draculias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα αγαπητοί γνώστες και αγανακτισμένοι! Προφανώς ανήκω στη δεύτερη κατηγορία Έχω αγοράσει το TP Link TL-WA901ND ver. 3.1 για λειτουργία ως access point σε υπάρχον δίκτυο και παρόλο που η σύνδεση είναι επιτυχής σχεδόν πάντα, μετά από Χ χρόνο μου εμφανίζεται ως "limited" 'η το χάνει εντελώς (εννοώντας ότι ναι μεν το "βλέπει" ως συσκευή, αλλά δεν επικοινωνεί ως δίκτυο ούτε παρέχει internet). Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την υποδομή & συνδεσμολογία που έχω: Στο ισόγειο έχω βάλει το ΖΤΕ του ΟΤΕ (vdsl σύνδεση) και παίρνει τηλεφωνική γραμμή απευθείας από τα εξωτερικά καλώδια, "εξασφαλίζοντας" έτσι τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα χωρίς "περιττές διακλαδώσεις και κόμβους). Έως 30mbs υποστηρίζει στη περιοχή μου, στο ρούτερ μου δείχνει 28-29 (πραγματικό ή όχι είναι άλλο θέμα αυτό...) Από κει με utp cat6 στον πάνω όροφο κουμπώνει στο netgear gigabit switch (οκτάρι), από όπου συνδέονται μέσω ethernet 2 pc, ένα xbox, μία smart tv καθώς και ένα lg media player για μια 2η απλή τηλεόραση. Όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα εδώ και 2 χρόνια. Το πρόβλημά μου είναι ότι λόγω ορόφου, μπόλικου (καλού) τσιμέντου και πολλαπλών γωνιών, το wireless πάνω είναι σχεδόν ανύπαρκτο για παροχή internet στο laptop και τα κινητά εμού και γυναίκας. Οπότε αγόρασα το εν λόγω tp link το κούμπωσα με ethernet πάνω στο switch και το έθεσα να λειτουργεί ως access point (μεταξύ άλλων modes που προσφέρει). Μετά από πρώτες δοκιμές με dynamic ip που του έκανε assign και είχα προβλήματα, είπα να του θέσω static ip (καρφωτή το λέτε, σωστά?) για να "σιγουρέψω" κάπως τις καταστάσεις (ασύρματης σύνδεσης). Το λοιπόν: ενώ είναι επιτυχής από όλες τις συσκευές (και αυτά σύνδεση καλωδίου στο switch και τα υπόλοιπα ασύρματα μέσω tp link), σε μερικές περιπτώσεις μετά από 1 ώρα σερφαρίσματος ή την επόμενη μέρα ξαφνικά εμφανίζεται η σύνδεση με tp link ως "limited" ή "cannot connect"! η εντύπωσή μου είναι σαν κάτι να του κάνει κάτι τύπου "timeout" και να μην ισχύει από ένα σημείο και έπειτα... Σημειώσεις: 1) στο router dchp είναι enabled, ενώ στο AP είναι disabled. Σωστά πράττω εδώ, έτσι? 2) όταν εμφανίζεται το πρόβλημα σύνδεσης με το tp link, το πρόβλημα επηρεάζει και LAN και NET σε όλες τις συσκευές (ασύρματες και ενσύρματες) που κουμπώνουν στο switch. Στο ισόγειο είτε με ethernet είτε με wireless (απευθείας από το router) το ίδιο άμα συνδέσω κάποια συσκευή. 3) όταν εμφανίζεται το πρόβλημα, στο router η λυχνία του internet παύει να ανάβει. Αναμένες εξακολουθούν να είναι μόνο της dsl και του LAN3, που είναι το καλώδιο που συνδέει το router του ισογείου με το switch στον πάνω όροφο. 4) δοκίμασα με τη βοήθεια φίλου (επειδή δεν το "είχα"...) να κάνει ping σε 2 παράθυρα dos τη google για internet και την 192.168.1.1 του router για το LAN. Με τη μέθοδο του αποκλεισμού δλδ μήπως είχαμε θέμα από provider τελικά (αν και το θεωρούσαμε χλωμό) εάν έκανε κάποιο κενό στις επικοινωνίες αυτές. Βέβαια όσες φορές το κάναμε αυτό, είμασταν σε "περίοδο" συνεχούς επιτυχούς σύνδεσης LAN & NET, όποτε μηδέν εις το πηλίκον...¨οταν απότυχαινε η σύνδεση, δυστυχώς δεν το "έβλεπα" live να έχω ξεκάθαρη εικόνα... 