future81 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα παιδια και ελπιζω να μην ειμαι offtopic.Θα παραλαβω σε λιγες μερες τα logitech z623 και ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κανενας τροπος να περιορισω την μεταφορα της εντασης του woofer στον γειτονα απο κατω.Εννοω να τα ακουμπησω σε καμια μικρη βαση;να βαλω κανενα υλικο στο πατωμα που θα ακουμπησει το woofer;ευχαριστω!!
CMD Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 δεν είμαι ειδήμων στο θέμα, αλλά πιστεύω ένα σφουγγάρι σαν αυτά που χρησιμοποιούν στις συσκευασίες (που έχουν κορυφές και κοιλώματα) θα κάνει δουλειά.
nickvas19 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 χαλι...εαν δεν εχεις...οσο πιο χοντρο τοσο καλυτερα.αλλα να ξερεις οι χαμηλες συχνοτητες δεν κοβονται τοσο ευκολα...
Runner25 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 οχι μην βαλεις τετοιο πραμα δεν θα ακουγεται καλα μη σε πω θα ενοχλεις παραπανω.θα το αφησεις κανονικα κατω και θα παιξεις με την ενταση και σιγα μην φανταστεις οτι ειναι κατι δυνατο εδω εγω εχω ενεργο 300 watt και δεν ενοχλει τοσο πολυ
nickvas19 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 να μην βαλει χαλι; ή το σφουγγαρι; το χαλι ειναι ηχομονωτικο...απο κει και περα μπορεις να κανεις ενα cut off απο το eq 35hz και κατω...που θα κοψει καποιες συχνοτητες στην ουσια...αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο... δεν ειναι τοσο τα watt που ενοχλουν οσο οι συχνοτητες που βγαζει ενα ηχειο σε σχεση με την ενταση... και μαλλον δεν ειναι 300 watt το wooferακι σου
future81 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Οποτε η σφουγγαρι η χαλι;βασικα εχω ενα χαλακι στην κουζινα 50χ30 οποτε να το χρησιμοποιησω κατω απο το woofer να μην ειναι γυμνο πανα στο πλακακι;;;
nickvas19 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 ναι τωρα το σφουγγαρι δεν νομιζω να κανει τπτ.οσο πιο χοντρο τοσο καλυτερα και οσο μεγαλο μπορεις. απο κει και περα μπορεις να βρεις κατι σταθερο να το σηκωσεις απο το πατωμα...αλλα θα σου στοιχισει στην ακουστικη του δοκιμασε.... εαν εχεις κανενα γνωστο σου ή εαν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις κατι τετοιο http://www.adonacorporation.com/multi-element%20stand.html και να το βαλεις πανω απο το χαλι...τοτε πιστευω κατι καλυτερο δεν θα μπορεις να κανεις.
madsc Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πάτωμα => λαστιχένια πόδια => μάρμαρο => λαστιχένια πόδια => subwoofer. Και παίζε όσο δυνατά θες. /sc 1
Runner25 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 να μην βαλει χαλι; ή το σφουγγαρι; το χαλι ειναι ηχομονωτικο...απο κει και περα μπορεις να κανεις ενα cut off απο το eq 35hz και κατω...που θα κοψει καποιες συχνοτητες στην ουσια...αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο... δεν ειναι τοσο τα watt που ενοχλουν οσο οι συχνοτητες που βγαζει ενα ηχειο σε σχεση με την ενταση... και μαλλον δεν ειναι 300 watt το wooferακι σου το χαλι συμφορουμιτη μου δεν ειναι ηχομονωτικο αλλα ηχοαπορροφητικο οταν ο ηχος πεφτει επανω παγιδευει καποιες συχνοτητες για να εχεις χωρο ηχομονωμενο θελεις αλλες δουλειες, σε λιγο θα μας πειτε να βαλουμε και αυγοθηκες στους τοιχους οσο για το sub μου ειναι ενεργο yamaha 300 watt αν θες ψαχνω και σου στελνω μοντελο τωρα για το sub του παιδιου που ανοιξε το θεμα ας βαλει τουλαχιστον ποδαρακια αν και δεν νομιζω οτι κανει, ποδαρακια εχω δει μονο σε ηχεια.
future81 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Σε ερευνα που εκανα στο διαδικτυο ειδα οτι πολλοι προτεινουν ενα κομματι μαρμαρο η γρανιτη (πιο ακριβος βεβαια) και απο κατω αγοραζεις πχ μια σαμπρελα ποδηλατου (λαστιχο κοινως) και την τοποθετεις κατω απο το μαρμαρο διπλωμενη!σωστα τα ειπα ο πιο πανω φιλος!δεν ξερω αν ειναι κανενας στο forum που να το εχει δοκιμασει!! Sent from my iPhone using Insomnia 1
Runner25 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σε ερευνα που εκανα στο διαδικτυο ειδα οτι πολλοι προτεινουν ενα κομματι μαρμαρο η γρανιτη (πιο ακριβος βεβαια) και απο κατω αγοραζεις πχ μια σαμπρελα ποδηλατου (λαστιχο κοινως) και την τοποθετεις κατω απο το μαρμαρο διπλωμενη!σωστα τα ειπα ο πιο πανω φιλος!δεν ξερω αν ειναι κανενας στο forum που να το εχει δοκιμασει!! Sent from my iPhone using Insomnia αυτο που λες το προτεινουν για πικαπ για να μην εχεις κραδασμους απο το περιβαλλον ισως να γινεται και με το σαμπ
madsc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Future81, αυτό που ρώτησες pm, σωστά το κατάλαβες. Τα υπόλοιπα δημόσια για να τα βλέπουν όλοι. Ο σωστός τρόπος για να απομονώσεις συχνότητες/συντονισμούς/κραδασμούς, σε κάτι που έχει φυσική επαφή, είναι με υλικά διαφορετικής ιδιοσυχνότητας. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά συντονισμού των υλικών τόσο καλύτερα. Η υλοποίηση που σου έδωσα είναι από τις απλούστερες. Πόδια λαστιχένια 15 - 20 - 30 mm ύψος θα βρεις σε χρωματοπωλεία / praktiker κτλ. Ακόμα και με στρογγυλά λαστιχένια stop για πόρτες θα κάνεις δουλειά. Κολλάς 4 με ταινεία διπλής/βενζινόκολλα στις γωνίες ή απλά ακουμπάς πάνω τους το μάρμαρο, αν δεν θες να το κουνάς. Τα λαστιχένια πόδια στο πάτωμα, από ότι και αν είναι φτιαγμένο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάστιχο σε φύλλο όπως ειπώθηκε, αλλά για να φτάσεις τα 10-20 mm πάχος θα σου στοιχίσει κάμποσα, ενώ τα πόδια είναι πάμφθηνα. Μάρμαρο 15-20-25 mm πάχος είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω για 6''- 8'' wooferάκι. Ούτε γρανίτες και τέτοια. Στην πράξη ο γρανίτης έχει μικρή διαφορά, αλλά στην τιμή μεγάλη. Μέγεθος ( μήκος-πλάτος ) λίγο μεγαλύτερο από τη βάση του sub που θες να ακουμπήσεις πάνω του. Τοποθετείς 4 λαστιχένια πόδια και στη βάση του sub, με ταινεία διπλής / βενζινόκολλα / βίδες, ότι προτιμάς, και ακουμπάς το sub στο μάρμαρο. Και τώρα παίζεις όσο δυνατά θες, χωρίς να ενοχλείς τον από κάτω. Επίσης, μόλις απομονωθεί ένα ηχείο από το πάτωμα η στατική του πίεση μεταφέρεται αυτούσια στον αέρα. Θα ακούς το μπάσο σου πιο ξεκάθαρο. /sc
future81 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε madsc σε ευχαριστω και παλι για την αναλυτικοτατη λυση στο θεμα!!!Να σαι καλα!!
Zergoulini Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μεσα απο το xonar αν θυμαμαι καλα καπως βαζεις το γουφερ να μην ακουγετε πολυ. Θα το ψαχω και θα σε ενημερωσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα