fsbmaniac Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 για πεταμα μονο τραγικος ο δισκος απατη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Οπως αναφερθηκε αυτη την χρονικη περιοδο που υπαρχουν παρα πολλες προτασεις στην αγορα,ο συγκεκριμενος SSD δεν ειναι προσφορα,πιο παλια ηταν προσφορα οχι φυσικα για τις ταχυτητες που προσεφερε,αλλα κυριως για την χαμηλη του τιμη οσο ειχαν υψηλες τιμες. Δεν εχει θεση για msata. Ρε παιδες εχω απορια δηλαδη (ειμαι ασχετος με δισκους αλλά εχω δοκιμασει πολλους 5400/7200/ssd ολους σε laptops). Το κυριο λαπτοπ μου ειναι το Hp της υπογραφης μου. Καλο, χρυσο, ειχε απο την μανα του επανω τον Sandisk X210. Του εβαλα στην πορεια επανω τον V300 του θεματος. Καμια απολυτως διαφορα δεν παρατηρησα. Aκομα και τωρα τον v300 εχω επανω και τον sandisk τον κανω βολτα σε διαφορα λαπτοπ που περνανε απο τα χερια μου για δοκιμες. Εβαλα σημερα απο περιεργεια και τον evo 250gb που εχω σε αλλο λαπτοπ που εχω δωσει στον αδερφο μου. Προσωπικα δεν παρατηρησα καμία απολυτως διαφορα αναμεσα στους 3 δισκους σε νορμαλ χρηση/στο ιδιο λαπτοπ. Ps1: Η χρηση του λαπτοπ ειναι η απολυτως βασικη (net/office/προβολη βιντεο) Ps2: benchmarks δεν εχω τρεξει ποτέ μου. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω απλα σε ενα πινακακι το πόσο ΘΑ τρεξει σε full ο δισκος μου (αν και εφοσον πιασει ποτέ τετοια ταχυτητα). Ps3: απο μηχανικους δισκους (που οπως λένε τα παιδια στις πιο πισω σελιδες πιανουν καλυτερες ταχυτητες απο τον v300) ειχα αρκετους hitachi 7200 rpm και τον wd black ο οποιος θεωρειται απο τους κορυφαιους μηχανικους δισκους για λαπτοπ. Ε, σε ανταποκριση/ανοιγμα αρχειων παει σφαιρα ο ssd εν συγκρισει με τους μηχανικους ανεξαρτητου μοντελου. Η τελικη απορια μου ειναι η εξης. Αν καποιος τον δισκο ΔΕΝ τον θελει για να τρεχει benchmarks, που σκατά θα παρατηρησει πραγματικη διαφορα; Γιατι προσωπικα (και για την πολυ απλη χρηση που κανω στο λαπτοπ) διαφορες αναμεσα στους ssd που εχω δεν βλεπω. Στην πραξη ετσι ειναι αλλα οταν εισαι σε τεχνολογικο forum ε καποιοι το ψαχνουν λιγο παραπανω αν και οπως ακριβως γραφεις ο περισσοτερος κοσμος δεν ασχολειται καν με Benchmarks κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Εχω πει από χθες το πρωί ότι δεν είναι ένα τοπικ προσφορας ο κατάλληλος χωρος να γεμιζουμε σελιδες με γενικες αποριες για το πως λειτουργει κατι ή με ποστς σεμιναρίου-επιμόρφωσης, αλλα βλεπω συνεχιζουν τέτοιες αναρτησεις.(μιλω για οσα εβαλα/βλέπετε στα spoilers) Χρήσιμα είναι οσα στοιχεια αφορουν το κάθε προιον ώστε να γνωριζει ο καθενας τι ακριβως αγοραζει και να προστατευθεί από πιθανως λαθος αγορες. Αποκλειστικα για να μην μεινει λαθος εντυπωση λοιπον και παρασυρθουν καποιοι στην αγορα του: Στην πραξη ετσι ειναι αλλα οταν εισαι σε τεχνολογικο forum ε καποιοι το ψαχνουν λιγο παραπανω αν και οπως ακριβως γραφεις ο περισσοτερος κοσμος δεν ασχολειται καν με Benchmarks κλπ Όχι, δεν "είναι ετσι στην πραξη". Οι διαφορες που βλέπεις στα benchmarks φαινονται και στην πραξη. Φυσικα δεν φαινονται όταν είναι idle το pc ή σερφαρεις. Ουτε επισης όταν το pc είναι σβηστο. Σε αυτές τις καταστασεις ολες οι cpu είναι ιδιες, ολες οι μητρικες, ολοι οι ssd κλπ. Μονο τα κουτια διαφερουν. Οποιος τον παρει να τον παρει εις γνωση του ότι θα είναι αργος. Τελεια και παυλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1964 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Χάλια ξεχάλια ο δίσκος,δεν βλέπω και να παραλαμβάνουμε.σήμερα έχει 62 ευρώ,και για την παραγγελία των 49 ευρώ,ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Όταν σου έλεγα περαστικά σου για την παραγγελία, ήθελες να μου την πείς ότι σε ειρωνεύτηκα. Ντάξει δεν έχασες και κάνα κελεπούρι, ευτυχισμένος να είσαι αν δε προχωρήσει η παραγγελία σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Redshift Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 για κανενα αργουτσικο λαπτοπ λουκουμι θα ηταν στα 49 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1964 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Όταν σου έλεγα περαστικά σου για την παραγγελία, ήθελες να μου την πείς ότι σε ειρωνεύτηκα. Ντάξει δεν έχασες και κάνα κελεπούρι, ευτυχισμένος να είσαι αν δε προχωρήσει η παραγγελία σου. Συνεχίζεις τις εξυπνάδες χωρίς να ξέρεις ούτε ποιος είμαι ,ούτε γιατί δουλειά ήθελα τον δίσκο,ούτε πόσους τέτοιους δίσκους έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα χωρίς κανένα πρόβλημμα. Εντάξει είμαστε σε forum τεχνολογίας,αλλά αυτό το πράγμα ο καθένας να λέει την εξυπνάδα του με την λογική να την πει στον άλλο ,δεν την καταλαβαίνω, στο φινάλε το θέμα είναι οι προσφορές και ο συγκεκριμένος δίσκος όταν βγήκε στα 49 ευρώ,ήταν 20% φθηνότερα από τον αμέσως επόμενο ανεξαρτήτου μάρκας,άσχετα αν είναι καλός η κακός. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2015 από matrixxx 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sokelas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Για οσους δεν εχουμε τρελες απαιτησεις και δεν κανουμε αναβαθμιση συχνα και δεν μας περισσεουν ουτε και τα 10-20 ευρω που συνηθως ολοι προτεινουν για κατι καλυτερο παντα , ο δισκος ειναι μια χαρα και προσφορα στα 49 ευρω τιμη που δεν ειχε ξαναπαει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα πάντως με βοήθησε η αποτροπή από τα παιδιά γιατί θα τον έπαιρνα σίγουρα και δεν θα ήθελα να πάρω έναν ssd που σε μερικούς μήνες θα έχει απόδοση οριακά καλύτερη απο hdd. Κατανοητό πως κάποιοι δεν αντέχουν οικονομικά για κάτι καλύτερο, ούτε εγώ αντέχω αλλά προτιμώ να πάρω έναν άλλο λίγο καιρό μετά προσθέτωντας λίγα χρήματα ακόμα παρά να πάρω αυτόν τον κακό δίσκο τώρα. Ένταση δεν χρειάζεται, δεν είπε κανείς κάτι για κακό και δεν διέκρινα κάτι αγενές πέρα από προσωπικές γνώμες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakonass Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Εμένα πάντως με βοήθησε η αποτροπή από τα παιδιά γιατί θα τον έπαιρνα σίγουρα και δεν θα ήθελα να πάρω έναν ssd που σε μερικούς μήνες θα έχει απόδοση οριακά καλύτερη απο hdd. Κατανοητό πως κάποιοι δεν αντέχουν οικονομικά για κάτι καλύτερο, ούτε εγώ αντέχω αλλά προτιμώ να πάρω έναν άλλο λίγο καιρό μετά προσθέτωντας λίγα χρήματα ακόμα παρά να πάρω αυτόν τον κακό δίσκο τώρα. Ένταση δεν χρειάζεται, δεν είπε κανείς κάτι για κακό και δεν διέκρινα κάτι αγενές πέρα από προσωπικές γνώμες. Καλά, δε σε σώσανε κι απο κανένα φιάσκο.Αλλώστε σε καθε νημα υπαρχουν αυτοι που λενε 'μην το παρεις' -πολλές φορές είμαι κι εγώ ενας απο αυτους-.Πρέπει να ξεκαθαρισουμε ομως οτι οι αποψεις μονο αντικειμενικες δεν ειναι, αφου ο καθενας εχει διαφορετικα ποσά να διαθέσει.Ουτε και είπες σε τι pc θα μπει.Εαν πειστηκες να διαθέσεις 15-20 ευρώ παραπανω, να πας σε άλλον, εχω 2 σελιδες επιχειρηματα να βάλεις αλλα 35-40, να πας σε κατι καλυτερο. Εν κατακλείδι τα 49 δεν ειναι προσφορα, εκει θα επρεπε να ειναι η τιμή του.Για ενα συστημα με sata 2, η ακομα και sata 3 για καποιον που βάζει τον πρωτο ssd, ήταν η καλύτερη αγορά.Βαλτε τον διπλα σε οτι hdd θελετε, με 0,1 millisecond seek, για το θεο, δεν τιθεται συγκριση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Καλά, δε σε σώσανε κι απο κανένα φιάσκο. [....] Σε μένα αυτή η εντύπωση σχηματίστηκε. Είχα σκοπό από πριν να τον πάρω τον δίσκο και μόλις είδα τις κριτικές τρόμαξα. Μάλιστα είχα δει τις καλές κριτικές του δίσκου στο skroutz. Δεν ξέρω αν αξίζει τελικά ή όχι. Εσείς που τον παραγγείλατε θα μας πείτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timo63 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 στα 50 ευρω νομίζω είναι ήταν μια τίμια επιλογή..οποιονδήποτε ssd και να βάλετε στο μάτι μεταξύ τους διαφωρά ετσι κ αλλιως δεν θα δείτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VirusKennen Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλά, δε σε σώσανε κι απο κανένα φιάσκο.Αλλώστε σε καθε νημα υπαρχουν αυτοι που λενε 'μην το παρεις' -πολλές φορές είμαι κι εγώ ενας απο αυτους-.Πρέπει να ξεκαθαρισουμε ομως οτι οι αποψεις μονο αντικειμενικες δεν ειναι, αφου ο καθενας εχει διαφορετικα ποσά να διαθέσει.Ουτε και είπες σε τι pc θα μπει.Εαν πειστηκες να διαθέσεις 15-20 ευρώ παραπανω, να πας σε άλλον, εχω 2 σελιδες επιχειρηματα να βάλεις αλλα 35-40, να πας σε κατι καλυτερο. Εν κατακλείδι τα 49 δεν ειναι προσφορα, εκει θα επρεπε να ειναι η τιμή του.Για ενα συστημα με sata 2, η ακομα και sata 3 για καποιον που βάζει τον πρωτο ssd, ήταν η καλύτερη αγορά.Βαλτε τον διπλα σε οτι hdd θελετε, με 0,1 millisecond seek, για το θεο, δεν τιθεται συγκριση. στα 50 ευρω νομίζω είναι ήταν μια τίμια επιλογή..οποιονδήποτε ssd και να βάλετε στο μάτι μεταξύ τους διαφωρά ετσι κ αλλιως δεν θα δείτε Σε sata II έχει τεράστια διαφορά και αυτό μετά από προσωπική χρήση (σε sata III δεν το συζητάμε καν). Ειδικά με την χρήση προγραμμάτων όπως Autocad/Solidwork/Catia/Matlab κλπ κλπ η διαφορά απόκρισης στη φόρτιση/μεταφορά/αποθήκευση/τροποποίηση όσο και στην χρήση ήταν τουλάχιστον 2 φορές χειρότερο σε σχέση με το Samsung Evo που τον αντικατάστησε (64 ευρώ -4 ευρώ κουπόνι προσφοράς 60 ευρώ από το EBW πριν από 5 μήνες). Προφανώς καμία σχέση με HDD αλλά η εμπειρία χρήσης ήταν εμφανώς αρκετά κατώτερη. Για αυτό πρότεινα προσωπικά να το αποφύγει όσο γίνεται. Προσφορές βγαίνουν, και αυτό όπως είπες δεν ήταν προσφορά για να τρέξεις να το αγοράσεις. Για αυτό προσωπικά επέμενα εναντίων του. Ίσως για μια τυπική αναβάθμιση σε έναν office υπολογιστή δεν θα δεις διαφορά με έναν καλύτερο, από εκεί και πέρα υπάρχει διαφορά και είναι εμφανής. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2015 από VirusKennen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Η πλάκα είναι ότι χρησιμοποιώ autocad και matlab. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dchatz Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ παιδιά έχω πάρει 2 τέτοιους εδω και 1 χρόνο και μάλιστα 80 ευρω τον καθένα. Στο βασικό PC της δουλειάς που έβαλα τον έναν πραγματικά δουλεύει απροβλημάτιστα και με απαιτητικά προγράμματα. Στο σπίτι που έβαλα τον άλλον μου κρασάρει το PC αρκετά συχνά αλλά δεν ξέρω αν είναι λόγω δίσκου ή λόγω κάποιου άλλου προβλήματος. Υπάρχει τρόπος να καταλάβει κάποιος αν έχει τα καλά ή τα κακά τσιπάκια μέσα; μέσω S/N π.χ. ή κάτι αντίστοιχο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις