Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν έτοιμος να πατήσω το buy now όταν είδα ότι δεν υποστήριζε 4K video και ξενέρωσα

Εμένα πάλι δεν με πείραζει που δεν έχει 4K. Θα τη αγόραζα, αλλά χάλασε το αριστερό κλικ του ποντικίου. /WTB mouse

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σαφώς κάποιος που θα την πάρει θα έχει να πάρει και καλούς φακούς ή θα έχει ήδη καλούς φακούς απο προηγούμενη μηχανή.

Οι φακοί πάντα ηταν το κυριότερο μέρος πάντως,αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί φάγατε σκάλωμα με τον αισθητήρα των 50 mega pixel!

Η μηχανή αν κοστίζει κοντά στα 3500 ευρώ δεν τα θεωρώ οτι είναι κάποια απαγορευτική τιμή για κάποιον επαγγελματία. Υπάρχουν πολύ ακριβότερες.

• Like 1
Δημοσ.

Και ειναι και προ φορων και εχουν και εκπτωση..... :-D :-D :-D :devil:

Τζαμπανταν..... :devil:

http://www.hasselblad.co.uk/promotions/camera-prices.aspx

Παντως η Η5D που ειναι και αυτη 50mpx κοστιζει περιπου 38000$

χαλαρα κοντραρεται με την 5DS.... χαχαχα!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Και ειναι και προ φορων και εχουν και εκπτωση..... :-D :-D :-D :devil:

Τζαμπανταν..... :devil:

http://www.hasselblad.co.uk/promotions/camera-prices.aspx

Παντως η Η5D που ειναι και αυτη 50mpx κοστιζει περιπου 38000$

χαλαρα κοντραρεται με την 5DS.... χαχαχα!!! :-D :-D :-D

δηλαδή χαλαρά κάτω από ένα χιλιάρικο το κάθε mpx!ο τζάμπας ζει!!! :-D

Δημοσ.

Έχω γνωστό διαφημιστή ο οποίος θα κάνει τούμπες για 50Mp. Δοκίμασε να τυπώσεις γιγαντοαφίσα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Όλες οι μηχανές δεν είναι για όλους τι να κάνουμε, υπάρχουν και επαγγελματίες εκεί έξω. Προσωπικά σαν Canonάκιας θα βολευόμουν με την 7D Mark II.

Και μια απορία για ένα σχόλιο πιο πάνω. Αν κατάλαβα καλά κάποιος υπαινίσσεται ότι οι φακοί δεν μπορούν να καλύψουν ανάλυση πάνω από 20Mp; !!!!!!!!!!!!!. Ο φακός είναι αναλογικό εξάρτημα όχι ψηφιακό. Φως αφήνει να περνάει όχι pixel.

Δημοσ.

Το raw του λογικα καπου στα 80mb δεν θα ειναι ?

πωωω, το ειχα ξαχασει αυτο. Αλλα μαλλον και αυτοι, για να μην βαλουν ethernet port.

όσο κοντράρετε και μια aps-c με ενα κινητό... υπάρχει και η pentax 645d me 4500$ αρκετά καλή για την τιμή της

δωσε κατι παραπανω και παρε την ζ

http://www.ebay.co.uk/itm/Pentax-645Z-Digital-Camera-Body-Only-Webdigi-Warranty-/251424450072?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3a8a10a618

Έχω γνωστό διαφημιστή ο οποίος θα κάνει τούμπες για 50Mp. Δοκίμασε να τυπώσεις γιγαντοαφίσα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Όλες οι μηχανές δεν είναι για όλους τι να κάνουμε, υπάρχουν και επαγγελματίες εκεί έξω. Προσωπικά σαν Canonάκιας θα βολευόμουν με την 7D Mark II.

Και μια απορία για ένα σχόλιο πιο πάνω. Αν κατάλαβα καλά κάποιος υπαινίσσεται ότι οι φακοί δεν μπορούν να καλύψουν ανάλυση πάνω από 20Mp; !!!!!!!!!!!!!. Ο φακός είναι αναλογικό εξάρτημα όχι ψηφιακό. Φως αφήνει να περνάει όχι pixel.

δοκιμασε να εκτυπωσεις αφισα με medium format και μετα ελα να μας πεις οτι ειδες το φως το αληθηνο. Και σε περιπτωση που δεν το καταλαβαινεις: εκατοστα > χιλιοστα

Δημοσ.

<p>Βρε ναι δε διαφωνω σε αυτα που λες, απλα πιστευω οτι η canon θα μπορουσε να την προωθησει καλυτερα και σε αλλο κοσμο με λιγοτερες απαιτησεις και με χαμηλοτερη αναλυση.</p>

<p> </p>

<p>Ή εστω η μια εκ των 2 5Ds ή 5Dr να ειχε μικροτερη αναλυση.</p>

<p> </p>

<p>Ειναι πολλοι που περιμεναν την αναβαθμιση..</p>

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω έχει την επιλογή να τραβάει δύο τύπου αρχεία raw. Η μία με τη μισή ανάλυση περίπου. Κάτι που δεν έχει η σειρά D 800 τις Nikon.

Αποστολή από το XT1032 με τη χρήση Insomnia App

<p>Έχω γνωστό διαφημιστή ο οποίος θα κάνει τούμπες για 50Mp. Δοκίμασε να τυπώσεις γιγαντοαφίσα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Όλες οι μηχανές δεν είναι για όλους τι να κάνουμε, υπάρχουν και επαγγελματίες εκεί έξω. Προσωπικά σαν Canonάκιας θα βολευόμουν με την 7D Mark II.</p>

<p>Και μια απορία για ένα σχόλιο πιο πάνω. Αν κατάλαβα καλά κάποιος υπαινίσσεται ότι οι φακοί δεν μπορούν να καλύψουν ανάλυση πάνω από 20Mp; !!!!!!!!!!!!!. Ο φακός είναι αναλογικό εξάρτημα όχι ψηφιακό. Φως αφήνει να περνάει όχι pixel.</p>

Όντως.. Τι σχέση έχουν οι φακοί με τα Mp..?

<p>επισης καλο ειναι να συμπληρωθει πως για να "δεις" τα 50 οπως πρεπει χρειαζεσε εξισου και χιλαδων ευρω φακους με αριστα οπτικα και αναλυση προκειμενου να γεμιζει καθε φωτονιο και απο ενα πιξελ...σιγουρα για πολυ λιγους οι συγκεκριμενες μηχανες...</p>

Είναι μόνο για φακούς σειράς L.

Δηλαδή 1500-2000€ κάθε φακός. Χρειαζεσε τουλάχιστον δύο οπότε..

Δημοσ.

Ευτυχώς βγήκες εσύ να μας πείς οτι έχουν...

Περιμένω να βγούν οι "γνώστες" να μας πουν ότι τα MPixel δεν έχουν καμία σημασία σε 3.2.1...

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω έχει την επιλογή να τραβάει δύο τύπου αρχεία raw. Η μία με τη μισή ανάλυση περίπου. Κάτι που δεν έχει η σειρά D 800 τις Nikon.

Όντως.. Τι σχέση έχουν οι φακοί με τα Mp..?

Είναι μόνο για φακούς σειράς L.

Δηλαδή 1500-2000€ κάθε φακός. Χρειαζεσε τουλάχιστον δύο οπότε..

Τα mp που ανεφερα στο φακο που αλλοι εχουν και λιγοτερα ή και περισσοτερα (αναλογα που τον χρησιμοποιεις) εχουν να κανουν με την οξυτητα, ευκρινεια ειδικα σε non-focus περιοχες της φωτογραφιας.

Εκει δηλαδη που τρως φαπες αν παρεις ας πουμε μια d800 (πολλα mp) και τον 70-200 πχ και παιξεις με διαφραγμα φουλ ανοιχτο στα 200mm (οπου ο φακος αυτος υστερει).

Με λιγα λογια τα mp στο φακο σαν μετρηση υφιστανται μονο οταν μιλαμε για αποδοση σε οξυτητα - ευκρινεια σε ολες τις παραλλαγες των διαφραγματων και εστιακα μηκη και παντα σε σχεση με τη μηχανη.

Δηλαδη το αποτελεσμα που παιρνεις συμφωνα με εκει που δουλευεις το φακο και αναλογα την περιοχη της φωτο.

Καθε φακος εχει τα δυνατα και τα αδυνατα του σημεια..

Αν εσυ παιζεις σε σημειο που κολακευεται ο φακος με την μηχανη τοτε παιρνεις περισσοτερα.

Αν αντιθετα παιζεις εκει που υστερουν μεταξυ τους παιρνεις λιγοτερα.

Αυτο εκφραζεται με αποδοση σε mp..

Οποτε βαστα μη τραβηξεις με 50mp σε περιοχη του φακου που δεν το χει και εκτυπωσεις αφισα.....

Κλαμα..

Και παλι δε ξερω αν το εγραψα τελειως σωστα. Ομως η γενικη ιδεα ειναι αυτη. Παει καιρος που ειχα ασχοληθει σε βαθος.

Τωρα πλεον αρκουμαι στο να διαβαζω τα χαρακτηριστικα των φακων με τη μηχανη που εχω.

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις απόλυτο δίκιο.

Εχει να κάνει καθαρά με την απόδοση κάθε φακού.

Υπάρχουν τόσες επιλογές οπότε απλά εξαρτάτε τι θέλεις. . 

Δημοσ.

Δε λεμε για τις μηχανες.

Οι μηχανες καλα μπορει να τα πηγαινουν..

Τα πισιά μας στη διαχειριση μαμουθ αρχειων θα εχουν το θεμα..

Ρε παλικάρι εάν πάρεις τέτοια φωτογραφική μηχανή + φακούς θα έχεις δώσει κάπου στα 10000€ Μου λες τώρα ότι θα πάρει κάποιος ένα τέτοιο πακέτο και θα πάει να επεξεργαστεί αρχεία σε 1500€ pc?  10000€ χιλιάρικα και παραπάνω θα έχει. Όταν έχεις λεφτά για να πάρεις ένα τέτοιο προιον έχεις και για να το υποστηρίξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παλικάρι εάν πάρεις τέτοια φωτογραφική μηχανή + φακούς θα έχεις δώσει κάπου στα 10000€ Μου λες τώρα ότι θα πάρει κάποιος ένα τέτοιο πακέτο και θα πάει να επεξεργαστεί αρχεία σε 1500€ pc?  10000€ χιλιάρικα και παραπάνω θα έχει. Όταν έχεις λεφτά για να πάρεις ένα τέτοιο προιον έχεις και για να το υποστηρίξεις.

Εχω 3000 ευρω μηχανημα και κολαει ενω οι θερμοκρασιες στους πυρηνες ανεβαινουν αρκετα εως πολυ οταν διαχειριζεται πολλα αρχεια raw μεγεθους 30mb και ανω..

Δε θελω καν να σκεφτομαι τι θα γινεται με ας πουμε 70-80 mb..

Αν τωρα για σενα καποιος που εχει παρει τετοια φωτογραφικη πρεπει να χτισει τον υπερυπολογιστη της nasa για να διαχειριζεται απροβληματιστα τα αρχεια του ειναι δικη σου γνωμη, δεκτη μεν αλλα δεν τη συμμεριζομαι..

Πρεπει να ριξεις μια ματια γυρω σου να δεις ποσα βγαζουν οι επαγγελματιες που θα ηθελαν μια τετοια μηχανη πρωτα. Ακομα και του εξωτερικου.

Γτ αν η nikon ή canon απευθυνονται μονο στα πρωτα ονοματα με τετοια μοντελα θα το εκλειναν το μαγαζι.

Θα μπορουσες να μου πεις οτι υπαρχει το raw downsize για να μη τραβας συνεχεια στα 50 mp και θα το δεχομουν.

Αλλα να μου λες οτι καποιος πρεπει να χαλασει συνολικα 20000 ευρω παιρνοντας αυτη τη μηχανη ειναι τουλαχιστον αστειο για μενα.

Και επειδη μιλαμε κ για επαγγελματιες δεν εχεις βαλει μεσα φωτα, στουντιο κλπ κλπ.

Ειπαμε η μηχανη αυτη δεν απευθυνεται σε μενα που ειμαι ερασιτεχνης αλλα ρε φιλε, οχι κ ετσι!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...