5) δοκίμασα να τα αποσυνδέσω ΟΛΑ και άφησα μόνο router (αφού του έκανα hard reset) με καλώδιο ethernet στο switch πάνω και από κει μόνο στο ένα pc και είναι ΟΛΑ ΟΚ. Βάζοντας εν συνεχεία το AP πάνω στο switch (και με περίπτωση σεταρίσματος με static ip & password για το wireless του AP και απλή σύνδεση connection τα καλώδια δλδ χωρίς άλλη ενέργεια) ΟΛΑ ΟΚ προσωρινά γιατί είτε σε καμιά ώρα είτε πολύ αργότερα (πολύ μυστήριο το "time pattern" του ή...δεν παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο δεν το ξέρω) βγάζει πάλι "limited" ή "cannot connect"... Σηκώνω τα χέρια ψηλά... 6) Μέχρι να αποτύχει η περιβόητη αυτή σύνδεση, ΔΕΝ μεσολαβεί κάποια παρέμβαση από εμένα για να παίξει κάποιο καθοριστικό ρόλο στο πρόβλημα. Απλά σερφάρω... 7) το γράφω τελευταίο βέβαια αλλά το setup στο tp link γίνεται κανονικά κατα γράμμα. Static στην 60, πρωτόκολλο στο WPA/WPA2-PSK (όπως μου λέει recommended) και password με dchp disabled,ενώ το dynamic ip range είναι από 101 έως 254 που έχει ως default από το router με dchp enabled... 8) το όλο εγχείρημα το έχω προσπαθήσει 7-8 φορές εδώ και δέκα μέρες που πήρα το tp link, με τα ίδια ανεξαιρέτως αποτελέσματα... 9) στο tp link έκανα firmware update επιτυχώς, αλλά και πάλι με τα ίδια αποτελέσματα (πρώτα success και αργότερα failure) Ότι άλλο θυμηθώ θα ποστάρω. Παιδιά συγχωρέστε με για το θεόρατο σεντόνι, αλλά "θεωρώ" πως έχω δώσει τη "πλήρη" εικόνα της κατάστασης. Και να ευχαριστήσω προκαταβολικά όσους έχουν το κουράγιο να διαβάσουν το πάπυρο αυτό και την όρεξη σε όποιον μπορεί να με βοηθήσει. ΥΓ. οι (όποιες) γνώσεις μου με δίκτυα και ορολογίες εξαντλούνται κάπου εδώ... Στις τυχόν απαντήσεις που θα λάβω, παρακαλώ δείξτε λίγη επιείκεια σε απλά λόγια για να σας κατανοώ. 1
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 το πρόβλημα σου ειναι αποσυγχρονισμοι στην γραμμη vdsl. Ειναι πιθανοτατα συμπτωματικο που το παρουσιασε μαζι με την συνδεση του tplink. ελεγξε το μονο με ενα pc στο ρουτερ κατευθειαν και κανε ping -t για κάποιες ώρες. Ελεγξε να έχεις φίλτρα σε όλες τις τηλ.συσκευές.
draculias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Αντρέα σε ευχαριστώ για την απάντηση. Από πλευράς provider αυτό σκεφτόμουν σαν σενάριο, αν και το θεωρούσα το λιγότερο πιθανό. Βέβαια δεν το κατέχω και τόσο καλά το θέμα για να υποστηρίξω το αντίθετο. Τώρα συμπτωματικό δεν θα το έλεγα μιας και συνεχίζει σταθερά να με εμποδίζει να έχω ομαλή λειτουργία από ένα χρονικό σημείο και έπειτα. Τον τρόπο ελέγχου που προτείνεις τον έχω κάνει ήδη, απλά μέσω του switch μέχρι στιγμής. Να το δοκιμάσω απευθείας όπως σωστά λες στο router, αλλά προφανώς εννοείς να το κάνω σε χρονική περίοδο που υφίσταται το πρόβλημα που περιγράφω, σωστά? Σε αυτή τη περίπτωση, η λυχνία του internet θα είναι "σβηστή". Άρα συνεπώς και το ping που θα κάνω δεν θα είναι ανεπιτυχές και αυτό? Για τα φίλτρα που αναφέρεις, είμαι κομπλέ. Προηγούνται. Δηλαδή ένα φίλτρο παρεμβάλλεται μεταξύ τηλεφ. καλωδίων που έρχονται απ΄' έξω και του ίδιο του router, οπότε θεωρώ ότι είμαι ΟΚ. Ανέκαθεν τα είχα έτσι για να γλιτώσω πολλά φίλτρα για κάθε τηλεφ. συσκευή και μέχρι τώρα ουδεν πρόβλημα. Από ότι κατάλαβα το λες σαν γενικό tip αυτό, σωστά?
dimman24 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Λογικα τα βηματα που θα σου πω θα τα εχεις κανει αλλα, ξανατσεκαρε. WAN ROUTER : IP Router: 192.168.1.1 DHCP -->enable Release IP --> max (ή εαν εχει αριθμο τον μεγαλυτερο) DHCP Pool: 192.168.1.3 --- 192.168.1.200 WAN ACCESS POINT: IP Switch(=γιατι ουσιαστικα αυτο ειναι): 192.168.1.2 DHCP -->Relay 192.168.1.1 και εαν εχει λειτουργια Bridge! Πες μας τι εγινε? 1
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 dimman24 γιατι να αλλαξει το pool στο WAN ROUTER Και να μην το αφήσει default, απλα με κλειστο dhcp στο access point? draculias θεωρω οτι πρωτα θα πρεπει να ελεγξεις αν απλα με ενα pc στο ρουτερ εχεις σταθερη συνδεση στο Internet για μια μερα χωρις να συνδεσεις καθολου το accesspoint. Απλα ελεγξε επισης και αν η ενδειξη adsl αναβοσβηνει η μενει σταθερη οταν σβηνει το online. Αν αναβοσβηνει και το adsl εχεις αποσυγχρονισμους. Αν μενει σταθερο το adsl και σβηνει μονο το online για καποιο λογο κολλαει το ρουτερ το οποιο μπορει να ειναι και σε ip confilct η να σκαει ο dhcp. 1
draculias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Λογικα τα βηματα που θα σου πω θα τα εχεις κανει αλλα, ξανατσεκαρε. WAN ROUTER : IP Router: 192.168.1.1 DHCP -->enable Release IP --> max (ή εαν εχει αριθμο τον μεγαλυτερο) Εδώ σε "έχασα"... DHCP Pool: 192.168.1.3 --- 192.168.1.200 WAN ACCESS POINT: IP Switch(=γιατι ουσιαστικα αυτο ειναι): 192.168.1.2 DHCP -->Relay 192.168.1.1 και εαν εχει λειτουργια Bridge! Πες μας τι εγινε? Θα το δοκιμάσω σπίτι αυτό, αν και λίγο πολύ αν κατάλαβα καλά παρόμοια διαδικασία έχω ακολουθήσει. Αυτό που "πιάνω" στη παράθεσή σου έιναι περισσότερο για κοντινές-διαδοχικές IP ή άσχετο? thanks
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Release IP ειναι το χρονικο διαστημα που κραταει μια ip σε μια συγκεκριμενη συσκευη μεχρι να την κανει release , δηλαδη να την ανανεωσει. Αυτο ρυθμίζεται απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ κάπου θα λέει dhcp. 1
draculias Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 dimman24 γιατι να αλλαξει το pool στο WAN ROUTER Και να μην το αφήσει default, απλα με κλειστο dhcp στο access point? draculias θεωρω οτι πρωτα θα πρεπει να ελεγξεις αν απλα με ενα pc στο ρουτερ εχεις σταθερη συνδεση στο Internet για μια μερα χωρις να συνδεσεις καθολου το accesspoint. Απλα ελεγξε επισης και αν η ενδειξη adsl αναβοσβηνει η μενει σταθερη οταν σβηνει το online. Αν αναβοσβηνει και το adsl εχεις αποσυγχρονισμους. Αν μενει σταθερο το adsl και σβηνει μονο το online για καποιο λογο κολλαει το ρουτερ το οποιο μπορει να ειναι και σε ip confilct η να σκαει ο dhcp. Σωστός. Θα το δοκιμάσω
dimman24 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Η λογικη ειναι οτι ο router και το access point να εχουν ip εξω απο το pool του dhcp αλλα και να ειναι καρφωμενες σε αυτους τους 2, ετσι ωστε να μην δωσει ποτε ο dhcp την ip τους σε καποιον πελατη. Δε ξερω εαν σου εδωσα να καταλαβεις....(συγνωμη αλλα δεν ειμαι και πολυ καλος δασκαλος!) Πρεπει να καταλαβεις την ενοια και του "next hop". Δηλ το access point θα πρεπει να εχει next hop=gateway(=περιπου) το router. οποτε ρυθμιζεις: 192.168.1.2 255.255.255.0 192.168.1.1 για την ιστορια και μονο εαν ειχες την παρακατω συνδεσμολογια Router1 --------------Access Point1---------------Access Point2--------------Access Point3 ip 192.168.1.1 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4 Sub255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 255.255.255.0 Gate 192.168.1.1 192.168.1.1 192.168.1.2 192.168.1.3 Χωρις παντα βεβαια να ειναι αυτο απαραιτητο! Υπαρχουν τεχνικες αλλα οι κανονες ειναι ιδιοι 1
draculias Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρες! Από σήμερα τα κανονικά τεστ μιας και θα έχω τον απαραίτητο χρόνο. Εν συντομία, όποτε έχω το πρόβλημα η λύση είναι ΜΟΝΟ με reset του router για να επανέλθει στα καλά του. μετά κάποια στιγμή θα κάνει πάλι τα γνωστά του. adreas195 σήμερα θα μπει το λαπτοπ με ethernet απευθειας στο router να δούμε τι παίζει με συνεχές ping. Σε σωστό status σύνδεσης δε περιμένω βέβαια να μου δείξει κάτι. Σε περίοδο του προβλήματος θα δούμε τι βγάζει (λογικά θεωρώ ότι δεν θα κάνει reach πχ τη google, μόνο το router...) Αυτό που παρατήρησα Αντρέα βέβαια είναι ότι όντως αποσυχρονίζεται το router (αναβοσβήνει συνεχώς το dsl και το internet καπούτ) dimman24 Release IP: αυτό που έχει το ΖΤΕ στο dhcp είναι το Lease Time και έχει value (by default) 1814400sec. Από ότι είδα στο νετ, είναι ο maximum χρόνος που μπρορεί να γίνει input. "Η λογικη ειναι οτι ο router και το access point να εχουν ip εξω απο το pool του dhcp". Συμφωνώ, για αυτό του έβαλα καρφωτή την 60 πχ. Dynamic έχει από 100-254. παίζει καθοριστικό ρόλο όντως το next hop όσον αφορά στην IP του AP? θα το σετάρω έτσι να δούμε αν ομαλοποιείται η κατάσταση. Στο παράδειγμα της συνδεσμολογίας σου τώρα να ρωτήσω για να...εννοήσω: Κατανοητό ότι το AP1 να πάρει gateway του Router1. Τα αμέσως επόμενα APs δεν θα πρέπει να παίρνουν gateway των αμέσως προηγούμενων ? Γράφεις κάτι λάθος στα νούμερα ή εγώ απλά δεν στροφάρω καθόλου? EDIT: άκυρο το τελευταίο, το κατάλαβα... Μια χαρά δάσκαλοι είστε, απλά έχετε να κάνετε με ημιμαθή χρήστη... ΥΓ. κατέβασα και το IP Tracker της Solarwinds να επιβεβαιώσω γρήγορα & ξεκάθαρα ότι όντως έχω βάλει επιτυχημένα τις καρφωτές και ότι όντως λειτουργούν ως τέτοιες. adreas195 είδα ότι έχεις ανεβάσει παρόμοιο thread για το δικό σου θέμα, δες το (μήπως) σε εξυπηρετεί... Σημείωση γιατί αναφέρθηκε: το TP link TL-WA901ND έχει κι άλλα modes Access Point Repeater(Range Extender) Bridge with AP (κάτι ανέφερες εδώ Dimman24...) Client Multi-SSID Θεωρώ ότι ως access point με εξυπηρετεί... Θέλω από wired δικτυακό "κόμβο" (switch) να βγαίνει wireless στο πάνω όροφο που βρίσκονται λαπτοπ και smartphones όπου το wireless από το ρούτερ (ισόγειο) είναι κουτσό... Τέλος, αν η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και έχουμε μόνιμες κρίσεις αποσυχρονισμούς του router, η αναβάθμιση στο τελευταίο νεότερο router του ΟΤΕ θεωρείτε ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα? Αυτο που έχω είναι το πρώτο που έιχε βγάλει για vdsl ο ΟΤΕ, το ZXDSL 931vii (έχει ήδη περασμένο το τελευταίο firmware update) Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2015 από draculias
draculias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Το λοιπόν: Laptop κουμπωμένο πάνω στο router όλη μέρα κανένα πρόβλημα. Έπειτα έκανα την κλασική (για μένα πια!) κίνηση να κουμπώσω και το TP LINK με τα γνωστά αποτελέσματα: επιτυχής σύνδεση με wired & wireless, μετά από κανα δίωρο limited connectivtiy στα wired και στα wireless από limited έπειτα σε cannot connect. ΒΗΜΑ 1ο: υιοθετώντας τη μεθοδολογία του next hop (και αφού έκανα reset σε router & AP για να ξεκινήσουμε απο σημείο 0), σέταρα το AP σε διαδοχική IP (192.168.1.2) BHMA 2o: παρατήρησα ότι, ενώ ακολούθησα ευλαβικά τη διαδικασία για στατική στο control panel του TP LINK και ήταν επιτυχής, με γρήγορη πλοήγηση στο μενού του και συγκεκριμένα στα Network Settings του είδα ότι πέρα από την IP, subnet που ήταν από μόνες τους περασμένες, το πεδίο του gateway είχε παραμείνει 0.0.0.0 . Οπότε του πέρασα αυτή του router (192.168.1.2). Αποτέλεσμα (αρχικό): όλα ΟΚ (wired & wireless). Το wireless συγκεκριμένα το δοκίμασα με το κινητό και ήταν ΟΚ. Αργότερα όμως με πέταξε έξω και όποτε ξαναδοκίμαζα δεν με έβαζε μέσα ζητώντας ξανά και ξανά να βάλω password (το οποίο ήταν και το σωστό!). ΔΕΝ... Μετά από λίγη ώρα ανοίγοντας και το λαπτοπ δεν κατάφερα να συνδεθώ. Έγραφε το κλασικό ότι παίρνει "παραπάνω χρόνο απότι usually" και δεν τα κατάφερνε... Με την wireless σύνδεση (ανεξάρτητη) που έχουν οι δικοί μου στο κάτω όροφο δεν υπάρχει πρόβλημα... Τωρινή κατάσταση: έχοντας και το TP LINK μόνιμα κουμπωμένο στο router όλα τα wired devices βλέπουν δίκτυο και έχουν internet κανονικά, τα wireless nope... τα παρακάτω δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση, παρόλα αυτά τα αναφέρω: - το λαπτοπ φοράει windows 8.1 σε αντίθεση με τα ethernet pc που έχουν 7. Αλλά και το smartphone που αρχικά δούλεψε και μετα΄...γιόκ, έχει ios. - θέμα με το network adapter στο λαπτοπ δεν έχω, μιας και λοιπές wireless συνδέσεις λειτουργούν (και η δική μου απευθείας από το ρούτερ - έστω και μια μόνο μπάρα σήματος - και των γονιών μου από κάτω με ανεξάρτητο λογαριασμό. Του έκανα ακόμα και network adapter reset, drivers ήταν ενημερωμένοι έτσι κι αλλιώς. Άρα κάτι κάνω (πάλι) λάθος στο access point... Για αποσυχρονισμό που έλεγες Adrea ενώ αρχικά μου φαινόταν λογικό όπως σωστά έλεγες, τείνω να "φύγω" από το σενάριο αυτό, αφού (λέω εγώ τώρα...) δίκτυο & internet εξακολουθώ να έχω σε wired PCs και δικτυακό HP printer. Dimman ανέφερες για bridge mode... Το έχει σαν επιλογή, αλλά είναι κάτι που χρησιμεύει στην περίπτωσή μου? Καμιά ιδέα κανείς?? Πήγα να απλοποιήσω τη ζωή μου με τα ασύρματα και έμπλεξα.. Με εκτίμηση, draculias ο ημιμαθής
adreas195 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 αρχικα reset με βελωνα στο tplink και μετα update στο tplink με το τελευταιο firmware. http://www.tp-link.com/gr/support/download/?model=TL-WA901ND
forest66 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 γιατί δεν βάζεις στο τραπέζι να φταίει το tplink? αν διάβασα σωστά αυτά που γράφεις όταν υπάρχει το tp link στην τοπολογία δημιουργειται το πρόβλημα dhcp, πιθανοί αποσυγχρονισμοί και λοιπά δεν στέκουν. το γιατί συμβαίνει μετά από κάποια ώρα...μάλλον κάτι "γεμίζει" στην συσκευή και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. εγώ θα δοκίμαζα να άλλαζα και τον τρόπο σύνδεσης του ασύρματου...θα κατέβαζα το πρωτόκολλο από N σε B/G ίσως...
draculias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. αρχικα reset με βελωνα στο tplink και μετα update στο tplink με το τελευταιο firmware. http://www.tp-link.com/gr/support/download/?model=TL-WA901ND Reset έχει γίνει πολλαπλές φορές και η μόνη πρόοδος ήταν να καταφέρνω απλώς να "ξαναβλέπω" την IP του AP ώστε να μπω στο menu του. Με πρόσβαση στο νετ και στο υπόλοιπο δίκτυο τίποτα. Όσον αφορά firmware update, το πέρασα το τελευταίο μετά τις πρώτες 2-3 ανεπιτυχείς προσπάθειες στο όλο εγχείρημα μου από τις 10-15 προσπάθειες συνολικά. Τα ίδια. γιατί δεν βάζεις στο τραπέζι να φταίει το tplink? αν διάβασα σωστά αυτά που γράφεις όταν υπάρχει το tp link στην τοπολογία δημιουργειται το πρόβλημα dhcp, πιθανοί αποσυγχρονισμοί και λοιπά δεν στέκουν. το γιατί συμβαίνει μετά από κάποια ώρα...μάλλον κάτι "γεμίζει" στην συσκευή και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. εγώ θα δοκίμαζα να άλλαζα και τον τρόπο σύνδεσης του ασύρματου...θα κατέβαζα το πρωτόκολλο από N σε B/G ίσως... Φίλε μου εδώ και μερικές μέρες εκεί καταλήγω και εγώ στο να (μήπως εν τέλει) φταίει το TP LINK. Απλά επειδή το μόνο που σκαμπάζω από δίκτυα είναι η ιδέα/φιλοσοφία τους, με άλλα λόγια δεν γνωρίζω και δεν έχω εμπειρία όχι τόσο από ορολογίες, όσο κυρίως από τα settings από routers & access points, για αυτό το λόγο προσπαθώ να το εξαντλήσω όσο μπορώ προσωπικά (και με τη βοήθειά σας) σε ρυθμίσεις. Άλλωστε πόσες φορές μου (σας) έχουν τύχει περιπτώσεις/σκαλώματα να διορθώνονται από κάτι απίθανες λεπτομέρειες ή πράγματα αυτονόητα σε άλλους σε μένα δυστυχώς (αλλά και αναμενόμενα) να φαίνονται πυρηνική φυσική? Τώρα από περεμφερές τόπικ που διάβασα εδώ μέσα, σαν πρόσθετο μέτρο από πλευράς μου θα είναι να δοκιμάσω ταυτόχρονα με dhcp enabled και στα δύο, αν και απότι βλέπω "πάει κόντρα" στο κανόνα να είναι μόνο ένα από αυτά enabled... Δεν χάνω και τίποτε. Για το πρωτόκολλο από Ν σε B/G ... Εννοείς τύπου firmware downgrade? να επιλέξω bridge mode (που δεν γνωρίζω αλλά θα το κοιτάξω και αυτό)? Ή κάτι άλλο? Το μόνο που έχω καταφέρει μέχρι στιγμης είναι με το access point TP LINK συνδεδεμένο στο switch, να παραμένουν σε δίκτυο και internet οι συσκευές με ethernet σύνδεση (πράγμα που παλαιότερα ούτε αυτό είχα...) και οι ασύρματες συνδέσεις να παιδεύονται στο "verifying & connecting" και μετά από λίγο "cannot connect". Η ειρωνία του να παίρνεις access point και να σου επιτρέπει μόνο ενσύρματες ... τη καλημέρα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα