Federacion Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ πρόσφατα μια φίλη μου χάρισε (δεν το χρειαζότανε πια) ένα λιγάκι παλιό συστηματάκι. Κουτάκι και τροφοδοτικο 450watt noname, πρόσθεσα εγώ, από περισευούμενο υλικό που είχα στην αποθήκη. Το συστηματάκι αποτελείτε από εναν Pentium D στα 2.8 διπύρηνο, 2gb DDR2 ram στα 800mHz, μια PCI 3650 με έξοδο HDMI, έναν αρχαίο σκληρό Sata που θα αντικατασταθεί οσονούπω με έναν μικρό SSD και μητρική που δυστυχώς αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν τα χαρακτηριστικά της. Η χρήση του υπολογιστή είναι δίπλα στην τηλεόραση των γονιών μου για Popcorn ταινίες αποκλειστικά. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο υπολογιστής δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα μόνο εαν όλο το κουτι τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση. Έλυσα και έδεσα τα πάντα από την αρχή αλλά το το πρόβλημα παραμένει. Βαράει ώρες λειτουργίας χωρίς κανένα πρόβλημα όταν είναι ξαπλωτός οριζόντια αλλά μόλις σηκώνεις το κουτί κάθετα, κλείνει ξαφνικά. Το πρόβλημα προϋπήρχε και στα χέρια της φίλης που μου τον χάρισε. Τον παράτησε λοιπόν πριν 3 χρόνια γιατί πήρε ένα mac για τη δουλειά της και δεν ασχολήθηκε με την επισκευή του έκτοτε. Μου αναφέρει πάντως ότι και σε αυτήν έκανε ξαφνικές διακοπές λειτουργίας. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Το μονο που μπορει να μου ερθει στο μυαλο ειναι μηπως εχει σπασει κανενα ποδαρακι απο την ψυκτρα (πλαστικο κλιπς) και σβηνει απο θερμοκρασια. Αλλα μαλλον σιγουρα ελυσες και τον επεξεργαστη. Ισως απο μικρο να ηθελε να γινει home cinema pc 2
Federacion Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 ίσως! Ναι τον έλυσα και στο οριζόντιο δουλεύει με μικρές θερμοκρασίες γενικά, idle 40-45, όταν παίζει ταινίες το πολύ να πάει 60 που είναι οκ.
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δοκιμασε να τον βαλει ορθιο και να κρατησεις την ψυκτρα με τα χερια σου μηπως ειναι κανενα κλιπς προβληματικο και δεν εχει κουμπωσει καλα και στραβοπαταει η ψυκτρα. Μετα τσεκαρε τις επαφες της καρτας γραφικων μηπως δεν κανει καλη επαφη. Μια καλη λυση για καθαρισμα των επαφων στις καρτες μνημες κλπ ειναι η γομα μπλε κοκκινη απο την μπλε μερια. Ισως και το τροφοδοτικο γιατι ειναι το μοναδικο (μαζι με τις καρτες) που ειναι αντιθετα με την μητρικη (ορθιο το ενα ξαπλα το αλλο) 1
CMD Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 επίσης τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται όταν σφίγγεις πολύ τις βίδες της μητρικής και ουσιαστικά σε κάποια σημεία "λυγίζει" η μητρική 1
benign Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ειχε μπει παρομοιο θεμα με το ιδιο προβλημα και εφταιγε οτι η καρτα γραφικων δεν εκανε καλη επαφη παρολο το βιδωμα,λογω εργοστασιακου προβληματος του κουτιου.Οταν εμπαινε καθετα,εβγαινε λιγο απο τη θεση της.Για προσπαθησε με καποιο τροπο να την πιεσεις πιο σφιχτα λιγο στην θεση της και δες αν το κανει παλι. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Λογικα δυο πραγματα προσθετουν "πιεση" στην μητρικη η ψυκτρα του επεξεργαστη και καμια βαρια καρτα γραφικων, 1
Federacion Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Όντως η μητρική ήταν και είναι πολύ δυνατα βιδωμένη, θα δοκιμάσω να την ξελασκάρω. Η καρτούλα είναι πολύ ελαφριά (δεν έχει κάν ψύκτρα) και είναι πολύ καλά τσεκαρισμένα τοποθετημένη. Θα δοκιμάσω αυτό με τις βίδες αλλά και αυτό με την ψύκτρα του επεξεργαστή. Πάντως κλείνει σε χρόνο dt. Κάθετος δεν κρατάει πάνω από 5 δεύτερα.
Federacion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ενημέρωση: Δοκίμασα και να λασκάρω την μητρική και να κρατάω την ψύκτρα του επεξεργαστη (που είναι πολύ καλά στερεωμένη), αλλά και πάλι κλείνει αμέσως σε κάθετη θέση. Νομίζω κάπου εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλα...
LLLEFTERIS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δοκιμασες να βγαλεις το τροφοδοτικο να βαλεις αλλο αν εχεις η να του αλαξεις θεση (οριζοντια καθετα) Βγαλε και μια φωτογραφια το κουτι να δουμε μεσα τα πραγματα μηπως κατι μας-σε βοηθησει. 1
Federacion Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Κι όμως ήταν τελικά η ψύκτρα του επεξεργαστή!!!! Απίθανο, αλλά ναι μεν ήταν στερεωμένη, αλλά ένα από τα 4 ποδαράκια ήταν έξω... Σας ευχαριστώ όλους θερμά!!! Έφτιαξε, τώρα έχω άλλο θέμα αλλά νομίζω ότι το βρήκα. Είναι ένας pentium d στα 2.8 πήρα κι έναν ssd να φρεσκαριστεί. Όλα καλά αλλά 1. δεν έχει AHCI στο BIOS. 2. κρασάρει στα 8.1x64, προφανώς θέλει 32bit λειτουργικό έτσι; Και πάλι ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια.
LLLEFTERIS Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Πολλες μητρικες δεν εχουν ahci το βαζεις ide απλα δεν εχεις τα προνομια του ahci. Ο επεξεργαστης σου ειναι 64bit οποτε μπορει να παρει Windows X64 δεν ξερω αν τα 8.1 υποστηριζουν τους D εγω παντως 8 X64 σκετα εχω βαλει σε εναν D 945 3.4Ghz Τσεκαρε και για τελευταιο bios 1
Federacion Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά ήθελε 32 bit Windows και όλα καλά! Πετάει με τον ssd. Σας ευχαριστώ όλους. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα