stratos15 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Kαλημέρα σας, δείτε το νέο μου project: χακέψαμε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης με το raspberry pi Site: Στράτος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ μου αρέσουν αυτές οι πατεντιές gz! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δεν βλέπω πουθενά "hacking" του τηλεχειριστηρίου. Απλό decoding του RC-5 (αν θυμάμαι καλά). Είναι και overkill η χρήση R-pi. Ένας ταπεινός ATmega8 μπορεί να κάνει το ίδιο για πολύ μεγάλο αριθμό τηλεχειριστηρίων. https://alexkaltsas.wordpress.com/2012/05/16/avr-gcc-ir-decoder/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 περα απο το ενδιαφερον για θεματα επιμορφωσης του προτζεκτ..πρακτικα ειναι περιττο με το galaxy s4 (και προφανως και αλλα κινητα με υπερυθρες και αναλογο app) χειριζεσαι απο τηλεορασεις και dvd players μεχρι a/c (το χω κανει με το δικο μου ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Περιττό δεν είναι. Τα τηλεχειριστήρια είναι πολύ πιο πρακτικά. Γενικώς η διεπαφή με πλήκτρα σε σχέση με κάτι που χρησιμοποιεί touch screen. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 σωστα ..περιττο δεν ειναι...περιττοτατο ειναι αφου θες touch screen οπως ειπα οπως κραταει καποιος το κινητο..που το κραταει 20 ωρες το 24ωρο...μπαμ μπαμ χειριζεται την τιβι του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μια οθόνη touch είναι λιγότερο πρακτική από ένα τηλεχειριστήριο. Αυτό είπα πιο πάνω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadou Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 mphxths, δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά όσο μεγαλώνουμε νομίζω ξεχνάμε ένα πολύ βασικό λόγο που κάνουμε πράγματα... "Because fuck you, that's why". Μην το πάρεις σαν προσβολή αυτό, καταλαβαίνεις τι εννοώ, ότι κάνουμε πράγματα πολύ απλά επειδή μπορούμε. Μπράβο στο παιδί που το έκανε, μπορεί με κάποιο τρόπο να το επεκτείνει σε κάτι πολύ χρήσιμο. Με μικρά βήματα προχωράμε και δημιουργούμε τα μεγάλα πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Because I'm Batman! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 mphxths, δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά όσο μεγαλώνουμε νομίζω ξεχνάμε ένα πολύ βασικό λόγο που κάνουμε πράγματα... "Because fuck you, that's why". Μην το πάρεις σαν προσβολή αυτό, καταλαβαίνεις τι εννοώ, ότι κάνουμε πράγματα πολύ απλά επειδή μπορούμε. Μπράβο στο παιδί που το έκανε, μπορεί με κάποιο τρόπο να το επεκτείνει σε κάτι πολύ χρήσιμο. Με μικρά βήματα προχωράμε και δημιουργούμε τα μεγάλα πράγματα. Καταλαβαινω τι εννοεις και συμφωνω μαζι σου. Και φανταζομαι πως εαν το post σου συνοδευε το αρχικο post, αυτη θα ηταν πανω κατω και η αντιμετωπιση ολων. Η διαφορα -υποθετω πως- εγκειται στον τροπο που παρουσιαζει κανεις το κατορθωμα του, ειτε αυτο ειναι κατορθωμα στα δικα του μονο ματια, ειτε σε ολων. Ο ενθουσιασμος πιθανοτατα οδηγει σε περιγραφες του στυλ "ειμαι χακερ" ή "χακεψαμε", περιγραφες οι οποιες μπορει να μην αντιπροσωπευουν το κατορθωμα στο οποιο αναφερομαστε και οι οποιες μπορει να χαρακτηριστουν αστοχες, βαρυγδουπες ή ασχετες με το θεμα. Ως αποτελεσμα ομως, -καλως ή κακως- θα υποστουν και την αναλογη κριτικη οταν δεν συνοδευονται απο οτιδηποτε αλλο (μια περιγραφη, καποιο σχολιο, κλπ). Και καπου εκει ξεκιναει η αρνητικη κριτικη. Η οποια δεν οδηγει απαραιτητα σε αρνητικα αποτελεσματα My 2c 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 @vadoo @gi0 Αυτο που ειπα και ο φιλος vadoo εσπευσε να επιδειξει την αμερικανια του στις εκφρασεις του ειναι το παρακατω για οποιον δεν το καταλαβε... Μπραβο στο παλικαρι που εκανε ο,τι εκανε...ας το ονομασει οπως θελει...παιζω και μαθαινω..χακια...πειραματισμος τον ελευθερο χρονο μου κλπ κλπ κλπ Περα απο αυτο ομως..ειναι λιγο περιττο ΜΙΑΣ ΚΑΙ εχει υλοποιηθει ΗΔΗ απο κινητα τηλεφωνα (εδωσα ως παραδειγμα το galaxy s4 , σιγουρα υπαρχουν και αλλα) που κανουν ακριβως αυτο το πραγμα..ακομα πιο απλα..πιο γρηγορα και πιο κομψα! Ειναι σαν να ανακαλυψω τον τροχο και μπω στο φορουμ να το πω ....στα @@ σας κιολας...εχει ανακαλυφθει ηδη. ΥΓ : Τεινω να συμφωνησω οτι δεν ειναι ακριβως χακια..απλα μια συνθεση με υποβοηθηση του rasberry που κανει ο,τι και το τηλεκοντρολ. Εδω παλιοτερα ειχε παρει το αυτι μου για "προγραμματιζομενα" τηλεκοντρολ..το επαιρνες το εβαζες να κοιταει το δικο σου..πατουσες κουμπια...τα "αντεγραφε" το προγραμματιζομενο..και τσουπ..ειχες 2ο τηλεκοντρολ..... Οπως ειπα...μην ανακαλυπτουμε τον τροχο ξανα..ειναι βαρετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Super wow δηλαδη. Ρε τι μαθαινει κανεις Φιλε χωρις παρεξηγηση, οκ ειναι ωραιο, αν εχεις ελευθερο χρόνο και θες να παίξεις μπορείς να κάνεις και το πιο απλό πράγμα με τον πιο πολύπλοκο τρόπο ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ενθουσιάζεσαι όταν πετυχαίνει όσο απλό κι αν ειναι και το καταλαβαίνω, αλλά χακ δεν ειναι. Για όσους λένε ότι δεν ειναι χρήσιμο, να πω κι εγω την δικη μου αποψη. Μπορεί να γίνει χρήσιμο ανάλογα το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας και το πως θα υλοποιηθεί. Για παράδειγμα όπως λέει το παιδι στο τελος του βιντεο μπορείς να ελέγχεις ολες τις συσκευές από ένα σημείο/κοντρόλ ή ακόμα και remote μέσω web interface το οποίο φυσικά δε θα περιορίζεται μόνο για αυτή τη χρήση αλλά γενικά και για όλο το υπόλοιπο σπίτι. Οπότε αμα θες να στησεις ουτως η αλλος ενα smart σπίτι, γιατί να μην εχει και την δυνατοτητα να ελέγχει και τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ενισχυτές από αυτο; Edit: ειδα και το δευτερο βιντεο οκ έχεις την ίδια ιδέα που είχα κι εγώ αν την προχωρησεις κι αλλο, αλλά χακερια δεν νομιζω οτι ειναι το να ξεκολλησεις ενα τρανζιστορ και ενα λεντ απο ενα παλιο κοντρολ για να μην τα αγορασεις Αμα ηταν ετσι, τοτε με τις καθημερινες πατεντες που κανουμε στο σπιτι θα το ειχαμε χακαρει ολο Εγώ προχτές για παράδειγμα χάκαρα την βρύση του νιπτήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 φαση εχει να βαζεις σε ενα φωτιστικο υπέρυθρες και εναν διακοπτη που να το ελεγχεις με το κοντρολ με κανα 2 αχρηστα πληκτρα και διπλα να εχεις την τηλεοραση που θα λειτουργει με το ιδιο κοντρολ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vadou Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Και όμως ::NikoS::., έχω την εντύπωση ότι το hacking με την ευρεία του έννοια, είναι οποιαδήποτε "τροποποίηση/μετατροπή" κάνεις ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, ακόμα και στη βρύση του νιπτήρα. Ο λόγος που έγραψα το παραπάνω μου μήνυμα είναι γιατί , αν το 15 στο όνομα του stratos είναι ηλικία, αυτά τα παιδιά θέλουν ενθάρρυνση και όχι να τους λέμε πως αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι "περιττό". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Για όσους λένε ότι δεν ειναι χρήσιμο, να πω κι εγω την δικη μου αποψη. Μπορεί να γίνει χρήσιμο ανάλογα το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας και το πως θα υλοποιηθεί. Για παράδειγμα όπως λέει το παιδι στο τελος του βιντεο μπορείς να ελέγχεις ολες τις συσκευές από ένα σημείο/κοντρόλ ή ακόμα και remote μέσω web interface το οποίο φυσικά δε θα περιορίζεται μόνο για αυτή τη χρήση αλλά γενικά και για όλο το υπόλοιπο σπίτι. Οπότε αμα θες να στησεις ουτως η αλλος ενα smart σπίτι, γιατί να μην εχει και την δυνατοτητα να ελέγχει και τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ενισχυτές από αυτο; Ο τροχος εχει ανακαλυφθει και λεγεται ---> http://www.logitech.com/en-us/universal-remotes Παιρνεις ενα απο αυτα και χειριζεσαι μεχρι και το καζανακι που λεει ο λογος Βαλε + οτι με το κινητο στυλ galaxy s4 (οποιοδηποτε τελοσπαντων με υπερυθρες) χειριζεσαι tv/player/a/c ...+ κανα wireless φως ....εκλεισες απο θεμα αυτοματισμων Οπως ειπα...ωραιο και εκπαιδευτικο θεμα...αλλα μεχρι εκει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα