Προς το περιεχόμενο

Νέες Canon EOS 750D και EOS 760D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά τις κορυφαίες EOS 5Ds και 5Ds R, η Canon παρουσίασε δύο ακόμη ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές dSLR, που απευθύνονται σε λιγότερο απαιτητικούς χρήστες και βρίσκονται σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, τις Canon EOS 750D και EOS 760D.

Οι δύο νέες dSLR έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά η EOS 760D προσφέρει περισσότερες ευκολίες και χειροκίνητες ρυθμίσεις (π.χ για video).

Διαθέτει επιπλέον μία μικρή οθόνη για την επισκόπηση των ρυθμίσεων και μία επιπλέον "ροδέλα" στο πίσω μέρος. Κατά τα άλλα βασίζονται στον ίδιο αισθητήρα APS-C CMOS στα 24,2 Megapixels, και στον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 6 και διαθέτουν σύστημα αυτόματης εστίασης 19 σημείων σε σταυροειδή διάταξη καθώς και αισθητήρα μέτρησης 7560px RG + IR. Επίσης ενσωματώνουν WiFi και NFC αλλά και οθόνη 3 ιντσών (1,04 εκ. dot).

Υποστηρίζουν εύρος ISO από 100 έως 12800 και συνεχόμενες λήψεις με 5 καρέ το δευτερόλεπτο. Και οι δύο τέλος υποστηρίζουν λήψη video 1080p. Μόνο το σώμα των EOS 750D και 760D κοστίζει $749,99 και $849,99 αντίστοιχα.

gallery_286955_1664_134650.jpg

Με φακό Canon EF-S 18-135mm STM το κόστος της 760D ανεβαίνει στα $1199 ενώ το κόστος της 750D με φακό Canon EF-S 18-55mm STM ανεβαίνει στα $899 και με φακό Canon EF-S 18-135mm STM ανεβαίνει στα $1099.

gallery_286955_1664_18751.jpg

Link.png Site: GSMArena

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Οτι και να κανουν, την Nikon δεν μπορουν να την φτασουν σε ποιοτητα φωτογραφιας.

Δημοσ.

Οτι και να κανουν, την Nikon δεν μπορουν να την φτασουν σε ποιοτητα φωτογραφιας.

Δεν ισχυει κατι τετοιο..

Αν ελεγες για την ποιοτητα των σωματων μεχρι προτεινως ναι.

Αλλα και παλι τωρα που ανανεωνει τα σωματα της μενει να το δουμε..

Αντιθετα ισχυει οτι η nikon δεν εχει την ποιοτητα - πληθωρα των φακων της canon..

• Like 5
Δημοσ.

μικρο αλλαγες σε σχεση με την 650D & 700D αντιστοιχα

Για την 750d ναι. Η 760d ειναι μια αδερφουλα της 70d. Η οποια κοστιζει και φτηνοτερα λογο παλαιοτητας. Παντως βλεπω οτι οι διαφορες στην 750 με την 760 δεν ειναι μονο η θεση της ροδελας και η επιπλεον οθονη. Εχει χαρακτηριστικα που τα αξιζει τα παραπανω χρηματα σε σχεση με την 750. Δεν ξερω αν τα αξιζει ομως σε σχεση με την 70D.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχυει κατι τετοιο..

Αντιθετα ισχυει οτι η nikon δενpp εχει την ποιοτητα - πληθωρα των φακων της canon..

Ποιότητα σωμάτων Nikon? Αν μιλάμε για πριν 20 χρόνια ναι. Από τη σειρά D 700 και μετά, απλά απαράδεκτη. Ρώτα όποιον δουλεύει Nikon και θα σου πει τι ποιότητα κατασκευής έχουν...Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Μην ακούω κολλημένες απόψεις.

Κάποια πράγματα είναι καλύτερα στις N και κάποια καλύτερα στις C.

Με βάση τις ανάγκες του ο κάθε ένας επιλέγει και το οικοσύστημα που του ταιριάζει.

Αυτά τα "είναι καλύτερη" η μία μάρκα από την άλλη αφήστε τα για άτομα που δεν βγάζουν φωτογραφίες.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ισχυει κατι τετοιο..

Αντιθετα ισχυει οτι η nikon δεν εχει την ποιοτητα - πληθωρα των φακων της canon..

Η ποιότητα σωμάτων της Canon είναι σαφώς ανώτερη απο την αντίστοιχη της Nikon. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν απο είκοσι χρόνια αλλά τώρα έτσι έχουν τα πράγματα.

Δημοσ.

Με βάση τις ανάγκες του ο κάθε ένας επιλέγει και το οικοσύστημα που του ταιριάζει.

Αυτά τα "είναι καλύτερη" η μία μάρκα από την άλλη αφήστε τα για άτομα που δεν βγάζουν φωτογραφίες.

Δεν νομίζω να είπα αν είναι καλύτερη η όχι.

Μίλησα μόνο για ποιότητα κατασκευής. Αυτό μόνο. Και μιλάω έχοντας και nikon και Canon. Και πιστεψεμε ξέρω πολύ καλά τι προσφέρει η κάθε μία. Απλά μιλώντας για ποιότητα κατασκευής και στα σώματα αλλά και στους φακούς η Nikon τα έχει κάνει να μην πω τι. Γιατί μια χαρά ποιότητα φωτογραφιών δίνει, αλλά να φεύγουν όλα τα πλαστικά σχεδόν σε ένα χρόνο είναι πρόβλημα.

Όταν πληρώνεις ένα φακό 1500 ευρό δεν περιμένεις ότι θα αλλάζεις όλα τα λαστιχενια δαχτυλίδια κάθε χρόνο. Πάντα μιλάμε για ίδια χρήση Nikon-Canon.

Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App<blockquote class="ipsBlockquote">

Δεν νομίζω να είπα αν είναι καλύτερη η όχι.

Μίλησα μόνο για ποιότητα κατασκευής. Αυτό μόνο. Και μιλάω έχοντας και nikon και Canon. Και πιστεψεμε ξέρω πολύ καλά τι προσφέρει η κάθε μία. Απλά μιλώντας για ποιότητα κατασκευής και στα σώματα αλλά και στους φακούς η Nikon τα έχει κάνει να μην πω τι. Γιατί μια χαρά ποιότητα φωτογραφιών δίνει, αλλά να φεύγουν όλα τα πλαστικά σχεδόν σε ένα χρόνο είναι πρόβλημα.

Όταν πληρώνεις ένα φακό 1500 ευρό δεν περιμένεις ότι θα αλλάζεις όλα τα λαστιχενια δαχτυλίδια κάθε χρόνο. Πάντα μιλάμε για ίδια χρήση Nikon-Canon. Τη τελευταία παράγραφο απλά δεν τη σχολιάζω....

Δημοσ.

Ποιότητα σωμάτων Nikon? Αν μιλάμε για πριν 20 χρόνια ναι. Από τη σειρά D 700 και μετά, απλά απαράδεκτη. Ρώτα όποιον δουλεύει Nikon και θα σου πει τι ποιότητα κατασκευής έχουν...Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App

Η ποιότητα σωμάτων της Canon είναι σαφώς ανώτερη απο την αντίστοιχη της Nikon. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν απο είκοσι χρόνια αλλά τώρα έτσι έχουν τα πράγματα.

Οκ παιδες απλα διαφωνουμε..

Μεχρι πριν παρουσιαστουν αυτα τα μοντελα, η αποψη μου προσωπικα ηταν πως η nikon ειχε καλυτερα σωματα.

Οπως και η canon καλυτερους φακους.

Χρησιμοποιουσα nikon και ειχα διπλα ατομα που δουλευαν με canon.

Εχω μια αποψη που ειναι προσωπικη και ειχα καταληξει σε αυτη μετα απο συζητησεις.

Βεβαια με τα καινουρια μοντελα μπορει να ανατραπει το σκηνικο και στα σωματα. Μενει να δουμε.

Και εσεις εχετε τη δικια σας αποψη και ειναι δεκτη προφανως απλα δε συμφωνω με αυτην.

Προσωπικα τωρα παντως δε χρησιμοποιω καμμια απ τις 2.

Δημοσ.

Οκ παιδες απλα διαφωνουμε..

Μεχρι πριν παρουσιαστουν αυτα τα μοντελα, η αποψη μου προσωπικα ηταν πως η nikon ειχε καλυτερα σωματα.

Οπως και η canon καλυτερους φακους.

Χρησιμοποιουσα nikon και ειχα διπλα ατομα που δουλευαν με canon.

Εχω μια αποψη που ειναι προσωπικη και ειχα καταληξει σε αυτη μετα απο συζητησεις.

Βεβαια με τα καινουρια μοντελα μπορει να ανατραπει το σκηνικο και στα σωματα. Μενει να δουμε.

Και εσεις εχετε τη δικια σας αποψη και ειναι δεκτη προφανως απλα δε συμφωνω με αυτην.

Προσωπικα τωρα παντως δε χρησιμοποιω καμμια απ τις 2.

Μα το ίδιο λέμε. Πριν τη σειρά D700. Όντως έτσι ήταν. Ιδίως αν πάμε στις Manuel σειρές, ήταν τέρατα αντοχής. Τώρα κάτι δεν πάει καλά...Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

Οταν λες ιδια...?

Νέα χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο και από τιμή... στα ύψη.

Δηλαδή αν έχεις μία 550d ή και 500d λίγοι λόγοι για να σκάσεις κοντά στα 600-800 ευρώ και να πας σε κάποιο από αυτά τα σώματα.

Πιστεύω για το κοινό που απευθύνεται ζητάει πολλά η κάνον και προσφέρει λίγα.

Από την απέναντι έχεις μια Sony και μια Olympus που βγάζουν παπάδες. Να πω για το γρήγορο autofocus ή για την πληθώρα παραπάνω χαρακτηριστικών που έχουν και κάνουν τις κάνον να μοιάζουν βγαλμένες από άλλη δεκαετία;

Και το γαμώτο είναι οτι προσωπικά μου αρέσουν πιο πολύ οι τελικές φωτογραφίες που βγάζω με Canon αλλά όταν αρχίζω και φωτογραφίζω με μια Nex-6 ή Α7 νιώθω λες και πήγα 10 χρόνια μπροστά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...