Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα σετ powerline γιατι το ρουτερ ειναι μακρια απο την τηλεοραση, απο τον ps3 απο το λαπτοπ κτλ...αυτο που σκεφτομαι ειναι να μπορω να εχω μεσω powerline ενα ethernet και να μπορω να το βαζω σε οποια συσκευη θελω να χρησιμοποιησω...η και αργοτερα να αγορασω αλλα 2 και να τα βαλω κ αυτα ωστε να σταματησω το βαλε--βγαλε. Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν οι ταχυτητες που γραφουν οτι υποστηριζουν (200-500 mpbs κτλ) αναλογα το μοντελο που θα παρω εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα. Να καταλαβετε λογω τοποθεσιας του σπιτιου μου δεν πιανω απο 3,5mbps ταχυτητα... Υπαρχει καποια διαφορα σε αυτες τις ταχυτητες ή απλα να κοιταξω οτι πιο φτηνο βρω και θα κανει την ιδια δουλεια?

σημειωση: δεν θελω να κανω streaming ασυρματα ταινιων κτλ απλα να εχω προσβαση στο Internet.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δημοσ.

Για πρόσβαση στο ίντερνετ, αρκεί και ένα 250άρι devolo. Οι πραγματικές ταχύτητες που εγώ τουλάχιστον έχω δει είναι πιο κάτω από το μισό της ονομαστικής. Αν αυτή τη στιγμή αγόραζα powerplugs, θα έπαιρνα 1200ρια, γιατί θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστώ το streaming μεταξύ συσκευών. Πιο ακριβό=futureproof.

Δημοσ.

Μπορείς στην έξοδο του powerline να βάλεις ένα switch ή ένα AP και να μην χρειαστεί να αγοράσεις άλλα (αν είναι στον ίδιο χώρο).

Εγώ που έχω συνδεδεμένα πάνω τις συσκευές μου (TV, Wii , PS3, media player) με ένα TP-Link 200ρι δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα στην σύνδεση.

Δημοσ.

αυτο που φανταζομαι εγω ειναι οτι σιγουρα ειναι πιο γρηγορα απο το wifi...σαν το ethernet μπορει να μην ειναι αλλα αν δεν υπαρχει δυνατοτητα για ethernet θα την κανει την δουλεια του...σωστα?

δηλαδη εχεις βαλει ολες αυτες τις συσκευες πανω σε ενα Powerline?? το switch η AP ειναι κατι σαν ταφ που λεμε?? συγνωμη αλλα δεν το κατεχω καθολου το αντικειμενο

Δημοσ.

To AP είναι access point δηλαδή θα συνδέσεις το powerline με καλώδιο στο AP και μετά θα δίνεις ασύρματα στις συσκευές σου (έτσι το έχω εγώ) ή θα πάρεις ένα switch το οποίο είναι σαν ταυ για ethernet και θα συνδέσεις τις συσκευές σου με καλώδιο. Για απλό internet δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν οι ταχυτητες που γραφουν οτι υποστηριζουν (200-500 mpbs κτλ) αναλογα το μοντελο που θα παρω εχουν καποια ουσιαστικη διαφορα. Να καταλαβετε λογω τοποθεσιας του σπιτιου μου δεν πιανω απο 3,5mbps ταχυτητα

Μην μπερδευεις την ταχυτητα που εχεις στο ιντερνετ με την ταχυτητα που θα εχεις στο ethernet. Η ταχυτητα του ιντερνετ δεν αλλαζει, οτι powerline και να αγορασεις. Πανω-κατω εκει περιπου θα "παιζεις". Τωρα οπως ειπαν τα παιδα, αν το θες απλα για να σερφαρεις στο ιντερνετ τοτε με ενα 250αρι εισαι καλυμενος. Και αν δε μπορεις να παρεις τα devolo  που θεωρουνται απο τα καλυτερα (αλλα και πιο ακριβα σε σχεση με αλλα), μπορεις να πας σε zyxel, tplink ή οποιο αλλο θελεις.  Απλα αν εχεις σκοπο οπως ειπες στο μελλον να βαλεις παραπανω απο 2, μπορει να σε συμφερει να αγορασεις απο τωρα ενα σετ των 3. Εγω που εχω της raidsonic, ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Με τα 250 παιζω ανετα ταινιες 1080p. Ενσυρματα παντα.

Δημοσ.

κοιταξα αυτο που λες αλλα δυστηχως ξεφευγει πολυ στην τιμη...εγω ελεγα να κανω την δουλεια μου με κανα 30αρι...

με κατι τετοιο ας πουμε 

[source=http://www.skroutz.gr/s/3163403/TP-LINK-TL-PA2010PKIT-AV200-Powerline-Adapter-with-AC-Pass-Through-Starter-Kit.html][/source]

και streaming να χρειαστω να κανω απο το laptop παλι το ιδιο δεν θα ειναι? αφου κ το λαπτοπ ασυρματα μπαινει στο δικτυο...δεν μπαινει με ethernet...διαφορα θα εχει αν συνδεσω και το λαπτοπ με ethernet...τα λεω σωστα η τα εχω μπερδεψει τελειως?

Δημοσ.

ναι δεν διευκρινησα οτι τα raidsonic τα ειχα παρει πριν 1-1,5 χρονο οταν τα ειχε βγαλει σε προσφορα το eshop γυρω στα 30+ ευρω.

To link που εχεις βαλει δεν ανοιγει.

ναι σωστα τα λες. για streaming να προτιμησεις ενσυρματα.

Καλη και σχετικα οικονομικη περιπτωση ειναι αυτα εδω. Ειναι στα 54,90 και ειναι τιμη απο newsletter (κωδ 1503)

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4010ptkit-av500-powerline-ethernet-adapter-with-ac-passthrough-3-pack-network-kit-p-PER.612706

Δημοσ.

Με τη διαφορα οτι αυτα που λες εσυ εινα 200αρια (οκ ομως κανεις τη δουλεια σου) και 2 κομματια, ενω αυτα που σου προτεινω ειναι 500αρια και 3 κομματια

Σαφως ζυγιζεις ποιες ειναι οι αναγκες σου (μελλοντικες και τωρινες) και αποφασιζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...