Προς το περιεχόμενο

ZTE S8Q ~ Δεν ανάβει

Vicky Aparadekti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εεε αν το είχες τόσο φορτωμένο να μην παίρνει τίποτα άλλο μέσα φυσικό ήταν, κάρτα sd δεν του εβαλες??...το google play  services είναι για να ενημερώνει τις εφαρμογές και ειναι βασικη εφαρμογη.τι αλλο του εκλεισες??

Εγώ πάλι νομίζω οτι με ένα restore θα έστρωνε...μέχρι να το ξαναγεμίσεις

Καλή τύχη με το turbo-X

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OXI όλοι οι φορτιστές δεν κάνουν...πχ tablet lenovo έχει φορτιστή 1A ,τo  samsung galaxy 1,5A

Aρα με το φορτιστή του lenovo δεν μπορώ να φορτίσω το galaxy, το αντίθετο γίνεται...γι'αυτο και το galaxy δεν φορτίζει από θύρα usb που βγάζει 500mA.

Εκτός ακραίων περιπτώσεων (όπως τη θύρα usb που αναφέρεις) μια χαρά μπορείς να φορτίσεις τα υπόλοιπα με άλλο φορτιστή. Αν βγάζει 1,5Α ο φορτιστής και το tablet είχε έναν του 1Α, απλά θα φορτίσει γρηγορότερα. Ειδικά τέτοιες διαφορές (μισό Α) δεν είναι αρκετές για να μην κάνει. Χώρια που κάποιες συσκευές (π.χ. moto g) έχουν "κόφτη" αν τους δώσεις περισσότερα από 1,5Α και τραβάνε μέχρι τόσο.

Όλες οι συσκευές έχουν κύκλωμα και έλεγχο φόρτισης και τραβάν αυτό που πρέπει.

Αρκεί το τροφοδοτικό να μπορεί να δώσει...τα παραπάνω αμπέρ δεν πειράζουν τα λιγότερα πειράζουν.

Δε νομίζω.  Έχω ένα tablet lenovo με 2Α φορτιστή. Μια χαρά το φορτίζω με 1Α φορτιστή απλά παίρνει περισσότερη ώρα. Έτσι κι αλλιώς, αν βάλεις σε κινητό κανένα προγραμματάκι που μετράει την ένταση του ρεύματος κατά τη φόρτιση, στην πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική από την ονομαστική, χώρια που παίζει ρόλο και το ποσοστό της μπαταρίας - όσο γεμίζει τόσο λιγότερο τραβάει.

Στη θεωρία μπορεί να είναι έτσι όπως λές. Νόμος του Ohm αν λύσεις ως προς V, όσο μεγαλώνεις τα Α να μεγαλώνουν και τα V αν θεωρήσουμε πως η αντίσταση είναι σταθερή(είναι; δεν ξέρω, δεν είμαι ηλεκτρονικός). Στην πράξη όμως αν μετρήσεις με πολύμετρο τους 2 φορτιστές και οι 2 θα βγάλουν κάτι λιγότερο από 5V, και η μόνη διαφορά είναι ο χρόνος που θα κάνουν να φορτίσουν τη συσκευή. Αυτά με βάση τις ταπεινές μου δοκιμές σε 5-6 συσκευές που έχω στην κατοχή μου (tablets/κινητά)

Όλα έχουν ένα ελάχιστο ρεύμα από το οποίο ξεκινά η φόρτιση.. .αν ο φορτιστής δεν μπορεί να δώσει αυτό το ελάχιστο  ρεύμα ,"γονατίζει"...θεωρητικά αλλά και πρακτικά επεμβαίνει κάποια ασφάλεια για να μην καεί

πχ galaxy tab3  1,5A o φορτιστής ,δεν φορτίζει με τα 750mA του φορτιστή του lumnia

αλλά φορτίζει με τα 1Α του xperia (βασανιστικά αργά), το ρευμα φόρτισης πέφτει όσο φορτίζει η μπαταρία.

φυσικά θεωρητικά πάντα οι φορτιστές μπορούν να δώσουν λίγο περισσότερο ρεύμα απο το μάξιμουμ που θα ζητήσει  η συσκευή.

Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ακόμη συσκευή που να μην φορτίζει ακόμη έστω και από το usb του υπολογιστή. Το αντίθετο ναι, όπως ένα iPod που φορτίζει σε υπολογιστή αλλά όχι σε όλους τους φορτιστές με usb υποδοχή, αλλά αυτό το έχουν κάνει επίτηδες...

Είναι και κάτι άλλο όμως. Αν τη στιγμή που το δουλεύεις το βάζεις να φορτίσει και η ενέργεια που καταναλώνει είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να παρέχει ο μικρός φορτιστής ή το απλό usb, μάλλον είναι φυσιολογικό να μην φορτίζει. Αν το συνδέσεις για φόρτιση κλειστό ή σε flight mode ίσως το καταφέρει.

Πρακτικά, πιστεύω πως το μέγεθος του φορτιστή έχει να κάνει με το μέγεθος της μπαταρίας και το χρόνο που θέλουν να φορτίζει. Δηλαδή σε ένα tablet με 5-6 χιλιάδες mAh αν του βάλεις 1Α φορτιστή θα θέλει πολλές ώρες για να γεμίσει.

Αλλά σε μια συσκευή που έρχεται με 1,5Α φορτιστή, δεν έχεις πρόβλημα με αυτόν το 1Α πέρα του ότι θα περιμένεις (που ίσως να είναι και καλό για τη μπαταρία, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Απο το μέγεθος και το είδος  της μπαταρίας καθορίζουμε το ρεύμα που πρέπει να παρέχει  το κύκλωμα φόρτισης για να μπορέσει να την φορτίσει

ΑΝ το τροφοδοτικό δεν μπορεί να δώσει το ελάχιστο ρεύμα φόρτισης γονατίζει επεμβαίνει η ασφάλεια του τροφοδοτικού αλλιώς το ρεύμα που περνάει έχει άλλες συνέπειες  θερμοκρασία καμένα ολοκληρωμένα φωτιά  κτλ κτλ (στο τροφοδοτικό πάντα)βασικές αρχές ηλεκτρονικών. το οτι πάνω κάτω ολα  έχουν τα ιδια ελάχιστα mA  δεν σημαίνει οτι δουλεύουν κιόλας η ότι είναι ο κανόνας
η στην τελική ότι δεν μειώνεις την ζωή του τροφοδοτικού

Tο κύκλωμα φόρτισης είναι υπεύθυνο για να μην περάσει πολύ ρεύμα απο την μπαταρία και σκάσει...όπως επίσης ελέγχει και την θερμοκρασία αν η θερμοκρασία υπερβεί ένα οριο σταματάει η φόρτιση(αν αποτύχει σκάνε οι μπαταρίες)

Γι αυτό το έχω πει και ποιο πάνω...τροφοδοτικό με περισσότερα Α δεν μας ενοχλεί η συσκευή θα τραβήξει οτι χρειάζεται...

Τροφοδοτικό με λιγότερα Α μας πειράζει γιατί η συσκευή θα ζητάει συνέχεια παραπάνω απ οτι μπορεί να δώσει

Πχ αν διαβάσεις βασική ηλεκτρονική λεει οτι η τροφοδοσία πρέπει να σχεδιάζεται ετσι ώστε να μπορεί να παρέχει διπλάσια ισχύ απο αυτο που θα της ζητηθεί.. (κανένας δεν το εφαρμόζει αλλά δίνουν μια ανοχή)

Δε διαφωνώ σε κάτι. Απλά πιστεύω πως το ελάχιστο ρεύμα φόρτισης, δεν είναι ίσο με το ονομαστικό μέγιστο amperage του φορτιστή.Ο φορτιστής δίνει παραπάνω γιατί μπορεί ή συσκευή να τραβήξει ώστε να φορτίσει γρηγορότερα. Για αυτό λέω πως δεν έχεις πρόβλημα αν χρησιμοποιείς λίγο μικρότερο φορτιστή μόνο για φόρτιση, και ειδικότερα αν το φορτίζεις χωρίς να το δουλεύεις παράλληλα.

Το ότι δεν φορτίζει το Samsung tablet που έχεις, μπορεί θεωρητικά να έχει βάση αυτό που λες, όμως στην πράξη μάλλον είναι διαφορετική η αιτία. Αν βρεις ένα καλώδιο που δεν έχει τα data +/- συνδεδεμένα λογικά θα φορτίσει κανονικά.

Αν έχεις χρόνο, δες αυτό το βιντεάκι:

https://youtu.be/5gErcbefkqg

Ειδικά στο τέλος εξηγεί γιατί με τους σύγχρονους υπολογιστές δεν έχεις πρόβλημα να φορτίσεις μέσω usb υποδοχής, έστω και αν το πρότυπο παρέχει θεωρητικά μισό Α.

αυτο που θελετε σε ενα φορτιστή ειναι να ταιριάζουν τα volt. Τα Ampere... ειτε θα ειναι λιγα και εν λειτουργια μπορεί να αποφορτίζει (κλειστό ομως θα φορτίσει κανονικά), είτε θα ειναι πολλά και θα φορτίσει γρηγορότερα... μέχρι του σημειου ομως που δεχεται η συσκευη. Αν μια συσκευη πχ ειναι παλιά και 2 αμπερ να της δώσεις, το κυκλωμα φορτισης της μπορει να επιτρεπει μονο το ένα, οποτε δώρο άδωρο.

Μην σκοτίζεστε κοινώς... κοινο πρότυπο ειναι, λειτουργεί με τα πάντα, απλά θα υπάρχουν διακυμάνσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...