Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

paredwse, το ιδιο ισχύει και σε περιπτωση αναβολής λογω απεργίας των δικηγόρων, δικαστών, κτλ; Δηλαδη, αποφασίζουν να απεργήσουν και τον λογαριασμο τον πληρώνει ο φουκαράς που ψαχνει να βρει το δίκιο του; 

• Super Moderators
Δημοσ.

paredwse, το ιδιο ισχύει και σε περιπτωση αναβολής λογω απεργίας των δικηγόρων, δικαστών, κτλ; Δηλαδη, αποφασίζουν να απεργήσουν και τον λογαριασμο τον πληρώνει ο φουκαράς που ψαχνει να βρει το δίκιο του; 

Σε περίπτωση στάσης εργασίας δικαστών, συμβαίνει το ίδιο, το δικαστήριο ΔΕΝ συνεδριάζει και ο διάδικος που θέλει να προχωρήσει πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. 

Σε περίπτωση αναβολής δικηγόρων δεν συμβαίνει το ίδιο, οι δικηγόροι μπορούν να παρασταθούν για την αναβολή και έτσι δεν υπάρχει εκ νέου προσδιορισμός ή επιδόσεις στους αντιδίκους. 

Δημοσ.

@paredwse

Και στις δυο περιπτωσεις όμως (εκλογές, απεργία δικαστών), τι φταίει αυτός που έχει πληρώσει ώστε να ξαναπληρωσει; δεν θα έπρεπε να υπάρχει σχετική πρόβλεψη ώστε να μπορεί να οριστεί εκ νέου ημερομηνία με την αρχική πληρωμη; γιατί όντως, έτσι όπως το εξηγήσεις δεν τα παιρνει η κλίκα των δικηγόρων αλλά μια ακομα μεγαλύτερη και χειρότερη κλίκα, εξεινη του κ@λοκρατους στο οποιο ζούμε.

Και να αναφέρω άσχετο παράδειγμα, οτι πληρώνουμε στα έξοδα μεταβίβασης αυτοκινήτου την έκδοση νεας άδειας στο γνωστό πρασινο χαρτί (γύρω στα 60-70 ευρώ νομιζω είναι το μερτικό αυτής στα έξοδα μεταβίβασης). Το κράτος όμως λέει ότι δεν εχει τέτοια (λόγω χρημάτων, διαγωνισμών κτλ) και χορηγεί μονο κατόπιν προσκομισεως ως αποδεικτικών για ταξίδι στο εξωτερικό (πράσινη καρτα , ακόμα και εισιτήρια μου ζήτησαν! Ενω έφτασαν στο σημείο να μου πουν οτι δεν χρειαζεται η πράσινη άδεια καθώς "έχουν ενημερωθεί οι πρεσβείες μας γι αυτό"...στην ερώτηση μου βέβαια πως με την ενημέρωση της πρεσβείας μας μαθαίνει ο ξένος αστυνομικός να διαβάζει ελληνικά, δεν πήρα απάντηση!). Όταν όμως πήγα να πάρω τη νέα άδεια, έβλεπα τους "επαγγελματίες μεταβιβαστες" να παίρνουν πράσινες άδειες με το κιλό κι ο λαουτζίκος χαρτιά απο dot matrix εκτυπωτές. Όταν διαμαρτυθηκα λοιπον για το γεγονός αυτό, συν ότι εγώ πληρωσα παράβολο για την πράσινη άδεια κι όχι ενα χαρτί απο dot matrix εκτυπωτή, κόστους 3-4 λεπτών έκαστο η απάντηση που πήρα ηταν 1. Κατι γελοιες δικαιολογιες για τους "επαγγελματιες μεταβιβαστες" συν αυτά που είπα παραπανω για το ταξίδι προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα (?!) συν την έγκριση του διευθυντή εν καιρω και 2. (Αυτό ειδικα ηταν που με έβγαλε απο τα ρούχα μου) "σιγά, μήπως είναι το πρωτο ή τελευταιο που πληρωνετε χωρίς αντίκρυσμα στο κράτος;" (!!!)

Για να μην μακρυγορω....πηγα απευθείας στο διευθυντή (παρόλο που με απέτρεπε σφοδρα η υπάλληλος) και πήρα την έγκριση για να εκδοθει αμεσα πράσινη άδεια, χωρίς κανένα έγγραφο "δικαιολογητικό". Ηταν προφανές οτι μετα απο αυτήν της τη δήλωση εκεί μέσα ήμουν η εγώ η το σύστημα...σε αυτήν την περιπτωση το νικησα, αλλά θέλω να δείξω οτι μας τα παίρνουν απο οπου κι όσο μπορούν. Αν καθόμαστε αμοιροι δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.

Δημοσ.

Alxnks Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) "επαγγελματίες μεταβιβαστές" δίνουν 20αρικάκι σε επίορκους δημ. υπαλλήλους για να πάρουν την πράσινη άδεια. Εσύ και γώ, πέρνουμε το Α4 γιατί προφανώς δεν το δίνουμε...

Όσο για την πρώτη περίπτωση, περισσότερο φταίει το "κωλοκράτος" και πολύ λιγότερο οι δικηγόροι.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Στις 16(αν δεν κάνω λάθος) του μήνα το πρωτοδικείο έβγαλε απόφαση(λόγω κορονοϊόυ) για κάποιες υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων και παρατείνει την προσωρινή διαταγή με  αναβολή των υποθέσεων για την συζήτηση των ασφαλιστικών. Η δικηγόρος πληρώθηκε κανονικά(σε ημερομηνία μετά την απόφαση, πριν την ημερομηνία της συζήτησης). Σε ερώτηση για τον αν θα πρέπει την επόμενη φορά (όταν δηλαδή συζητηθούν τα ασφαλιστικά, την ημερομηνία που έχουν ορίσει) η απάντηση ήταν ναι αλλά θα υπάρχει κάποια "έκπτωση". Πρέπει ή δεν πρέπει να πληρωθεί την επόμενη φορά?🤨

ΥΓ. Ρωτάω για λογαριασμό φίλου μου, οπότε δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες.

Επεξ/σία από Muchacho

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...