Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους στο forum,

Γνωρίζω πως αυτό το θέμα με τις σχόλες πληροφορικής έχει συζητηθεί αρκετές φόρες εδώ. Ωστόσο, διαβάζοντας τα περισσότερα από αυτά τα θέματα δεν βρήκα σαφείς απαντήσεις γι' αυτό και ανοίγω αυτό το θέμα.

Ενδιαφέρομαι να σπουδάσω σε μια σχολή πληροφορικής (κυρίως στην Θεσσαλονίκη ή στα Ιωάννινα) οπού θα διδάσκεται προγραμματισμος σε C,C++,Java, Php, Python, κτλ.

Διαβάζοντας τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του Α.Π.Θ. και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μου έδωσαν την αίσθηση ότι πρόκειται περισσότερο για σχόλες μηχανολογίας και τηλεπικοινωνιων.

Αν κάποιος έχει περάσει απο αυτες τις σχόλες ή γνωρίζει καλύτερα για τα προγράμματα σπουδών τους ας δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!  :-D

Δημοσ.

οι γλωσσες που θα διδαχτεις δεν ειναι ιδιαιτερως σημαντικες . Βρες ποια σχολη ειναι καλυτερη. το θεμα ειναι να σπουδασεις πληροφορικη και οχι προγραμματισμο

• Like 1
Δημοσ.

Το πως θα εξελιχθείς έχει να κάνει με την προσωπική σου ενασχόληση. Ναι μεν η ακαδημαϊκή εκπαίδευση θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις, διότι θα μάθεις πως δουλεύουν όλα under the hood, αλλά μην ξεχνάς πως αυτοί που είχαν πάθος με το άθλημα δεν περίμεναν να περάσουν σε μια σχολή. Μπορείς να ξεκινήσεις από edx (τo cs50 είναι για σένα κατά τη γνώμη μου) και να πάρεις μια πρώτη γεύση και μία ώθηση.

Οι λόγοι που θα πρότεινα ένα κεντρικό ΑΕΙ (Αθήνα/Θεσσαλονίκη) είναι 2:

1) Γίνονται περισσότερα ερευνητικά προγράμματα

2) Έχει πιο ενεργό community, συχνά συνέδρια κτλ.

ΥΓ. Μην μπλέξεις με wannabe spaw_wifi_geitonias_kai_kafeteriwn_kai_to_paizw_gamatos_sth_mairoula sites και άτομα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος έχει περάσει απο αυτες τις σχόλες ή γνωρίζει καλύτερα για τα προγράμματα σπουδών τους ας δώσει τα φώτα του.

Έχω τελειώσει ΗΜΜΥ (στα προγράμματα σπουδών όλα τα μαθήματα μου είναι γνώριμα) αλλά πάντα ήμουν της πληροφορικής. Επίσης έχω στενούς φίλους που έβγαλαν πληροφορική.

Διαβάζοντας τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του Α.Π.Θ. και του πανεπιστημίου Ιωαννίνων μου έδωσαν την αίσθηση ότι πρόκειται περισσότερο για σχόλες μηχανολογίας και τηλεπικοινωνιων.

Ακριβώς έτσι είναι.

Πάντως εμένα (που δεν ήξερα πριν πάω) τελικά η σχολή μου άρεσε πολύ και θεωρώ πως ήταν από τις σημαντικότερες εμπειρίες που είχα ποτέ. Όμως 5 χρόνια είναι πάρα πολλά "για την εμπειρία", εγώ ταυτόχρονα έκανα κι άλλα πράγματα που αν δεν είχα κάνει θα είχα μείνει πολύ πίσω.

Ενδιαφέρομαι να σπουδάσω σε μια σχολή πληροφορικής (κυρίως στην Θεσσαλονίκη ή στα Ιωάννινα) οπού θα διδάσκεται προγραμματισμος σε C,C++,Java, Php, Python, κτλ.

Σχολή πληροφορικής και διδασκαλία προγραμματισμού είναι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα. Ο λόγος γι' αυτό είναι πως αυτός καθαυτός ο προγραμματισμός είναι μια κατεξοχήν πρακτική δραστηριότητα με την οποία οι καθηγητές σχεδόν πάντα δεν έχουν καταπιαστεί ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο. Άρα δεν πρόκειται "να μάθεις προγραμματισμό", αυτό που θα γίνει είναι πως θα μάθεις κάποιες γλώσσες προγραμματισμού σε εισαγωγικό επίπεδο. Τον ίδιο τον προγραμματισμό θα τον μάθεις μόνος σου αν αυτό είναι που θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξε ως φοιτητης στο αντιστοιχο τμημα στα Ιωαννινα εχω να σου πω τα εξης
1) οι εγκαταστασεις ειναι πολυ καλες, το κτιριο ολοκαινουργιο και αναβαθμιζουν συνεχως τους υπολογιστες(δωρεαν φαϊ στη λεσχη, λενε οτι ειναι η καλυτερη λεσχη στην ελλαδα με δωρεαν φαγητο, και γνωμη μ ειναι οτι ειναι πολυ καλη, εχω παει στις λεσχες σε ολη τη βορεια ελλαδα...ηταν χαλια)
2) οι καθηγητες ειναι σχετικα νεοι κ ενδιαφερονται ιδιαιτερα για το μαθημα, βοηθανε ολοι τους και ακομα δν εχω συναντησει τους περιεργους π κοβουν χωρις λογο
3) υπαρχει πολυ καλη οργανωση

4) το προγραμμα σπουδων δεν ειναι κακο, οπως ειπαν κ ποιο πανω απο σενα εξαρτατε το σε τι πεδιο θα ειδικευτεις...
Τελος η πολη ειναι τελεια για φοιτητικη ζωη

Οσο για τη θεσσαλονικη το μονο που ξερω κ μπορω να σου πω ειναι οτι το Αριστοτελειο γενικα δε βρισκεται σε πολυ καλη κατασταση σαν συνολο πανεπηστημιου, αλλα δε ξερω λεπτομεριες

Επισης μη σε ξεγελαει η χαμηλη βαση του Ιωαννινων, ειναι απλα το οτι ειναι καινουργιο τμημα κ πολλοι δν το εμπιστευονται

Δημοσ.

Δεν είναι καινούργιο τμήμα απλά έγινε μια μετονομασία και από 4ετές έγινε 5ετές με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Συνεπαγεται πολλα, δν ειναι απλα μετονομασια, κ η σχολη πληροφορικης ειναι πολυ καινουργια, απο μονη της, δλδ σκεψου οτι εχει περιπου 2500 φοιτητες συνολο, απο τοτε π λειτουργει...το μαθηματικο διπλα εχει 5ψηφιο αριθμο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...