Physiciant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παίδες πρόσφατα αγόρασα έναν WD Black 2TB και μου κάνει κάπως περισσότερο θόρυβο από ότι οι άλλοι 2 Black που έχω(1TB, 500GB). Μερικές φορές κιόλας χωρίς να κάνω read/write στον σκληρό ακούγεται ένα πολύ ελαφρύ τικ τικ. Όταν είχα δοκιμάσει να κάνω install κάτι προγράμματα έκανε αρκετό θόρυβο. Τον έχω τσεκάρει με hdsentinel και έχει 100% απόδοση και υγεία. Απλά με παραξενεύει το γεγονός ότι ακούγεται περισσότερο απ' τους άλλους, δηλαδή ακούω το spin του περισσότερο. Είναι φυσιολογικό; Με τους άλλους δύο δεν έχω παράπονο, αυτός μου τα χάλασε λίγο. Τώρα λέω να τρέξω το long test της western digital να δούμε μήπως δείξει κάτι αν και αμφιβάλω. Μπορώ κάπως να τον απενεργοποιώ όταν δεν τον χρησιμοποιώ(γιατί κυρίως για αποθήκη είναι);
trujillo2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αν εννοεις να μπαινει σε sleep mode δεν στο συνιστω για να μην τα παιξουν οι κεφαλες . την εχω πατησει ετσι με τον παλιο μου seagate 1
Physiciant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ξέρεις τι μπορεί να παίζει; Έχω θέμα με τον θόρυβο, δε μπορώ. Φαντάσου την ψύκτρα του cpu την έχω στα 12db.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 λογικά έχει παραπάνω platters ο δίσκος μέσα για να βγάλει τα 2ΤΒ,μου φαίνεται λογικός ο έξτρα θόρυβος,άλλωστε μιλάς για μαύρο δίσκο που είναι για επιδόσεις. Το τακ τακ είναι λογικά παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμά κεφαλών. Αν θες απο τη διαχείριση ενέργειας μπορείς να το απενεργοποιήσεις,απλά ο δίσκος σε idle θα στροφάρει συνέχεια αντί να σταματάει μέτα απο ένα χρονικό διάστημα. 3
Physiciant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ξέχασα να πω ότι έχει 4-5 βαθμούς παραπάνω από τους άλλους δύο. Για δώσε οδηγίες γιατί στο power options βρίσκω μόνο τον C (ssd).
trujillo2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αυτο το παρκαρισμα κεφαλων μου τσακισε τον seagate μου . κανε μια υποχωρηση στο θορυβο (γνωμη μου βεβαια)
Xristaras12 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ξέχασα να πω ότι έχει 4-5 βαθμούς παραπάνω από τους άλλους δύο. Για δώσε οδηγίες γιατί στο power options βρίσκω μόνο τον C (ssd). νομίζω δεν έχει ξεχωριστές επιλογές για τον κάθε δίσκο. Δυστυχώς έχω 1 μόνο δίσκο στο σύστημα μου
Physiciant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ε δε γίνεται τότε αυτό. Γιατί θα μπει και ο ssd σε τέτοια λειτουργία και δε το θέλω. Του άλλαξα θέση από sata3 σε sata2 και μπορώ να πω ότι μειώθηκε αισθητά ο θόρυβος. Δε ξέρω πως μπορεί να γίνεται αυτό, εμένα πάντως μου κάνει!! Όσο για το παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα που εξακολουθεί να ακούγεται, είναι φυσιολογικό; Γιατί οι άλλοι δύο να μη το κάνουν;
SaFiS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ολες οι νεες παρτιδες δισκων της WD, ανεξαρτητου χρωματος, δυστυχως ερχονται με ενεργοποιημενο το Intellipark στο fw, το οποιο παρκαρει τις κεφαλες στις ραμπες ανα 8 δευτερα.Μεσω DOS με το WDIDLE3 μπορεις να ανεβασεις αυτον τον χρονο σε 5 λεπτα η να κανεις Disable τον counter.Τα κλικς δεν θα σταματησουν ποτε αλλα θα μειωθουν αρκετα.Εχω ξενερωσει ασχημα, διοτι ολοι οι δισκοι μου ειναι επισης Black και εμαθα να ζω με αυτον τον θορυβο.Tο κακο ειναι οτι εκτος απο τον ενοχλητικο θορυβο, ο οποιος ειναι ασχημος σε δισκο κουτας, ανεβαινουν και τα Start/Stop Cycle Counts τα οποια μετα απο καποιο οριο βγαζουν τον δισκο εκτος εγγυησης. 1
Physiciant Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Κατάλαβα. Πάντως ο θόρυβος του spin του δίσκου μειώθηκε πάρα πολύ μόλις τον άλλαξα από sata 3 σε sata 2, δε μπορώ να καταλάβω το γιατί όμως. Επίσης του είχα αλλάξει θέση στο κουτί πιο πριν μήπως συντονίζει αλλά δεν ήταν αυτό τελικά. Το τακ τακ ακούγεται περισσότερο μόλις ξεκινάω το pc, όσο περνάει η ώρα το ακούω όλο και λιγότερο οπότε μπορώ να πω ότι το πρόβλημα μου 'λύθηκε'. Η θερμοκρασία παραμένει 5-6 βαθμούς υψηλότερη απ' ότι στους άλλους 2
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Προτείνω να τον βάλεις παλι σε sata 3 γιατι ετσι χάνεις αρκετά απο την ταχύτητα του δίσκου , και εμενα ο black ακούγεται λιγάκι αλλα μονο οταν διαβάζει / γράφει απο εκει και πέρα οπως ειπε και το παιδί πιο πάνω μάλλον ειναι θέμα παρτίδας αν και με παραξενεύει το γεγονός οτι αφού υπάρχει αυτο το θέμα δεν αλλάζουν το firmware η κατι αλλο τεσπα να μην υφίσταται το πρόβλημα 1
Physiciant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Οι μηχανικοί δίσκοι απ όσο ξέρω δε μπορούν να εκμεταλλευτουν τα Sata 3 ports επειδή δεν είναι τόσο γρήγοροι. Οπότε σε sata 2 ή sata 3 τις ίδιες επιδόσεις έχουν. 2
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πρώτη φορά το ακούω αυτο δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τετοιο αλλιως δεν θα έβγαιναν μηχανικοί sata 3
Xristaras12 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πρώτη φορά το ακούω αυτο δεν νομίζω οτι ισχύει κατι τετοιο αλλιως δεν θα έβγαιναν μηχανικοί sata 3 δες τι ταχύτητες πιάνει ο δυνατότερος Black. Στον δικό μου είχα δει 160ΜΒ ανάγνωση και κάπου εκει εγγραφή,ουτε το sata 2 δεν τερματίζει. Βέβαια δεν ξέρω τι πλεονέκτημα μπορεί να έχει ένας τέτοιος σε sata 3 θύρα.
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Στο δικό μου pc δεν μπορώ να το δώ μιας και εχω sata 2 motherboard αλλα το παιδί μίλησε παραπάνω για τους μηχανικούς γενικότερα και οχι μονο για τους black , πρώτη φορά το ακούω αυτο αν γνωρίζει καποιος κατι σίγουρα ας μας πει ή αν το εχει διαβάσει καπου αλλιως ξανά λέω γιατι βγαίνουν sata 3 μηχανικοί ετσι απλα για το εφέ ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα