blanka Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Σκέφτομαι να πάρω την 60Η6240, και την θέλω για να παίζω ταινίες FULLHD με τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης (μεγέθη ταινιών απο 4-40GB) απο το NAS μου. Η TV θα είναι φυσικά συνδεδεμένη με καλώδιο δικτύου για να μην έχει πρόβλημα το bandwidth.Το θέμα όμως είναι ο ήχος. έχω ενισχυτή και 5.1 ηχεία που θέλω να παίζουν τον ήχο της τηλεόρασης όταν θα βάζω ταινίες. Αν πάρω τον ήχο απο την οπτική έξοδο της TV και την οδηγήσω στον ενησχητή θα έχω καθαρό ήχο; ή θα είναι στερεο; θα φτάνει DTSHD ας πουμε απο την τηλεοραση στον ενισχυτή μέσω της οπτικής; Κάπου είχα διαβάσει ΄τι η οπτική γενικά δεν μπορει να μεταφέρει DTSHD ήχο άλλα μέχρι AC3... λόγο περιορισμού της οπτικής τεχνολογίας....
rfc Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 ετσι ειναι, ουτε καν dolby trueHD δε περναει απο το optical, μεχρι DD+ μπορεις ομως.
blanka Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 αρα το όριο θα είναι DTS, απο DTSHD και πάνω (δεν ξέρω αν έχει πιο πάνω απο DTSHD) δεν θα έχω ήχο απο οπτική; Δηλαδή αν βάλω ένα βίντεο με ήχο DTSHD θα περάσει απλο DTS; ή δεν θα περάσει καθόλου; Και αν θέλω δηλαδή να παίζω τις ταινίες μου με το βιντεο player της τηλεορασης και να έχω ήχο απο τον ενυσχιτή μου , τι πρεπει να κάνω για να μην έχω τους περιορισμούς αυτούς;
3DJIN Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 εχεις τιποτα τρελα ηχοσυστηματα >10000ευρω? Αλλιως placebo effect. Γιατι κολλας με το dtshd? οπτικη τηλεορασης σε οπτικη ενισχυτη και εχεις dts
blanka Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 έχεις δίκιο.... το μόνο που με ανησυχεί δεν είναι η τρελή ποιότητα που θέλει το DTSHD όπως λές 10.000€ ηχεία , αλλά το αν μια ταινία έχει DTSHD και ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟΣ απο την οπτική! Αν μπορέσει να γίνει απο DTSHD -> DTS με κάποιο τρόπο (downgrade?) και παίζει ο ήχος τότε ΟΚ. κανένα πρόβλημα, δεν έχω καμιά καϊλα για το DTSHD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα