Προς το περιεχόμενο

Οι ΑΜD δεν εχουν multiplier lock?

Bspus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωντας πεπεισμενος οτι οι AMD, σαν τους intel ειχαν κλειδωμενο multiplier δεν ειχα προσπαθησει να κανω overclock τον thunderbird 1.33 που εχω. Γιατι δεν θελω να κανω overbussing ταυτοχρονα. Σημερα ομως δοκιμασα και προς μεγαλη μου εκπληξη, ηταν ξεκλειδωτος, οποτε τον εβαλα στα 1.4 χωρις overbus. Επειδη σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι μουφα, να τρεχει στα 1.33 και ας λεει οτι θελει, εκανα και test, και οντος τρεχει στα 1.4. Το θεμα ομως δεν ειναι τι overclock μπορω να κανω.

Τι συμβαινει? Ειμαι μαλακας που τοσο καιρο πιστευα οτι ειναι κλειδωμενοι και δεν ειναι? Η μηπως τυχερος που εχω εναν σπανιο ξεκλειδωτο thunderbird? H μηπως δεν τους κλειδωναν τοτε (το πηρα σεπτ. 2001) και τους κλειδωνουν τωρα?

Μπορειτε εσεις που εχετε athlon και κανετε overclock να μου πειτε το core εχετε και αν ειναι κλειδωμενος? Η εστω αν ειναι ημι-κλειδωμενος, δηλαδη να επιτρεπει multipliers κατωτερους απο το default αλλα οχι ανωτερους.

Παντως αμα επιτρεπουν στους συγχρονους athlon εστω και ημι-κλειδωμα ειναι μεγαλη υποθεση για μενα. Θα μπορω να παρω εναν 3000+ με μητρικη και μνημη για 400Μηζ bus και να τον "μετατρεψω" σε 3200+ χωρις overbussing (αφου τα 400 ειναι "φυσικη" ταχυτητα) και ουσιαστικα χωρις overclocking (40mhz, δηλαδη τιποτα), αρα 100% ποσοστο επιτυχιας.

Δημοσ.

Οι thunderbird και οι palomino ήταν κλειδωμένοι

Οι thoroughbred ήταν ξεκλείδωτοι, ή μάλλον με τις κατάλληλες μητρικές μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα συγκεκριμένο εύρος πολ/στών

Τώρα πως σου έτυχε αυτό το κομμάτι...

Δημοσ.

Nα ετυχες στην απιστευτη περιπτωση που η arctic silver που εβαλες να επεσε πανω σε τιποτα L1 γεφυρες ?Τοτε μπορει να ξεκλειδωσει (μερικως η ολικως , αναλογα με το ποσες γεφυρες καλυφθηκαν)

Δημοσ.

Κάποιοι από τους τελευταίους 1.3-1.4 Thunderbird ήταν ξεκλείδωτοι από το εργοστάσιο. Οι υπόλοιποι χρειάζονταν απλά το περίφημο pencil trick.

Δημοσ.

Nαι το κόλπο με το μολύβι ίσχυε στους Thunderbird.

Οι Palomino είναι παλούκι να ξεκλειδωθούν. Μήπως όμως δέχεται η μητρική το ξεκλείδωμα, αλλά έχεις πάλι την ίδια ταχύτητα; Αυτό το test που έκανες ποιο ήταν;

Δημοσ.

Mh fantasteis tipota poly sophisticated. Aplos dokimasa me to testcpu. An den eixe allaxei pragmatika i syxnotita tha to katalavaine auto, yiati tin ypologizei me dikes tou metriseis me akriveia sto Hz. Katagrafei yia kapoia deuteropepta ti syxnotita, pou fysika den einai apolytos statheri kai krataei tin anotati. emena itan 1410178273

Kai ton anefere os 1410Mhz. Alles fores pou ton testara evgaze alla noumera alla panta ekei konta.

Fysika parexei kai test me calculations sta opoia pigaine ligo kalytera apo prin, kai genikos symperiferotan san kanonikos 1.4

Dokimasa meta to syndiasmo 13x100 katevazontas to bus sta 100 yia na dokimaso tous allous multipliers kai mou evgale 1300Mhz (1312 yia tin akriveia) kai symperiferotan kai analoga. Ara den exo kanena logo na amfivalo.

Δημοσ.

Paidia kai egw eimai katoxos enos Thunderbird 1.4Ghz o opoios einai ksekleidwtos!!To eixa agorasei kai egw ton septembrio tou 2001 opote isws na htan kapoia partida me xekleidwto to multiplier....poios xerei...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...