Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχετε δει τη ταινία κινουμένων σχεδίων Wall-e ίσως θα θυμάστε την Eve, το ρομπότ - ανιχνευτή. Η νέα Eve από την ομάδα των επιστημών του Πανεπιστημίου του Aberystwyth and Cambridge, η οποία δημιούργησε τον Adam το 2009, μπορεί να μετατρέψει τη διαδικασία εύρεσης νέου φαρμάκου σε παιχνιδάκι και μάλιστα με ελάχιστο κόστος.Σκοπός της Eve είναι να αυτοματοποιήσει τα πρώτα στάδια δημιουργίας ενός φαρμάκου, σαρώνοντας παραπάνω από 10.000 διαφορετικούς συνδυασμούς, όταν ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν πολύ παραπάνω χρόνο για να καταφέρει κάτι τέτοιο.

 

Προκειμένου η διαδικασία να γίνει ακόμα πιο γρήγορα, αρχικά η Eve μέσω ενός έξυπνου συστήματος σάρωσης αποκλείει όσα χάπια μπορεί να περιέχουν τοξίνες για τα ανθρώπινα κύτταρα και διαλέγει μόνο όσα έχουν στόχο την εξάλειψη της ασθένειας. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσεη ομάδα αυτό το μήνα στο The Royal Society, η Eve κατάφερε να ανακαλύψει πως μια ένωση φαρμάκου που στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως αντικαρκινική, μπορεί να εμποδίσει το DHFR, ένα μόριο που βρίσκεται στο παράσιτο της ελονοσίας.

 

Αν και ήδη υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να εμποδίσουν το συγκεκριμένο μόριο, η ελονοσία, όπως και άλλες ασθένειες, εξελίσσεται κάνοντας πρακτικά άχρηστη την εν λόγω θεραπεία. Ως αποτέλεσμα, η φαρμακευτική βιομηχανία δυσκολεύεται να βρει νέα φάρμακα με την ελπίδα, πως η Eve υπόσχεται να αλλάξει το γεγονός αυτό, παρά το γεγονός πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια και χρειάζεται περαιτέρω αναβάθμιση για βοηθήσει τους επιστήμονες και τις εταιρείες.

 

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester, Ross King, σημείωσε πως παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες των ανθρώπων να βρουν ένα νέο χάπι για την ελονοσία που θα στοχεύει στο DHFR, κανένας δε το κατάφερε ενώ πρόσθεσε πως σύντομα το νέο χάπι θα είναι σε θέση να περάσει τις κλινικές δοκιμές.

 

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

ενα φαρμακο πριν κυκλοφορησει εχει ανακαλυφτει χρονια πριν... γινονται πολλες δοκιμες ...  οποτε  τα σημερινα φαρμακα εχουν ανακαλυφθει αρκετα χρονια πριν με αρκετα πιο παλια τεχνολογια... σημερα  αλλα και καθε χρονο η τεχνολογια σε ολους σχεδον του τομεις κανει αλματα εξελισεται ολοενα κ αι γρηγοροτερα οποτε αν εχει βγει θεραπεια για τον καρκινο θα το μαθουμε  πολυ αργοτερα.

Δημοσ.
Πολύ καλό....τα ρομπότ θα βοηθήσουν πολύ στην Ιατρική...(βοηθούν ήδη)...

Σε λίγα χρόνια θα έχεις τον προσωπικό σου γιατρό μέσα στο κινητό σου.

Αλλα η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Κανένα χάπι ή φάρμακο δεν κάνει την δουλειά που κάνει η πρόληψη.

Δημοσ.

σε λιγα χρονια θα εχεις το tricorder να σου κανει διαγνωση στο τσακ μπαμ. επισης η συνθετικη βιολογια που προγραματιζει DNA (σαν να προγραμματιζεις σε java) θα μπορει να φτιαχνει βιολογικα νανορομποτακια που θα επιδιορθωνουν οποια βλαβη βρισκουν σε κυταρικο επιπεδο.

και οσο για τον καρκινο, μπορει να θεραπευτει με βιταμινη C

http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/highdosevitaminc/patient/page2

αλλα ακομα βγαζουν πολυ χρημα απο τους καρκινοπαθεις οποτε γιατι να τους θεραπευουν με κατι τοσο φτηνο!?

αν και φανταζομαι δεν μπορει να θεραπευσει ολους τους τυπους και σε ολα τα σταδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...