Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έβαλα internet μέ την HOL πριν λίγες μέρες. Από την όλη εξυπηρέτηση είμαι ικανοποιημένος, έγιναν όλα σχετικά γρήγορα, ο εξοπλισμός περιείχε το Technicolor TD5136V2 για το οποίο έχουν γραφτεί καλά σχόλια.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην παρούσα φάση είναι η αδυναμία συνεργασίας του Technicolor της HOL με ένα Asus router που διαθέτω.

Το όλο πρόβλημα δεν εστιάζεται στο ίδιο το modem, αλλά στο firmware που έχει βάλει η HOL το οποίο είναι custom, και έχει αφαιρέσει τις εξής επιλογές απο το βασικό μενού:

1. Setup modem

2. Update Firmware

Αυτό, εικάζω ότι έχει γίνει για να αποφεύγεται το ενδεχόμενο να γίνονται λάθος ρυθμίσεις από ορισμένους χρήστες και έτσι να μην <<ταλαιπωρείται>> το technical support.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι με την αφαίρεση της επιλογής 1, δεν είμαι σε θέση να ενεργοποιήσω το

Bridge mode στο μοντεμ ουτως ώστε να συνδέσω το router μου.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση μου τόνισε ότι η HOL δεν υποστηρίζει αυτην την ρύθμιση στα μοντεμ της.

Θεωρώ ότι αυτό ειναι μία αδυναμία του παρόχου, καθώς και στον ΟΤΕ καθώς και στην Forthnet, η επιλογή υπάρχει ανοιχτή στους χρήστες.

Η έλλειψη της επιλογής 2 δεν επιτρέπει να μπει το εργοστασιακό firmware, οποτε καταλαβαίνετε ότι

το μοντεμ παίζει έτσι, και μόνο για την HOL.

Σε αυτό το σημείο οφείλω να πώ ότι η συνδεση modem και εξτρα ρουτερ είναι εφικτή και είναι δυνατό

να έχεις ένα σύστημα που να συνδέεσαι στο ιντερνετ, και με τα 2 ρουτερ ενεργοποιημένα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι εφόσον δεν απενεργοποιείται το ρουτερ του Technicolor, και έχουμε ΚΑΙ το ρουτερ το δικό μας ενεργό, έχουμε την ύπαρξη διπλού ΝΑΤ και όποια επακόλουθα στην απόδοση του συστήματος. όπως για παράδειγμα:

Problems arise mainly because the NAT tables on one device fill up or lose track of a particular connection, this type of configuration will cause issues with peer-to-peer technologies that are unable to effectively trace back the network path, MTU path discovery may not function or break and gaming/media services that use uPnP probably will not work unless reforwarding these services manually.

περισσότερα εδώ:

http://www.graemenoble.id.au/post/48695277030/double-nat-explained-and-possible-solutions

Επιπλέον, η IP που φτάνει στο δικό μου ρουτερ είναι ήδη private (λόγω του ότι είναι ενεργό το routing

στο modem) με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιησώ την δωρεάν υπηρεσία  DDNS της Asus.

(πρέπει να πάρει την public IP)

Aυτά τα γράφω ενημερωτικά για τους υποψήφιους πελάτες της HOL, που τους ενδιαφέρουν αυτές οι λειτουργίες με σκοπό είτε να στραφούν σε άλλο πάροχο, ή να προετοιμαστούν για αγορά μοντεμ.

Το κόστος ενός μόντεμ δεν είναι μεγάλο, αλλά λες από μέσα σου : γιατί να πρέπει να κάνω μία τετοια αγορά; επειδή η HOL αποφάσισε να τα κλειδώσει όλα ;

Μηπως αγαπητή HOL θα ήταν καλό να κάνετε μία αναβάθμιση στο firmware, ώστε ναι μεν να συνεχίσετε να τα έχετε όλα κλειδωμένα, αλλά να δίνετε την επιλογή όμως στον χρήστη να απενεργοποιεί το routing function του modem ?

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εμάς θα το εκτιμούσαμε.

Δημοσ.

μια απ τα ιδιά με ενα ZTE H108N της κακιάς ώρας, τα παντα κλειδωμένα.....  Κότσαρα ενα παλιο level1 modem που είχα σε bridge mode κανονικά, με το tplink archer C7 και παιζει τελεια.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξερω αν στο 5136 μπορεις να κατεβασεις το config οποτε να ανοιξεις και το Telnet.επισης δεν ξερω αν μπορει το 5136 να παρει αλλοο firmware Με τον τροπο που το κανει και το Thomson.Πατημενο Reset ανοιγεις το router /μπαινει σε tftp και μετα ανεβαζεις το Firmware απο τον wizard.επισης δεν ξερω αν στο modem help co uk Το site υπαρχει Generic firmware για αυτο.

και επισης δεν ξερω αν η Hol μπορει απο μακρυα να στο γυρισει σε bridge.καποιες εταιρειες το κανουν.

Δημοσ.

δεν ξερω αν στο 5136 μπορεις να κατεβασεις το config οποτε να ανοιξεις και το Telnet.επισης δεν ξερω αν μπορει το 5136 να παρει αλλοο firmware Με τον τροπο που το κανει και το Thomson.Πατημενο Reset ανοιγεις το router /μπαινει σε tftp και μετα ανεβαζεις το Firmware απο τον wizard.επισης δεν ξερω αν στο modem help co uk Το site υπαρχει Generic firmware για αυτο.

και επισης δεν ξερω αν η Hol μπορει απο μακρυα να στο γυρισει σε bridge.καποιες εταιρειες το κανουν.

Τελικά πήρα ένα φτηνό μοντεμ και έκανα την δουλειά μου. Οι ταχύτητες και η σταθερότητα ανεπηρέαστες.

To remote bridge δεν μπορούσαν να το κάνουν. Τώρα όσον αφορά τα άλλα, δεν τα δοκίμασα.

Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις. Απο περιέργεια θα ψάξω για to generic firmware εκει που λες.

Δημοσ.

ναι αν βρεις firmware ισως να μπορεσεις να το περασεις.στα thomson περναει και χωρις admin password με τον wizard απλα και με το tftp που το bootareis με πατημενο ττο reset.στα technicolor δεν το εχω δοκιμασει ακομα αν πετυχαινει αυτο.απλα ολο και πιο δυσκολο γινεται να βρεις αλλα firmware που να ειναι Generic/.εκτος αν βρεθουν τα admin στοιχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...