Προς το περιεχόμενο

Nα αγοράσω iMac?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής και επειδή δουλεύω αρκετά με προγράμματα όπως το photoshop και το autocad, σκεφτόμουν να αγοράσω έναν υπολογιστή (όχι λάπτοπ) που να σηκώνει τέτοια προγραμματα,να μην κολλάει,κτλ. Και επειδή έχω αδυναμία στα προιόντα της apple, σκεφτόμουν να αγοράσω ένα iMac και συγκεκριμένα αυτό. Πιστεύετε ότι αξίζει; Έχω αμφιβολίες λόγω του επεξεργαστή. Τι λέτε;

Δημοσ.

Πάρε κάποιον που να έχει τουλάχιστον «υβριδικό» δίσκο (αν όχι κανονικό SSD). Όχι με κλασικό κλασικό μηχανικό δίσκο. Δεδομένης της δυσκολίας στην αναβάθμιση των Mac, το θεωρώ απαραίτητο.

Ο επεξεργαστής ναι, δεν είναι από τους δυνατότερους που υπάρχουν, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη χρήση του. Photoshop είναι να ανοίγεις και να κροπάρεις φωτογραφίες, Photoshop είναι και να περνάς βαριά φίλτρα και να τρέχεις scriptάκια σε 20 MP αρχεία. Το ίδιο ισχύει και για το AutoCAD φυσικά. Εσύ ξέρεις αν θέλεις πιο δυνατό επεξεργαστή ή όχι. Προσωπικά, για τον ίδιο λόγο με παραπάνω (δυσκολία στην αναβάθμιση) θα επέλεγα κάτι ισχυρότερο, κι ας μη το χρειάζομαι άμεσα.

Τέλος, αν το 'χεις καημό, πάρτο κι ας είναι λίγο χειρότερο από άλλο AIO PC σε αυτά τα χρήματα. Αν δε το κάνεις θα το 'χεις μεσ' το μυαλό σου συνέχεια...

PS. Μη δώσεις σημασία σε τυχόν επόμενα σχόλια που θα κάνουν συγκρίσεις χαρακτηριστικών με κλασικά PC - πύργους. Κοιτάς τον iMac, άρα ενδιαφέρεσαι για AIO υπολογιστή, όχι για πύργο. Αν πάλι δεν σε νοιάζει το να πάρεις AIO, δώσε το ½ των χρημάτων και πάρε έναν καλό πύργο. Μη τα σκάσεις για iMac αν δε σ' απασχολεί το μεγαλύτερο «ατού» του.

• Like 4
Δημοσ.

Καταρχάς αν έχεις ήδη οθόνη δεν χρειάζεται να πάρεις τον συγκεκριμένο imac. Με περίπου τα ίδια χρήματα παίρνεις το συγκεκριμένο http://www.skroutz.gr/s/5762773/Apple-Mac-Mini-i7-8GB-1TB.htmlτο οποίο ειναι αρκετά πιο σύγχρονο και δυνατότερο.

Αν θες οπωσδήποτε και την οθόνη θα συνιστούσα να πας σε imac 27" ας είναι και παλαιοτερο μοντέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς αν έχεις ήδη οθόνη δεν χρειάζεται να πάρεις τον συγκεκριμένο imac. Με περίπου τα ίδια χρήματα παίρνεις το συγκεκριμένο http://www.skroutz.gr/s/5762773/Apple-Mac-Mini-i7-8GB-1TB.htmlτο οποίο ειναι αρκετά πιο σύγχρονο και δυνατότερο.

Αν θες οπωσδήποτε και την οθόνη θα συνιστούσα να πας σε imac 27" ας είναι και παλαιοτερο μοντέλο.

συμφωνώ απολυτά με τη λύση του συγκεκριμένου mac mini

έχω το 2012 μοντέλο BTO με max specs και απλά είναι εκπληκτικό!

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πας σε win. Με 1200€ χτίζεις μηχάνημα 10 φορές ποιο γρήγορο από το MAC.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πας σε win. Με 1200€ χτίζεις μηχάνημα 10 φορές ποιο γρήγορο από το MAC.

+πιο εύκολο αναβαθμίσιμο και πιο εύκολα επισκευάσιμο.....:)

• Like 2
Δημοσ.

συμφωνώ απολυτά με τη λύση του συγκεκριμένου mac mini

έχω το 2012 μοντέλο BTO με max specs και απλά είναι εκπληκτικό!

Επίσης 2012 και εγώ, macmini i7 με 16GB RAM και 1TB Fusion Drive. Πολύ γρήγορο, εντελώς αθόρυβο με φοβερό form factor. Μην πας σε windows, μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης 2012 και εγώ, macmini i7 με 16GB RAM και 1TB Fusion Drive. Πολύ γρήγορο, εντελώς αθόρυβο με φοβερό form factor. Μην πας σε windows, μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

:mrgreen:  :mrgreen:

• Like 3
Δημοσ.

Διπυρηνος στο 1.4GHz(οσο τα αδυναμα ultrabook) , σχετικα αδύναμη καρτα γραφικων ,με σκληρο δισκο στις 5400 στροφες(οπως τα λαπτοπ των 400€), οθονη 21"(σχετικα μικρη για το 2015 κ για την δουλεια που το θελεις), μη επεκτασιμο/μη αναβαθμισημο, 1 χρονο εγγυηση και ολα αυτα για 1200€ εν ετει 2015.

Απεφυγε το!

Θα βρεις windows pc/μηχανηματα με πολυ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και πιο δυνατα σε αυτα τα χρηματα.

Ακομα και ενα macbook pro retina 13" θα ειναι πιο δυνατο.

Απο iMac, κοιτα καλυτερα σε 27".

• Like 3
Δημοσ.

Τώρα που είσαι ακόμα φοιτήτρια πάρε ένα δυνατό pc να κάνεις τη δουλειά σου. Όταν με το καλό τελειώσεις και ανοίξεις δικό σου γραφείο πάρε ένα για μόστρα, σε αυτό τον τομέα είναι άπαιχτα! :P :)

Δημοσ.

Τώρα που είσαι ακόμα φοιτήτρια πάρε ένα δυνατό pc να κάνεις τη δουλειά σου. Όταν με το καλό τελειώσεις και ανοίξεις δικό σου γραφείο πάρε ένα για μόστρα, σε αυτό τον τομέα είναι άπαιχτα! :P :)

Ναι ήρθε εδώ και ρώτησε για Mac γιατι δεν έβρισκε κανένα να της πει για pc γύρω της. Τι πρωτότυπο ....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...