Προς το περιεχόμενο

Aquaris E4.5 UE. Το πρώτο Ubuntu Phone στα €169,90

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρώτο Ubuntu Phone (η καμπάνια crowdfunding για την χρηματοδότηση του high-end Edge απέτυχε πριν καιρό στο Indiegogo) είναι πραγματικότητα και αποτελεί το προϊον συνεργασίας της Canonical με την Ισπανική εταιρεία BQ. Η ονομασία του είναι Aquaris E4.5 UE.Το Aquaris E4.5 Ubuntu Edition διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών ανάλυσης 540 x 960 pixels και βασίζεται σε τετραπύρηνο (Cortex-A7) SoC της MediaTek με συχνότητα λειτουργίας 1,3GHz.

Συνοδεύεται από 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD ενώ πρόκειται για ένα 3G dual SIM smartphone. Διαθέτει WiFi, Bluetooth 4.0 και GPS ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 5,0 Megapixels. Η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 8,0 Megapixels.

Η Canonical υποστηρίζει ότι το λειτουργικό σύστημα Ubuntu προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία χρήσης από τα υπόλοιπα smartphones και το ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι τα "Scopes" στην homescreen, στα οποία ομαδοποιούνται υπηρεσίες και εφαρμογές που αφορούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ή λειτουργίες (για παράδειγμα στο Scope με την ονομασία "Nearby" βρίσκονται περιεχόμενο ή και συντομεύσεις εφαρμογών/ υπηρεσιών που σχετίζονται με την τοποθεσία κ.ά).

Υπάρχει βεβαίως launcher, κέντρο ειδοποιήσεων και ρυθμίσεων αλλά αυτό που θέλει να τονίσει η Canonical είναι ότι η εμπειρία χρήσης με το Ubuntu Phone είναι νέα και δεν βασίζεται σε πλήκτρα.

Η Ubuntu συνεργάστηκε στενά με πολλές εταιρείες όπως οι Amazon, Twitter, Facebook, SoundCloud, Spotify για να φέρει τις δημοφιλείς υπηρεσίες στην πλατφόρμα της.

To Aquaris E4.5 Ubuntu Edition όπως θα αντιληφθήκατε και από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι μία οικονομική σχετικά συσκευή, και η τιμή του δεν θα ξεπερνάει τα €169,9.

Link.png Site: SlashGear

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Τεραστια bezels, αδυναμο hardware, μετριοτατη τιμη.

Ο,τι παπαδες κι αν κανει το software, δεν πας πουθενα ετσι.

• Like 2
Δημοσ.

Τεραστια bezels, αδυναμο hardware, μετριοτατη τιμη.

Ο,τι παπαδες κι αν κανει το software, δεν πας πουθενα ετσι.

Ενα δικιο το εχεις...εδω η htc βγαζει το Μ9 με 3Gb ram, 64bitο επεξεργαστη στα 3GHz, ανιχνευτη δαχτυλου και σχεδον στοκ androi...οοοοοο...see what I did there?

Τα μπεζελ, εμενα, μου θυμιζουν iPhone, οποτε δεν τα σχολιαζω.

Για την τιμη, πιστευω οτι φταινε οι Ισπανοι. Αν το εβγαζε με Κινεζους θα ειχε κανα κατοσταρικο και θα "το παιρναμε ολοι"...και καλα...

• Like 3
Δημοσ.

Άπατο θα πάει.Άπατο επίσης θα πήγενε ότι τιμή και να είχε κατα την γνώμη μου πάντα..πέρα απο τα nerds/ψαγμένοι ποιος ειλικρινά άνθρωπος θα πάει στα ubuntu και σε αυτή τη συσκευή.? θα πάνε μήπως ο γυναικείος πληθυσμός ή τα παιδιά ή οι γέροι ή οι μεσήλικες..Ούτε καν...Ξαναλέω βέβαια πως αυτό είναι καθαρά δική μου γνώμη ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει.

• Like 3
Δημοσ.

Άπατο θα πάει.Άπατο επίσης θα πήγενε ότι τιμή και να είχε κατα την γνώμη μου πάντα..πέρα απο τα nerds/ψαγμένοι ποιος ειλικρινά άνθρωπος θα πάει στα ubuntu και σε αυτή τη συσκευή.? θα πάνε μήπως ο γυναικείος πληθυσμός ή τα παιδιά ή οι γέροι ή οι μεσήλικες..Ούτε καν...Ξαναλέω βέβαια πως αυτό είναι καθαρά δική μου γνώμη ο καθένας μπορεί να διαφωνήσει.

Μπορεί και κάποιος να συμφωνήσει όμως.

• Like 2
Δημοσ.

Κακά τα ψέματα, για να επιβιώσεις στην αγορά των κινητών θα πρέπει να πουλάς. To Linux, στους υπολογιστές προσφέρει κάτι κ επιβιώνει.

Η αγορά των κινητών είναι κλειστή, κι αν δε πουλάει με το Ισπανικό Hardware... δε θα έχει λόγο να υπάρχει, δύσκολο να υπάρχει το λειτουργικό όταν δεν έχει κάποιο προφανές πλεονέκτημα η χρήση του.

Τώρα εγώ που είμαι fanboy και θα χαίρομαι απλά που τρέχει LInux στο κινητό μου, δεν αποτελλώ αντιπροσωπευτικό κομμάτι της πίτας εκεί έξω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...