adreas195 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα , Θα ήθελα την βοήθεια σας , έχω μια σύνδεση OTE VDSL με το ρουτερ ΖΤΕ ZXDSL στο υπόγειο, από το υπόγειο καταλήγει στον τέταρτο οροφο utp σε ένα TP-LINK TL-WA701ND. Τo TP-Link έχει ρυθμιστεί σαν access point. Λογικά το DHCP στο tplink το έχω κλειστό και λειτουργέι με το DHCP του ZTE. Το πρόβλημα είναι ότι έχει συνέχεια αποσυνδέσεις και πολλές φορές ένω συνδέονται οι συσκευές δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ εμφανίζει “περιορισμένη σύνδεση”. Το zte εχει Default ip 192.168.1.1 Ενώ το tplink 192.168.1.254. Επίσης δίπλα στο tplink έχει συνδεθεί και ασύρματος εκτυπωτής ο οποίος έχει συνδεθεί σαν ασύρματος εκτυπωτής και έχει μονίμως την ip 192.168.1.16 χωρίς να του έχω static τον έχω ρυθμίσει να παίρνει από τον dhcp. Yπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί? Είναι λογικό να ενεργοποιήσω dhcp στο tplink?
forest66 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 οι αποσυνδέσεις είναι στο lan ή και στο net; ξέρεις; γιατί δεν βάζεις καρφωτές IP να δεις μήπως έτσι διορθωθεί;
adreas195 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 το tplink εχει μονο μια ethernet στην οποια συνδεεται το καλωδιο που ερχεται απο το ρουερ. Ολες οι συσκευες συνδεονται ασυρματα, καρφωτες δεν βαζω γιατι ειναι πελατης ο οποιος εχει πολλες συσκευες και ερχονται συχνα συγκενεις και φιλοι οποτε μπορει να συνδεθουν παραλληλα και 8-10 συσκευες ασυρματα. στο ιντερνετ δεν εχω αποσυνδεσεις πιστευω ειναι καθαρα θεμα dhcp
forest66 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 πρέπει να δεις όμως αν φταίει το dhcp δοκιμάζοντας κάποια συσκευή με καρφωτές εγώ θα δοκίμαζα άλλο κανάλι και άλλο πρωτόκολλο στο ασύρματο... από n σε b/g πχ
adreas195 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 το εχω ξεκλείδωτο χωρις pass γι αυτο τον λογο, θα δοκιμασω και με καρφωτες . dhcp να δοκιμασω να το ενεργοποιησω απο το access point η πρεπει να δινει οπωσδηποτε το ρουτερ?
forest66 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 δεν έχει σημασία άλλα πρέπει να είναι 1 μηχάνημα μόνο dhcp
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Συγνώμη ξέχασα να αναφέρω ότι έχω ανάμεσα στο ρουτερ και στο access point 2 3com Switch HP V1405-8G τα οπία τα έχω συνδέσει απλά για να κάνω extend το ethernet μέχρι τον 4ο όροφο και σαν σκεπτικό μήπως χρειαστεί στο μέλλον να συνδεθεί pc η άλλο access point στους άλλους οροφους . Προς το παρόν ειναι κενά, παρ όλα αυτά θα τα αφαιρέσω και θα συνδέσω απλό RJ45 Female/Female Coupler. Με καρφωτές δεν πέτυχε καθώς άλλες συσκευές είχαν σύνδεση και άλλες πάλι εμφανιζαν “περιορισμένη σύνδεση”. Επισης στο ρουτερ μου δεν εχω πειραξει τιποτα εχει αυτοματο dhcp με ολο το pool που δινει απο 192.168.1.1-254
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) λοιπον τα εκανα όλα και το πρόβλημα παραμένει , κάποιες συσκευες ειναι κανονικα Online και καποιες μετα απο λιγο εμφανιζουν περιορισμενη συνδεση. Μήπως χρειαζεται να βγάλω απο το pool του dhcp του ρουτερ μου την ip του access point ? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2015 από adreas195
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Βασικα να το θεσω διαφορετικα πρεπει να γινει exclude η ip του access point απο τον dhcp του ρουτερ η δεν υπαρχει προβλημα? Ip router 192.168.1.1 ip AP 192.168.1.254
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Θα βάλεις ορισμένη περιοχή διευθύνσεων στον DHCP του ZTE, (192.168.1.2-200). Θα αφήσεις την ίδια σταθερή διεύθυνση στο TP-Link (192.168.1.254). Θα βάλεις ορισμένη περιοχή διευθύνσεων στον DHCP του TP-Link (192.168.1.201-253), με Gateway & DNS την διεύθυνση του ΖΤΕ (192.168.1.1). 1
adreas195 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Για ποιον λογο να ενεργοποιησω και στα 2 dhcp ενω μπορει να παιξει κατευθειαν απο το ZTE το dhcp? ειναι λαθος αυτο που σκεφτομαι να παιξω μονο με τον dhcp του ρουτερ?
jkoukos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Όχι δεν είναι λάθος και κανονικά πρέπει να είναι ενεργοποιημένος μόνο ένας DHCP στο ίδιο δίκτυο. Όμως στις απλές οικιακές συσκευές έχουν παρατηρηθεί διάφορες προβληματικές λειτουργίες που δεν εξηγούνται λογικά. Σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση 2 DHCP έχει λύσει θέματα σαν το δικό σου. Δεν χάνεις κάτι με το να κάνεις μια δοκιμή.
rfc Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Για να γινει αυτο που λεει σωστα ο φιλος απο πανω θα πρεπει να βεβαιωθει οτι τον αφηνει να δωσει στο dhcp gateway&dns του modem-router, αλλιως θα παιρνει μονο ip και δε θα βγαινει νετ. Μπορει να βγαινει βεβαια με καρφωτα.....
capthookb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Το ασύρματο του ZTE το έχεις ανοιχτό; Έχω την εντύπωση πως όλα αυτά τα modem/router είναι επιεικώς άθλια. Edit. Γράψε λάθος. Τώρα είδα πως μιλάς για vdsl.
adreas195 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 λοιπον εκανα κανονικα την συνδεση οπως αναφερει ο φιλος jkoukos με 2 dhcp ολα κομπλε εχθες. Σημερα το πρωι οταν πανε να συνδεθουν συσκευες εμφανιζει μνμ αδυναμια συνδεσης στο tplink!! ο πελάτης έχει τραλαθεί, εχθες το τσέκαρα σε ping στο zte (192.168.1.1) και στο tplink (192.168.1.254) ηταν ολα success . Θεωρώ πλέον μήπως φταίει το tplink (WA701ND) εξαλου χάνει το σήμα μετά απο 2 δωμάτια και στο διπλανό δωμάτιο εχει την μισή απόδοση. Τι access point μου προτείνετε να πάρω , που να ΜΗΝ κολλάει να έχει full σημα και να ΜΗΝ χρειάζεται reboot χρήματα μέχρι 90-100€ Η 2η λύση που σκφτομαι να φέρω το zte στον τέταρτο να περάασω utp cat6 50m απο το ισόγειο στον τέταρτο και να συγχρονίζει κατευθείαν στον πάνω όροφο , απλα με το υπάρχον utp να δώσω και κάτω στον μοναδικό desktop υπολογιστή που έχει. Η "μάχη " με ipad - iphone - laptops να συνδέονται όλα ασύρματα γίνεται στον 4ο όφοφο. Ειναι καλύτερο το zte (ZXDSL) απο ένα access point? ΥΓ. Oσα πιο πολλα μαθαίνω τόσο καταλαβαίνω πόσο άσχετος είμαι και το παίζω και ιστορία τρομάρα μου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα