Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια

ειμαι μαθητης λυκειου και ασχολουμαι απο τον προγραμματισμο ηδη απο προπερσι,αλλα λογου ελλειψης χροονου δν εχω αφοσιωθει σε αυτο.εχω περασει απο πολλεσ γλωσσες,ξερετε τα βασικα οπως python,vb,c++ αλλα τλκ εχω καταλαηξει στην java.ειναι πολυ δυνατη αλλα ειναι και παραλληλα δυσκολη,αλλα θελω πολυ να την μαθω και να διαπρεψω με αυτην.το θεμα ειναι δν εχω πολυ υλικο για να μπορεσω να μαθω κατι... μπορειτε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο?(απο τον θειο θα το κατεβασω προφανως,just to let u know...).ειχα κατεβασει το head first java αλλα δν...ελεγαν οτι πολυ καλο αλλα δν τα εγραφε ωραια και οργανωμενα δυστηχως.τι εχετε να προτεινετε λοιπον?

Δημοσ.

θα προτιμουσα για παραδειγμα 2 ξεχωριστα βιβλια που το ενα απο αυτα θα εχει objects μεσα...αυτα που μου ειπες εχουν και τα 2...αλλα anyway απο το τπτ κατι ειναι και αυτο

Δημοσ.

για αρχη μπορεις να ξεκινησεις τα απλα με tutorials και να κανεις εξασκηση και προχωρας σιγα σιγα αναλογα με τις γνωσεις και την εμπειρια που εχεις

αναλογα και την σχολη που θα μπεις θα μαθεις πολυ περισσοτερα

Δημοσ.

για αρχη μπορεις να ξεκινησεις τα απλα με tutorials και να κανεις εξασκηση και προχωρας σιγα σιγα αναλογα με τις γνωσεις και την εμπειρια που εχεις

αναλογα και την σχολη που θα μπεις θα μαθεις πολυ περισσοτερα

σκεφτομαι να ξαναγυρισω σε c++,τι λες αξιζει?νομιζω πως κατανοω πιο πολλα με τη c++..

Δημοσ.

σκεφτομαι να ξαναγυρισω σε c++,τι λες αξιζει?νομιζω πως κατανοω πιο πολλα με τη c++..

Η java ειναι πιο κατανοητη και συχρονη γλωσσα σε σχεση με c, c++. Βοηθα οτι δεν εχεις να ασχολησει με memory aloc and pointers και χιλια δυο. 

Απο εκει και περα οτι θελεις κανεις, δεν κανει και μεγαλη διαφορα πια ποια γλωσσα θα μαθεις πρωτη. 

Δημοσ.

Η java ειναι πιο κατανοητη και συχρονη γλωσσα σε σχεση με c, c++. Βοηθα οτι δεν εχεις να ασχολησει με memory aloc and pointers και χιλια δυο. 

Απο εκει και περα οτι θελεις κανεις, δεν κανει και μεγαλη διαφορα πια ποια γλωσσα θα μαθεις πρωτη. 

πιο overpower ποια ειναι>?εννοω και με τις δυο μπορω να κανω τα παντα ετσι?η σχεδον τα παντα ετσι/?

Δημοσ.

πιο overpower ποια ειναι>?εννοω και με τις δυο μπορω να κανω τα παντα ετσι?η σχεδον τα παντα ετσι/?

Με καμια απο τις δυο. Ουτε καν κοντα δεν φτανεις. Καθε γλωσσα ειναι καλη σε ενα συγκεκριμενο κομματι και τελος. Αμα προσπαθησεις να την χρησιμοποιησεις για αλλο σκοπο θα δεις ποσο ασκοπο και σπαταλη χρονου ειναι. 

Το θεμα οταν κανεις ενα προγραμμα δεν ειναι ουτε αν μπορεις να το κανεις με την ταδε γλωσσα, ουτε αμα το κανεις να τρεχει σε 0.1 secs αντι για 0.15.

Το θεμα ειναι οτι αμα με μια γλωσσα το κανεις κατι σε 1 βδομαδα και με την αλλη το κανεις σε 2 τοτε η πρωτη για τον συγκεκριμενο σκοπο ειναι ανωτερη.

Δημοσ.

Με καμια απο τις δυο. Ουτε καν κοντα δεν φτανεις. Καθε γλωσσα ειναι καλη σε ενα συγκεκριμενο κομματι και τελος. Αμα προσπαθησεις να την χρησιμοποιησεις για αλλο σκοπο θα δεις ποσο ασκοπο και σπαταλη χρονου ειναι. 

Το θεμα οταν κανεις ενα προγραμμα δεν ειναι ουτε αν μπορεις να το κανεις με την ταδε γλωσσα, ουτε αμα το κανεις να τρεχει σε 0.1 secs αντι για 0.15.

Το θεμα ειναι οτι αμα με μια γλωσσα το κανεις κατι σε 1 βδομαδα και με την αλλη το κανεις σε 2 τοτε η πρωτη για τον συγκεκριμενο σκοπο ειναι ανωτερη.

ναι αλλα συγκριτικα και οι 2 δν ειναι καλες?με την εννοια οτι μπορουν να κανουν τα παντα.οκ καταλαβαινω οτι η μια θα περνει πιο πολλη ωρα απο την αλλη αλλα και παλι και οι 2 δν μαμανε?> :D anyway αρχισα γιατι c++ γιατι τα objects με δυσκολευαν οπως και μερικα methods,ενω στην c++ οχι και ειλικρινα δν ξερω γιατι.ισως ειμαι λιγο χαζουλης και εξυπνουλης ταυτοχρονα.who knows?

• Moderators
Δημοσ.

"Τα πάντα" δεν τα κάνει καμία γλώσσα. Και η C++ και η Java είναι γλώσσες με τεράστιες δυνατότητες και η ερώτηση "ποια είναι καλύτερη" δεν έχει νόημα. Τώρα το ότι τα objects σε δυσκολεύουν δε θα το λύσεις πηγαίνοντας στη C++, θα το λύσεις διαβάζοντας (είτε C++ είτε Java). Αυτό για τα methods δεν το κατάλαβα...

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω δεν ειναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις έτσι απλά να γράφεις είτε java είτε c++ είτε c#. Το ζήτημα ειναι να κατανοήσεις τον δομημένο προγραμματισμό, μετά τον αντικειμενοστρεφή και μετά να αρχίσεις να γράφεις πιο σύνθετο κώδικα. Αν δεν ξέρεις π.χ τι ειναι η κληρονομικότητα ή τι εστί κλάση και αντικείμενο τι να γράψεις σε java? for και while? Εστίασε στο object oriented ψάξε να δεις τη λογική του και μετά ξεκίνα να γράφεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νεο θέμα σχετικά με Java.

Ενδιαφέρομαι να προγραμματίσω εφαρμογές για android συσκευές. Ξέρω καλή c++. Θέλω να μάθω java και θα ασχοληθώ πολύ σοβαρά.

Η ερώτηση μου:

Αξίζει το βιβλίο "Absolute Java" του Savitch; Έχει τσουχτερή τιμή (και γι'αυτό ρωτάω), αλλά βλέπω καλύπτει τα πάντα. Το έχει κανείς; Γνώμες;

Δημοσ.

Γενικά αν μιλάμε για παγκοσμίως γνωστα βιβλία ( ξενόγλωσσα δηλαδή ) δεν είναι ανάγκη να πας να το αγοράσεις, υπάρχει και "άλλος τρόπος".

Αν και αν ξέρεις καλή c++ όπως λες γιατί να χρειάζεσαι βιβλίο για java; τις διαφορές στο συντακτικό θα μάθεις και ίσως κάποια OO patterns που δε θα έκανες σε c++ ξέρω γω.

Δημοσ.

Ξέχνα την λέξη overpower. Στον προγραμματισμό υπάρχουν εργαλεία για την κατάλληλη δουλειά. Πχ. σε Java μπορείς να κάνεις από Web Application και σελίδες μέχρι και GUI Applications.

Ακόμη για αρχάριο είναι καλύτερα να βρεις interactive - game way τρόπο να μάθεις. Με ένα googling βρήκα αυτό http://www.learnjavaonline.org/

Για να μην ανοίγω νεο θέμα σχετικά με Java.

Ενδιαφέρομαι να προγραμματίσω εφαρμογές για android συσκευές. Ξέρω καλή c++. Θέλω να μάθω java και θα ασχοληθώ πολύ σοβαρά.

Η ερώτηση μου:

Αξίζει το βιβλίο "Absolute Java" του Savitch; Έχει τσουχτερή τιμή (και γι'αυτό ρωτάω), αλλά βλέπω καλύπτει τα πάντα. Το έχει κανείς; Γνώμες;

Βασικα εχω το βιβλιο και η τελευταία σελίδα αριθμείτε με τον αριθμό 1217 ναι είναι καλό βιβλίο αλλα λίγο μεγάλο. Κατά την γνώμη μου βολεύει καλύτερα ένα reference guide παρά σαν Μέθοδος εκμάνθησης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...