Dark_son20 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 den itan antiparathesi se sena hicoc afto pou eipa.... legontas kanonikos enwousa 3,5...Den to ethesa san thema parexigisis...
Hikoc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 E, εντάξει και εγώ δεν νομίζω να απάντησα επιθετικά απλώς μια διευκρίνηση έκανα.
gbras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 loipon ego exo to kouti auto tis Chronus kai antimetopizo problima. An balo mesa kanonika to drive tote ta diskakia den diabazontai apo to drive. i kalitera fainetai oti ta data metaferontai corrupted ston ipologisti. Trabiksa oso pio ekso ginotan to drive apo to kouti kai ftiaxtike auto alla pali an douleuei gia poli ora to drive arxizei kai kanei ta idia.Thelo na dikimaso allo ide kalodio alla to thema einai oti auto pou exei, exei ola ta pin amoikta eno opos kserete se ola ta ide kalodia einai to ena stin kato sira kleisto! Mipos kserete pou mporo na bro tetoio kalodio?
Haros Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 hare to paidi leei na parei combo... dld kai USB2 kai Firewire... Afto eipa kai egw... oti kata thn gnwmh mou den axizei oute to combo gia ta parapanw lefta pou tha dwsei... usb2 kai tha einai mia xara...
Dark_son20 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2003 gbras epidi to dialisa to kalodio pio palia kai eixa to provliama psaksimatos kaldiou... apla tha xriastis ena Ata33 kalodio pou ta exei ola anoikta... min se ksegelaei oti afto pou exei mesa einai 80ari moufa einai me ata33 exw akrivws tis idies taxitites me prin.gia na mpei tha xreiasti na kaneis egopes gia na tsakizei pio efkola aftes tha tis kaneis ana 8 kalodiakia
madsc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 madsc ριξε μια ματια και εδω: [url']http://focus.cctvlabs.com/usb2_vs_firewire.pdf[/url] Δημήτρη άψογοςςςςς!!!! Από τα πιο ενδιαφέροντα "έξω από τα δόντια" άρθρα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Προτείνω να το διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για usb/1394 συσκευές. Περιληπτικά, εξηγεί ότι τα 480 mbps της intel είναι PMPO & όχι RMS!!!!!! Ευχαριστούμε Jim. sc
dimitris__ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 madsc ριξε μια ματια και εδω: [url']http://focus.cctvlabs.com/usb2_vs_firewire.pdf[/url] Δημήτρη άψογοςςςςς!!!! Από τα πιο ενδιαφέροντα "έξω από τα δόντια" άρθρα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Προτείνω να το διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για usb/1394 συσκευές. Περιληπτικά' date=' εξηγεί ότι τα 480 mbps της intel είναι PMPO & όχι RMS!!!!!! Ευχαριστούμε Jim. sc[/quote'] Παιδιά ήρεμα, το άρθρο είναι ΠΡΙΝ βγεί το USB2.0. Μιλάει για ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από του 1 κλπ. Όσοι έχουν δοκιμάσει σκληρό USB θα ξέρουν ότι δεν έχει σχέση το 1 με το 2. Εγώ με το σκληρό μου δεν μπόρεσα να καλύψω το εύρος του καναλιού, είχα 30ΜΒ/s όσο δηλαδή και στο IDE. Τώρα τα περι πολιτικής ΜS και intel είναι off topic.
GIORGARAS Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 Εγώ πάντως για να το δω και μόνος μου δοκίμασα σε έναν φιλο μεταφορά απο εξωτερικό δίσκο προς τον πολογιστή του, ένα αρχείο 144ΜΒ, με usb2 έκανε 11.8 δευτερόλεπτα, με firewire 6.9. Τα συμπεράσματα δικά σας...
dimitris__ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 Όποιος μπορεί να δοκιμάσει κάτι τέτοιο σαν τον GIORGARA, ας ανοίξει ένα perfmon να καταγράψει την ταχύτητα διαμεταγωγής σε ένα μεγάλο αρχείο (πχ .gho, .avi). Ο δικός μου δίσκος μάλλον ήταν αργός (WD BB 30GB 7200rpm) και πήγαινε με 30ΜΒ/s σε i865PE όσο πάει δηλαδή και στο IDE. Θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε πόσα ΜΒ/s πιάνουν τα 2 interface.
Dark_son20 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 loipon kata tis 3 to vradi tha exete apotelesmata...(an doulepsoun ta usb mou...)
souvlakias Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 eixa kanei kai ego test me megalo arxeio 4 giga. ta apotelesmata opos tou giorgara peripou dipli taxitita to firewire
GothicCrusader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Εγώ πάντως για να το δω και μόνος μου δοκίμασα σε έναν φιλο μεταφορά απο εξωτερικό δίσκο προς τον πολογιστή του, ένα αρχείο 144ΜΒ, με usb2 έκανε 11.8 δευτερόλεπτα, με firewire 6.9. Τα συμπεράσματα δικά σας... Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και σε εμένα. Το usb 2.0 έχει μεγαλύτερο θεωρητικό μέγιστο (αν και όπως διάβασα στο άρθρο μάλλον τα «θεωρητικά» όρια είναι επί διαφορετικής βάσης), αλλά στην πράξη η τιμή του firewire είναι πιο κοντά στην θεωρητική και τελικά μεγαλύτερη του usb 2.0. Απλά επειδή θύρα usb 2.0 έχουν περισσότεροι υπολογιστές ίσως να συμφέρει να πάρει κάποιος usb 2.0. Διαφορετικά αν έχουν firewire τα pc που το θέλετε τότε firewire και πάλι firewire. Χωρίς benchmark utilities η μέση ταχύτητα του chronos usb 2.0 σε εμένα είναι περίπου 11ΜΒ/s που όπως βλέπω σχεδόν ταυτίζεται με αυτή του giorgara. Με σύνδεση firewire πιάνω μέσο όρο περίπου 15ΜΒ/s που πάλι επίσης ταυτίζεται με αυτή του Giorgara άρα πιστεύω ότι πράγματι αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να βγάλει η συσκευή. Την μέτρηση την έκανα πολύ πρόχειρα μετρώντας τον συνολικό χρόνο αντιγράφης των ίδιων δεδομένων από τον 160άρη wd (στον usb constroller) στον 120άρη wd στον ide controller. Ο δίσκος ήταν optimized για απόδοση και όχι γρήγορη απεγκατάσταση. Γενικά πάντως περίμενα μεγαλύτερες ταχύτητες και στα δύο interfaces. Η ταχύτητα του usb 2.0 ήταν μάλλον απογοητευτική αφού είναι και κάτω από το 1/4(!) του ονομαστικού δηλαδή σχεδόν το μισό από αυτό που περίμενα. Υπέθετα ότι θα έπιανε τουλάχιστο 20ΜΒ/s. Η μέγιστη που μου είχε γράψει κάποιος (από everythingusb.com) είναι ότι έχει δει είναι γύρω στα 18MB/s χρησιμοποιώντας άλλη μάρκα και όχι chronos. (εχμμ η cronos δεν είναι και ότι καλύτερο..). Τέσπα αυτά... Γενικά είμαι υπέρ του firewire μιας και εκτός αυτού υπήρχαν δύο τρεις περιπτώσεις που το usb 2.0 μου έκανε «νερά» σε άλλους υπολογιστές.
Fotis_Greece Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 1) Μην κανετε ποτε κανενα λαθος και παρετε εξωτερικη θηκη χωρις να εχει firewire. Θα το μετανιωσετε αργοτερα. Το firewire ειναι κατα πολυ ταχυτερο του USB2 και δεν χρειαζεται καθολου drivers. Το usb2 (αναλογως του κατασκευαστη του) ενδεχεται να χρειαζεται drivers. Ευτυχως το δικο μου δεν χρειαζεται καθολου απο τα δυο drivers. Εκανα μια συγκριση μεταξυ του usb2 και firewire με το Sandra. Δεν θυμαμαι τα νουμερα να σας τα πω τωρα αλλα θυμαμαι οτι με την συνδεση firewire ηταν περιπου 35% πανω. Το δικο μου ειναι μαρκας Cool 3.5 και ειναι πολυ ομορφο. Το μεταλλο του αν το πιασεις ειναι πραγματικα κρυο και παιρνει ολη την θερμοκρασια απο τον σκληρο WD 80GB JB. Σας βαζω και δυο φωτο να το δειτε http://www.interchefs.com/club/combo1.jpg http://www.interchefs.com/club/combo2.jpg
GothicCrusader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2003 Καλή φάση. Αθήνα το είχες βρει; και πόσο;; Ρε γμτ... αυτό που πραγματικά μου την σπάει στο chronos είναι ότι δεν έχει power on/off switch.. Εντελώς μα εντελώς φτηνιάρικο..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.