cmaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πάντως εδώ που τα λέμε παίζει πάρα πολύ φασόν. Και ο μεγαλύτερος φασοναδόρος ειδικά στους συρόμενους είναι η Elica. Όπου και να πας βλέπεις έναν συγκεκριμένο με απλά άλλο brand. Teka - Franke - Kuppersbusch τα ίδια. Μόνο το BSH βγάζει δικούς του. Και οι άλλοι δεν είναι και για μεγάλη εμπιστοσύνη. Μια φορά δοκίμασα να φέρω έναν CATA από τους καλούς τους για 60ρη συρόμενο και πέραν του ότι ήταν made in China, μου βγήκε και στραβός, οπότε πήγε πίσω σούμπιτος. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από cmaniac 1
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, cmaniac said: Πάντως εδώ που τα λέμε παίζει πάρα πολύ φασόν. Και ο μεγαλύτερος φασοναδόρος ειδικά στους συρόμενους είναι η Elica. Όπου και να πας βλέπεις έναν συγκεκριμένο με απλά άλλο brand. Teka - Franke - Kuppersbusch τα ίδια. Μόνο το BSH βγάζει δικούς του. Και οι άλλοι δεν είναι και για μεγάλη εμπιστοσύνη. Μια φορά δοκίμασα να φέρω έναν CATA από τους καλούς τους για 60ρη συρόμενο και πέραν του ότι ήταν made in China, μου βγήκε και στραβός, οπότε πήγε πίσω σούμπιτος. Στην Ολλανδία είχαν ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα σε πολλά σπίτια, με μια χοάνη πάνω από τις εστίες που συνδεόταν με καμινάδα ευθεία στη σκεπη με γραμμικό μοτέρ κοντά στην άκρη της. Θόρυβος ελάχιστος, τράβηγμα εξαιρετικό. Την αγορά απορροφητήρων δεν την έχω ψάξει όσο εσύ, αλλά μετά από κάνα δυο δοκιμές με ακριβούς franke και teka που τους γύρισα πίσω κατάληξα σε μηχανήματα των 100-150 ευρώ το πολύ. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από BigBlack 2
cmaniac Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, BigBlack είπε Στην Ολλανδία είχαν ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα σε πολλά σπίτια, με μια χοάνη πάνω από τις εστίες που συνδεόταν με καμινάδα ευθεία στη σκεπη με γραμμικό μοτέρ κοντά στην άκρη της. Θόρυβος ελάχιστος, τράβηγμα εξαιρετικό. Την αγορά απορροφητήρων δεν την έχω ψάξει όσο εσύ, αλλά μετά από κάνα δυο δοκιμές με ακριβούς franke και teka που τους γύρισα πίσω κατάληξα σε μηχανήματα των 100-150 ευρώ το πολύ. Καμινάδα 90 εκατοστά τουλάχιστον. Οτιδήποτε άλλο δεν. Έχω δει τέτοιον Miele να κάνει τα κουφώματα να σφυράνε απ την υποπίεση. 1
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 14 minutes ago, cmaniac said: Καμινάδα 90 εκατοστά τουλάχιστον. Οτιδήποτε άλλο δεν. Έχω δει τέτοιον Miele να κάνει τα κουφώματα να σφυράνε απ την υποπίεση. Δεν είναι για μένα αυτά τα λούσα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, BigBlack said: Ο ίδιος απορροφητήρας αγοράστηκε ως κλασης Ε και ως κλάσης C επειδη απο λάμπες αλογόνου περάσανε σε λεντ. Φυσικά υπάρχει κινητήρας που η φτερωτή του εδράζεται σε κουζινέτο και άλλος με ρουλεμάν , όπως υπάρχουν και πιο αεροδυναμικα σχέδια φτερωτων, καλύτερα φινιρίσματα για πιό ομαλή ροή κλπ. Τα μοτέρ τους έχουν διαφορές απόδοσης κοντά στο στατιστικό λάθος όμως. Αν αγοράσεις απορροφητήρα 600+ ευρώ περιμένεις σίγουρα καλύτερο προϊόν αλλά στις χαμηλότερες κατηγορίες οι διαφορες στην πράξη είναι οριακές. Έριξα μια ματιά χθες στο skroutz, οι νέοι αρχίζουν από κλάση B και πάνε μέχρι Α+++. Πήρε το μάτι μου πχ έναν Bosch κλάση B 40kWh/annum, ενώ ένας "αντίστοιχος" A++ νομίζω ήταν 23.
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Thresh said: Έριξα μια ματιά χθες στο skroutz, οι νέοι αρχίζουν από κλάση B και πάνε μέχρι Α+++. Πήρε το μάτι μου πχ έναν Bosch κλάση B 40kWh/annum, ενώ ένας "αντίστοιχος" A++ νομίζω ήταν 23. Έχω έναν ισχυρό σκεπτικισμό σε σχέση με τη μεθοδολογία της κατάταξης αλλά δεν έχω τρόπο να το ελέγξω παρά μόνο να αγοράζω και να δοκιμάζω, πράγμα αδύνατο. Από την μικρή μου πείρα με ηλεκτρικές συσκευές γενικά, το φιδεμπόριο δίνει και παίρνει. Πχ έχω δίπορτο ψυγείο Kelvinator 25ετίας που καίει λιγότερο από αντίστοιχης χωρητικότητας inverter ψυγειοκαταψύκτη samsung Α++ όταν αγοράστηκε το '18, νυν κλάση D (🤣) που με τη σειρά του καίει περίπου τα ίδια με περυσινό αντίστοιχο Lg, κλάσης Α++. Κρατάω λοιπόν πολύ μικρο καλάθι αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πιο αποδοτικά προϊόντα, απλά δεν θα μου το πει αυτό το ταμπελάκι τους. Just my 2 cents! Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από BigBlack
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, BigBlack said: Έχω έναν ισχυρό σκεπτικισμό σε σχέση με τη μεθοδολογία της κατάταξης αλλά δεν έχω τρόπο να το ελέγξω παρά μόνο να αγοράζω και να δοκιμάζω, πράγμα αδύνατο. Από την μικρή μου πείρα με ηλεκτρικές συσκευές γενικά, το φιδεμπόριο δίνει και παίρνει. Πχ έχω δίπορτο ψυγείο Kelvinator 25ετίας που καίει λιγότερο από αντίστοιχης χωρητικότητας inverter ψυγειοκαταψύκτη samsung Α++ όταν αγοράστηκε το '18, νυν κλάση D (🤣) που με τη σειρά του καίει περίπου τα ίδια με περυσινό αντίστοιχο Lg, κλάσης Α++. Κρατάω λοιπόν πολύ μικρο καλάθι αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πιο αποδοτικά προϊόντα, απλά δεν θα μου το πει αυτό το ταμπελάκι τους. Just my 2 cents! Αντιθέτως είδα αρκετά μεγάλη διαφορά όταν αλλάξα το ψυγείο ντουλάπα (Amana) του 1994 πρόπερσι με μια αντίστοιχη ντουλάπα LG (Class D, δεν πήγαινε πιο πάνω). 1
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, Thresh said: Αντιθέτως είδα αρκετά μεγάλη διαφορά όταν αλλάξα το ψυγείο ντουλάπα (Amana) του 1994 πρόπερσι με μια αντίστοιχη ντουλάπα LG (Class D, δεν πήγαινε πιο πάνω). Δεν αμφιβάλλω. Οι αμερικάνικες ντουλάπες παλιότερα ήταν ρουφήχτρες.
csontheline Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Να θέσω τα εξής 2 ερωτήματα : 1) Χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα ως εξαναγκασμένο εξαερισμό από το σπίτι; Δηλαδή, να βγάζει τον αέρα (κυρίως τις μυρωδιές, μιας που βρίσκεται στην κουζίνα) έτσι ώστε να αναγκάζεται αέρας να μπαίνει από οπουδήποτε αλλού για να ανανεώνεται; (θεωρούμε ότι αυτός που μπαίνει είναι πιο καθαρός και δεν μας ενδιαφέρει από που μπαίνει) 2) Έχω σκεφτεί να βγάλω τον κλασσικό απορροφητήρα που έχει το μοτέρ ακριβώς πάνω από τα μάτια και να βάλω μοτέρ στην άλλη της σωλήνας, έξω από το σπίτι, έτσι ώστε να τραβάει τον αέρα και όχι να τον σπρώχνει, κυρίως για τον θόρυβο. Έχει προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο κάποιος, είτε πατέντα, είτε έτοιμη λύση;
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 7 minutes ago, csontheline said: Να θέσω τα εξής 2 ερωτήματα : 1) Χρησιμοποιείτε τον απορροφητήρα ως εξαναγκασμένο εξαερισμό από το σπίτι; Δηλαδή, να βγάζει τον αέρα (κυρίως τις μυρωδιές, μιας που βρίσκεται στην κουζίνα) έτσι ώστε να αναγκάζεται αέρας να μπαίνει από οπουδήποτε αλλού για να ανανεώνεται; (θεωρούμε ότι αυτός που μπαίνει είναι πιο καθαρός και δεν μας ενδιαφέρει από που μπαίνει) 2) Έχω σκεφτεί να βγάλω τον κλασσικό απορροφητήρα που έχει το μοτέρ ακριβώς πάνω από τα μάτια και να βάλω μοτέρ στην άλλη της σωλήνας, έξω από το σπίτι, έτσι ώστε να τραβάει τον αέρα και όχι να τον σπρώχνει, κυρίως για τον θόρυβο. Έχει προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο κάποιος, είτε πατέντα, είτε έτοιμη λύση; Στο 1) αυτή είναι η λειτουργία του απορροφητήρα, τουλάχιστον μέχρι να φύγουν υδρατμοί και μυρωδιές. Για μόνιμη τέτοια χρήση όχι, αερίζω κατά διαστήματα ανάλογα τις συνθήκες. Στο 2) είχα ψάξει πριν χρόνια αλλά μηχανικός σε εξειδικευμένο κατάστημα εξαερισμών με απέτρεψε λόγω κόστους μοτέρ και όγκου σωλήνων, χώρια που η απόληξη του σωλήνα στο συγκεκριμένο σπίτι βγαίνει στο κενό, με ταρζανιές βάλαμε τις περσίδες. Ψάξε πάντως σε καταστήματα που ασχολούνται με εξαερισμούς οικιακούς/επαγγελματικούς, θα σε κατατοπίσουν. 1
thermaikos4 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπορω να βαλω αλλου ειδος απορροφητηρα(πχ. συρομενο) ή μονο καμιναδα; Spoiler Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από thermaikos4
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, thermaikos4 said: Μπορω να βαλω αλλου ειδος απορροφητηρα(πχ. συρομενο) ή μονο καμιναδα; Hide contents Μπορείς να βάλεις συρόμενο αλλά πρέπει να κατασκευαστεί κατάλληλο κουτί/ντουλάπι.
csontheline Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Για να μην περνάνε οι δονήσεις στα ντουλάπια/έπιπλα, υπάρχει κάποιος τρόπος στήριξης με απόσβεση; (σαν κρέμασμα πχ)
BigBlack Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, csontheline said: Για να μην περνάνε οι δονήσεις στα ντουλάπια/έπιπλα, υπάρχει κάποιος τρόπος στήριξης με απόσβεση; (σαν κρέμασμα πχ) https://www.bestprice.gr/to/170447003/sthrigmata-plastikwn-swlhnwn-f-150-1610-posot2000.html?qid=aaFMiE7v5FH_8e518&seq=1&qo=σωληνας+φ+150&from=search&ct=3hErqt-1c6i1C-d96nn,fW7D0Aa2sdS Μπορείς να βάλεις και κάποια ελαστική/αφρώδη ταινία στα σαγόνια για έξτρα απόσβεση.
csontheline Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, BigBlack said: https://www.bestprice.gr/to/170447003/sthrigmata-plastikwn-swlhnwn-f-150-1610-posot2000.html?qid=aaFMiE7v5FH_8e518&seq=1&qo=σωληνας+φ+150&from=search&ct=3hErqt-1c6i1C-d96nn,fW7D0Aa2sdS Μπορείς να βάλεις και κάποια ελαστική/αφρώδη ταινία στα σαγόνια για έξτρα απόσβεση. Για τον απορροφητήρα λέω. Δεν νομίζω ότι ακούγεται τρελός θόρυβος από τον σωλήνα εξαερισμού, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα