giannisher Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας, θελω να φτιαξω βιντεακια για youtube στα οποια θα μιλαω,οποτε θελω να ηχογραφω τη φωνη μου με καλη ποιοτητα. Μου ειπαν οτι για να το κανω αυτο χρειαζομαι ενα καλο μικροφωνο. Επειδη δεν εχω πολλα χρηματα να διαθεσω εχω την εξης ερωτηση. Ποσο καλο? Εχω βρει ενα μικροφωνο με 6,5 ευρω για το οποιο εχω διαβασει καλες κριτικες. Πιστευετε θα εκανα δουλεια με κατι τετοιο? Μην φαναστειτε οτι θελω επαγγελματικη ποιοτητα. Βιντεακια parody θελω να κανω.
G1O Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 για τη βελτιστη ποιοτητα ειναι τα πυκνωτικα μικροφωνα,με ενα μικροφωνο των 6,5 € μη περιμενεις πολλα , θα υπαρχει θορυβος και οχι τοσο καλη αποκριση. Site: πυκνωτικα μικροφωνα jack/usb
CMD Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ πάλι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, δεν θα κάνεις και παραγωγή studio
giannisher Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ναι απλα δεν θελω να εχει και παρασιτα θελω να ακουγομαι μονο εγω. Δηλαδη τα πυκνωτικα μικροφωνα θα με βοηθησουν περισσοτερο? Επειδη θελω να παραγγειλω απο eshop γιατι με βολευει περισσοτερο πως μπορω να ξερω οτι ειναι πυκνωτικο ενα μικροφωνο. Εκει δεν γραφει αν ειναι η οχι.
G1O Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 οχι απο οσο ειδα στη λιστα του eshop δεν ειναι πυκνωτικα,αλλα μπορεις να αγορασεις μεσα απο δεκαδες καταστηματα στο λινκ παραπανω που σου εδωσα,λες θελεις να ακουγεσαι μονο εσυ και οχι ο θορυβος ψηφιακος / περιβαλλοντος / χωρου, με μικροφωνα κατω των 100 € δυστυχως μη περιμενεις πολλα ,ωστοσο θα κανεις τη δουλεια σου με απλα μικροφωνα αλλα θα πρεπει να κανεις noise reduction με προγραμματα επεξεργασιας ηχου επειδη αναφερεσαι σε καλη ποιοτητα και χωρις παρασιτα Υπάρχουν διάφορα είδη μικροφώνων: μικρόφωνο άνθρακα: το μικρόφωνο άνθρακα αποτελείται από ένα μεταλλικό σώμα μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένο ένα μικρό δοχείο, το οποίο έχει μονωτικές ιδιότητες. Η λειτουργία του μικροφώνου αυτού έχει σχέση με την μεταβολή της ηλεκτρικής αντίστασης των κόκκων του άνθρακα, εξαιτίας της μεταβολής της πίεσης που ασκείται στο διάφραγμα από τα ηχητικά κύματα. μικρόφωνο ταινίας: το μικρόφωνο ταινίας αποτελείται από μια λεπτή πτυχωτή ταινία, συνήθως από αλουμίνιο, η οποία μπορεί και πάλλεται ελεύθερα μέσα στο ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργεί ένας ισχυρός μαγνήτης. Το μικρόφωνο αυτό έχει κατευθυνόμενη λήψη από δύο αντίθετες κατευθύνσεις και χρησιμοποιείται για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση δύο ομιλητών, λόγω της καλής του απόκρισης. δυναμικό μικρόφωνο: το δυναμικό μικρόφωνο αποτελείται από έναν ισχυρό μόνιμο μαγνήτη κ' ένα πηνίο τοποθετημένο ανάμεσα στους πόλους του, ώστε να κινείται ελεύθερα. Η λειτουργία του βασίζεται στο φαινόμενο της επαγωγής: όταν ηχητικά κύματα πέφτουν στο διάφραγμα, το πηνίο πάλλεται στο πεδίο του μαγνήτη, τέμνονται οι μαγνητικές γραμμές κι εμφανίζεται στα άκρα του πηνίου επαγωγική τάση. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μικροφωνικές εγκαταστάσεις που απαιτούν ιδιαίτερη πιστότητα. Το μικρόφωνο πήρε την ονομασία του από τον Ντέιβιντ Χιουζ, ο οποίος επινόησε μια διάταξη μεταφοράς ήχου που ήταν τόσο ευαίσθητη, που τη θεωρούσε κάτι σαν «μικροσκόπιο ήχου» και την ονόμασε «μικρόφωνο» (microphone). πυκνωτικό μικρόφωνο: Η λειτουργία του στηρίζεται στις μεταβολές χωρητικότητας ενός ενσωματωμένου πυκνωτή, σύμφωνα με τις μεταβολές της πίεσης που προκαλούνται από τα ηχητικά κύματα. Είναι ο πλέον σύγχρονος και αποδοτικός - από άποψη ποιότητας - τύπος μικροφώνου. Site: ειδη μικροφωνων 1
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Να προσθέσω ότι αν ηχογραφείς με σταθερό υπολογιστή και φθηνό μικρόφωνο τότε θα ηχογραφείς και τον ήχο από τους ανεμιστήρες του πύργου. Μπορείς να δοκιμάσεις να καθαρίσεις τον ήχο με το δωρεάν audacity (ή κάποιο εμπορικό πρόγραμμα όπως το adobe audition). Και το 1ο όμως είναι πολύ καλό. Καλά είναι όμως να απομονώσεις κάπως τον πύργο ή να χρησιμοποιήσεις laptop για να μοιώσεις όσο μπορείς αυτό το φαινόμενο. Επίσης, καλά είναι τα πυκνωτικά μικρόφωνα αλλά αφού το θέλεις μόνο για voice θα πας σε δυναμικό μικρόφωνο. Μια πολύ καλή (αν όχι άριστη για την κατηγορία της) επιλογή είναι το shure sm58, αν και το 100άρι περίπου που κοστίζει ίσως σου φανεί αρκετό, αλλά πραγματικά το αξίζει. never-the-less αν σου φαίνονται πολλά δες και την σειρά pg αντί την sm. Θα πρέπει όμως να ελέγξεις την σύνδεση του μικρόφωνου γιατί θα χρειαστείς και κάποιον αντάπτορα, μιας και τα περισσότερα τέτοια μικρόφωνα καταλήγουν στη βάση τους σε xlr υποδοχή και δεν περιλαμβάνουν κάποιο καλώδιο. Οπότε θα πρέπει να πάρεις κάποιο καλώδια από xlr σε jack (κανά 5-6€) και έναν αντάπτορα από jack 3.5 χιλ σε jack 2.5 χιλ για να το συνδέσεις στην κάρτα ήχου σου.
G1O Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 για ηχογραφηση φωνης σε θεμα θορυβου/ποιοτητας/ευαισθησιας, ειναι τα πυκνωτικα και οχι τα δυναμικα. Site: hlektronika.gr Site: kithara.gr ενα καλο μικροφωνο για απλες ηχογραφησεις ειναι το samson meteor Site: samson meteor Site: skroutz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα