spyroskonst Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Τον Ιανουάριο ήταν να γίνει ένα δικαστήριο σχετικά με τα υπερχρεωμένα με τον νόμο Κατσέλη. Λόγω εκλογών δεν έγινε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο μου πρέπει να του δώσω άλλα 120ευρώ ώστε να μπορέσει να ορίσει νέα δικάσιμη ημερομηνία. Τα έξοδα είναι για τον επιμελητή & τις ενημερώσεις για τις τράπεζες. Δεν θα μπω στην διαδικασία αν αυτό είναι τυπικά σωστό ή όχι, αλλά αν κάποιος ξέρει να μου πει αν όντως είναι αυτή η διαδικασία σε περίπτωση αναβολής δίκης. Δηλαδή πληρώνω πάλι, κάτι που στην ουσία δεν έγινε ποτέ & που δεν ευθύνομαι για την αναβολή του?
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Σε δικαστήριο που είχε η μητέρα μου με εργοδότη επειδή δεν πλήρωνε κάποια χρωστούμενα και οι εργαζόμενοι είχαν κάνει επίσχεση εργασίας, το δικαστήριο είχε πάρει τρείς αναβολές, ο δικηγόρος δεν ζήτησε τίποτα πέρα από το να μας ανακοινώσει την αναβολή της δίκης.
Kostas93 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 και απο εδώ, δεν ζήτησε τίποτα και πήρε 2 αναβολές.
spyroskonst Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, αλλά δεν ξέρω αν είναι στην ίδια "κατηγορία" η αναβολή δίκης που αναφέρετε, με τις περιπτώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σύμφωνα πάντα με αυτά που λέει ο δικηγόρος μου, χρείαζονται 60€ για τον επιμελητή συν 20€ η κάθε τράπεζα που χρειάζεται να γίνει η κοινοποίηση για την νέα δικάσιμη ημερομηνία. Δηλαδή δεν είναι μια απλή αναβολή δίκης, αλλά μια νέα ημερομηνία και πρέπει οι τράπεζες μέσω του επιμελητή να ενημερωθούν για την αλλαγή της. Δεν μου περισεύουν να τα δώσω, φυσικά θα το κάνω αν πρέπει, αλλά δεν θέλω να με πιάσει κορόιδο στην άγνοιά μου, γιατί δεν είναι και λίγα 120€.
Kostas93 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 και οι 2 που αναφέρω είναι για υπερχρεωμένα.Θα ξαναρωτήσω αυριο τον πατέρα μου αν είναι για σιγουρια αλλα 99,99% δε ζήτησε τίποτα αλλο.
spyroskonst Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά έχω περιέργεια γιατί αν είναι έτσι όπως τα λες, με βλέπω να αλλάζω δικηγόρο.
Kostas93 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 θα ρωτησω αυριο και θα σου πω.βασικά στην μία περίπτωση που ήμουν μπροστά, ζήτησε αναβολή η τράπεζα, πήγαν οι δικηγόροι μπροστά και τους είπε τις διαθέσιμες ημερομηνίες, συμφώνησαν σε μία και τέλος.στην αλλη (λόγω εκλογών) δεν ήμουν μπροστά, οπότε θα ρωτήσω τον πατέρα μου και θα σου πω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά έχω περιέργεια γιατί αν είναι έτσι όπως τα λες, με βλέπω να αλλάζω δικηγόρο. οι δικηγόροι ειναι καρτέλ, και σε άλλο να πας πάλι τα ίδια θα σου πει. Σε δίκη του πατέρα μου με τρεις αναβολές για απεργίες των δικηγόρων, των δικαστικών, των διοικητικών, κτλ. κάθε φορά του ζήταγε 120αρια και τελικά όπως πήγε η δίκη ούτε καν δικηγόρος δεν χρειαζόταν.
lambroszekis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πως το βρήκες αυτο το δικηγορικο γραφειο; μεσω google ads; γενικα επαιζε πολυ διαφημιση σε μια φαση και ισως εψαχναν για ευκολο κερδος..
spyroskonst Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει μην φτάσω και στο άλλο άκρο να τον βγάλω τελείως απατεώνα. Καταρχήν μου τον σύστησαν και έχει κάνει καλή δουλειά σε έναν φίλο & σε συγγενείς μου. Εγώ είμαι ο τυχερός που αναβλήθηκε το δικαστήριο, και είπα να ρωτήσω εσάς (απο την εμπειρία σας) μήπως θέλει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι παραπάνω απο εμένα.
Tsino Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Από όσο γνωρίζω όταν η δίκη παίρνει αναβολή δεν πρέπει να πληρώσεις ξανά... Οι ημερομηνίες γίνονται διαθέσιμες στις 2 πλευρές και είναι υποχρέωσή τους να πάνε στην Ευελπίδων να ενημερωθούν... Δεν κοινοποιούνται μέσω επιμελητών... 2
arxontas71 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρες, συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω, τα έξοδα είτε δικηγόρου, παραβολα, κλπ, πληρώνονται εφάπαξ και επιπλέον χρεώσεις λογικά σε περιπτώσεις εφετειου ή Αρειο παγο, για έξοδα επιμελητη και έξτρα αμοιβή δικηγόρου δε ξέρω, μιλάω από προσωπική μου εμπειρία με αστικό δικαστήριο με αναβολές και πέραν των αρχικων εξόδων δεν υπήρξαν περαιτέρω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Τον Ιανουάριο ήταν να γίνει ένα δικαστήριο σχετικά με τα υπερχρεωμένα με τον νόμο Κατσέλη. Λόγω εκλογών δεν έγινε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο μου πρέπει να του δώσω άλλα 120ευρώ ώστε να μπορέσει να ορίσει νέα δικάσιμη ημερομηνία. Τα έξοδα είναι για τον επιμελητή & τις ενημερώσεις για τις τράπεζες. Δεν θα μπω στην διαδικασία αν αυτό είναι τυπικά σωστό ή όχι, αλλά αν κάποιος ξέρει να μου πει αν όντως είναι αυτή η διαδικασία σε περίπτωση αναβολής δίκης. Δηλαδή πληρώνω πάλι, κάτι που στην ουσία δεν έγινε ποτέ & που δεν ευθύνομαι για την αναβολή του? Στις "κανονικές" περιπτώσεις αναβολών παρίστανται οι δικηγόροι των δύο πλευρών, υποβάλλεται το αίτημα αναβολής και, εφ'όσον το δικαστήριο αποφασίσει να αναβάλει την υπόθεση, δίδεται επί τόπου νέα δικάσιμος. Έτσι, κανείς δεν χρειάζεται να ενημερώσει κανέναν αφού είναι όλοι οι παράγοντες παρόντες και ενημερώνονται από το δικαστήριο. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν έξοδα - πλην της ώρας που θα σπαταλήσει ο δικηγόρος σου να πάει στο δικαστήριο (και η οποία είναι αποτιμητή σε χρήμα - αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα). Η "αναβολή" λόγω εκλογών όμως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Στις εκλογές, το δικαστήριο ΔΕΝ συνεδριάζει. Οι δικηγόροι ΔΕΝ πάνε. Κανείς δεν είναι παρών. Η δίκη δεν αναβάλλεται αλλά (κατά την ακριβή νομική ορολογία) ματαιώνεται. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ δίνεται νέα ημερομηνία επί τόπου, αφού δεν συνεδριάζει το δικαστήριο. Ως εκ τούτου, ο διάδικος που ενδιαφέρεται να συνεχιστεί η δίκη (στην προκείμενη περίπτωση, εσύ) έχει την υποχρέωση να αιτηθεί από το δικαστήριο τον εκ νέου προσδιορισμό της δίκης. Αυτό προϋποθέτει έξοδα κατάθεσης και επίδοση με δικαστικό επιμελητή της νέας ημερομηνίας που θα προσδιοριστεί από το δικαστήριο σε όλους τους υπόλοιπους διαδίκους - εν προκειμένω στις τράπεζες. Φαντάσου ότι τα έξοδα κατάθεσης της αίτησης προσδιορισμού είναι γύρω στα 30 ευρώ και τα έξοδα επίδοσης για κάθε αντίδικο είναι γύρω στα 50 ευρώ (χοντρικά όλα αυτά). Αυτά τα έξοδα ζητάει ο δικηγόρος σου και ορθώς στα ζητάει. ΥΓ: Μετά από τόσα χρόνια στο forum, ακόμη και σήμερα θαυμάζω την ευκολία με την οποία άσχετοι με το αντικείμενο προθυμοποιούνται να καταθέσουν τη γνώμη τους - η οποία συνήθως είναι παντελώς λανθασμένη - δραττόμενοι της ευκαιρίας να κατακεραυνώσουν τις διάφορες κλίκες που συνωμοτούν κρυφίως για να αρπάξουν από τον δόλιο μεροκαματιάρη μερικές δεκάρες... 4 1
Kostas93 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 λοιπόν, την πρώτη φορά όπως είπα και πριν, που έγινε επι τόπου αίτηση για αναβολή απο τη τράπεζα δεν υπήρξαν έξοδα και αποφασίστηκε εκείνη τη στιγμή η επόμενη ημερομηνία. Παραπάνω έξοδα δεν υπήρχαν(αυτό που λέει και ο paredwse).όμως, και τη δευτερη φορά που πήρε αναβολή δεν υπήρχαν έξοδα, εδώ όμως να πω πως έκανα λάθος, δεν ήταν αναβολή λόγω εκλογών αλλά λόγω απεργίας-ήταν πιο πριν και δε το θυμόμουν.Και στις 2 περιπτώσεις δεν υπήρξαν παραπάνω χρήματα πέρα απο τα αρχικά.
spyroskonst Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας & για την πρόθεσή σας. Φίλε Paredwse, χίλια ευχαριστώ για την πλήρη και κατατοπιστική εξήγηση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα