forgotten Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 δεν αξιζει εγραφα την αποψη μου σε ενα site αλλα θελανε να την αλλαξω καταπως βολευε το ειδησογραφικο site και επαψα να αρθογραφω ,επαιρνα 25ε τον μηνα αλλα να τα βρασω οταν σε περιοριζουν στο τι θα γραψεις και πως θα το γραψεις, η ελευθερια του λογου κοινως πλεον ειναι σπανια ιδιαιτερα οταν εγω που μουν σχετικα ερασιτεχνης και θελανε να γραφω οτι θελανε φαντασου τι παιζει με επαγγελματιες
cuspid Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δουλευει κανενας ως αρθρογραφος? Προσφεραν δουλεια σε ενα φιλο αλλα δεν ξερει τι να διαπραγματευτει...μιλαμε για 1 δικο του αρθρο (οχι κοπι πειστ) καθημερινα περιπου 300 λεξεων. Να ζητησει να πληρωνεται ανα αρθρο?και αν ναι ποσα χρηματα? Δεν καταλαβαίνω γιατί εδω μέσα ο καθένας απαντά το κοντό ή το μακρύ του, χωρίς να ενδιαφέρεται αν βοηθάει αυτόν που άνοιξε το θέμα ή απλά θέλει να μας πει την δικιά του... πονεμένη ιστορία (που δεν μας ενδιαφέρει κιόλας... ). Ο topic starter ρωτάει για συγκεκριμένη πρόταση στον φίλο του (ένα άρθρο/300 λέξεις την ημέρα). Αγαπητέ LunaDark, όταν δούλευα σαν συντάκτης σε περιοδικό του ειδικού τύπου (σταθερός αριθμός άρθρων ανά μήνα), πληρωνόμουν με "μπλοκάκι" ένα σταθερό ποσό τον μήνα - σαν μισθός. Αφού κάτι τέτοιο προτάθηκε και στον φίλο σου, γιατί δεν προσπαθεί να διαπραγματευτεί κάποια σταθερή μηνιαία απολαβή που θα τον ικανοποιεί (και θα συμφέρει και αυτόν που πληρώνει βέβαια...)? 3
Iris_89 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Τα ίδια και εδώ. Έκατσες παραπάνω απο 2 εβδομάδες; Εγώ δεν άντεξα προσωπικά. Έκατσα 2 1/2 μήνες περίπου. Κυρίως επειδή είμαι γκατζετάκιας και μου άρεσε να παίζω με καθετί καινούργιο.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Να αρθρογραφήσεις τι ρε φίλε; Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη σου για τα γεγονότα. Και ειδήσεις διαβάζουμε από μεγάλα σαιτ. Οπότε για ποιόν λόγο να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με τα άρθρα σου; Ούτε του ts τον ενδιαφέρει η δική σου γνώμη. Ρώτησε αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί για να μπορεί να έχει κάποια χρήματα αλλιώς ας γράφει και τζάμπα στο blog του εδώ που τα λέμε.
forgotten Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ούτε του ts τον ενδιαφέρει η δική σου γνώμη. Ρώτησε αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί για να μπορεί να έχει κάποια χρήματα αλλιώς ας γράφει και τζάμπα στο blog του εδώ που τα λέμε. το οποιο του απαντηθηκε ,πραγματικα ωστοσο το σχολιο που παραθεσες δεν συνεφερε σε τπτ στο παρον θεμα Δεν καταλαβαίνω γιατί εδω μέσα ο καθένας απαντά το κοντό ή το μακρύ του, χωρίς να ενδιαφέρεται αν βοηθάει αυτόν που άνοιξε το θέμα ή απλά θέλει να μας πει την δικιά του... πονεμένη ιστορία (που δεν μας ενδιαφέρει κιόλας... ). Ο topic starter ρωτάει για συγκεκριμένη πρόταση στον φίλο του (ένα άρθρο/300 λέξεις την ημέρα). Αγαπητέ LunaDark, όταν δούλευα σαν συντάκτης σε περιοδικό του ειδικού τύπου (σταθερός αριθμός άρθρων ανά μήνα), πληρωνόμουν με "μπλοκάκι" ένα σταθερό ποσό τον μήνα - σαν μισθός. Αφού κάτι τέτοιο προτάθηκε και στον φίλο σου, γιατί δεν προσπαθεί να διαπραγματευτεί κάποια σταθερή μηνιαία απολαβή που θα τον ικανοποιεί (και θα συμφέρει και αυτόν που πληρώνει βέβαια...)? δεν ξερω για το μακρυ του και το κοντο του αν απευθυνοταν σε μενα το σχολιο απλα του ειπα την πραγματικοτητα ,να μην ζητησει πχ 400e και ουτε να περιμενει οτι θα γραφει οτι θελει...
