Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ THREAD, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ -

Καλησπέρα,

θέλατε ποτέ να ξαναπαίξετε παιχνίδια Playstation 1, αλλά δεν μπορούσατε; Έχω παρατηρήσει ότι πάρα πολύ Έλληνες έχουν άγνοια σχετικά με το PSX Emulation. Με το PSX Emulation μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PlayStation 1 στον υπολογιστή του σπιτιού σας, εφόσον ο υπολογιστής πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τέλος πάντων, αρκετά μιλήσαμε για το PSX Emulation, τώρα δεν βλέπουμε και πως γίνεται;

Το πρώτο και σημαντικόντερο πράγμα που πρέπει να έχετε, είναι ένα emulator για το ps1. Υπάρχουν αρκετά, όπως το "ePSXe", το "pSX", το "PCSX" το "Bleem!" και άλλα. Σήμερα θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε το "ePSXe", καθώς είναι το πιο εύχρηστο και καλοφτιαγμένο.

Βήμα 1ο: Κατεβάζοντας το ePSXe

Για να κατεβάσετε το ePSXe πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα του ePSXe, www.epsxe.com

Στο αριστερό banner, κάτω από εκεί που λέει news, κάντε κλικ στο downloads. Μεταβείτε εκεί που λέει "ePSXe Downloads" και κάντε κλικ στην τελευταία έκδοση (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην πάτε στο "old epsxe downloads" καθώς εκεί έχει παλιές εκδόσεις του ePSXe) και θα κατέβει ένα αρχείο σε μορφή zip (δεν χρειάζεστε πρόγραμμα extracting, καθώς τα windows διαβάζουν μόνα τους τα αρχεία zip). Δημιουργήστε έναν φάκελο οπουδήποτε επιθυμείτε και αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε αυτόν τον φάκελο.

Βήμα 2ο: Κατεβάζοντας τα bios

Για να λειτουργήσει το emulator, χρειάζεται bios και plugins. Ας κατεβάσουμε πρώτα τα bios. Αυτό το θέμα είναι δικό σας. Εγώ εδώ παράνομο λινκ δεν βάζω. Ψάξτε. Θα κατέβει ένα αρχείο σε μορφή zip. Μεταβείτε στον φάκελο που δημιουργήσατε προηγουμένως και αποσυμπιέστε το αρχείο SCPH7003.zip στον υποφάκελο bios.

Βήμα 3ο: Κατεβάζοντας τα plugins

Ήρθε η ώρα των plugins. Επειδή είναι περίπλοκο το θέμα, θα βάλω τα links με τα απαραίτητα και τα πιο κατάλληλα plugins που θα κατεβάσουν τα αρχεία χωρίς να σας πάνε στην ιστοσελίδα. Κάντε κλικ στα παρακάτω λινκς:

http://www.pbernert.com/gpupete177.zip

http://www.pbernert.com/spupeopsdsound109.zip

http://www.pbernert.com/cdrpeops104.zip

Θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω αρχεία:

gpupete177.zip

spupeopssound109.zip

cdrpeops104.zip

Κάντε extract το καθένα στον υποφάκελο plugins του φακέλου που δημιουργήσατε πριν.

Βήμα 4ο: Κατεβάζοντας τα παιχνίδια (Παραλείψτε αυτό το βήμα εάν έχετε το cd του παιχνιδιού το οποίο θέλετε να παίξετε)

Αυτό είναι δικό σας θέμα. Εγώ δεν ξέρω τι παιχνίδια θέλετε εσείς. Μπείτε στην ιστοσελίδα emuparadise.me και αναζητήστε το παιχνίδι που θέλετε με όλον του τον τίτλο (π.χ. Crash Bandicoot 3: Warped, όχι Crash 3). Εφόσον βρείτε το παιχνίδι που θέλετε, πηγαίνετε κάτω μέχρι  να βρείτε ένα link σε πορτοκαλί γράμματα που λέει "Download Links". Κάντε κλικ. Θα σας κατεβάσει κάτω κάτω. Λογικά, πάνω πάνω βλέπετε το όνομα του παιχνιδιού που θέλετε να κατεβάσετε σε πορτοκαλί γράμματα. Κάντε κλικ. Θα σας πάει σε μία άλλη σελίδα. Πηγαίνετε κάτω μέχρι να βρείτε το "Direct Download" και πατήστε το όνομα του παιχνιδιού σας. Θα ξεκινήσει η λήψη ενός σχετικά μεγάλου αρχείου. Εφόσον το αρχείο (που είναι σε μορφή rar) έχει κατέβει, ανοίξτε το και αποσυμπιέστε το αρχείο μορφής bin στον υποφάκελο isos του φακέλου που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα.

Βήμα 5ο: Ρυθμίζοντας το ePSXe

Ανοίξτε το αρχείο epsxe.exe που βρίσκεται στον φάκελο που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα. Θα βγεί ένα παράθυρο. Κάντε κλικ στο config. Επιλέξτε το scph7003.bin και κάντε κλικ στο next. Επιλέξτε όποιο από το τρία θέλετε και κάντε κλικ στο next. Επιλέξτε όποιο από τα δύο θέλετε και πατήστε next. Επιλέξτε το δεύτερο plugin και πατήστε next. Αυτό το αφήνω πάνω σας. Επιλέξτε "Controller 1" και ορίστε τα κουμπιά που θέλετε για κάθε κουμπί. Συνηστώ να αγοράσετε ένα χειρηστήριο τύπου usb, αλλά μπορείτε και να ορίσετε κουμπιά του πληκτρολογίου. Πατήστε next και έπειτα done.

Βήμα 6ο: Ξεκινώντας το παιχνίδι.

Κάντε κλικ στο file.

Αν έχετε cd, βάλτε το στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Run CDROM

Αν έχετε παιχνίδι σε μορφή αρχείου, πατήστε Run ISO και έπειτα κάντε κλικ στον φάκελο isos στο παράθυρο περιήγησης που σας βγάζει και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο του παιχνιδιού σας.

Το παιχνίδι σας τρέχει! Μπορείτε τώρα να παίξετε! Τα πλήκτρα είναι όπως τα ορίσατε στο βήμα πέμπτο. Καλή διασκέδαση!

Όσο για gameshark, αυτό είναι άλλη ιστορία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να βάλει gameshark codes στο παιχνίδι του, ας μου στείλει email στο [email protected], στο [email protected] ή στο [email protected].

Επεξ/σία από Jimmys_The_Technological
  • Like 2
Δημοσ.

ενδιαφέρον, αλλά ποιο άκυρη κατηγορία να το βάλεις δεν υπάρχει. θα το φτιαξει κανας admin.

εγώ πάντως είχα τσιμπήσει ένα ps1 πριν 2 χρόνια τσιπαρισμενο από αγγελία και το έλιωσα αρκετές ώρες στα crash και στα fifa οπού τότε μπορούσες να κάνεις φάουλ στον τερματοφύλακα

υπάρχει κάτι σε ps3 η xbox360?

Δημοσ.

ενδιαφέρον, αλλά ποιο άκυρη κατηγορία να το βάλεις δεν υπάρχει. θα το φτιαξει κανας admin.

εγώ πάντως είχα τσιμπήσει ένα ps1 πριν 2 χρόνια τσιπαρισμενο από αγγελία και το έλιωσα αρκετές ώρες στα crash και στα fifa οπού τότε μπορούσες να κάνεις φάουλ στον τερματοφύλακα

υπάρχει κάτι σε ps3 η xbox360?

Έπεσες στην περίπτωση. PS3 και XBOX360 είναι από τα λίγα για τα οποία δεν υπάρχει emulator. Και να υπήρχε, δύσκολο να το τρέξει οποιοσδήποτε υπολογιστής. Έχει βγει για ps2, αλλά με το ζόρι τρέχει στους καλύτερους υπολογιστές. Φαντάσου για ps3 ή xbox 360.

Δημοσ.

Το pcsx2 μια χαρά τρέχει ακόμα και σε celeron αρκεί να υποστηρίζεται καλά το παιχνίδι.

Τα λινκ για τα bios τυπικά (και πρακτικά) είναι παράνομο,καλύτερα να το βγάλεις.

Δημοσ.

Εγώ πάντως το GT4 σε psx2 με αποδεκτό framerate και ανάλυση δεν κατάφερα να το παίξω πότε. Q9650 - GTX660 - 8GB ram.

• Moderators
Δημοσ.

Το pcsx2 μια χαρά τρέχει ακόμα και σε celeron αρκεί να υποστηρίζεται καλά το παιχνίδι.

Μην εισαι και τοσο σιγουρος. Σε απαιτητικες σκηνες οι επιδοσεις πεφτουν κατακορυφα και εχεις framedrops, λογω των πολλων συνεπεξεργαστων του PS2 και του δυσκολου συγχρονισμου τους.

Εγω με 2500K και HD7870XT αναγκαστηκα να υπερχρονισω για να παιξω το Final Fantasy X σε full HD χωρις κανενα framedrop! :P

• Like 1
Δημοσ.

θελει καλο pc για να παιξεις ps1 games?

Όχι,οποιοσδήποτε επεξεργαστής με επιδόσεις αντίστοιχες ενός Pentium 4 μπορεί να σηκώσει για πλάκα όλα τα παιχνίδια του PS1.Αν και PS1 emulation κάνει πάρα πολύ καλά και το RPi 2... ;)

Δημοσ.

εκανα μια δοκιμη στο λαπτοπ. ετρεξε το crash 3. 

ΑΛΛΑ εχω θεμα με το gamepad. εχω το thrustmaster dual analog 3. στο config εκανα τα βελακια και τα ΔΟΧΟ. ομως χωρις να εχω πατημενο κατι, ο crash τρεχει μονος του :P επισης δε μπορεσα να ρυθμισω τους αναλογικους μοχλους

Δημοσ.

εκανα μια δοκιμη στο λαπτοπ. ετρεξε το crash 3. 

ΑΛΛΑ εχω θεμα με το gamepad. εχω το thrustmaster dual analog 3. στο config εκανα τα βελακια και τα ΔΟΧΟ. ομως χωρις να εχω πατημενο κατι, ο crash τρεχει μονος του :P επισης δε μπορεσα να ρυθμισω τους αναλογικους μοχλους

Τι να σου πω,εμένα αυτό μου το έκανε σε χαλασμένο gamepad όπου είχε κολλήσει ο μοχλός και πήγαινε συνέχεια μπροστά :P Ποιον emulator έβαλες;;

Δημοσ.

ePSXe

ακολουθησα τις οδηγιες του πρωτου ποστ

κριμα ρε γμτ. το gamepad δεν εχει προβλημα, σιγουρα. δοκιμασμενο και σε αλλα pc, σε διαφορετικα games

το πληκτρολογιο δε βολευει για ps games ρε γμτ

Δημοσ.

ePSXe

ακολουθησα τις οδηγιες του πρωτου ποστ

κριμα ρε γμτ. το gamepad δεν εχει προβλημα, σιγουρα. δοκιμασμενο και σε αλλα pc, σε διαφορετικα games

το πληκτρολογιο δε βολευει για ps games ρε γμτ

Για τσέκαρε εδώ μία:http://www.sevenforums.com/gaming/317095-how-set-up-calibrate-gamepad-epsxe.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...