολλές ώρες εξαναγκασμού είτε πληρωμής . Ευτυχώς το είχα συνειδητοποίησηαυτό νωρίτερα και δεν χάλασα λεφτά (μόνο στο war2 είχα χαλάσει ένα 20ευρω στις αρχές ) . Πάντως και κάποιος που χαλάει λεφτά επιλογή του είναι αφού ευχαριστιέται το παιχνίδι (πχ αντί να αγοράσιε άλλο συνεχίζιε με αυτό) . Και να καίγεσαι σε κάποιες φάσεις ωραίο είναι  χρόνος να υπάρχει 

Δημοσ.

Γνώμη μου πάντα! Σας αφήνω πάω για καφέ με την αγάπη :wub: !!!! :P

Εντελώς φιλικά....

Το να λιώνεις σε ένα καναπέ (η σαιζλονγκ αν είναι καλοκαίρι) , πίνοντας καφέ και να το θεωρείς πραγματικής ζωής δραστηριότητα, δείχνει μεγάλο πρόβλημα.

http://postin.gr/images/2013_septemvrios/mikel2.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...