Anorymous Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστω για τις απαντησεις!!!αλλα ρε παιδια δε ρωτησα για μενα!!!greekmonkey σορι αλλα εισαι εκτος θεματος!!!!!!και δεν μιλαμε για ειδησεις αλλα για συγκεκριμενη θεματολογια αρθρων. Anonymus 2 ευρω μονο το αρθρο?????πωπω λιγα ειναι...καμια αλλη εμπειρια? Δυο ευρω με στανταρ αριθμο λεξεων μινιμουμ σε πολυ μεγαλο site με θεμα gaming-τεχνολογια, τα πρωτα λεφτα θα τα περνα σε 3 μηνες και μετα καθε μηνα. Το θεμα ηταν οτι ηθελε και χαμολοδουλια δηλαδη να απαντας και στους αναγνωστες, αλλα δεν με χαλασαν ολα αυτα η συμπεριφορα με χαλασε μου φαιροταν λες και ειμαι κανα πιτσιρικι 15 χρονων που του δινουν χαριστικα χαρτζιλικι.
koulkos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Τις καλές εποχές (6-8 χρόνια πριν δηλαδή) είχε χρήματα το σπορ αν το κυνηγούσες. Θυμάμαι ένα site με reviews ταινιών, τραγουδιών και προϊόντων που ήθελε να μοιάσει/αντιγράψει ένα παρόμοιο του εξωτερικού. Στην ουσία έψαχνες όλα τα μεγάλα sites κριτικών του εξωτερικού, τα καταχωρούσες στη βάση και αυτό ήταν όλο. Πληρωνόσουν 0,3 ευρώ για κάθε καταχώρηση. Ένα πρωινό φτιάχνω τη φραπεδάρα μου, αράζω στο pc και σε 5-6 ώρες είχα βγάλει 45 ευρώ. Έρχεται το τέλος του μήνα, βγαίνει το κοστούμι καμιά 150 ευρώ, μου τα δίνουν και μετά έκλεισε. Λογικό αν δίνεις 45 ευρώ στον άλλον για κάτι απλό όπως το searching και το c/p. Μετά έγραφα για ένα περιοδικό γάμου.Μην ρωτήσετε τι και πως. Απλά έγραφα ιδανικούς προορισμούς για τον μήνα του μέλιτος. Εκεί πήγαινε 5 ευρώ το κομμάτι. 5-6 το μήνα, για 3 μήνες και τέλος. Ύστερα σκέφτηκα να το γυρίσω στο freelancer. Πήρα μια μετάφραση ενός βιβλίου του ο οποίου ο τύπος ήθελε να το κάνει παρουσίαση στην Αθήνα. Το περιεχόμενο ήταν θρησκευτικό, λογικά καμιά αίρεση. Μιλάμε για 300+ σελίδες σε αγγλική γλώσσα και με θέμα τη θρησκεία. Στην τρίτη σελίδα είχα ήδη ξενερώσει. Αλλά μου είχε δώσει 250 προκαταβολή (500 το σύνολο) οπότε και το συνέχισα. Μιλάμε για 8ωρο κανονικό. Να τελειώνω κεφάλαιο, να του το στέλνω για check, να μου υποδεικνύει τις αλλαγές που θέλει και πάλι από την αρχή. Τελικά και λίγα του ζήτησα. Από εκεί πήρα 1-2 μεταφράσεις ακόμη αλλά λίγα λεφτά. Το ωραίο ήταν πως ο τύπος ήθελε να παρουσιάσω το βιβλίο εγώ και έδινε άλλα 500 ευρώ για μεταφορικά και τα τοιαύτα. Ομογενής από Γερμανία. Ακόμη έχω τα mails και γελάω. Η γνώμη μου είναι πως αν ανήκεις στην κατηγορία που ανήκει το 99% όσων αρθρογραφούν (δηλαδή είτε το κάνουν ως hobby είτε δεν το έχουν καθόλου και απλά τους έκατσε η ευκαιρία) τότε πρέπει να ορίσεις τις προτεραιότητές σου. Αν δεν σε χαλάει να γράψεις 5-6 άρθρα το μήνα και να έχεις 10 ευρώ στο Paypal για ώρα ανάγκης, do it. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να πέσεις θύμα και να κάθεσαι να κάνεις βάρδιες για 50-100 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι εξευτελιστικό. Τώρα αν ανήκεις στο υπόλοιπο 1 % (είναι το επάγγελμά σου ή το έχεις γενικότερα) η γνώμη μου είναι να φτιάξεις το blog σου, να ανεβάζεις ωραία άρθρα όποτε θέλεις και σε βάθος χρόνου θα βγάλεις περισσότερα από τα 2-3/κομμάτι που σου δίνουν έξω. Τέλος, σημαντική παράμετρο θεωρώ την θεματολογία. Δεν έχει σημασία αν είσαι ο καλύτερος αρθρογράφος αν δεν υπάρχει κοινό που θα θέλει να διαβάσει αυτά που γράφεις. Αν σπούδασες τόσα χρόνια δημοσιογραφία και έκανες μεταπτυχιακό για να κάθεσαι να γράφεις για τον κώλο της Καρντάσιαν, άλλαξε δουλειά. Δεν είναι ντροπή να πεις ότι τσάμπα πήγε ο κόπος μου. Ντροπή είναι να κάθεσαι να γράφεις αυτά που γράφεις χωρίς να εκτιμάς τον κόπο σου. 3
mary Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Θα το προσεγγισω αλλιώς. Καταρχήν από αυτή τη "δουλειά" - αν μπορείς να το πεις έτσι σήμερα - δε βγάζεις λεφτά. Αν το κάνεις για χόμπι και σου αρέσει να ενημερώνεσαι και να μαθαίνεις κάποια πράγματα, καντο και για ψιχουλα. Εξάλλου στον ελεύθερο χρόνο σου θα το κάνεις/κάνει ο φίλος σου. Τώρα αν το περιβάλλον είναι καλό θα μείνει ικανοποιημένος ο άλλος και ας παίρνει λίγα. Το ξεκινάω δικό μου νέο σαιτ είναι καλό αλλά στη τελική θα περάσει πολύ καιρός μέχρι να σε "μάθουν". 1
LunaDark Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Παιδια ευχαριστω πολυ!!!πραγματικα βοηθησατε!!!Παντως -προσωπικη μου αποψη παντα-αν δεν εχεις εξασφαλισει τον βιοπορισμο σου, δυσκολα κανεις κατι απο χομπι...εκτος κι αν σκοπευεις να σου αποφερει κατι σε βαθοε χρονου που ειπε και ο φιλος παραπανω...και αυτο δυσκολα γιατι η ελλαδα ειναι μικρη χωρα και λεφτα απο site δυσκολα βγαζεις...
zio10 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μόνο για το "ψώνιο" του αξίζει να το κάνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Λεφτά δύσκολα να βγάλει, απλά θα έχει την ικανοποίηση ότι αρκετοί άνθρωποι θα διαβάζουν αυτά που γράφει 2
Μπαντρά Στέλλα Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ ψάχνω να βρω άτομα έτσι ώστε να γράψω. Μου αρέσει να γράφω.. έχω δουλέψει με συγγραφείς στην έκδοση βιβλίων τους και σε στήλη εφημερίδας. Αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω άλλους. ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ? Δεν γράφω δικά μου άρθρα αλλά μου δίνουν ένα χειρόγραφο και το γράφω στο pc? υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα >? ξέρετε? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2019 από Μπαντρά Στέλλα
Pokemon640 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Είχα δει μια αγγελία πριν κάνα χρόνο (δεν θυμάμαι καν ποια εταιρία ήταν), διάβασα μέσα και ζητούσαν να γράφεις άρθρα, να μοντάρεις βίντεο, να φτιάχνεις φωτογραφίες (σχεδιαστής/ρια) και αφού διάβασα την αγγελία, δεν έγραφε όλος τυχαίος.. πουθενά για μισθό! η έστω, αμοιβή αναλόγως προσόντων η κάτι. Τους γράφω απάντηση (ήταν στο facebook), κάτω από το post τους ευγενικά για το θέμα αμοιβών τι προβλέπεται, μου παρότρυναν να στείλω CV αλλά δεν μπήκα στο κόπο ΚΑΝ να απαντήσω γιατί 99.999% αποκλείεται να πλήρωναν. Ψάχνανε κορόιδο.
Vangelis_D9 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, Μπαντρά Στέλλα είπε Εγώ ψάχνω να βρω άτομα έτσι ώστε να γράψω. Μου αρέσει να γράφω.. έχω δουλέψει με συγγραφείς στην έκδοση βιβλίων τους και σε στήλη εφημερίδας. Αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω άλλους. ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ? Δεν γράφω δικά μου άρθρα αλλά μου δίνουν ένα χειρόγραφο και το γράφω στο pc? υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα >? ξέρετε? Με συγχωρείς αλλά μόνο από τον τρόπο που πληκτρολογείς, το συντακτικό σου και μια έπαρση που διακρίνω, δεν σου κάνει αυτή η δουλειά.
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, Vangelis_D9 είπε Με συγχωρείς αλλά μόνο από τον τρόπο που πληκτρολογείς, το συντακτικό σου και μια έπαρση που διακρίνω, δεν σου κάνει αυτή η δουλειά. Την πληκτρολόγηση κάνει, δεν γράφει δικά της άρθρα.
Kostasspil Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2019 5 hours ago, Vangelis_D9 said: Με συγχωρείς αλλά μόνο από τον τρόπο που πληκτρολογείς, το συντακτικό σου και μια έπαρση που διακρίνω, δεν σου κάνει αυτή η δουλειά. Ολα αυτα απο 2.5 σειρες κειμενο; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα