zacharis1955 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 οποτε να τν παρω τοτε... απλα δεν αξιζει τα λεφτα λογω του ιτι ε λιγα πραπανω παιρνεις εναν καλυτερο; και τελος μηπως το λαπτοπ υποστηριζει msata και ενα συμφορουμιτης εχει ανεβασει μετρησεις απο τον δικο του και εχει ποιο μεγαλες ταχυτητες και ειναι σε σατα 2 αυτες δεν ειναι καλες; εγω δεν θα εχω μεγαλυτερες; Το ιτι τι είναι? mSATA SSD υποστηρίζουν μόνο τα ακριβά laptops...
aris1964 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Περαστικά σου...Από που και ως που ειρωνία κύριε plpapadopoule,με ξέρεις και από χτές?
8elwADSL Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Οποιος θα δώσει αυτά τα 50€ να πάρει αυτόν τον ssd να ξέρει ότι με +10€ παίρνει κάτι καλύτερο http://www.e-shop.gr/intenso-3812430-top-performance-128gb-25-ssd-sata3-p-PER.320817
zacharis1955 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Aπό που βγαίνει ότι ο INTENSO 3812430 είναι καλύτερος?
VirusKennen Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 . . . . Φίλε μου δεν αξίζει. Το παιδί που έστειλε τις μετρήσεις έχει κατά 99% το μοντέλο με το παλιό chip. Τώρα έχουν βάλει ένα χαμηλότερης επίδοσης τα νούμερα αυτά θα ήταν σχεδόν στην μέση. Αν θες σόνι και καλά να λες μόνο σε όνομα ότι έχεις στον υπολογιστή SSD αγόρασε τον. Αν θες να δεις την "τεράστια" διαφορά που λένε όλοι μακρυά. Κάνε υπομονή 1-2 βδομάδες max και στα 55-60 ευρώ θα βρεις κάτι που είναι κλάσεις ανώτερο... Από εκεί και πέρα αν έχεις αποφασίσει να πάρεις αυτόν όπως είπε ένα παιδί πάνω για κάποιον που το αγόρασε "Περαστικά σου" και αυτό στο λέω χωρίς καμία ειρωνεία. Φιλική συμβουλή μακριά Aπό που βγαίνει ότι ο INTENSO 3812430 είναι καλύτερος? Πριν προτείνεις σε κάποιον κάτι καλύτερα, να γνωρίζεις για το συγκεκριμένο προιόν. Του προτείνεις κάτι σάπιο. Το παιδί δεν ξέρει και τον παίρνεις στο λαιμό σου. Διάβασε τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά του ή αν τα διάβασες δοκίμασε τον ο ίδιος. Είναι κρίμα για το παιδί...
8elwADSL Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Aπό που βγαίνει ότι ο INTENSO 3812430 είναι καλύτερος? Και οι δύο φοράνε τον ίδιο controller (sandforce) αλλά ο Intenso δίνει τουλάχιστον την ονομαστική του ταχύτητα.
zacharis1955 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Ιδιας κατηγορίας δίσκοι είναι, στην πράξη δεν θα δείς καμιά διαφορά, στα + του Κingston είναι τα 3 χρόνια εγγύηση (ο Ιntenso έχει 2) και η -έστω και ελάχιστα- καλύτερη τιμή...
xristoforos89 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 σας παρακαλω απαντηστε μου λιγο να δω τι πορω να κανω Δεν εχει θεση για msata. Ρε παιδες εχω απορια δηλαδη (ειμαι ασχετος με δισκους αλλά εχω δοκιμασει πολλους 5400/7200/ssd ολους σε laptops). Το κυριο λαπτοπ μου ειναι το Hp της υπογραφης μου. Καλο, χρυσο, ειχε απο την μανα του επανω τον Sandisk X210. Του εβαλα στην πορεια επανω τον V300 του θεματος. Καμια απολυτως διαφορα δεν παρατηρησα. Aκομα και τωρα τον v300 εχω επανω και τον sandisk τον κανω βολτα σε διαφορα λαπτοπ που περνανε απο τα χερια μου για δοκιμες. Εβαλα σημερα απο περιεργεια και τον evo 250gb που εχω σε αλλο λαπτοπ που εχω δωσει στον αδερφο μου. Προσωπικα δεν παρατηρησα καμία απολυτως διαφορα αναμεσα στους 3 δισκους σε νορμαλ χρηση/στο ιδιο λαπτοπ. Ps1: Η χρηση του λαπτοπ ειναι η απολυτως βασικη (net/office/προβολη βιντεο) Ps2: benchmarks δεν εχω τρεξει ποτέ μου. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω απλα σε ενα πινακακι το πόσο ΘΑ τρεξει σε full ο δισκος μου (αν και εφοσον πιασει ποτέ τετοια ταχυτητα). Ps3: απο μηχανικους δισκους (που οπως λένε τα παιδια στις πιο πισω σελιδες πιανουν καλυτερες ταχυτητες απο τον v300) ειχα αρκετους hitachi 7200 rpm και τον wd black ο οποιος θεωρειται απο τους κορυφαιους μηχανικους δισκους για λαπτοπ. Ε, σε ανταποκριση/ανοιγμα αρχειων παει σφαιρα ο ssd εν συγκρισει με τους μηχανικους ανεξαρτητου μοντελου. Η τελικη απορια μου ειναι η εξης. Αν καποιος τον δισκο ΔΕΝ τον θελει για να τρεχει benchmarks, που σκατά θα παρατηρησει πραγματικη διαφορα; Γιατι προσωπικα (και για την πολυ απλη χρηση που κανω στο λαπτοπ) διαφορες αναμεσα στους ssd που εχω δεν βλεπω. Tον v300 τον εχω τοποθετησει σε λαπτοπ πολλων φιλων τα οποια ηταν πραγματικα χρεπια απο αποψη επεξεργαστων και σε συνδυασμο με τον αργο δισκο που ειχαν επανω, σερνοταν το συμπαν (χαρακτηριστικα να αναφερω οτι ολα τα λαπτοπ που εφτιαχνα, ειχαν δισκους 5400rpm και για cpu κατι Celeron N2840/2807, 1005u/ 1000m και 1005m και στην καλυτερη περιπτωση -χθες- τον εβαλα στο λαπτοπ της κοπελας μου με i7-4510u/8gb ram -που εν συγκρισει με τον 5400rpm που ειχε επανω, ειναι η μερα με την νυχτα). Ολα μα ολα τα λαπτοπ αναστηθηκαν με την προσθηκη του συγκεκριμενου ssd. Κανενας , προς το παρον, δεν εχω διαμαρτυρηθει για το οτιδηποτε. Για αυτο κιολας δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην τον προτιμησει καποιος που τον θελει για λαπτοπ/ντεσκτοπ και θελει να μην σερνεται πλεον. 3
zacharis1955 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) ... Πριν προτείνεις σε κάποιον κάτι καλύτερα, να γνωρίζεις για το συγκεκριμένο προιόν. Του προτείνεις κάτι σάπιο. Το παιδί δεν ξέρει και τον παίρνεις στο λαιμό σου. Διάβασε τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά του ή αν τα διάβασες δοκίμασε τον ο ίδιος. Είναι κρίμα για το παιδί... Οταν προτείνω κάτι ξέρω πάρα πολύ πολύ καλά γιατί και σε ποιόν το προτείνω και δεν ποστάρω απλώς για να σκοτώσω το χρόνο μου παίζοντας με το κινητό μου... Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2015 από zacharis1955
Federacion Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Έλεος με αυτό το μοντέλο....πόσες φορές πια;;;;; 1
8elwADSL Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αρκετές μέχρι να ξεστοκάρει δεν τον παίρνει ο κόσμος βλέπεις καθώς μαθεύτηκε στα φορα η "πουστιά" να το πω με την αλλαγή των μνημών.
Moderators matrixxx Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Το τοπικ δεν προσφερεται για να λυσει ο καθενας ολες τις αποριες του ή να καλυψει την οποια αγνοια του περι ssd/hdd, ή και για το πως λειτουργει ενας Η/Υ. Ειμαστε στις προσφορες. Οσα ηταν απαραίτητα (και με το παραπανω) για το κομματι που αφορα την "προσφορα" υπαρχουν ηδη στο τοπικ και από τις δυο πλευρες. Οποτε ας μεινουμε στο θεμα, παραγγελιες - παραλαβες για οποιους εχουν αποφασισει να τον παρουν. 3
frap73 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ps1: Η χρηση του λαπτοπ ειναι η απολυτως βασικη (net/office/προβολη βιντεο)Ps2: benchmarks δεν εχω τρεξει ποτέ μου. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω απλα σε ενα πινακακι το πόσο ΘΑ τρεξει σε full ο δισκος μου (αν και εφοσον πιασει ποτέ τετοια ταχυτητα).Ps3: απο μηχανικους δισκους (που οπως λένε τα παιδια στις πιο πισω σελιδες πιανουν καλυτερες ταχυτητες απο τον v300) ειχα αρκετους hitachi 7200 rpm και τον wd black ο οποιος θεωρειται απο τους κορυφαιους μηχανικους δισκους για λαπτοπ.Ε, σε ανταποκριση/ανοιγμα αρχειων παει σφαιρα ο ssd εν συγκρισει με τους μηχανικους ανεξαρτητου μοντελου. Η τελικη απορια μου ειναι η εξης.Αν καποιος τον δισκο ΔΕΝ τον θελει για να τρεχει benchmarks, που σκατά θα παρατηρησει πραγματικη διαφορα;Γιατι προσωπικα (και για την πολυ απλη χρηση που κανω στο λαπτοπ) διαφορες αναμεσα στους ssd που εχω δεν βλεπω. Ε, ακριβώς.Πουθενά. Το 70% των reads/writes στην καθημερινή χρήση δεν ξεπερνούν τα 4-128K. Και γιατί τα περισσότερα αρχεία που διαβάζονται συχνά δεν ξεπερνούν αυτό το όριο και γιατί οι εγγραφές είναι περισσότερο προς τα 4K παρά όλο το αρχείο. Και επιπλέον γιατί μετά από χρήση μερικών εβδομάδων υπάρχει πια αρκετό fragmentation σε ένα κοινό μηχάνημα, οπότε και το seek time αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο. Στα benchmarks να κοιτάτε προς τα 4k και μάλιστα αυτά με queue-depth (= πολλές παράλληλες εργασίες), αυτό προσομοιάζει περισσότερο την καθημερινή, μέση χρήση εφαρμογών γραφείου-παιχνιδιών, όχι οι επιδόσεις στο sequential. Δεν είναι αστέρι ο δίσκος, όχι. Στους SSD είναι μάλλον ο πάτος.Αλλά αν δεν κάνεις copy GB αρχείων καθημερινά, ο Black, ακόμη και ο Raptor ίσως δεν τον φτάνουν που να χτυπιούνται. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2015 από frap73 1
plpapadopoulos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικά έχω δει διαφορές μεταξύ Samsung 840 Evo και Samsung 840 Pro (και οι 2 στο ίδιο μηχάνημα). Και δεν κάνω benchmarks. Οπότε πόσο μάλλον να μιλάγαμε και για το σαπίδι του του τίτλου. Για 10-15 ευρώ διαφορά βρίσκει κάποιος πολύ πιο αξιόπιστα και ταχύτερα μοντέλα οπότε δεν αποτελεί την παραμικρή προσφορά. Ακόμα κι ένας μεταχειρισμένος Agility 3 τριετίας κλεισμένης, τον ξεπερνάει σε επιδόσεις τον συγκεκριμένο, πώς να το κάνουμε δηλαδή? @xristoforos: Αν αγόρασες HP με Sandisk SSD μαμά, μάλλον το πήρες πειραγμένο... Από που και ως που ειρωνία κύριε plpapadopoule,με ξέρεις και από χτές? Εμμένω σε αυτό που είπα. Περαστικά σου. Μας ενημερώνεις όταν παραλάβεις. Καλοδούλευτος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις