cmaniac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Krusty είπε @cmaniac Στην πράξη έχεις δοκιμάσει κανένα από τα σπρέι που αναφέρεις που να διεισδύει; Εγώ αγόρασα σπρέι γράσου και το παράτησα μετά τις αποτυχίες που είχα στην διείσδυση. Το γράσσο, είναι αυτό που λέει. Γράσσο. Δηλαδή έλαιο υψηλού ιξώδους. Άρα δεν περιμένεις να πάει πουθενά πέρα από εκεί που το ψεκάζεις (αλλά έχει αντοχή). Η σιλικόνη είναι συμβατή με οτιδήποτε περιέχει καουτσούκ. Το PTFE έχει μεγαλύτερη αντοχή από τη σιλικόνη αλλά δεν είναι τελείως συμβατό με το καουτσούκ. Διαβάζεις, αγοράζεις, δοκιμάζεις. 4-5 ευρώ το μπουκαλάκι έχουν αν θυμάμαι καλά.
Krusty Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Aν θέλουμε να λιπάνουμε πλαστικά μέρη, διάβασα ότι κάνει το σπρέι σιλικόνης και μάλιστα δεν κινδυνεύει το πλαστικό από αυτό, ενώ με τα πετρελαιοειδή κινδυνεύει. Κάπως το γυαλίζει-ανανεώνει και το προστατεύει κι από την ξηρασία. Για τα σπρέι με τεφλόν διάβασα από μία εταιρεία παραγωγό ότι έχουν διεισδυτικότητα και γενικά διάβασα ότι δεν έλκουν την σκόνη και πιθανές ακαθαρσίες όπως τι γράσο. Το γράσο σε μορφή σπρέι είναι σχεδόν τζάμπα έξοδα αφού δεν έχει πάλι διεισδυτικότητα και καλύτερα να αγοράσουμε έναν γρασαδόρο παρά να πληρώνουμε το μπουκάλι και τον διαλύτη του σπρέι. Βέβαια το σπρέι εκτοξεύει το γράσο σε μια περιοχή, πράγμα που ίσως φανεί χρήσιμο. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Krusty
ringboy Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, Krusty είπε Είχα βρέξει τα χέρια μου και αισθάνθηκα αέρα στους αρμούς της μάσκας. Ίσως και να ρουρφιώταν ο αέρας βέβαια και να μην ήταν διαρροή. Για να φτάνει το καλώδιο μέσα από την μάσκα έως τον κινητήρα υπάρχει μια επικοινωνία έστω και μικρή. Δεν ξέρω μέσα αν έχει κι άλλη τρύπα με τον θάλαμο αέρα. Για την λίπανση γενικά όταν βάζω γράσσο λιθίου κρατάει πολύ περισσότερο από WD 40, αλλά το WD 40 διεισδύει παντού. Ο παλιος σου απορροφητηρας ειναι αυτός? Λιγο περιεργο αυτο το μπλε το υλικο, σαν μεταλο ειναι. Ειναι πολυ παλιος?
Krusty Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ringboy είπε Ο παλιος σου απορροφητηρας ειναι αυτός? Λιγο περιεργο αυτο το μπλε το υλικο, σαν μεταλο ειναι. Ειναι πολυ παλιος? Ναι. Είναι του 1992 περίπου, 'Ελληνικός' φασόν. Ο καινούργιος μου είναι σχεδόν ο ίδιος και ίσως κρατήσω και ανταλλακτικά από τον παλιό αν ταιριάζουν. Μόνο μεταλλικό φίλτρο παίρνει τώρα αντί για 'βαμβακερό'. Ευτυχώς είναι με κουμπιά ο διακόπτης και όχι συρόμενος όπως ο παλιός. Νομίζω τα κουμπιά είναι ακριβώς τα ίδια με 8 ευρώ από την Κίνα η 10 από Ελλάδα μαζί με την πλακέτα. Όταν δούλευε ο απορροφητήρας με τον ένα κινητήρα, κατάλαβα βάζοντας το χέρι μου στην έξοδο της σωλήνας απαγωγής, ότι αποκλείεται να ρουφάει τα μισά και θα υπάρχει διαρροή προς τον άλλον κινητήρα. Έβαλα το χέρι μου κάτω από τον χαλασμένο κινητήρα και δεν κατάλαβα κάτι. Μετά την ανάρτηση σου έβρεξα το χέρι μου και τότε κατάλαβα την διαρροή του αέρα. Μετά βούλωσα πρόχειρα με μεμβράνη και ταινία PVC τον χαλασμένο κινητήρα, άλλα πρόσεξα ροή αέρα από τις χαραμάδες της πλαστικής μάσκας προς τα πάνω, ειδικά από την τετράγωνη προεξοχή του κοντά στον χαλασμένο αριστερό κινητήρα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Krusty
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα