Gyftomancer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Χαιρετε, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα χαρακτηριστικα και την ενεργειακη ετικετα που μπορει να βρει καποιος στους απορροφητηρες. Θα με βοηθουσε πολυ ωστε να προχωρησω σε αγορα μιας και διαφερουν πολυ απο συσκευη σε συσκευη. Θελω να βαλω εναν απορροφητηρα με καμιναδα. 1) Ποια η διαφορα αναμεσα στους ορους "απορροφητικης ισχυς" (που μετραται σε κυβικα μετρα ανα ωρα) και "Ρευστοδυναμική Απόδοση" (που μετραται με βαση μια κλιμακα A εως G); Κοινως, για να απορροφαει καλυτερα τί απο τα παραπανω δυο χρειαζομαι πιο πολυ; Καιως υπαρχουν απορροφητηρες με μεγαλυτερη απορροφητικη ισχυ αλλα χαμηλη ρευστοδυναμικη αποδοση σε σχεση με αλλους που εχουν χαμηλοτερο τον πρωτο ορο αλλα πολυ καλη κλαση σε οτι αφορα το δευτερο. 2) Τι προσφερει η "Απόδοση Κατακράτησης Λίπους" σε σχεση με τα προηγουμενα; Μηπως ειναι απαραιτητο μονο για φιλτρα ανθρακα; 3) Υπαρχουν κι οι επικλινεις απορροφητηρες. Μηπως ομως χανουν ευκολα σε σχεση με τους επιπεδους που μπορουν να βρισκονται πανω απ ολη την επιφανεια της κουζινας;
SB_1957 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 19/4/2022 στις 12:57 ΠΜ, Da_rudakos είπε Να δοκίμαζα ένα πιο ποιοτικό κλαπετο; Υπάρχει; Ή να έβαζα στο τελείωμα μια γωνιά, ώστε να μην χτυπάει ο αέρας απευθείας μέσα; Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα; Αν και με μεγάλη καθυστέρηση στο ερώτημά σου, είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα και βάλαμε γωνία για να μην χτυπάει ο αέρας. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από SB_1957
Da_rudakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αν και με μεγάλη καθυστέρηση στο ερώτημά σου, είχαμε αντίστοιχο πρόβλημα και βάλαμε γωνία για να μην χτυπάει ο αέρας. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Η δικιά μου σωλήνα είναι 15αρα και δεν υπάρχει αντίστοιχη γωνία παρα μονο 16 με λίγο πατεντα. Την έχω πάρει αλλά μετα καλοκαιριασε και δεν την τοποθέτησα, λογικά τις επόμενες ημέρες πρέπει ομως. Την έβαλες να κοιτάει προς τα πάνω να υποθέσω; Με τι καπέλο; Ευχαριστώ!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Η δικιά μου σωλήνα είναι 15αρα και δεν υπάρχει αντίστοιχη γωνία παρα μονο 16 με λίγο πατεντα. Την έχω πάρει αλλά μετα καλοκαιριασε και δεν την τοποθέτησα, λογικά τις επόμενες ημέρες πρέπει ομως. Την έβαλες να κοιτάει προς τα πάνω να υποθέσω; Με τι καπέλο; Ευχαριστώ! Τι σωλήνα έβαλες; Το κλαπετο το είχε ο απορροφητήρας; Εμένα πάντως δεν είχε κλαπετο
Da_rudakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 15 είναι η έξοδος του απορροφητήρα, ακριβώς απο πίσω είναι η τρύπα για έξω και εκεί λέω να βάλω μια γωνιά 16. Κλαπέτο είχε η συσκευασία του απορροφητήρα, ένα τέτοιο μη φανταστείς κάτι ιδιαίτερο. https://www.eaparts.gr/parts/item/46003
SB_1957 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, Da_rudakos είπε Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Η δικιά μου σωλήνα είναι 15αρα και δεν υπάρχει αντίστοιχη γωνία παρα μονο 16 με λίγο πατεντα. Την έχω πάρει αλλά μετα καλοκαιριασε και δεν την τοποθέτησα, λογικά τις επόμενες ημέρες πρέπει ομως. Την έβαλες να κοιτάει προς τα πάνω να υποθέσω; Με τι καπέλο; Ευχαριστώ! Προς τα κάτω για να μην γεμίζει νερά όταν βρέχει. Και έβαλα αυτό στην έξοδο https://www.ergo-light.gr/product_info.php?cPath=553_846&products_id=16001&osCsid=b7a3964d9066567e02b3a7026c406b6b
sphinxgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Στις 19/4/2022 στις 12:57 ΠΜ, Da_rudakos είπε Καλησπέρα σε όλους, αγόρασα έναν απορροφητήρα 90αρι τζάκι της Bosch το παρακάτω μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/16177870/Bosch-DWB97LM50-Απορροφητήρας-Καμινάδα-90cm-Inox.html Τον τοποθέτησα μόνος μου με 15αρα σωλήνα, όπως προβλέπει ο κατασκευαστής. Η τρύπα βρίσκεται ακριβώς πίσω απο τον απορροφητήρα σε βορινό μπαλκόνι ανοιχτό γύρω γύρω το οποίο το φυσάει δυνατός αέρας αρκετά συχνά. Το πρόβλημα είναι οτι εκείνη τη στιγμή ακούγεται το κλαπετο του απορροφητήρα (αντεπιστροφο) να χτυπάει. Προφανώς περνάει αέρας απ'εξω και το σηκώνει και χτυπάει. Με τον προηγούμενο απορροφητήρα δεν είχα τέτοιο θέμα. Δοκίμασα περσίδα εξαερισμού με κινητά φύλλα, βελτιώθηκε, αλλά το χειμώνα φαντάζομαι θα είναι πολύ ενοχλητικό. Να δοκίμαζα ένα πιο ποιοτικό κλαπετο; Υπάρχει; Ή να έβαζα στο τελείωμα μια γωνιά, ώστε να μην χτυπάει ο αέρας απευθείας μέσα; Έχει κανείς αντίστοιχο πρόβλημα; Νομίζω μόνη λύση η Περσίδα Βαρύτητας
NICK1982 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, Ξεθάβω το θέμα να ρωτήσω κ εγώ : είμαι σε ένα σπίτι που είναι υπό κατασκευή, και η σωλήνα πλαστικη 15 που έχει τοποθετηθεί για να κουμπωσει ο απορροφητήρα έχει μήκος 5 μέτρα και δυο γωνίες κουρμπές μια στην αρχή και μια στο τέλος. Πιστευετε οτι θα έχω σοβαρό προβλημα με την απόδοση του απορροφητήρα; πισω δεν μπορεί να βγει η καμινάδα και δεν θέλω να την βγάλω ταράτσα να τρυπήσω πλακα και να ανοίξω δουλειες 38 λεπτά πριν, NICK1982 είπε Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από NICK1982
sphinxgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, NICK1982 είπε Καλησπέρα στην παρέα, Ξεθάβω το θέμα να ρωτήσω κ εγώ : είμαι σε ένα σπίτι που είναι υπό κατασκευή, και η σωλήνα πλαστικη 15 που έχει τοποθετηθεί για να κουμπωσει ο απορροφητήρα έχει μήκος 5 μέτρα και δυο γωνίες κουρμπές μια στην αρχή και μια στο τέλος. Πιστευετε οτι θα έχω σοβαρό προβλημα με την απόδοση του απορροφητήρα; πισω δεν μπορεί να βγει η καμινάδα και δεν θέλω να την βγάλω ταράτσα να τρυπήσω πλακα και να ανοίξω δουλειες Μια χαρά είσαι. Κ εμένα έτσι είναι. Απλά πάρε καλό απορροφητήρα. 1
NICK1982 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μια χαρά είσαι. Κ εμένα έτσι είναι. Απλά πάρε καλό απορροφητήρα. Σε ευχαριστώ πολυ. Μου είπε κάποιος ότι όσο καλό απορροφητήρα και να βαλω δεν θα τραβάει καλά, λόγω του μεγάλου μήκους και των γωνιών. Να φανταστείς βγάζω την καμινάδα μέσα από την κρεβατοκάμαρα στο πισω μπαλκόνι
sphinxgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NICK1982 είπε Σε ευχαριστώ πολυ. Μου είπε κάποιος ότι όσο καλό απορροφητήρα και να βαλω δεν θα τραβάει καλά, λόγω του μεγάλου μήκους και των γωνιών. Να φανταστείς βγάζω την καμινάδα μέσα από την κρεβατοκάμαρα στο πισω μπαλκόνι Οι 2 γωνίες 90 μοιρών, λογικές και φυσιολογικές είναι. Το σύνολο 5 μέτρων λογικά θα έπρεπε να μειωθεί στα 3~4. Ε τώρα για ένα μέτρο μιας και έχεις φ150 σωλήνα, όλα καλά θα πάνε. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από sphinxgr
csontheline Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν γίνεται να ενισχυθεί η απορρόφηση αν στην έξοδο μπει καπέλο καμινάδας ή εξαεριστήρας; Το τελευταίο, δεν θα μπορούσε να μπει και χωρίς να χρειάζεται να λειτουργεί ο απορροφητήρας;
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, csontheline είπε Δεν γίνεται να ενισχυθεί η απορρόφηση αν στην έξοδο μπει καπέλο καμινάδας ή εξαεριστήρας; Το τελευταίο, δεν θα μπορούσε να μπει και χωρίς να χρειάζεται να λειτουργεί ο απορροφητήρας; To καπέλο είναι για να προστατευει. Δεν επιτάχυνει τη ροη. Ο εξαεριστήρας τραβάει απο σωλήνα. Όχι απο απορροφητήρα που ήδη στέλνει αέρα
csontheline Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, sphinxgr said: To καπέλο είναι για να προστατευει. Δεν επιτάχυνει τη ροη. Ο εξαεριστήρας τραβάει απο σωλήνα. Όχι απο απορροφητήρα που ήδη στέλνει αέρα Το καπέλο συνήθως είναι αρκετά (έως τελείως) εκτεθειμένο. Αφού γυρνάει με το παραμικρό, τραβάει αέρα από μέσα (λόγω της κατασκευής) και άρα δημιουργεί αρνητική πίεση στον εσωτερικό χώρο (άρα βγάζει προς τα έξω). Από την άλλη, ο εξαεριστήρας, έχει την ίδια λειτουργία, αλλά με πολύ περισσότερη δύναμη. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο μπορεί να συνδυαστεί με έναν απορροφητήρα ή και να τον αντικαταστήσει (αναφέρομαι στο/α εσωτερικό/ά μοτέρ που κάνουν σαν διαόλια και πάνε πακέτο με depon).
marmagia Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 32 minutes ago, csontheline said: Το καπέλο συνήθως είναι αρκετά (έως τελείως) εκτεθειμένο. Αφού γυρνάει με το παραμικρό, τραβάει αέρα από μέσα (λόγω της κατασκευής) και άρα δημιουργεί αρνητική πίεση στον εσωτερικό χώρο (άρα βγάζει προς τα έξω). Από την άλλη, ο εξαεριστήρας, έχει την ίδια λειτουργία, αλλά με πολύ περισσότερη δύναμη. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο μπορεί να συνδυαστεί με έναν απορροφητήρα ή και να τον αντικαταστήσει (αναφέρομαι στο/α εσωτερικό/ά μοτέρ που κάνουν σαν διαόλια και πάνε πακέτο με depon). προφανώς ο εξαεριστήρασ αυτός δεν αντικαθιστά το μοτέρ του απορροφητήρα. Αν κάνει τόσο θόρυβο όσο λες ίσως να κοιτάξεις κάποιον νεότερο; έχεις την επιλογή είτε απευθείασ με εξωτερικό μοτέρ είτε ακόμα και με εσωτερικό ένασ ΚΑΛΟΣ δεν κάνει θόρυβο ειδικά στις χαμηλές στάθμες λειτουργίας. πρακτικά στο 1-2 δεν τον ακούω καν τον δικό μου. 3 ή boost οκ το ακούς αλλά δεν είναι πολύ σύνηθες να χρειαστείς τόσο δυναμη αν εχεις επιλέξει καλό μοντέλο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα