Προς το περιεχόμενο

Nα αγοράσω iMac?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω σου ευχομαι ολοψυχα καποια στιγμή να παρεις αυτό:

http://www.apple.com/imac-with-retina/

Με τον 4Ghz επεξεγαστή  έτσι ωστε να μην σου πει κανενας τίποτα.......

Μην ξεχναμε και το κουβαδακι..... :-D :-D :-D

http://www.apple.com/mac-pro/specs/

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τον φίλο που έγραψε ότι τα Windows πάνε μαζί με προβλήματα θα ήθελα να διαφωνήσω.

Τα Windows κολλάνε γιατί είναι...διάσημα! τι σημαίνει αυτό; Ότι οι χρήστες πάνε και κατεβάζουν του θεού τα junkware, εγκαθιστούν ότι βλακεία βρουν στο internet και αυτό γιατί πολύ απλά αυτού του είδους τα πρόγραμμα αφθονούν σε windows.

Εγώ προσωπικά έχω dekstop και laptop και εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω παρατηρήσει κανένα κόλλημα που να σχετίζεται με τα windows. Οπότε αν είσαι προσεκτικός χρήστης μπορείς να εκμεταλλευτείς τα windows στο έπακρο με τις επιλογές σε SW και HW που έχουν.

Νομίζω πως η σταθερότητα των MAC είναι μύθος, ένας μύθος που έκτισε η apple την εποχή που ήταν στην αφάνεια και αυτό γιατί όλο το SW περνούσε από εργαστήρια της, έτσι έτρεχε 2 εφαρμογές μόνο αλλά σταθερά , κάτι νομίζω που δεν ισχύει πλέον και όσο ανεβαίνει η δημοτικότητα των MAC τόσο θα ανεβαίνουν και τα προβλήματα. Φυσικά όλα αυτά σε σχέση με το κόστος του.

Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι όπως τα λες...συνοπτικά ανάμεσα σε πολλές αδυναμίες που έχουν σε σχέση με το Unix, είναι και ο καρκίνος που ονομάζεται registry, μια ηλίθια database που είναι filesystem (και γίνεται fragmented) και που δημιουργεί ένα σωρό περιορισμούς (clutter με αποτέλεσμα να αργεί με την πάροδο του χρόνου το σύστημα, μη δυνατότητα για application portability, και πολλά άλλα). NTFS filesystem το οποίο δε διαθέτει permissions και γίνεται fragmented, κα. Dynamic libraries attached στον kernel...έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μετά από κάθε update χρειάζεσαι restart; Απουσία bash, κα. O κατάλογος είναι τεράστιος!

Ναι το Unix και κατά προέκταση το MacOSX είναι σταθερό και δεν είναι καθόλου μύθος! 

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/5645975/Apple-iMac-27-i5-8GB-1TB.html

στην μοναδική τιμή τον 2.850.- ευρώ :confused: :-)

Eιναι εργαλειο ομως...... :-D

Μονο οταν περασα τα Yosemite το εκανα restart. Πιο πριν καθολου, απο την μερα που βγηκε απο το κουτι του. :ph34r:

Δημοσ.

@dr.fuzzy , όλα αυτά που λες στην πραγματική ζωή δεν τα αντιλαμβάνεται κανείς. Εγώ βλέπω πως οι προσεκτικοί χρήστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όπως εγώ. Τώρα αν θεωρείς πρόβλημα την επανεκκίνηση , ναι εκεί δεν έχω τίποτα να πω.

Θα ήθελα να πω , πως δεν είμαι fan boy συγκεκριμένα δουλεύω win 8 στο desktop και linux στον laptop και κάθε φορά πηγαίνω εκεί που με βολεύει και σε sw και hw. Το πρόβλημα μου με την apple είναι κυρίως τα χρήματα, δεν μπορώ να δεχτώ το "ότι πληρώνεις , παίρνεις" . Σίγουρα είναι υπερτιμημένα όλα τα προϊόντα της apple.

Όσο για το αρθράκι που πόσταρε ο φίλος παραπάνω είναι λίγο άκυρα αυτά που λέει , στα 2-3 πρώτα είναι σαν μου λέει "και συ αν ψωνίζεις αυτά που λέει η QVL δεν θα χεις πρόβλημα", ε χάρηκα και στα υπόλοιπα λέει το πραγματικό πρόβλημα των win που προανέφερα τα junkware τα crackαρισμένα κτλπ. Τέλος η ομορφιά είναι λίγο υποκειμενική ,γιατί θεωρώ το core v71 με την υδρόψυξη ποιο όμορφο και ποιο ήσυχο από οποιοδήποτε mac.

Νομίζω δεν έχει αξία να συνεχίσουμε την "κόντρα", ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του και την τσέπη του και ψωνίζει ανάλογα.

Δημοσ.

Καλά... μιλάς σοβαρά στο τέλος ?

Γιατί όλα τα άλλα που έγραψε είναι σοβαρά; 

Το μακ ειναι απλος για να κανεις την διαφωρα πολυτελειας. Δεν εχει να προσφερει ουσιαστικα πραματα σε desktop class.

Ανάθεμα και αν ξέρει τι είναι το Unix και τι διαφορές έχει από NT Kernel και Windows....Εδώ δε ξέρει ορθογραφία καλά καλά!

Προγράμματισμο έχω μάθει. Τώρα δουλεύω τεχνικός σε συνέδρια και εκθέσεις. Όλες οι μεγάλες πολυεθνικές καθώς και τράπεζες πχ eurobank ΗΡ ή Dell μηχάνηματα έχουν. Όσο αφορά για το Λίνουξ εχω φτιάξει και άρθρο στη greek γουικιπεδια: aircrack-ng...Έχω τελειώσει και σχολή πληροφορικής.Κάποια πράγματα είναι βασικές αρχές στα υπολογιστικά συστήματα.
Δημοσ.

@dr.fuzzy , όλα αυτά που λες στην πραγματική ζωή δεν τα αντιλαμβάνεται κανείς. Εγώ βλέπω πως οι προσεκτικοί χρήστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όπως εγώ. Τώρα αν θεωρείς πρόβλημα την επανεκκίνηση , ναι εκεί δεν έχω τίποτα να πω.

Θα ήθελα να πω , πως δεν είμαι fan boy συγκεκριμένα δουλεύω win 8 στο desktop και linux στον laptop και κάθε φορά πηγαίνω εκεί που με βολεύει και σε sw και hw. Το πρόβλημα μου με την apple είναι κυρίως τα χρήματα, δεν μπορώ να δεχτώ το "ότι πληρώνεις , παίρνεις" . Σίγουρα είναι υπερτιμημένα όλα τα προϊόντα της apple.

Όσο για το αρθράκι που πόσταρε ο φίλος παραπάνω είναι λίγο άκυρα αυτά που λέει , στα 2-3 πρώτα είναι σαν μου λέει "και συ αν ψωνίζεις αυτά που λέει η QVL δεν θα χεις πρόβλημα", ε χάρηκα και στα υπόλοιπα λέει το πραγματικό πρόβλημα των win που προανέφερα τα junkware τα crackαρισμένα κτλπ. Τέλος η ομορφιά είναι λίγο υποκειμενική ,γιατί θεωρώ το core v71 με την υδρόψυξη ποιο όμορφο και ποιο ήσυχο από οποιοδήποτε mac.

Νομίζω δεν έχει αξία να συνεχίσουμε την "κόντρα", ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του και την τσέπη του και ψωνίζει ανάλογα.

Αυτά που λέω στη πραγματική ζωή τα αντιλαμβάνονται όλοι. Κάποιος έχεις τις γνώσεις να καταλάβει γιατί συμβαίνουν αυτά που είπα ανακαλύπτει τις αρετές του Unix ή Linux και κάνει τις επιλογές του, κάποιος άλλος όχι και απλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί Windows γιατί απλά έτσι νομίζει ότι πρέπει να είναι ένα λειτουργικό.

Τα Mac όχι δεν είναι υπερτιμημένα, είναι ένας μύθος που αναμασάτε συνέχεια. Προκαλώ όποιον θέλει να μου φτιάξει/πάρει έτοιμο, οποιαδήποτε μάρκα, ένα αντίστοιχο MacMini i7 με λιγότερα χρήματα απ'όσο κάνει το Mac. Προσοχή θέλω όμως να έχει ίδια χαρακτηριστικά και ακριβώς το ίδιο μέγεθος (το τροφοδοτικό παρακαλώ να είναι μέσα στο κουτί) και να περιλαμβάνει και λειτουργικό.

Επίσης πολλά πολλά χρόνια χρήστης Linux.

• Like 1
Δημοσ.

Τα Mac όχι δεν είναι υπερτιμημένα, είναι ένας μύθος που αναμασάτε συνέχεια. Προκαλώ όποιον θέλει να μου φτιάξει/πάρει έτοιμο, οποιαδήποτε μάρκα, ένα αντίστοιχο MacMini i7 με λιγότερα χρήματα απ'όσο κάνει το Mac. Προσοχή θέλω όμως να έχει ίδια χαρακτηριστικά και ακριβώς το ίδιο μέγεθος (το τροφοδοτικό παρακαλώ να είναι μέσα στο κουτί) και να περιλαμβάνει και λειτουργικό.

Πλέον υπάρχουν αρκετές λύσεις για mini pc. Χαρακτηριστικά αναφέρω τα NUC της Intel. Επίσης, υπάρχουν οι προτάσεις από τη GigaByte. (είχα ψάξει πριν λίγο καιρό να πάρω κάποιο NUC και τα έβλεπα)
πχ το παρακάτω http://www.amazon.com/Gigabyte-i7-4710HQ-Barebone-Components-GB-BXi7G3-760/dp/B00OJZVGFU

κοστίζει 800 $ (έχει 4 cores i7 και ξεχωριστή κάρτα γραφικών)
+ 120 $ για 16GB RAM

+ 130 $ (περίπου) για Samsung EVO 250 GB

+ 120 $ για Windows 8.1 

Σύνολο καμιά 1170 $

Κάτι αντίστοιχο από Apple mini κοστίζει 1400 $ (και παίρνεις μηχάνημα με dual core i7 και intel graphics)

http://store.apple.com/us/buy-mac/mac-mini?product=MGEQ2LL/A&step=config
Δεν λες και μικρή τη διαφορά.

Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα από αυτά δεν τα βρίσκεις Ελλάδα εύκολα (ακόμη).

Δημοσ.

Πως γινεται καθε φορα σε τοπικ που ξεκιναει στο Αpple Hardware section, να καταληγει σε pc vs mac……

ακομα δεν μπορω να το καταλαβω…..  :-(

Well done boys……. :X

bzFFntk.gif

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...