nickvas19 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Future81, αυτό που ρώτησες pm, σωστά το κατάλαβες. Τα υπόλοιπα δημόσια για να τα βλέπουν όλοι. Ο σωστός τρόπος για να απομονώσεις συχνότητες/συντονισμούς/κραδασμούς, σε κάτι που έχει φυσική επαφή, είναι με υλικά διαφορετικής ιδιοσυχνότητας. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά συντονισμού των υλικών τόσο καλύτερα. Η υλοποίηση που σου έδωσα είναι από τις απλούστερες. Πόδια λαστιχένια 15 - 20 - 30 mm ύψος θα βρεις σε χρωματοπωλεία / praktiker κτλ. Ακόμα και με στρογγυλά λαστιχένια stop για πόρτες θα κάνεις δουλειά. Κολλάς 4 με ταινεία διπλής/βενζινόκολλα στις γωνίες ή απλά ακουμπάς πάνω τους το μάρμαρο, αν δεν θες να το κουνάς. Τα λαστιχένια πόδια στο πάτωμα, από ότι και αν είναι φτιαγμένο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάστιχο σε φύλλο όπως ειπώθηκε, αλλά για να φτάσεις τα 10-20 mm πάχος θα σου στοιχίσει κάμποσα, ενώ τα πόδια είναι πάμφθηνα. Μάρμαρο 15-20-25 mm πάχος είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω για 6''- 8'' wooferάκι. Ούτε γρανίτες και τέτοια. Στην πράξη ο γρανίτης έχει μικρή διαφορά, αλλά στην τιμή μεγάλη. Μέγεθος ( μήκος-πλάτος ) λίγο μεγαλύτερο από τη βάση του sub που θες να ακουμπήσεις πάνω του. Τοποθετείς 4 λαστιχένια πόδια και στη βάση του sub, με ταινεία διπλής / βενζινόκολλα / βίδες, ότι προτιμάς, και ακουμπάς το sub στο μάρμαρο. Και τώρα παίζεις όσο δυνατά θες, χωρίς να ενοχλείς τον από κάτω. Επίσης, μόλις απομονωθεί ένα ηχείο από το πάτωμα η στατική του πίεση μεταφέρεται αυτούσια στον αέρα. Θα ακούς το μπάσο σου πιο ξεκάθαρο. /sc ενα woofer ενοχλει οτι και να κανεις...και οι χαμηλες συχνοτητες θα ακουγονται παντα οτι και να κανεις σε ενα σπιτι...και οπως ειπες αυτο ειναι μονο για τον κατω...!δεξια αριστερα πανω το χαος...αλλα και παλι ο κατω θα ακουει
Zergoulini Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Οκ θα περιμενω!!! Σορρυ φιλε μου αλλα πνιγομαι στην δουλεια και δεν μπορεσα να το κοιταξω αναλυτικα. Αν θυμαμαι καλα, ανοιγεις το προγραμμα απο του driver Xonar, πηγαινεις στην ρυθμιση Flexy Bass και το βαζεις στην μεση περιπου. Για δοκιμασε το.
fallen4ngel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δηλαδή μόνο απο κάτω έχεις πρόβλημα, μάλιστα. Έχω ένα Jamo που όταν παίζει νομίζω έχουν θέμα όλοι και όλα γύρω του αλλά θα του βάλω μια σαμπρέλα απο κάτω και δε θα βρίζει ο διπλανός. Κοίτα που δεν το σκέφτηκα ...... 1
madsc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 ενα woofer ενοχλει οτι και να κανεις...και οι χαμηλες συχνοτητες θα ακουγονται παντα οτι και να κανεις σε ενα σπιτι...και οπως ειπες αυτο ειναι μονο για τον κατω...!δεξια αριστερα πανω το χαος...αλλα και παλι ο κατω θα ακουει Οι συχνότητες και οι συντονισμοί μια χαρά μειώνονται, εξασθενούνε και μονώνονται, αλλιώς θα ακούγαμε τα subwoofer από την Κρήτη στην Αθήνα. Εδώ συζητάμε για το πόσο. Δηλαδή μόνο απο κάτω έχεις πρόβλημα, μάλιστα. Έχω ένα Jamo που όταν παίζει νομίζω έχουν θέμα όλοι και όλα γύρω του αλλά θα του βάλω μια σαμπρέλα απο κάτω και δε θα βρίζει ο διπλανός. Κοίτα που δεν το σκέφτηκα ...... Με ένα υλικό μόνο δεν θα κάνεις δουλειά για τους συντονισμούς, αναφέρθηκε από πάνω το γιατί. /sc
fallen4ngel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Το ίδιο πράγμα λέμε Άλλωστε κανείς δεν είπε να ηχομονωση όλο το δωμάτιο, εκεί πάμε αλλού. Απλά θεωρώ άσκοπο ένα μάρμαρο κάτω απο το sub. Ναι μεν θα κάνει δουλειά αλλά ο χαμός χαμός. Καλύτερα να λέει τον γείτονα να βλέπουν μαζί ταινίες
Runner25 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 εγω παλι θα το ξαναπω παιξε με τις εντασεις το δικο μου, hi fi ειναι, εχει volume και crossover το εχω πολυ χαμηλα παντως παιζω με τα ποντασιομετρα σιγουρα εσυ θα εχεις επιλογες μεσω software τα μαρμαρα και τα ποδαρακια τα εχω δει μονο σε ηχεια και πικαπ δεν ξερω αν θα σε βοηθουσαν μπασοπαγιδες στις γωνιες παντως παραπανω δουλεια θα κανουνε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα