Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop Dell Inspiron 15 3537 1x4GB DDR3 dimm της Samsung. Καποια στιγμή άρχισαν ανεξήγητες μπλε οθόνες και κωδικό σφάλματος που με παρέπεμπε στον driver της AMD, και άρχισαν να υποθέτω κάρτα γραφικών. 2 μέρες αφου άρχισαν οι μπλε οθόνες το μηχάνημα ξαφνικά δεν άναβε καθόλου. Μόνο το led του ρευματος αναβε αλλα απο κει και περα νεκρο, και ετσι υπέθετα οτι ο καρτα γραφικών με άφησε χρόνους. Ψάχνοντας τι μπορει να φταίει, μου κόβει και αλλάζω θέση την ram (εχει 2 slot και το ένα πιασμένο). Και τσουπ, ανάβει κανονονικότατα όλως παραδόξως!!! Οπότε αρχίζω να υποψιάζομαι ram. Το μηχάνημα πλέον άναβε αλλα έκανε κάτι περίεργα κόλπα, όπως μισες φορές να μην τερματίζει, να μην επανέρχεται απο αδράνεια ΚΑΙ απο το dimm της RAM ακουγα coil whine, που μαλιστα ηταν αρκετά έντονο. Όταν την ξαναέβαζα στο αρχικό της slot, δεν αναβει καν το μηχάνημα. Οπότε φορτώνω memtest86 σε ενα usb, bootαρω και ξεκινάει να τεστάρει. Και στα 4-5 sec αρχισε να πετάει error! Επειδή όμως πρώτη φορά χρησιμοποιούσα memtest86, εβλεπα τι ρυθμίσεις έχει, και έτσι οταν εκλεισα το μενου ρυθμίσεων, πήρε το τεστ απο την αρχή. Το άφησα 3 ώρες και δεν βρήκε τίποτα. Έκανα άλλο ένα 3ωρο και πάλι τιποτα!! Αυτη την στιγμή που γράφω το παρών μύνημα ξεκίνησα το 3ο τέστ και είναι στη 1 ωρα και 10 λεπτα ακόμα χωρίς σφάλματα. Θεωρώ σχεδόν σίγουρο οτι η RAM έχει κάποιο θέμα, αλλα θα ηθελα να ξαναδω error για να ειμαι απόλυτα σίγουρος. Υπάρχει περίπτωση να μην έχει πρόβλημα η μνήμη? Αν ναι πώς την 1η φορά το memtest πεταξε error σε ελαχιστα δευτερόλεπτα? Επίσης θα μπορούσα να αγοράσω ενα καινουργιο dimm, αλλα πως ξέρω σίγουρα οτι δεν έχει θέμα και το motherboard. Το οτι η RAM που εχω (ειτε εχει προβλημα, ειτε οχι) δουλεύει μόνο στο 1 slot με προβληματίζει. Επίσης δεν έχω βρει (ακόμα) μια καλή σίγουρα RAM για να την δοκιμάσω. Αξίζει η επένδυση για καινουργια ram με ότι ρίσκο συνεπάγεται?

Δημοσ.

Φίλε μου για να είσα 100% σίγουρος πρέπει να βρεις μια ram, οποιοδήποτε μέγεθος αρκεί να είναι στα ίδια volt. Απο κάποιο λαπτοπ φίλου σίγουρα θα βρείς δε μπορεί. Ακόμα και να αγοράσεις μια καινούρια των 2gb έχει 20 ευρώ και είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλο λαπτοπ, να πουληθεί κτλ. Δε πάει χαμένη μη φοβάσαι.

Στο πρόβλημα σου τώρα, δε κατάλαβα το μενού ρυθμίσεων. Το memtest κάνει boot απο το στικάκι και αμέσως ξεκινά το test.

Η περίεργη συμπεριφορά του λαπτοπ απο τη στιγμή που άναψε ίσως ευθύνεται και στο δίσκο. Μπορεί λόγω κακής λειτουργίας της ram να έπηρεάστηκε και ο δίσκος. Δες την υγεία του με ένα hd sentinel.

Με προβληματίζει ο ήχος που ακούς.. ακούγεται απο το slot ή απο το dimm... είναι καθαρές οι υποδοχές του slot? Τα pinaκια είναι ίσια ή ακουμπάνε ελαφρώς? Κοίτα προσεκτικά μ' ένα φακό.

Πάντως σίγουρα θα χρειαστείς μια ram, δανεική η καινούρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...