solipsist Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 ειχα την εξης συναρτηση : f = pqr + pqr' + pq'r + pq'r' + p'qr + p'qr' + p'q'r και η ασκηση μου ζητουσε να δειξω οτι f = p + q + r χωρις πινακα αληθειας μπορει καποιος να μου πει πως θα γινει αυτη η απλοποιηση?
albNik Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Oi 4 πρωτοι οροι κανουν : pqr+pqr'+ pq'r + pq'r' =pq(r+r') + pq'(r+r')=pq+pq'=p(q+q')=p Γενικα μπορεις να προσθεσεις εναν ορο πολλες φορες π.χ a+a+b+b+b+b+c=a+b+c Δες ποιοι εχουν αθροισμα p, και ποιοι r.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα