Basilhs23___ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Έχω γράψει στο word ένα βιβλίο και θέλω να αλλάξω το χρώμα του φόντου της πρώτης σελίδας γιατί θα είναι το εξώφυλλο. Πηγαίνω στην διάταξη σελίδας στο χρώμα και το άλλάζω, αλλά τότε αλλάζει και το χρώμα όλων των υπόλοιπων σελίδων το οποίο εγώ θέλω να είναι λευκό για προφανείς λόγους. Επειδή έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι γνωρίζει λοιπόν κανείς τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω το χρώμα μόνο στην 1η σελίδα που είναι το εξώφυλλο και όχι στις υπόλοιπες.
makfil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ένα κείμενο μπορούμε να το χωρίσουμε σε Ενότητες, στις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικές μορφοποιήσεις. Η αλλαγή Ενότητας εισάγεται από την καρτέλα Διάταξη σελίδας/Διαμόρφωση σελίδας/Αλλαγές. Στη νέα καρτέλα που ανοίγει εμφανίζονται δύο ομάδες μορφοποίησης, από τις οποίες η δεύτερη (Αλλαγές ενοτήτων) είναι αυτή που σε ενδιαφέρει. Στην ομάδα αυτή υπάρχουν πολλές δυνατότητες αλλαγής και αυτή που χρειάζεσαι είναι η πρώτη. Επιλέγοντάς την, δημιουργείς νέα ενότητα από την επόμενη σελίδα και το σύμβολό της μπορείς να το δεις εάν πατήσεις το αντίστοιχο σύμβολο στην Κεντρική καρτέλα/Παράγραφος (τελευταίο στην πρώτη σειρά). Αφού δημιουργήσεις τις διαφορετικές ενότητες, μπορείς να εισάγεις στην πρώτη, που περιλαμβάνει μόνο την πρώτη σελίδα, το χρωματιστό φόντο που θέλεις αλλά και κάθε άλλη μορφοποίηση, χωρίς αυτές να επηρεάσουν την άλλη ενότητα του υπόλοιπου κειμένου.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Επιλέγω την αλλαγή ενότητας σε επόμενη σελίδα αλλά όταν αλλάξω το χρώμα αυτό αλλάζει πάλι σε όλες τις σελίδες....
makfil Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Το είχα κάνει παλαιότερα και τώρα βλέπω ότι χρωματίζει όλο το κείμενο. Μια πρόχειρη και εύκολη λύση είναι να αντιγράψεις την πρώτη σελίδα (αλλά και όσες θέλεις να εμφανίσεις με τον ίδιο τρόπο) σε άλλο έγγραφο, να βάλεις το φόντο που θέλεις και να τυπώσεις τη χρωματιστή σελίδα χωριστά.
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αν δεις οτι δεν δουλεύει, θα το δοκιμάσω και εγώ αργότερα, εγώ δηλαδή αυτό που κάνω είναι να τα μετατρέπω σε pdf 2 διαφορετικά word αρχεία, και μετά να τα ενώνω σε 1 και να τα εκτυπώνω. Edit: Επίσης δοκίμασε να το κάνεις και με εισαγωγή εξωφύλλου και μετά να το πειράζεις. Επίσης, μπορείς αντί για φόντο να κάνεις εισαγωγή σχήματος και να φτιάξεις ένα ορθογώνιο με γέμισμα να καλύπτει όλη τη σελίδα.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το είχα κάνει παλαιότερα και τώρα βλέπω ότι χρωματίζει όλο το κείμενο. Μια πρόχειρη και εύκολη λύση είναι να αντιγράψεις την πρώτη σελίδα (αλλά και όσες θέλεις να εμφανίσεις με τον ίδιο τρόπο) σε άλλο έγγραφο, να βάλεις το φόντο που θέλεις και να τυπώσεις τη χρωματιστή σελίδα χωριστά. Το είχα σκεφτεί αυτό αλλά μιλάω για ebook οπότε δεν θα εκτυπωθεί... Ναι αν δεις οτι δεν δουλεύει, θα το δοκιμάσω και εγώ αργότερα, εγώ δηλαδή αυτό που κάνω είναι να τα μετατρέπω σε pdf 2 διαφορετικά word αρχεία, και μετά να τα ενώνω σε 1 και να τα εκτυπώνω. Edit: Επίσης δοκίμασε να το κάνεις και με εισαγωγή εξωφύλλου και μετά να το πειράζεις. Επίσης, μπορείς αντί για φόντο να κάνεις εισαγωγή σχήματος και να φτιάξεις ένα ορθογώνιο με γέμισμα να καλύπτει όλη τη σελίδα. Με τι πρόγραμμα κάνεις την συγχώνευση των pdf σε ένα αρχείο; Εγώ έχω το PDF Creator αλλά νομίζω δεν κάνει ένωση αρχείων. Υπάρχει και επιλογή μέσα από το office αλλα είναι για ένα αρχείο.
flik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Με τι πρόγραμμα κάνεις την συγχώνευση των pdf σε ένα αρχείο; Εγώ έχω το PDF Creator αλλά νομίζω δεν κάνει ένωση αρχείων. Υπάρχει και επιλογή μέσα από το office αλλα είναι για ένα αρχείο. Γενικά χρησιμοποιώ το foxit phantom γιατί κάνω αρκετές δουλειές με pdf και κάνει τα πάντα τέλεια. Αλλά επειδή δεν είναι free, εσύ μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο online tool όπως το pdfmerge.com είτε το πολύ γνωστό pdf split and merge (pdfsam.org).
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Όντως δοκίμασα το pdfmerge και έκανα την δουλειά μου. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν έστω και ανεπιτυχώς πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα