giaonnis17 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά ένα μεγάλο μου πρόβλημα όταν θέλω να φτιάξω ένα νέο pc σε ένα φίλο είναι η επιλογή της μητρικής. Ποια είναι η διάφορα που έχει το κάθε chipset; Δεν εννοώ βασικά specs όπως πόσα sata ή ram ή αν κάνει overclock και sli, τα υπόλοιπα που δε λένε. Με λίγα λόγια αν βάλω ίδιο CPU, GPU, RAM, SSD σε μία H81 και μία Z97 θα δω με απλή χρήση ή gaming διαφορά και αν ναι που; Μια Η81 μπορεί να πάρει i7 και GTX980 όπως και η Ζ97Και μία Ζ97 παίρνει Celeron και 210 όπως η Η81Η ερώτηση έγινε κυρίως γιατί θέλω μια μητρική mini-ITX για μέση χρήση gaming αλλά με ενδιαφέρει και να ξέρω για άλλες φορές Ευχαριστώ προκαταβολικά…
SPANK Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 To Z97 απο ολα αυτα που αναφέρεις ειναι το πιο πρόσφατο οποτε καλύτερα να πάει με το καινούργιο chipset πάντα απο αυτα που αναφέρονται γιατι υπάρχει και πιο καινούργιο , το κάθε chipset εχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και προσφέρει διαφορετικά πράγματα , τώρα αν θέλεις ακριβώς να δεις τι προσφέρει το κάθε chipset μπορείς εύκολα να το βρείς ψάχνωντας στο google
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ολα εξαρτωνται απο την χρηση που θελεις να κανεις. Αν σου επαρκουν τα χαρακτηριστικα των Η81, δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να πας σε κατι καλυτερο. Οι επιδοσεις ειναι ιδιες. Στο λεω γιατι στο παρελθον ειχα χρησιμοποιησει ASUS Maximus Gene socket 1155, μετα "υπο"(?)βαθμισα σε μια πολυ καλη υλοποιηση Ζ77 ΙΤΧ (PC1 υπογραφης - για να μπορει να υπερχρονισει) και εκτοτε εχω στησει αρκετα PC με H81-Ζ87. Διαφορά στην ποιοτητα υλοποιησης κοιτας μονο αν θελεις να υπερχρονισεις (ναι σε αυτη τη γενια και τα Η81 υπερχρονιζουν ξεκλειδωτους επεξεργαστες). Ολοι οι χρηστες ειναι χαρουμενοι, ακομα και με τις εντελως φθηνες μητρικες, και κανεις δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα. 1
giaonnis17 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Θα πω και μια προσωπική ιστορία που αφορά αυτό το θέμα. Έχω τα παρακάτω: CPU: INTEL CORE I7-4790K 4.00GHZ GPU: GIGABYTE GTX970 GV-N970G1 GAMING-4GD RAM: Kingston HyperX Predator 8GB DDR3-2666MHz SSD: KINGSTON SH103S3/240G HYPERX 3KΠεριφερικά της Razer, Blu-ray writer, HDDs και άλλα καλά πραγματάκια σε μία μητρική GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχα ‘’πρόβλημα’’ και πήγα για έλεγχο τη μητρική και μου δάνεισαν μία ASUS H81M Να κάνω τη δουλειά μου. Αισθάνθηκα κάπως όταν της έβαζα τα πράγματα μου. Ομολογώ πως αρχικά δεν είδα διαφορά, αλλά όταν τη ‘’φόρτωσα σε όλα τα usb, sata και pci τότε αργούσε λίγο στο bios. Από τη στιγμή που έμπαινε στα windows και μετά έψαχνα να δω διαφορές και ομολογώ ότι δε βρήκα. Ο λόγος που έκανα την ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποια διαφορά που δε φαίνετε άμεσα και αν τη μάθω θα μου φανεί πιστεύω χρήσιμη κάποια στιγμή. Και πάλι σας ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα